JULIA K

Ingen ger sig på mina barn!

IMG_7346

IMG_7311

IMG_7347

Hej finisar!

Igår hamnade jag i en situation där jag inte kunde vara en mogen snart 35 -årig hyfsat klok och intelligent kvinna. Vilket jag ju ändå anser mig vara överlag sådär.

Nä. Jag hamnade i en situation tillsammans med Belle och ett gäng äldre barn där jag liksom till slut förvandlades till någon på ungefär samma omogna låga nivå. För till slut blir det så. När man sansat förklarat och försökt stilla nyfikenheten. Informerat och berättat. Hela Alopeciasituationen. Men ä n d å ska det sägas något. Efteråt. I det här fallet att Belle har såååå koooooonstiga stoooora ögon. Ja där gick min gräns. Energin hade gått åt till det andra.

Jag kan ta det där med nyfikenhet men till saken hör att barnet som startade hela diskussionen träffar Belle i princip varje morgon på föris där barnets syskon också går. Så varför Belle bär mössa är ingen direkt surprisare såhär ett år efteråt…

Kan inte hjälpas. Med åren kanske det blir bättre. Eller inte. Men ingen ger sig på mina barn. På något vis. Punkt.

Det här med att ge sig på andras utseende. Kan vara det absolut fulaste och dummaste som finns i min värld. Eller vad tycker ni? Och överhuvudtaget fy fasen så utseendefokuserat vårt samhälle är. Skrämmande rent ut sagt och ibland har man god lust att hoppa av det tåget som man själv sitter och är med på. Men det kräver ett helt annat inlägg det…

Bilderna tog jag på rosenknoppen häromveckans. När hon skördade rabarber från kökslandet och försåg sig själv och Majjis som var sådär sugen hihi. Ljuvliga barn alltså vilken lycka och glädje hon sprider. Världens vackraste och bästa Belle med det varmaste hjärtat man kan tänka sig.

Nu ska jag ta tag i dagen! Bankärenden, bokföring och montering av utemöbler till sommarcafét står på dagens att göra lista!

puss

Julia

Ps, Ibland måste det bara ut ut ut sedan känns det bra igen! Och jag vet att ni är många som delar mina tankar, känslor och erfarenheter även om de inte är just exakt likadana så är vi människor, kvinnor och mammor. Vi bär alla på våra sorger och jag tror verkligen på att vara öppen och ärlig. Allt känns så mycket bättre då. Och man slipper känna sig ensam.

Om du är ny här hos mig och vill läsa mer om Belle så finns det några inlägg att klicka vidare på här nedan:

Alopeci

Det här är Belle

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
41kommentarer
 • Så ledsen jag blir när jag läser ditt inlägg. Jag avskyr verkligen hur vi hela tiden döms efter hur vi ser ut. Att så mycket handlar om yta.
  Är det något jag vill skicka med mina barn ut i livet är att olika är bra. Inte ok utan bra.
  Många kramar till dig och din fina fina lilla rosenknopp!

  Åsa 2016-06-05 00:28:09
  Svara
 • Läser ofta här är dock dålig på att kommentera.. Blev så ledsen av detta dock. Barn kan vara så grymma! Har själv en flicka i samma ålder med lätt autism. Vissa barn som ställer sig och pekar nästan i ansiktet och säger ”varför är hon så konstig?!” Fy fan alltså vad det kokar i en… Hon är en jättesmart tjej och precis som ”alla andra” men kan få panik och jättemycket ångest av krävande sociala grejer, mycket människor, kalas etc. Har du inget snällt att säga håller du tyst, en av våra husregler här hemma och tänk om fler anammade den! *morr* Man får se till att pumpa upp sina barn med tonvis av kärlek så de blir så ”immuna” det rinner av dem. Kram och tack för en personlig läsning!

  Emmy 2016-06-04 20:37:02
  Svara
  • Svar på Emmys kommentar.

   Men det är fruktansvärt rakt av alltså. FY. Det är min strategi också. Oändliga mängder kärlek hemma. Så löser det mesta sig utanför. Kramar till dig! Julia

   juliak 2016-06-10 06:54:41
   Svara
 • Fattar precis och ibland får man bli den där omogna personen så länge man inte fastnar i det! Tycker det var bra att du sa ifrån och visade att det där var inte ok! Belle har fantastiskt vackra ögon vilket ni ju redan vet och jag håller helt med om att det är så sorgligt att utseende ska bedömas och kommenteras ständigt och jämt..! Där har vi alla en viktig roll att inte göra likadant mot andra för barn gör inte som vi säger, de gör som vi gör.

