JULIA K

Det här är Belle.

Jag har lätt för att vara öppen och ni har en del av mitt liv här på bloggen. 


Men just detta. Är något som jag har så vansinnigt svårt att dela med mig av. Men jag gör det ändå. Med tårar som rinner ned för mina kinder som det gjort oändligt många kvällar och nätter. Mörka kvällar fyllda av avgrundsjup oro och ångest för vad som sker med det bästa vi har. Hon är ju mitt hjärta. Mitt allt.

Jag orkar inte vara stark idag. Men imorgon är jag det igen det vet jag.
För det är man när man har tre barn…


Vad som är det enda viktiga är ju att Belle är frisk och det är hon  ( så vitt vi vet hitintills…)  Och rolig. Om ni bara visste…
Allra helst skulle jag vilja iaktta henne varje vaken sekund. Se allt hon hittar på och tar för sig. 

Hon har världens allra mest ljuvliga pussmun och så älskar hon att mysa om morgnarna och ligga nära nära kind mot kind, näsa mot näsa. Hennes doft får mitt hjärta alldeles varmt. Vilken lycka att jag får sova med henne varje natt.

Belle älskar musik, väljer skor med omsorg ( och ilska om hon inte får det hon vill ha ), avgudar sina syskon, fredagsmyser med potatisskruvar, springer hellre än går, ritar perfekta små cirklar med tuschpennor tills det inte ryms fler på pappret , blir gärna buren och bekantar sig gärna med andra men på avstånd, beundrar alla djur hon får syn på och tycker att lördagsgodis är bäst ( mmm svårt det där med trean ni vet…)
Hennes hud är så ljus, mjuk, len och när hon stryker sin lilla hand mot min nacke eller rygg så känner jag mig tryggast i världen. 

I höstas började hon tappa hår. På huvudet, ögonbrynen och ögonfransarna. Vi avvaktade till årsskiftet i samråd med BVC och tog därefter tag i det. 

Hon står fortfarande under utredning men läkarna har konstaterat att det är en frisk och välutvecklad Belle vi har. Än återstår provtagningar och vi har fått en remiss till en hudspecialist.

Så. Hennes världsvackra långa svarta fransar är ett minne blott, likaså håret på huvudet. Det växer väldigt sakta ut fjun som är alldeles blonda. Det känns i det hela positivt tycker vi…Allt hår finns på plats om än blekt och vääääldigt kort. 

Att leva med undrande blickar och frågor från främlingar är inte roligt. Alls. Gör faktiskt väldigt ont om jag ska vara ärlig. Det senaste halvåret har varit tungt. Väldigt. Egentligen bryr jag mig inte ett skvatt om vad andra undrar eller tänker. Eller ja, jag önskar att det var så. De där dagarna när kanske något annat bekymrar eller tynger så bryr jag mig och blir hemskt ledsen. 


Så nu vet ni, det här är Belle och hon är mitt hjärta. Med eller utan hår.


Julia


Och detta skrev jag för en tid sedan utan att publicera det…

 I torsdags fick Belle diagnosen Alopeci
Hon har tappat sitt hår och det finns inget botemedel för att få det åter.

Igår började ett nytt liv skulle man nästan kunna säga. Ett liv utan det där tunga tunga mörka molnet av ångest som legat över mig dag som natt. Nu har beskedet istället skapat ett slags lugn över att Belle faktiskt idag inte lider av det. Och en sorg. Vad framtiden har att ge visar sig men jag ska göra mitt allt. För Belle. 

Vi älskar henne oändligt mycket och en dag i sänder ska vi lära oss att leva med den här sjukdomen.

Idag finns inget botemedel eller någon förklaring. Det kan drabba mig eller dig. Idag eller om tio år. Ungefär så. 

Julia

Ps, jag kände så för att få lätta på detta. Nu har jag gjort det och kan snart igen berätta för er om vackra kuddar, lite livet på landet och så. Det ena förtar inte det andra så att säga. Hoppas ni förstår.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
112kommentarer
 • <3 Belle verkar helt underbar! Och vilken underbar familj sen. Tillsammans är man starkast. <3

  Ellinor 2015-11-23 15:15:23
  Svara
 • Åh, så vackert skrivet. Sitter här och sväljer gråten i halsen. Ni verkar så himla fina, hela hela familjen. Lilla Rosenknoppen är helt bedårande tycker jag.

  KRAM och hoppas att ni har en fin lördag. <3 /Emmeli

  Emmeli 2015-11-21 18:15:02 http://www.lillafrunsdagbok.se
  Svara
  • Svar på Emmelis kommentar.

   Tack Emmeli, verkligen tack! Precis så tycker jag att ni är, så himla fina. Är verkligen glad att jag fann din blogg. kramar Julia

   juliak 2015-11-21 20:21:41
   Svara
 • Otroligt fint och rörande.
  Håller med alla andra om att Belle är hur söt som helst ändå.
  Jag kan verkligen tänka mig in i din/er situation.
  Fick själv Alopecia för 2,5 år sedan (då 31 år gammal)och har nu inget hår överhuvudtaget. Jag lider dagligen men man lär sig att leva med det. Har man & 2 små barn och de älskar mig fortfarande, puh. Så det sitter väl inte i håret som tur är.

  Vipps kan det ju komma tillbaka om man har tur. Jag lever fortfarande på hoppet.
  Som du skrev; det kan verkligen hända vem som helst. Det är just det som är så läskigt. Skönt att det är ofarligt i varje fall.

  Styrkekramar till er.

  Camilla 2014-08-28 12:32:31
  Svara
 • jag tycker Belle är världens sötaste tjej!

