JULIA K

Vecka 17 ( Rädsla för att föda i bilen och att må oförskämt bra )

IMG_1774

IMG_1831-tile

IMG_1777

IMG_1759-tile

Godmorgon hjärtan!

En liten graviduppdatering den här måndagsmorgonen (som visserligen inte alls blev som planerat…).

Med den där favoritskjortan i vanlig ordning. Men jag sa ju det! Jag bor i den.

Skjortan kommer från Gina Tricot och finns HÄR. Jag har min alldeles vanliga storlek 36 just nu.

Hösten blir nog just mycket skjorta, lite kortare stickad mysig stickad kofta och jeans. Allra helst tigths/leggings då men det får bli hemma om jag nu inte hittar några riktigt snygga  förstås.

 

Veckorna susar fram och idag går vi in i vecka 17. Mindre än en månad kvar tills halva graviditeten passerat. Och bara några veckor kvar till rutinultraljudet. Om det går i den här farten så har vi lillhjärtat här alldeles snart ju! Igår snuddade jag vid tanken förlossning men sköt undan tanken lika snabbt som den kom haha. En sak i taget och först RUL. Sen ska jag börja fundera på det där med förlossning som man sällan riktigt kan varken kontrollera eller styra över och min största ångest och rädsla är att föda hemma eller i bilen. Och det skulle verkligen kunna ske. För mina förlossningar har varit supersnabba. Utan några känningar alls i förväg. Med Elle hann jag vara inne på förlossningen i 14 ynka ( !!! ) minuter och med Belle en timma. Mycket tack vare den fantastiska lyhörda barnmorskan som beordrade mig att komma in direkt när jag ringde in för att rådfråga lite. Jag själv ville avvakta lite. Men nog om det. Jag hinner fundera på det där med förlossningen massor. Sedan.

Just nu mår jag verkligen oförskämt bra. Min bästa gravidititet ( än så länge ). Känner mig fylld av inspiration, energi, lycka, ödmjukhet och tacksamhet. Himla fint. Och kroppens förändringar med bristningar på magen, diverse ovälkomna åkommor och så. Har jag ju redan gått igenom. Så kroppen bär redan spåren och det lär inte bli några större överraskningar den här fjärde gången…gällande gravidkrämpor alltså.

Jag känner vissa dagar de där fjäderlätta små små bufflarna i magen och den känslan alltså. Då blir det alldeles på riktigt.

Magen har inte vuxit så jättemycket sedan vecka 15 vad jag kan se eller vad tycker ni?

 

 

Vardagsveckan är här och jag har määäängder att ta tag i. Bloggsamarbeten som ska förberedas, en detaljerad höstplanering ska skrivas ( jobb och privat ), inköp göras till butiken inför höst och jul. Och en del annat. Men vad som nu blir av vet jag inte. För dagen blev inte alls som tänkt. Vi skulle njuta sista sommarlovsdagen och hälsa på föris. Och därefter åkt på skolstartsshopping. Men rosenknoppen blev ju sådär jättedålig igår kväll med hög feber så det får bli en hemmadag och veckan blir som den blir.

På fredag är det Formex med min Terese i alla fall och det missar jag inte. Längtar! Efter henne och Formex.

 

puss

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Glömde du skorna?

  Linda 2016-08-26 04:47:29
  Svara
 • Hej! Jag verkligen älskar din blogg! Den är så otroligt spännande nu när du är gravid också! ? Jag har också tre barn som du. Äldsta sonen tog 8 timmar, mellantjejen tog 4 timmar och vår yngsta tjej födde jag hemma i hallen. Blev lite kaos, som tur var hade jag min mamma här hemma eftersom hon skulle passa de äldsta. Så hon hjälpte till att ta emot lilla Astrid medan min man ringde ambulansen. Men det var som barnmorskan sa, att ofta när det blir så akut med förlossningar så brukar de gå bra. Brukar inte bli komplikationer. Men visst tänkte man ändå ”tänk om” flera ggr då vi var chockade! Nu skämtar barnmorskan om att ifall vi får fler barn, så får vi bo på BB en vecka innan! ?
  /Kristina från Skåne!