  KRAMAR

  Jessica E 2016-06-02 08:08:45
  Svara
  • Svar på Jessica Es kommentar.

   Helt enig med dig. Och jag förklarar mer än gärna men att stå några meter ifrån och tissla och tassla känns bara hemskt. Belle börjar ju bli en stor tjej nu!

   kram

   juliak 2016-06-02 21:21:03
   Svara
 • Hej ! Förstår din frustration
  vuxna kan vara minst lika elaka. Min fd granne som var föräldraledig samtidigt som mig kommenterar alltid mina långa barn. Vi är långa i familjen så även barnen och ända sen min yngsta dotter kom har hon kommit med syrliga kommentarer som åhhh vag lååång hon är…hon kommer bli en riktig långskånk när hon blir stor…men hur låång är hon nu….mm hennes man är likadan …när min dotter var tvår sa han….hon är sååå lång hon ser ju ut och gå på 6 års verksamhet…så fort vi träffar på varandra med barnen så kommer kommentarerna. Hennes son och min dotter kommer nu börja nollan till hösten. Vi umgås ej då jag undviker henne…har bestämt att det också är nog nu så nästa ggr kommer jag säga till henne vad jag tycker. ?. Man undrar verklen hur folk har mage att kommentera utseende och särskilt barn…Din dotter är underbar så även min så vi ska stå på oss. Stor kram Kamilla

  Kamilla 2016-06-01 21:54:07
  Svara
  • Svar på Kamillas kommentar.

   Jag får höra samma sak om mina barn (jag är 178 och maken 195 så det är ju inte helt otippat att även våra barn blir långa..) och det var särskilt en mamma på förskolan som heeeeeela tiden kommenterade att min äldsta dotter (lika gammal som hennes son) var lång. Till slut svarade jag att: Jo jag vet att hon är lång och jag har verkligen funderat över varför er son är så kort… Inte min finaste, mognaste stund i livet men jag bara kunde inte ta mer. Efter det så sa hon aldrig så mer.
   På samma förskola fick pedagogerna för sig att man in ett matte-experminet skulle ta reda på vilken mamma som var längst…moi naturligtvis… Jag blev så heligt arg att jag bad dem avsluta projektet då jag fortfarande lider av att blivit retad för min längd genom hela grundskolan. Ingen hade väl kommit på tanken att ta reda på vilken mamma som vägde mest????

   Jessica E 2016-06-02 08:13:15
   Svara
   • Svar på Jessica Es kommentar.

    Fy fasen alltså. Det är ju seriöst inte klokt någonstans! Bra rutet. Nej alla stunder i livet är inte mogna och fina. Och så är det med det. Matte experimentet var verkligen urkasst rakt av. KRAM

    juliak 2016-06-02 10:47:38
    Svara
  • Svar på Kamillas kommentar.

   Lätt att du ska. Du kan bara säga att du tycker att det är fult att kommentera andras utseende och att du uppskattar om hon lägger av. Tror att de som ständigt gör så är väldigt osäkra själva. KRAM

   juliak 2016-06-02 07:28:37
   Svara
 • Hej Julia!

  Kryper i kroppen på mig när jag läser… usch usch och usch är det ändå jag kan få fram.
  Är så jobbigt när man behöver agera advokat för sina barn, men det behöver man ibland! Hoppas barnet fick sig en tankeställare och lär sig förstå att det finns gränser för vad som är okej.

  Med vänlig hälsning Johanna

  Johanna 2016-06-01 10:19:20
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Jag såg att några av de skämdes. Och de är ju ett bra tecken i sammanhanget. Stora barn går i 3:an och då är man visserligen ett barn men snart går de i mellanstadiet och har en viss mognad ändå.

   Kram och tack för din hälsning!

   Julia

   juliak 2016-06-02 07:33:47
   Svara
 • Åh, så jobbigt, till slut kan man få nog… Ibland kan det vara bra att hamna på samma nivå, det är lite det dom är ute efter och sen är det nog för dom. Hoppas, hoppas Belle inte tar åt sig av det hon hör, det ÄR sorgligt med fixering av utseende.
  Kramar

  Gabriella 2016-06-01 09:41:22
  Svara
  • Svar på Gabriellas kommentar.