  Malin 2014-07-18 13:19:37
  Svara
 • Du är underbar och otroligt stark, det speglar av sin på dina barn! Vackra bilder på söta barn, inspirerande inredning och ord från hjärtat! Varma tankar till er! Kram

  Vitt och Blått 2014-07-09 22:02:04 http://www.blogger.com/profile/14880839364315499468
  Svara
 • Belle kommer alltid att vara Belle Rosenkopp =) Hon är fortfarande lika vacker och har världens finaste att växa upp med. Massa goa varma Kramar till Er <3

  Catarina Quick 2014-07-08 21:25:22 http://www.blogger.com/profile/13579702799586670078
  Svara
 • Hej Julia. Du har så vackra barn, de är så vackra allihop. Jag vill bara skriva till dig. Jag har själv Alopecia. Jag fick det i vuxen ålder. Jag har en annan variant än er lilla tjej så jag tappar mitt hår fläckvis. Jag fick lite eller inget stöd från vården eftersom som du säger man är helt frisk när man har alopecia förutom att man tappar håret. Hur alopecia ter sig är så olika från individ till individ. Min fläckvisa alopecia blev bättre och nu har jag inte tappat hår på länge, för mig fungerade det att dra ner på socker och ta bort gluten. MEN ingen alopecia är den andra lik så det är långt ifrån säkert det skulle göra någon nytta på er tjej. Alopecia är nyckfullt, vips kan man ha hår igen, vips kan det vara borta. Min alopcia kan helt plötsligt en dag bli som er dotters och allt mitt hår faller av. Er flicka har så vackra drag och är så söt med eller utan hår. När hon blir äldre finns det mycket inspiration som hjälper oss med alopecia. Det finns vackra och starka förebilder. Här är det en fin video med vackra kvinnor och flickor med alopecia som får sina henna kronor 🙂 http://youtu.be/ym6zfJLAJ8Y

  Terese Eriksson 2014-07-08 14:09:08
  Svara
 • Sänder kärlek och värme till er! Styrkekramar från mig

  Gabriella 2014-07-07 22:28:47 http://elephantzoul.blogg.se/
  Svara
 • Jag tänker på er Julia och förstår precis hur ni har det..
  Min dotter fick samma diagnos för 2 år sen, då va hon drygt 2 år… Hon tappade inte allt hår, men hon hade en stor kal fläck på ca 10×10 cm mitt på huvudet.. Håret har kommit tillbaka, men hon tappar det med jämna mellanrum.. Ibland är det större fläckar och ibland mindre…
  Jag vill skänka er hopp om att håret kommer tillbaka, våga tro och fortsätt vara den underbara mamma du är..
  Jag har inte alls ”funnit” mig i situationen ännu, men jag jobbar på det.. Barnen är ju så små ännu, och man kan ju inte låta bli att tänka på hur livet ser ut när de blir större och mer medvetna själva…

  Jag finner tröst i din text, vi är inte ensamma och kag håller alla mina tummar för eran lilla Belle!! <3
  Stor kram till er

  Emelie Svedholm 2014-07-07 21:22:02
  Svara
 • Hej Julia, ovissheten måste vara den stora fienden. Nu vet ni att hon mår bra. Fina Belle, med sin lilla egenhet. 💚 Kram/Anna (Samos;)

  Anonymous 2014-07-07 19:41:22
  Svara
 • Jag har läst detta inlägg flera ggr, det berörde mig så otroligt mkt. Det gör ont i hjärtat att läsa dina ord och jag kan känna alla de känslor du måste känna som mamma till ditt älskade barn samtidigt som jag inte vet hur det skulle kännas för jag har ännu inte fått uppleva ngt liknande. Men jag vet kärleken till ens barn och oron och rädslorna som den kärleken medföljer. Jag är säker på att både Belle och hela familjen kommer stärkas av detta besked och bli om möjligt ännu tajtare än vad ni verkar vara idag. Jag önskar Belle all lycka i världen och precis som hon har fångat mitt hjärta (även fast jag inte ens känner henne) så kommer hon att fånga alla andras hjärtan också som hon kommer att möta längs livets väg. Stor kram till dig Julia som kämpar för ditt älskade barn.

  Nina 2014-07-07 19:36:43
  Svara
 • Så fint skrivet Julia! Belle har en fantastisk familj som kommer ge henne allt stöd som hon behöver. Skickar massor med styrkekramar till er allihop! ❤️

  Kram Emma @emmitas

  Emma 2014-07-07 19:05:03
  Svara
 • Så vackert skrivet!
  All kärlek till er!

  Varm kram

  kråke

  Svara
 • Jag skickar över massa kramar till er!

  Åsa 2014-07-07 16:54:16
  Svara
 • Varmaste kramar till dig och fina familj❤

  vitadrömmarobusigabarn 2014-07-07 14:51:17 http://www.blogger.com/profile/03544203011403349126
  Svara
 • Så otroligt vackert du skriver Julia och Belle är lika vacker hon. Oavsett.
  En av mina nära vänner fick exakt samma besked för ett par år sedan, hon har idag tappat allt sitt hår men hon fullkomligt lever och njuter av varje dag. Ibland med sin vackra peruk på och ibland utan. Och hon är lika vacker hon oavsett. Livet går vidare och blir kanon och alldeles fantastiskt jag lovar, det är Madde ett levande bevis på. Och i jobbiga stunder och dagar (för det får man ju faktiskt ha) så kom ihåg ni har varandra. Bamse kramisar Icka

  Skimmelgården 2014-07-07 12:26:45 http://www.blogger.com/profile/08566371638199843705
  Svara
 • Fina Julia, känner dig inte annat än via dina vackra bilder på instagram som inspirerar mig så mycket, nu läser jag om din dotter Belle, vet precis vad ni går igenom, känner så med er, min dotter fick alopecia när hon var 13 år, det var en känslomässig bergochdalbana, nu fyller hon 24 år och är stark, vacker tjej och en fantastisk förebild och stöd för många med samma sjukdom runt om i världen. Hon har startat Bald Girls Club. Livet är så mycket mer än bara hår, det är så lätt att säga men det är många dörrar som ska sprängas och barriärer som ska övervinnas, men så underbart när man landar i en acceptans och känner sig tillfreds. Stor kram till er från mig / Eleonore @ellistella

  Svara
 • Tack för att du delar. Starkt. Varma kramar till dig och din familj.