  Kristina 2016-08-24 16:17:56
  Svara
  • Svar på Kristinas kommentar.

   Åh så himla fint skrivet, tack snälla!

   Hallen!!! Ooooooooooh jag dör. Alltså det där är ju mardrömsscneariot för mig men det ligger verkligen något i det du säger att de brukar gå fint när det är så pass snabbt förlopp. Vilken TUR att mamma var med! Sköt om dig! Kramar J

   juliak 2016-08-25 07:19:40
   Svara
 • Oj, vilka raket förlossningar! Häftigt! Me första barnet va jag inne pp BB i ca 3 1/2 timme, så det va hyfsat snabbt för första gången. Så in för andra barnet förberedde min barnmorksa mig (oss) på att det kunde gå ännu fortare! Det va så himla skönt att ha en plan för det! Det hon sa då va att stanna hemma om man känner att det går super snabbt och så får ambulansen kom till en istället. Så behöver man inte oroa sig för bilmomentet och det va en befrielse för mig! Men vi slapp att tänka på det och vi hann in till bb, men gick från 3 cm till fullt äppen och bebis på 45 minuter, så mycket riktigt hade hon bråttom ut! 🙂

  Stort lycka till och du e så otrolgit vacker!

  Aggie 2016-08-23 23:00:24
  Svara
  • Svar på Aggies kommentar.

   Åh så snabba förlossningar du haft. På ett sätt oerhört skönt men man har svårt att hänga med mentalt känner jag. Tack för din fina hälsning! Kram J

   juliak 2016-08-24 12:02:21
   Svara
 • Min förlossning var också snabb, tog 50 minuter från att det startade till att han var ute. Nu i min andra graviditet har och är jag också livrädd för att födda i bilen, eller ännu värre, hemma och kanske vara ensam med min son samtidigt. I min värld skulle det vara total skräck att vid 3 års ålder se sin mamma i det tillståndet även om det är det mest naturliga så vill jag förskona honom från det.

  Jag tog redan i början av graviditeten upp det här med min barnmorska som hörde och lyssnade på mig direkt och bokade tid till läkaren. Jag och läkaren har redan vid ett tillfälle diskuterat detta, det skulle innebära en igångsättning innan bf för att jag ska vara garanterad en plats och vara på BB när det drar igång. Imorgon ska jag tillbaka till läkaren för att få remiss och lägga upp den slutliga planen. Enligt min barnmorska skulle en sådan igångsättning vara efter vecka 38 men innan vecka 40. Nu hoppas jag bara att bebisen vill stanna där inne till dess, sist födde jag 5 veckor för tidigt ?☺️

  Tack för en fin blogg Julia och stort lycka till med ert lilla körleksbarn ❤️

  Camilla 2016-08-23 14:00:48
  Svara
 • Känner verkligen igen mig i dina förlossningstankar! Min tvåa föddes hemma i hallen då allt gick så fort mot slutet. Har dom två sista haft otroligt mycket förvärkar så när vi skulle få Ebbe i maj gick jag på helspänn hela tiden för att försöka känna när det var på riktigt. Vi satte oss i bilen när det gått en timme efter första värken fast jag hade långt emellan o knappt hade ont(har 1, 5 timme till förlossningen). Fem minuter senare hade jag inget värk uppehåll då ringde vi ambulans som mötte upp en kvart efter. Ilfärd till förlossningen där vi hann va i tre minuter innan han kom. Skulle jag välja vilken jag skulle göra om skulle jag nog välja den hemma faktiskt, var ingen skräck upplevelse att föda hemma faktiskt! Kram

  Malin- mamma till Arvid, Lucas o Ebbe 2016-08-22 11:41:55
  Svara
 • Suuuuperfiiiin ♡
  Vilka snabba förlossningar!! Mina tog ca 12 timmar….
  En liten fråga vem som tar de fina bilderna på dej?

  Kram Anki

  Ann-Christine Sandlund 2016-08-22 10:20:42 http://frokenlantis.blogspot.se
  Svara
 • Så fin, så fin.
  Gläds med dig ♥

  CAISA K. 2016-08-22 10:07:31 http://www.caisak.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!