Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

JULIA K

Kappor jag tycker om!

Hej hösten och hej älskade kappor!

 

Kappan är nog mitt bästa ytterplagg. Man känner sig liksom alltid lite lagom piffig även om man under har nästintill pyjamas på sig som jag vissa mornar kan ha när jag lämnar barnen hehe…

Men med en kappa funkar det lika bra med leggings och sneakers som lite mer klädda och snygga skor samt kläder.

Jag har två fina mörkt blåa ullkappor från COS sedan innan ( bägge A linjeformade, en utan krage och oversized i modellen och den andra med liten krage och mer 60 – tals feeling som ni kan se HÄR och HÄR ) men kände i år att jag vill kunna svepa om mig en lång kappa kyliga mornar och krispiga höstdagar.

Kollade av utbudet lite och här kommer mina kappfavoriter för den här hösten.

 

1-17-23168-F16-navy_collection3

En riktigt dröm till kappa från FILIPPA K som finns i ett gäng olika färger bland annat HÄR.

0452744001_0_6

Hur fin färg? Och jag gillar de lite kortare kimonoärmarna. Så fint när en tjocktröja får synas vid ärmsluten. Den här kappan hittade jag inne på COS.

39-1698-tile

Inne på ELLOS hittade jag den lite längre ljusgråa kappan med stor krage och skärp i midjan. Och en A – linjeformad klassisk kappa som nog är mina genom tiderna favoritmodell som jag alltid återkommer till.

74697904001_m

Den här kappan från GINA TRICOT som ni hittar HÄR är ungefär hur snygg som helst men jag drunknade tyvärr i den. Tror att man behöver lite längd kanske för att passa i den…

hmprod

Själv så kör jag den här budgetvarianten från HM då jag inte vill göra någon större investering i en lång kappa just i år. Men den där från Filippa K….mmm ett annat år kanske.

Puss

Julia

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Kappan från Filippa K just i den här blåa färgen föll jag också pladask för när jag såg den på nätet och då klickade jag hem den direkt. Blev dock besviken när den kom. Färgen var precis lika fin i verkligheten som på bild, materialet visade sig dock vara tunt och av ett sånt slag som drar åt sig allt möjligt skräp som typ damm eller ludd från andra kläder man har på sig. Så den fick åka tillbaka, verkligen synd då modellen är jättesnygg.

  Andrea 2016-10-05 17:07:24
  Svara
  • Svar på Andreas kommentar.

   Jag köpte den svarta filippa k kappan häromveckan. Är än så länge nöjd, min drar inte åt sig ngt 🙂

   Angelica 2016-10-06 10:03:10
   Svara
   • Svar på Angelicas kommentar.

    Åhåå ok! Måste nog ändå prova den eller nästa års modell nästa år rättare sagt. Nu är de inte lönt… Kram! J

    juliak 2016-10-06 11:07:59
    Svara
  • Svar på Andreas kommentar.

   Åhåå bra att veta. Trodde det var en riktig höstkappa så att säga. Och det är hemskt med material som drar åt sig minsta lilla. Synd!

   juliak 2016-10-05 20:34:01
   Svara
 • Tycker du tänker helt rätt??
  Nästa höst tror jag du kommer att strutta runt i en Filippa-kappa med stooor sjal dragandes på vagnen i prasslande höstlöv☺️❤️

  Pernilla m 2016-10-05 14:45:17
  Svara
 • Hej Julia! På tala om det där med längd. Jag är strax över 160 sträcket och kan ibland tycka att det är klurigt med kappor. Och höstigt stövlar. Och stora mysiga tröjor. Jag vill inte försvinna i kläderna. Har du några tips på hur vi ”något kortare” ska tänka? Kram

  Caroline 2016-10-05 12:25:11
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Är det inte klurigt med det mesta tycker jag? Byxor också. Nästan svårast kan jag tycka. Hmm egentligen inga särskilda tips men lårhöga stövlar och fotlånga kappor och klänningar funkar aldrig på mig, inte ens lönt att prova 😀

   Så jag brukar hålla mig till lite nättare ankelhöga skor för att det inte ska se så ”avkapat” ut och kappor har jag helst lite kortare vanligtvis. Man får klä sig efter sin längd och kropp helt enkelt tänker jag. Tröjor tycker jag är fint när de är lite större till hösten!

   Kramar!

   juliak 2016-10-05 12:42:07
   Svara
 • Så fina kappor 🙂 Kappan från HM gillade jag. Hur är den i storleken? 🙂

  Rebecca 2016-10-05 12:22:42
  Svara
  • Svar på Rebeccas kommentar.

   Skulle vilja säga helt normal till rymlig. Jag har 36 i min och den passar trots mage men sitter såklart inte helt optimalt då skärpet är snyggast knuten i midjan. Jag kör den precis ovanför magen just nu. Såg du att den fanns i svart och leo också?

   juliak 2016-10-05 12:39:06
   Svara
Julia Ks webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!