  Svara
 • Det blir BRA nu och i framtiden. Din fina Belle kommer hantera det och har som sagt mycket som talar för sig. Charm, fantastiska ögon och anletsdrag,syskon och rent krasst materiell fördel med kläder som en fantastisk mor valt -vilket du gjort oavsett hår eller inte. Tror Belle genom att det kom nu kommer se det som enklare än min släkting som förlora håret, och som hon kände sin identitet, vid 12års åldern. Som det ser ut har Belle en fin förebild med samma ”frisyr” -din man!

  maja 2014-07-07 08:19:45
  Svara
 • Tack för att du delar med dig av det som kallas livet!
  Du hjälper och stärker många andra av att du är så öppenhjärtlig!Många styrkekramar till dig!!

  Anonymous 2014-07-07 07:26:10
  Svara
 • Så længe Belle har et liv fyldt med så meget kærlighed som I giver hende – så kommer hun til at blive så stærk, at hun klarer ALT hun vil i livet fremover!

  Kram Pia

  Anonymous 2014-07-07 05:46:28
  Svara
 • Dear Julia

  I am sorry I cannot speak Swedish but just wanted to say a big ”thank you” for your amazing blog and for sharing your beautiful family.

  I thought you may find this article helpful:)
  http://www.stuff.co.nz/sunday-star-times/features/feature-archive/322052/The-rare-beauty-of-Anna-Fitzpatrick.

  Take care
  Rebecca

  Anonymous 2014-07-07 00:08:55
  Svara
 • Hon är såå fin. Jag har undrat över hennes unika utseende, men absolut inte med något illa menat.hoppas hon mår bra trots hennes diagnos! Hon är lyckligt lottad med en fin mamma med familj ❤️

  Anonymous 2014-07-06 23:06:37
  Svara
 • Läser din blogg dagligen och har så gjort i flera år. Fick min 3:a Noomie i sep-12. Har tre underbara flickor, och känner så med dig….Mina flickors farmor och en annan släkting har båda den, el ngn liknande sjukdom som er fina Belle har. Min oro finns där för att mina flickor ska drabbas av den i deras liv. På min svärmor blommade den ut i sena tonåren tror jag. Samtidigt så tänker jag att det kunde varit värre, mycket värre. Det finns så många som förlorar sina barn i olyckor och sjukdomar. Men samtidigt är man sig själv närmast, och som mamma ser man först sina egna barn och den vetklighet man själv lever i. Tänk om man kunde skydda dem från allt ont…. Stor kram till er & tänk vad lycklliga ni är som har era tre underbara ” ljuveler” / Anna

  Anonymous 2014-07-06 22:12:06
  Svara
 • Söt, vacker, underbar! /Susanne

  Svara
 • Hej Julia!
  Vilket otroligt starkt inlägg. Så vackert skrivet och att ens försöka förstå hur det känns skulle kännas lite övermäktigt att skriva.
  Det är en sak att drabbas av något själv.. Det är en helt annan när något drabbar ens barn. Man tar hellre smärtan själv, än att de ska ont eller lida på något sätt.
  Men på kortet du visar är er lilla Belle… Å, det är så hjärtat smälter. Hon är söt som en liten rosenknopp.
  Va rädd om er alla och tack för att du ville dela med dig, det var starkt gjort.
  Varma kramar Anna

  Ekenäsliv 2014-07-06 21:53:47 http://www.ekenasliv.se/
  Svara
 • All kärlek till er <3
  Belle har ett så otroligt vackert utseende 🙂
  Kram Lina

  Anonymous 2014-07-06 21:47:19
  Svara
 • Åh underbara fina Julia! <3 KÄRLEK! Det finaste som finns! Och så fint du beskriver detta! Det känns i hela kroppen, mest i magen, och blank i ögonen av dina fina ord.. Denna kärlek alltså! Såååå stark! Finaste finaste ni!!! Skönt att ni nu fått svar! Jag har jobbat med en tjej som hade samma. Världens finaste med stora vackra bruna ögon och fin rakt igenom hela hon! <3 All kärlek till er!

  Svara
 • Min pappa fick samma som vuxen, och tappade ALLT hår överallt!
  Plötsligt en dag kom allt bara tillbaka….
  Så inget är omöjligt!

  Anonymous 2014-07-06 20:36:10
  Svara
 • Så modig du är! Hon är så vacker din dotter! Att folk tittar förstår jag är jobbigt, men oftast är det nog inte av elakhet utan av omtanke och undran. Ta hand om er!

  Anonymous 2014-07-06 20:15:21
  Svara
 • Vill skänka lite tröst med att berätta om en nu vuxen släkting som tappade sitt hår som barn. Hon har alltid haft peruk. Ögonfransar och ögonbryn har hon också fått hjälp med. På så sätt slipper hon bli uttittad. Man tänker och ser absolut inget annorlunda med henne. Lycka till framöver!

  Annika 2014-07-06 20:12:03
  Svara
 • Tårarna rinner nedför mina kinder också, hejdlöst, när jag läser detta inlägg.
  Min man frågar mig varför jag snörvlar och andas så snabbt och högt, jag svarar ”Ännu ett barn har blivit sjukt, ännu fler föräldrar ligger oroliga och sömnlösa om nätterna”.

  Som förälder till en dotter född med hjärtfel kan jag sätta mig in i dina känslor men ändå aldrig helt förstå.

