JULIA K

Snabb enkel vegetarisk vardagsmiddag!

IMG_1996

IMG_1979

IMG_1988

IMG_1993

Hej sötisar!

Och välkommen ny vecka. Hoppas så innerligt att den här veckan blir alldeles fri från sjukdomar. Har så mycket jag vill sätta fart med den här veckan nämligen. Lovar att både visa och berätta inom någon vecka…

Jag skrev ju en höstlista. Med mina höstlöften.

Ett av löftena är att äta mer vegetariskt av många olika orsaker. De främsta är hälsa och miljö. Sedan gör det ingenting alls att vegetarisk mat lagad från grunden allt som oftast trots att man väljer ekologiska råvaror även faller in under budgetmat.

Jag älskar visserligen kött. Fisk allra mest. Men jag tror inte att någon lider av att äta mer vegetariskt och byta helt ut köttet ett antal dagar i veckan mot just vegetariskt.

Nu har jag lagat den här soppan några gånger och den är så himla god att ni ska få receptet.

Och som alltid. Våga krydda lite extra. Jag brukar tillsätta lite extra vitlök bland annat. Carlos föreslog att vi ska prova att ha i spenat nästa gång så så får det bli.

Som tillbehör passar det bra med ett gott surdegsbröd eller mandelscones. Som egentligen är ett glutenfritt pizzabottensrecept som hittas HÄR och den enda skillnaden är att jag gör de sconesliknande i storlek och höjd.

 

R E C E P T   L I N S S O P P A

i n g r e d i e n s e r :

 

2 små gula lökar

2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

6 msk tomatpure

2 pkt linser, valfri färg ( som är färdiga redan det vill säga inte torra )

2 tärningar grönsaksbuljong

1 liter vatten

1-2 tsk malen spiskummin

1-2 tsk paprikakrydda

Eventuellt peppar och salt.

 

 

g ö r   s å   h ä r :

 

Skala lök och vitlök. Hacka i valfri storlek ( jag tycker om lite större lökbitar ) och fräs någon minut i olivoljan. Tillsätt därefter tomatpuren som också får värmas upp en stund tillsammans med lökblandningen.

Häll i vatten, buljongtärningar, kryddor och linserna som sköljts av innan och koka i ungefär 15-20 minuter. Smaka av och tillsätt mer kryddor om så behövs.

 

Så superenkelt, snabbt och alldeles perfekt för en vegetarisk vardagsmiddag!

 

puss

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hejsan!

    Äpplemoset puttrar på spisen, arbetet för idag är gjort. Men imorgon tänker jag göra min nya favoritefterrätt, nämligen ”höstens godaste efterrätt.” För den som har massvis med äpplen så som jag, är detta ett utmärkt sätt att ”bli av med” en hel del äpplen på en gång! Och jag lovar, det är jättegott!

    Du behöver:

    1 kg äpplen i skivor (behövs inte skalas)
    200g mjuk ost typ Philadelphia
    2msk socker
    1msk Maizena
    1tsk vaniljsocker
    1tsk kanel
    1ägg
    1/2dl pekannötter
    1dl kolasås
    goda mördegssmåkakor att smula över

    Du gör såhär:
    1. Lägg äppleskivorna i en ugnseldfast form. Blanda ost, socker, vaniljsocker, maizena, kanel och ägget.
    Häll blandningen på äpplena.

    2. Hacka pekannötterna och strö över ostblandningen. Häll sedan på kolasås.

    3.Sätt in i ugnen i 200 grader i ca 30minuter. Smula småkakorna och strö över. Servera med vaniljglass eller sås. Mums!

    Annika 2016-09-08 21:34:49
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!