   Belle är en stark tjej! Och ska så förbli 🙂 Ja jag håller med, och ibland är man en del av det där själv, fy alltså. Är så leds.

   Kram!

   juliak 2016-06-02 07:34:35
   Svara
 • Hej
  Förstår att man som mamma kan känna sig påhoppad när det gäller ens barn ens ALLT. Tror också att det är viktigt att svara så ärligt som möjligt och på så sätt förmedla en styrka till barnet som den sen kan ha nytta av när de själv kommer att få svara på frågor. Säger inte att det är lätt men kanske en liten pushning till att försöka orka möta andras funderingar. Även om man som mamma också måste få vara svag ibland.
  Sedan tycker jag inte att du behöver försvara/skydda din dotter, för hon är en av de speciellaste barn jag sett SÅ fin och underbar. Ni älskar henne och fortsätt med det. Världen kommer aldrig bli rättvis men lycka behöver inte vara att ha allt utan att vara nöjd med det man har, alltså en underbar dotter i det här fallet.
  Gillar Astrid Lindgrens citat Ge barnen kärlek och mera kärlek så kommer folkvettet av sig själv, fortsätt att köra på det så tror jag att eran Belle kommer att få ett lyckosamt liv.
  Tack för en bra blogg!

  Jenny 2016-06-01 00:33:57
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Så himla fint skrivet Jenny. Tack snälla för din hälsning. Astrid var ju nog ändå den klokaste någonsin. Längtar så tills vi ska till ALV igen. Belles favorit är Pippi! Kram!

   juliak 2016-06-02 21:47:59
   Svara
 • Usch. Förstår att du blir arg! Skrämmande är vad det är! Och det som skrämmer mig ännu mer är att det kryper så långt ner i åldrarna.

  Hoppas du kunde skaka av dig det sen, även om det inte är det lättaste, och att du hade en fin tisdag!

  Alexandra EH 2016-05-31 21:28:05
  Svara
 • Bästa Belle. Alldeles underbara Belle. Vad ont det här tar. Ledsamt att du fick ta den här ”uppfostran” med barnet i fråga. För så ser jag det, att det är var förälders förbannade ansvar att lära att det finns inget ”kooooonstigt”, bara olika. Och inget mer med det. Är inte överförtjust i uttryck som ”olika är bra” osv, för det sår en tanke att det skulle kunna vara något annat än just bra. Alla är olika punkt, helt enkelt. Vi <3 Belle.

  Hannah 2016-05-31 20:56:09
  Svara
  • Svar på Hannahs kommentar.

   Hmm har inte riktigt tänkt på det så. Men tänker att det har du nog faktiskt rätt i…alla är olika helt enkelt ja.

   Saknar er alltid! Tur att jag får N och K kramar varje vardag 😀

   juliak 2016-06-02 21:23:06
   Svara
 • Så vacker dotter och vackra bilder! Tycker att du skriver så starkt och ärligt. =) Stor kram från en läsare!

  Karin 2016-05-31 19:39:26 https://studiokinik.com
  Svara
 • Åh, blir så arg!
  Vi föräldrar måste lära våra barn vad som är rätt.
  Idag känns det som om barnen säger elakare saker till varann. Samhället är på väg åt fel håll.
  På nätet, via sms mm är det så lätt att säga fula ord att de på nåt vis tar med det till verkligheten också.

  Belle är sååå söt!
  Som mamma vill jag beskydda henne också ?

  Katarina 2016-05-31 18:12:50
  Svara
 • Hej! Jag har läst din blogg ett tag nu men aldrig skrivit någon kommentar innan… Detta inlägg gjorde dock att jag vill förmedla min bild av Elle till dig; Hon är en så vacker och fin tjej med helt fantastiska ögon!! Varma kramar!

  Madde 2016-05-31 17:14:37
  Svara
 • Ryser i hela kroppen, sånt som bara inte ska hända, måste läsa igen när jag är nere i varv, nu i farten. Finaste vackraste Belle, en ängel så fin✨Jag skulle direkt ta samtal med föräldrar när sådant oacceptabelt händer. Du reagerar precis som det moderslejon du är. Ingen ger sig på barnen!!!
  Tusen kramar❤️️

  Emma Olausson 2016-05-31 15:59:38
  Svara
  • Svar på Emma Olaussons kommentar.