  Jag lider med er och eran smärta och oro. Jag önskar jag kunde ta bort alla människors frågor och undrande blickar, för visst vill man ibland bara få fly verkligheten som ständigt gör sig påmind i ens hjärta oavsett om sjukdomen är synlig eller inte.

  Eran Belle är stark, hon brås på sina fina föräldrar och syskon. Tillsammans kommer ni klara av detta och eran Belle kommer med huvudet högt vandra stolt genom livet. För hon är vacker precis som hon är, det har hennes familj lärt henne!!

  Många kramar,
  Suzanne

  Suzanne 2014-07-06 20:08:14
  Svara
 • Julia, olen vuosikaudet lukenut blogiasi ja tuntuu kuin olisit jo ystävä. Olet sydämellinen, aito, ihana Julia ja ennen kaikkea äiti. Lapset ovat koko maailma, joka hetkessä läsnä, ihanaa että saat olla kolmen ihanan lapsen äiti. Belle on aivan ihastuttava. Haleja teille täältä Suomesta!
  T: Jonna

  Anonymous 2014-07-06 19:55:03
  Svara
 • Hej! Vill bara säga vad stark du/ni är att gått och väntat på besked om vad det är ens barn har för någon slags sjukdom/diagnos det klarar inte alla människor av så pass bra. Jag beundrar verkligen er i detta.Det måste ha lättat en stor sten i från hjärtat att fått svar på vad det är för något och veta att det i alla fall inte är något farligt. Många varmaste kramar till er familj. Kram Camilla

  Svara
 • Du skriver så fint Julia….
  Jag beundrar dig och din fina familj. Era tre söta barn…
  Jag följer din blogg och tycker så mycket om den,för att du är så öppen.Så trevligt att inspireras av klädinköp,matlagning ,trädgård och hela din familj…
  Det är stort att dela med sig som du gör..Tack…

  Kram Margareta

  Svara
 • Jag förstår att det är tufft. Har en släkting med samma sjukdom faktiskt. När jag var liten provade jag hennes peruker :).

  Jag tycker Belle är precis lika söt utan hår, många kramar!

  Svara
 • Fiinast i världen är Ni alla fem!!

  Ni ger oss lycka i vardagen, små små guldkorn att njuta av varje dag av hela din vackra familj och livet.

  Jag önskar att alla människor i världen vore, tänkte och levde som Ni!

  Och Belle är ju bara så underbart söt! Du skriver så kärleksfullt så man riktigt känner hur gosigt gott Belle luktar där ni myser, näsa mot näsa, kind mot kind. Finaste finaste Belle! Man vill bara hålla henne.

  Julia, för oss är Du bäst och Ditt hjärta är vackrast i världen…kram M m fam

  Anonymous 2014-07-06 18:42:51
  Svara
 • Du är helt enkelt fantastisk. Underbart fint inlägg, och underbart vacker dotter du har. Och som du skriver – nu vet du vad ni har att göra med. Då kan man börja lära sig att hantera det, och acceptera det. Och du – forskning och teknik går framåt, vi har ingen aning om vart man står om fem år. Och eftersom Belle verkar fått ärva din skönhet så kommer hon att fortsätta vara lika snygg med eller utan hår – tala om för henne hur cool hon är, för det är hon! Varma kramar till dig, du är bara bäst. <3 <3 <3

  Glamour-Psykologen 2014-07-06 18:37:56 http://www.blogger.com/profile/02256591467393864106
  Svara
 • Tack för att du delar med dig. Önskar er alla allt gott. Er Belle är så fin som hon är. Lycka till med allt.
  Kram

  Anonymous 2014-07-06 18:02:28
  Svara
 • jag förstår din oro ,mitt ena barnbarn är prematur vägde 820gr hon likna en kråkunge är hon föddes 3mån för tidigt, med all ovisshet vilka skador har hon fått osv osv ,klarar hon sig frågorna var många ändå fanns hoppet att hon skulle klara sig och skadorna skulle man ta när dom kom men idag är hon 3år och frisk, inga skador men fortfarande en liten smart tjej så med eller utan hår kommer Belle att få ett fantastiskt liv för att hon har så många fina runt sig kram Mia

  Anonymous 2014-07-06 17:16:29
  Svara
 • Much love!

  Svara
 • Bell är ett vackert barn, Ditt barn!
  Frisk med ett gott liv framför sig.
  Jag har själv två döttrar. Oavsett älskar man sina barn oändligt förstår din oro.Människor därute finns med ofint sätt som klampar på med sina kommentarer för sånt de inte förstår, sånt gör ont men försök att inte bry dig. Dina barn kan inte ha en mer omtänksam Mamma.Lev livet!!! Kram Kamilla

  Anonymous 2014-07-06 16:08:45
  Svara
 • Men Julia, självklart är det skitjobbigt, så klart vill man känna att man är en sån som inte bryr sig om vad andra tycker, men man gör ju det ändå! O man är speciellt känslig när det gäller ens barn, dom ska ju alltid vara lyckliga!!! O det tror jag att Belle är! Hon har en underbar familj o kommer att få jättefina små vänner framöver på dagis o i skolan o ni alla kommer ju älska henne oavsätt vad. För henne kommer det här vara en del av hennes liv o helt naturligt även om det så klart kommer finnas jobbiga stunder som med alla sjukdomar/allergier mm. Fortsätt njuta av din fina flicka, hon är frisk o glad o njuter av livet (lika som du!) och är världens sötaste.
  Många kramar!

  Anonymous 2014-07-06 15:56:09
  Svara
 • Åh Julia. Så starkt av dig att kunna skriva om det svåra. Skönt att höra att ni har fått en diagnos, som gör att ni nu kan ta nästa steg i processen. Känner med er./Maria

  maria 2014-07-06 15:40:53 http://www.blog.husetpalandet.se/
  Svara
 • En stor kram till er! Jag är sämst på att kommentera annars men nu måste jag. Så mycket kärlek i det du skriver, tårarna trillar här. Tack för att du delar med dig, både av det jobbiga och allt det fina. Kraam!

