(Inlägget innehåller en adlink)
Minns ni alla mina höstlöften, där jag bland annat skrev om att äta vegetarisk oftare?
Vegetarisk mat lockar mig just nu såå himla mycket. Och ska jag ta kött så måste det vara av bästa kvalité. Bra kyckling är ju supersvårt att hitta till exempel tycker jag så det blir inte särskilt ofta vi äter det. Nötkött är enklare.
Hursom. Tänkte dela med mig av ett vegetarisk recept som är sådär superlätt att svänga ihop en vardagkväll och variera efter smak, tycke och vad som finns i kyl och skafferi. Så ni får se det som en bas.
Min bästa gryta som har mÃ¥nga mÃ¥nga Ã¥r pÃ¥ nacken kommer frÃ¥n Le Creuset. En riktig klassiker som finns att köpa HÃR . Dock i en annan vit nyans än min.
R E C E P T
Julias vegetariska currygryta
ca 8 portioner
i n g r e d i e n s e r :
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
6 morötter
1 msk curry
2 burkar kikärtor
2 burkar kokosmjölk
2 msk lantbuljong eller 2 tärningar
ev. vatten ( beror på hurdan konsistens du vill ha )
1 broccoli
1/2 blomkålshuvud
en näve sockerärtor
olja
peppar
salt
chiliflakes
g ö r  s å h ä r :
Skala och hacka, lök, vitlök och morötter. Fräs  tillsammans med kikärtorna i olja och curry.
Tillsätt kokosmjölk, buljong och eventuellt vatten.
Skär eller bryt broccolin samt blomkålen i bitar och lägg i grytan. Låt grytan puttra på spisen och smaka av med salt, peppar och chili.
Servera grytan som den är eller med nudlar.
Hoppas ni får en bra onsdag så ses vi snart igen!
puss
Julia
Fler vegetariska recept!