   Nä inte ok någonstans. Och jag kommer alltid alltid alltid att sätta ned foten. Jag lovar att kolla upp hur framtiden ser ut alldeles snart så hörs vi av! Kramar J

   juliak 2016-06-02 21:43:52
   Svara
 • ❤️ Sån fin flicka du har.. Barn… Att de inte har spärrar för orden! Något dessa barn behöver jobba vidare med.. Du hjälpte dem idag när du röt ifrån! Förhoppningsvis. Stor kram.. Fina Majis också! ? Kram

  Anki 2016-05-31 15:30:25
  Svara
 • Jag är inte mycket för att låta andra ta konflikterna åt en, men i det här fallet tycker jag du skall ta upp incidenten med ledningen för förskolan. Nu måste alla föräldrar till alla barn i Belles närhet ta ansvar för att ingen särskiljanad sker. Vi måste lära våra barn att olika är ok.

  Wiveka 2016-05-31 15:04:40
  Svara
 • All styrka till er! Kan tänka mig hur du känner, vi upplevde något liknande när vår dotter blev sjuk i cancer och behandlingen gjorde så hon fick ett helt nytt utseende.

  Styrkekramar till dig och er söta tjej!

  Gunnel 2016-05-31 13:46:31
  Svara
 • Hei! Jeg har aldri kommentert før, men nå fikk jeg så vondt!! Hva har det barnet lært hjemme? Jeg mener at de lærer av eksempel! Det provoserer sikkert noen at jeg sier det, men mine barn kommenterer ALDRI noens utseende, for det gjør vi ikke hjemme hos oss. Vi har bare snakket om det et par ganger, men det som har gjort at det er blitt sånn er at de aldri ser oss voksne gjøre det, det er hos oss det må starte! Og uansett, Belle er nydelig akkurat sånn som hun er og hun er så heldig som har fått dere som familie som viser henne det hver dag❤️ Ja jeg vet det er upolitisk korrekt å si men, for en skitunge på føris!?

  Kristin 2016-05-31 12:58:40
  Svara
 • Jag blir så ledsen när jag hör sånt där. Jag tänker också att det är ett föräldraansvar att lära barnen hur man pratar med/om någon. Alla ser olika ut, det behöver man inte fundera på så mycket, det bara är så. Hoppas ni kan få lite stöd i hur ni ska bemöta sådana typer av kommentarer och att Belle också får lära sig det. Världens gulligaste lilla unge har du i alla fall!

  Anna 2016-05-31 12:51:35
  Svara
 • <3

  Åsa 2016-05-31 12:39:04
  Svara
 • Har sagt det förr och säger det igen, Belles otroligt vackra är få förunnat. Jäkla ungar alltså.. Hoppas Belle slapp reagera på situationen?! Minns som igår när min ”lilla” fyllde 6 år och jag hittade en teckning på en gris samt texten Matilda är tjock som en gris, i brevlådan på morgonen. Jag svalde, gick in i sovrummet och grät för att sedan dra på mig ett leende och sjunga vid sängen för lilla födelsedagsbarnet. Hon var inte tjock men lite go så där.. Det gjorde så ont och än idag har jag inget sagt men jag får en klump av tanken. Hade jag fått tag på dessa skitungar då.. Ja då vet jag faktiskt inte.. KRAM!!

  Emma 2016-05-31 12:22:02
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Men NÄE. Det var det värsta. Fy så hemskt att läsa. Så fruktansvärt grymt gjort 🙁 Stor kram!

   juliak 2016-06-02 21:37:44
   Svara
 • Åh goa fina Rosenknopp! Gör ont i hjärtat av att höra detta 🙁

  Å du jag hoppar gärna och av det där tåget snart!

  Många kramar till hela familjen ❤️

  Therese

  Therese 2016-05-31 12:01:56
  Svara
 • Fina gulliga Belle hon har vackra ögon ja hon är så fin lilla rosenknoppen❤️❤️❤️Och barn kan va elaka mot varann.Vilken tur att hon har en sån klok mamma som du.Kram/Carols

  Carola Johansson 2016-05-31 11:52:23
  Svara
 • Vet ingen som förtjänar sitt namn bättre än Belle, vacker.

  Alice 2016-05-31 11:50:44
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!