  Charlotte 2014-07-06 15:27:42
  Svara
 • Finaste Julia… så starkt och modigt att skriva om detta på din blogg. Man bär det man måste, det finns inget val. Belle kommer att växa upp till en stark människa, det riktigt strålar om henne, hon blir något alldeles extra! Det finns en ung tjej med alopecia som bloggar om sin vardag, och vet du, sjukdomen tar inte alls stor plats i hennes vardag. Sen förstår jag dina sömnlösa nätter, det värker i mammahjärtat när ens barn drabbas av sjukdom. Varma kramar!

  Anonymous 2014-07-06 14:24:36
  Svara
 • <3

  Anonymous 2014-07-06 14:13:01
  Svara
 • …Belle ist deine hübsche, süße Tochter, ihr seid eine tolle Familie und das ist ALLES was zählt…
  drück dich und DU bist eine tolle Frau ღ

  Kram Ulrike aus Deutschland

  Svara
 • Och sötast så klart…

  LantlivsAnette 2014-07-06 14:01:18 http://www.blogger.com/profile/12779715938129449434
  Svara
 • Lilla söta Belle, hon är bäst med eller utan hår !! Kraaam Anette

  LantlivsAnette 2014-07-06 14:01:03 http://www.blogger.com/profile/12779715938129449434
  Svara
 • Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  Arabella Teghillo 2014-07-06 13:48:56 http://www.blogger.com/profile/16734875400998276003
  Svara
 • Arabella

  Ciao Julia ti scrivo in italiano x’ seguo da qualche tempo il tuo blog qui giù, ebbene sì dall’Italia. Spero che tu possa tradurre ciò che io ti scrivo.
  Inutile farti mille complimenti x il blog, la casa, i tuoi gusti, i tuoi bimbi (con o senza capelli, le cose importanti nella vita vera sono ben altre), etc, x’ chissà quanti ne ricevi ogni giorno.
  Una sola cosa vorrei che ti rimanesse di me anche se acon così tanta distanza, io provo a urlarla dall’Italia alla Svezia…..SEI LA MIGLIORE AMICA CHE NON HO MAI AVUTO.

  Kram Arabella

  Arabella Teghillo 2014-07-06 13:44:41 http://www.blogger.com/profile/16734875400998276003
  Svara
 • Oj vad jag känner med er..har ju själv en nu vuxen son som drabbades av alopecia areata (fläckvis håravfall) när han var 8 år. Idag har han inget hår alls..ögonbryn och fransar kommer och går. En riktigt skitsjukdom är vad det är..men som tur är så är den ju helt ofarlig! Kram från Camilla i Motala

  Camilla KS 2014-07-06 12:50:03 http://camillak.com/
  Svara
 • Liebe Julia.
  Es gibt eine Webseite JennyLatz.de
  Haircoaching richtet sich vor allem
  an Personen mit Haarverlust und Eltern betroffener Kinder.Du bist eine starke Frau.Ich bewundere dich für vieles.Nette Grüsse Claudia <3

  Anonymous 2014-07-06 12:42:14
  Svara
 • Styrkekramar till dej och din familj! Ni verkar vara en sån fin go familj, så detta reder ni! Hon liksom era andra barn är ljuvliga!
  / Lena

  Lenas trädgård 2014-07-06 12:25:07 http://www.blogger.com/profile/04723070632650774647
  Svara
 • Jag har heller aldrig lämnat någon kommentar på din blogg men gör det nu… Jag har märkt att du verkat undvika att visa lilla fina Belles ansikte på bilder senaste tiden. Undrat varför… Jag tycker det är jättefint och starkt av dig att dela detta med följare som inte alls känner dig. Att öppna upp dig. Det är så svårt, ingen vill att sitt älskade barn ska få sneda blickar på sig. Den stora världen är tuff nog när de blir lite äldre och blir mer medvetna om saker. Men Belle verkar vara en så härlig liten tjej med en helt fantastisk familj att jag tror hon har bästa förutsättningar att hantera allt helt galant. Kraft och tankar till er!

  Anonymous 2014-07-06 11:16:09
  Svara
 • <3 <3

  Louise 2014-07-06 10:46:59
  Svara
 • Så vackert skrivet, lycka till med din fina familj!

  Erika 2014-07-06 10:46:46
  Svara
 • Vet du va? Det finns en liten underbar tjej i Bjästa med som lider av samma sjukdom som Belle. Hon verkar så possetiv och glad och allt verkar fungera bra.
  Tror det är mycket för att föräldrarna, liksom dig är öppna och berättar. Det skapar förståelse och de där nyfikna jobbiga blickarna försvinner.
  Önskar er all lycka med hela mitt hjärta.
  Många kramar från Tina i Näske.

  Anonymous 2014-07-06 10:44:26
  Svara
 • Så fint att du delar med dig! Allt gott till er och fina Belle ❤ kram Thereze

  Anonymous 2014-07-06 10:40:41
  Svara
 • Kära Julia,

  Så svårt och så fint skrivet. Hjärtat blöder för jag vet hur den där oron skaver i mammahjärtat. Starka fina du som har modet att berätta. Och starka vackra Belle som är gudomlig i hela sitt väsen!

  Tusen kramar till er ♥. Från Jes

  Jes/Vita villa vila 2014-07-06 10:31:41 http://www.blogger.com/profile/14630867208397072399
  Svara
 • Belle ska vara så glad att hon fått världens bästa mamma som visar att hon är mänsklig. Hon upplever smärta o oro för sin fina dotter men kommer också att finnas där för henne om hon skulle behöva, nu eller i framtiden. Även ni ska vara glad att ni fått världens bästa dotter o lillasyster som Belle verkar vara. Känner er inte men verkar som om ni är en fantastisk familj som kommer fixa detta galant tillsammans, rött, brunt, svart, eller inget hår gör ingen skillnad på den inre människan och ni kommer nog att få vara mer orolig för Belles charm 😉 hon kommer att charma hela världen med dessa ögon! Kram

  Jenny 2014-07-06 10:31:15
  Svara
 • Belle ska vara så glad att hon fått världens bästa mamma som visar att hon är mänsklig. Hon upplever smärta o oro för sin fina dotter men kommer också att finnas där för henne om hon skulle behöva, nu eller i framtiden. Även ni ska vara glad att ni fått världens bästa dotter o lillasyster som Belle verkar vara. Känner er inte men verkar som om ni är en fantastisk familj som kommer fixa detta galant tillsammans, rött, brunt, svart, eller inget hår gör ingen skillnad på den inre människan och ni kommer nog att få vara mer orolig för Belles charm 😉 hon kommer att charma hela världen med dessa ögon! Kram

  Jenny 2014-07-06 10:31:14
  Svara
 • Fantastisk dotter du har! Åh du som delar med dig av allt, svårt, det som der oro, men också ger en massa inspiration. Du har en oerhört fin blogg. Ha det bäst! Kram Jeanette

  Anonymous 2014-07-06 09:52:01
  Svara
 • Förstår att det måste varit en overkligt jobbig tid. Ovissthet kan verkligen tära sönder kroppen. Skickar mina varmaste styrkekramar till er. Kram Jenny

  Jennyshemochharmoni 2014-07-06 09:29:29 http://www.blogger.com/profile/06834743958327672332
  Svara
 • Söta Julia, jag skrev på insta men kommentaren verkar ha försvunnit..

  Hon är ljuvlig er lilla Belle, låt er inte ta illa vid er av eventuella kommentarer, det kommer tyvärr alltid finnas elaka människor var man än befinner sig men hon är underbar med eller utan hår! KRAM!

  Hem och Lycka 2014-07-06 09:28:53 http://www.blogger.com/profile/17083306253932546815
  Svara
 • 💕

  Anonymous 2014-07-06 09:27:57
  Svara
 • Finaste Belle !
  Massvis med styrkekramar till er ! <3

  Sofie - mamma till 2 2014-07-06 09:15:01 http://sofieeklund.vimedbarn.se/
  Svara
 • Du skriver så vackert även om det svåra. Belle är så otroligt fin! Min son har ptos och det har gjort så ont i mig att hans ena öga ser annorlunda ut. Det känns skönt att du delar med dig av detta. Styrkekramar!

  Anonymous 2014-07-06 09:07:15
  Svara
 • Så fint och starkt att du delar med dig när livet är tufft. Tror att du hjälper många andra i olika tuffa situationer. Sociala medier ger ibland skenet av total lycka, harmoni och perfektion. Långt ifrån den sanning som livet innebär. All lycka till dig och din familj! Inte minst lilla fina Belle❤️ Kram från Åsa

  Åsa 2014-07-06 09:02:43 http://enkeltochfint.se/
  Svara
 • Kära Julia ❤️
  Tack för att du delar med dig, du berör mig något helt otroligt. Belle är ljuvligt bedårande och ditt sätt att beskriva er dotter är så vackert och helt fantastiskt på samma gång. Du är en underbar tjej Julia! Kram från Angelica

  Anonymous 2014-07-06 08:49:24
  Svara
 • Åh du skriver verkligen med hjärtat Julia! Såå fint! Söta ni är på bilden! Kramar❤️❤️❤️❤️❤️Janni

  Anonymous 2014-07-06 08:10:03
  Svara
 • Stora kramar till er fina familj, jag förstår att det känns tufft och orättvist! Så starkt av dig att dela med dig, du skriver så fint. Ni har världens sötaste Belle,och har den allra bästa, raraste mamman.
  Kram från Lotta

  Svara
 • Jag tycker att folk har sagt allt som jag ville säga så fint här ovan redan. Så jag vill mest bara tillägga en stor, stor kram till dig och er. KRAM!

  Svara
 • Detta är första gången jag kommenterar..har läst din blogg i flera år nu. Du skriver så vansinnigt vackert & du verkar vara en helt fantastisk mamma! Va stolt över dig själv! Belle är hur fin som helst & verkar vara en supergullig liten tjej. Ja, alla dina barn verkar vara supergulliga!
  Stora kramar Jessie

  Jessie 2014-07-06 07:38:36
  Svara
 • Jag vet att livet kan vara väldigt jobbigt men på något konstigt sätt blir det rätt bra ändå. Två av mina tre barn är utvecklingsstörda och födda med klumpfot. Åren har varit ganska jobbiga och man har åldrats rätt fort men nu har barnen vuxit upp och flyttat hemifrån och jag inser att jag klarat det rätt bra ändå. Men som Du skriver har man flera barn då orkar man. Jag säger som min handikappade son brukar säga: Man får vara precis som man är bara man är snäll…Ta hand om Din underbart fina tjej!/Lilla gummann

  Kulturtanten och Lilla gummann 2014-07-06 07:16:00 http://www.blogger.com/profile/04979959688998177329
  Svara
 • Oh my dear! That’s hard, I can imagine. Not easy to find the right words in english…Belle is such a sweet one, don’t care about what other people say. She’ll be all right, and you all will learn to live with it…but she’ll live!! Big big hugs! Rieke <3

  Wolke Sieben 2014-07-06 06:56:10 http://www.blogger.com/profile/17041574081367701333
  Svara
 • Åh Julia! Varmaste kramar till er! Så starkt att berätta och hoppas allt ordnar sig till det bästa! Ni har ju världens sötaste Belle och hon har jordens finaste familj!
  Kram

  Pernilla m 2014-07-06 06:39:43
  Svara
 • Hon är hur sööööt som helst. Visst är det jobbigt när man som förälder får reda att ens älskade lilla varelse har får en sjukdom men det gör ju inte henne mindre älskvärd!
  Massa kramar till er! / Jennifer

  Anonymous 2014-07-06 06:15:39
  Svara
 • Fina Julia! Älskar din blogg och hur du delar med dig. Kärleken till din familj är genomgående och går inte att ta miste på. Fina lilla Belle, sockersöt!
  Många styrkekramar till er!

  Anonymous 2014-07-06 05:39:38
  Svara
 • Belle är så otroligt söt!! Kram på er! Åå en sak till, jag älskar verkligen din blogg!

  Emelie 2014-07-06 04:39:26 http://mliieriksson.blogg.se/
  Svara
 • Fint skrivet! Kan bara hålla med, Belle har en underbar familj, som finns där för henne! Detta inlägget berörde verkligen! En stor Kram till dig! /johanna

  Anonymous 2014-07-06 02:38:57
  Svara
 • Å va fint du skriver å starkt att du delar med dig!!!
  Hon är så otroligt söt å hennes ögon är helt bedårande.
  Kram

  Trillingmamman 2014-07-06 00:24:51 http://www.mrskarins.se/
  Svara
 • Vilken godbit! Helt ljuvlig är hon, precis som hon är! Hon strålar verkligen! Fy, vilken resa ni haft! Hoppas att ni får landa i allt.

  Ditt sätt att skiva är dessutom helt fantastiskt!

  Många styrke kramar!

  Aggie 2014-07-06 00:14:09
  Svara
 • Verkligen modigt av dig, din dotter är fantastiskt söt med eller utan hår ovh likaså du =) ! Kramar till er!

  Miriam 2014-07-06 00:06:00
  Svara
 • Kram till er!

  Annas hjärtan 2014-07-06 00:03:27 http://www.blogger.com/profile/07993446924340811938
  Svara
 • Tack underbara Du för att du delar! Du berör starkt – så oxå ljuvliga ljuvliga Belle!

  Svara
 • Så fint du skriver om din lilla söta dotter Belle! Och jag kan förstå att det ändå kan kännas som en lättnad att berätta om det öppet. Hon är fin hur som helst och nu kanske det ändå känns bra på ett sätt att veta vad det är.

  Min underbara söta son har en hudsjukdom som heter Iktyos (känd även fiskfjällsjukan) och många har stirrat på honom och ibland poägterat att han är väldigt röd om kinderna eller att han är torr i huden. Det kan vara väldigt jobbigt att höra! Nu verkar han inte bry sig om det värst mycket, men hur blir det sen när han blir äldre? Det är just det som man kanske funderar över när ens barn har ett speciellt utseende.

  Har man förresten kollat sköldkörteln på henne så att inte den är ur balans. Har en nära vän som har haft Alopecia till och från sen hon var 8 år och då upptäckte dom att sköldkörteln inte funkade som den skulle.

  Ha nu en underbar sommar och njut! Du har en alldeles underbar blogg och jag tycker såååå mycket om alla dina bilder. Både bilder på inredning, trädgård och dom fina bilderna på dina söta barn! Du inspirerar mig något så enormt!!!

  Många kramar och massor av boostning till dig!

  Anonymous 2014-07-05 23:26:15
  Svara
 • Bästa Julia.. Kan tänkas vara så att du fick Belle av en anledning. Har man sjukdomar av olika slag som barn, så behövs det en vuxen som står upp för en.Och Belle fick nog den bästa vuxna, kärleksfulla mamman denna sidan jordklotet. Ditt hjärta verkar svämma över av kärlek till barnen. Kommer säkert gå bra för din lilla tjej!

  Anonymous 2014-07-05 23:23:21
  Svara
 • <3

  Anonymous 2014-07-05 23:06:40
  Svara
 • Varma kramar till Er! Det är en ren fröjd att följa Dig på bloggen och IG. Får verkligen inspiration och vardagsglädje från dig och din vackra familj! Ni kommer att greja Belles sjukdom även fast det kommer bli tufft och jobbigt för er alla. Denna vackra lilla flicka grejar nog vad som helst! Har själv en son som är tre och förstår precis hur du menar att man vill skydda dem från allt och älskar dem över allt. Varma varma kramar och ha en fortsatt underbar sommar! Mvh Linda @lugnetlinda

  Anonymous 2014-07-05 22:59:46
  Svara
 • Åh, med gråten i halsen läste jag igenom i lnlägget. Du skriver så fint och rörande och man känner din kärlek till dina barn så starkt. Förstår verkligen att de är svårt och jobbigt och det kan man ju inte förneka, vem vill inte att ens barn ska få ha massa fint hår, precis som sina syskon? Men ack så fin Belle är oavsett. Så det spelar igen roll alls ändå. ♥️

  Cassandra 2014-07-05 22:49:21
  Svara
 • Åh Julia!!! Så fint du skriver om din kärlek till Belle och visst är det så att vi älskar våra barn oavsett vad och vill skydda dem från allt ont! OM jag kunde hade jag hållit mina barn hemma tills de fyllde minst 30 😀

  Skönt ändå att det inte var något livshotande men jag förstår att det ändå är en sorg. Jag är övertygad om att Belle kommer klara sig bra med sin personlighet och charm som du beskriver så bra!!

  MÅNGA VARMA KRAMAR TILL DIG!!!!

  Jessica E 2014-07-05 22:47:57
  Svara
 • Jag tycker att lilla Bell är ljuvlig precis så som hon är! Med eller utan hår spelar ingen roll, det är bara yta! Det är vad som finns i hjärtat som är viktigt! Kram Lina

  Anonymous 2014-07-05 22:38:55
  Svara
 • Men åh, så otroligt hjärteknipande! Vad fint du beskriver allting, en stor kram till er allihopa!

  Lise-Lott 2014-07-05 22:32:33 http://minafyravaggar.blogg.se/
  Svara
 • Men åh, så otroligt hjärteknipande! Vad fint du beskriver allting, en stor kram till er allihopa!

  Lise-Lott 2014-07-05 22:32:30 http://minafyravaggar.blogg.se/
  Svara
 • Underbara lilla Belle, du är värdens finaste precis som du är och du har världens finaste mamma! Jag förstår att oron finns dag som natt Julia men det finns en mening med att just NI fick Belle i eran familj. Ni kommer att fixa det här med bravur och kommer ha starkare band till varandra. All kärlek till er!! ♡ Kram Anna

  Huset i bullerbacken 2014-07-05 22:31:25 http://www.blogger.com/profile/04198165881668107034
  Svara
 • Åh fina, rara Julia! <3 vad detta berörde mig in i hjärtat. Ni har verkligen världens sötaste och raraste dotter/syster. Förstår att vissa saker är väldigt privata och inte känns alls bekvämt att dela med dig utav men jag måste säga att jag vill ge dig en stoooor varm kram för att du gör det. Belle är så otroligt fin och har hela livet framför sig och ska inte alls skämmas eller må dåligt över sin sjukdom. Din beskrivning av Belle bekräftar hur rar och underbar lilla tjejen är. Precis så som jag tänkt efter denna tid jag följt er! Önskar så att någon gång få besöka din ljuvliga butik och träffa dig. Att då även få träffa dina barn hade varit så roligt!
  Du är en sån inspiration och ett besök här hos dig på bloggen eller webbutiken får mig alltid glad igen.
  Man önskar såå innerligt ibland att kunna ta över dina nära och käras problem. En sak Belle för alltid kommer ha, är en underbar familj som finns för henne – och i slutet av dagen är det de enda som betyder något!
  Stor kram!

  AnnCatrin 2014-07-05 22:24:53 http://www.anncatrins.se/
  Svara
 • Tack för stark berättelse! Belle fyller i allt upp till sitt namn, belle

  Harriet Wennberg 2014-07-05 22:19:04
  Svara
 • Hej Julia! Har läst din blogg i tre år. Har aldrig kommenterat. Det här blir första. Brukar titta in hos dig, dina bilder och inlägg ger mig alltid en stor dos av välbefinnande och glädje. Är också pedagog/lärare precis som du, och har alltid inspirerats av dig som bytte bana och arbetar med ditt företag. Jag är 30 och har alopecia areata. Tappade halva mitt hår som 14 åring. Idag när jag läste ditt inlägg blev jag så otroligt känslosam. Du ska vara stolt över dig själv som är en sån fantastisk mamma, det bästa ni kan ge Belle är er familj. Hon kommer växa upp i trygghet och kärlek och kommer fortsätta utvecklas till den fantastiskt lilla person hon är, med eller utan hår. Det viktigaste är att man har varandra.

  Anonymous 2014-07-05 22:18:52
  Svara
 • Ååå goaste Julia! Nu ”älskar” jag dig ännu mer! Så underbart fint skrivet, fyllt av kärlek! Belle är så fantastisk, så fin och verkar så gullig! Kram till er! och tack för vi alla får vara en del av erat liv! 🙂

  Anki 2014-07-05 22:16:12
  Svara
 • Du är så stark min vän som skriver detta här! Puss

  Jessica 2014-07-05 22:15:40
  Svara
 • Du skriver så vackert även om det du skriver om smärtar er så…Stora varma kramar!

  Elin J-H 2014-07-05 22:10:18
  Svara
 • Du har en fantastiskt fin familj otroligt vackra barn! En dag i sänder , vackert! Belle har tur som har dig som sin mamma ❤️ Elina

  Anonymous 2014-07-05 22:09:27
  Svara
 • Hej Julia! Vad starkt att du delar med dig av din berättelse. Förstår hur jobbigt det måste kännas – man vill ju att ens barn ska få allt! Jag tycker din Belle är jättefin – med eller utan hår- och jag tror verkligen att hon har allt man kan önska sig. Ni verkar vara en sån varm och genuin familj�� Ni har fått en välskapt, jättesöt liten flicka – vilken tur ni haft! All lycka önskar jag er och lilla Belle!

  Jenny 2014-07-05 22:04:42
  Svara
 • Rakas Julia…paljon voimia teille! Teillä on ihana Belle.<3<3

  /mamma Suomesta

  Anonymous 2014-07-05 22:04:05
  Svara
 • Kära Julia! Du skriver så fint och dina bilder är så vackra! Dina barn är underbara och Belle är så söt! KRAM

  Anonymous 2014-07-05 22:00:14
  Svara
 • Vad jobbigt men så skönt att få veta vad det är. Ovisshet är fruktansvärt. Min son (5 år) föddes med ett ovanligt fel på sina binjurar, föds ungefär 3 barn om året med samma problematik. Även om han lever och mår bra idag så är det lite av en sorg, en stor oro över deras framtida liv som håller en vaken om nätterna. Vet inte varför jag skriver om det egentligen, det är ju inte samma sak som med din dotter och alla hanterar ju saker olika och för oss är det fortfarande en process att hantera sjukdomen särskilt nu när sonen själv ibland blir så arg på den, arg över blodprov, arg över att han måste vara mer försiktig än andra!

  Vill egentligen bara ge er familj en stor kram och visst är hon fin din Belle, alldeles, alldeles underbar!!!

  Kram

  Anonymous 2014-07-05 21:59:34
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!