Hej hopp!
Vet ni. Nu ska jag utmana mig själv. Och er, om ni vill och känner att ni kanske slarvar med just mellanmål precis som jag.
Jag utmanar mig själv till att faktiskt inte hoppa över mellisen som jag ganska ofta gör…jag prioriterar och glömmer bort den. Och vid 16-snåret är jag hungrig. Riktigt hungrig. Sådär så att man vill äta upp hälften av middagsmaten innan den ens är färdiglagad ni vet, pjuh…
Till min hjälp har jag fått ett paket fylld till bredden med just mellanmål. Färdiga sådana och tillbehör att själv skapa något gott av. Produkterna tillhör serien Ica Gott liv som ni kan läsa mer om HÄR. Precis samma lika serie som jag använde till brunchen som ni kan både se och läsa om HÄR.
I sortimentet finns som ni kan se små mellanmålspåsar med olika nöt- och bärmixer. Frukt och nötbars som finns i smakerna choklad, vanilj/bär, äpple/kanel och chili. Och påsar med torkade bär, frukter och nötter som är perfekt att toppa kvargen, yoghurten eller en smoothie med.
De färdiga alternativen är perfekta att ha med när man är iväg och i farten. Och är man hemma så är det allra bästa i mellanmålsväg jag vet om ett par skivor med ost ( för sig alltså ) och så krämig fet youghurt, strösslad med nötter och torkad frukt eller bär. Som man avslutningsvis ringlar honung över. Mmmm SÅ gottigt!
Och om mellanmål verkligen är så viktigt?
Jaaa det är verkligen det! För att slippa blodsockerdippar som jag iallfall blir alldeles matt, skakig och orkeslös av. Vilket inte alls fungerar när man ska orka med en hel dag som trebarnsmamma och företagare.
Det är minst lika viktigt att välja rätt mellanmål som att man äter det. När man väljer sitt mellanmål så bör man tänka på innehållet och ett mellanmål får gärna innehålla bra fetter och proteiner. Nötter är grymt! Naturella allra helst.
Planering är A och O så att man inte plötsligt står med näven i en godispåse, en burk läsk i handen eller en bulle i munnen. Även om godis och bullar är vansinnigt gott så är det inget vettigt mellisalternativ för någon till vardags. Så att alltid ha ett par bars, eller en liten påse med nötter nära tillhands under dagen är mitt bästa tips för att slippa de där dipparna.
Jag tycker att allt var alldeles perfekt från det mellanmålskit jag fick men frukt och nötbaren med chilismak. Mmmm helt klart ny favvo. Ljuvlig mjukseg konsistens med en mild nötig kolasmak.
Så, hädanefter ska här inte struntas i mellanmål.
Vad är era favoritmellanmål, berätta gärna!
kram
Julia
(Inlägget publiceras i samarbete med Ica)
Ps, idag har vi haft skolavslutning. Med syrendoft, Idas sommarvisa ( med sedvanliga tårar som trillar till ), världsfina älsklingar och farväl som tagits. Tror ni inte att jag glömde minneskortet till kameran. SÅ typiskt alltså.
Jag är superkass på detta. Blir oftast att jag klämmer i mig Ns mackrester… sådär nyttigt va. Nötter och yoghurt är ju för gott, det åker upp på inköpslistan!
Siså siså…men nöden har ingen lag alla gånger. kram vännen 🙂
Mina favo mellisar är
Lätt kesella, bär, Cocous chips (Voltaires) toppa med Chia frön och andra goda frön eller lite nötter, ev lite honung på om MSN vill ha det sött..
Eller smoothie på hallon/blåbär, kesella lätt, vatten så det inte blir så tjock, en skvätt honung eller riktigt vanilj pulver. Toppar med Chia och andra frön.
Eller smoothie på banan, lätt kesella, vatten och en tesked green choice jordnötssmör.
Hej! Tack för fint tips! Jag har 2 favoriter som jag varvar mellan dock kräver de lite ansträngning men som kvällsmat fungerar det fint eller om man är hemma!
Smothie av kvarg
kvarg ca 1,5 dl (mängden kan man ju variera beroende på hur så pass hungrig man är)
1 msk kokosgrädde
bär (just nu är blåbär en favorit)
Kör i matberedare
toppa med nötter (älskar dig hasselnötter), mandlar, ja det man tycker passar och så lite honung, världsgott!
Jordgubbar till kvarg och kokosgrädde och toppat med kokos är också väldigt gott!
Mitt andra tips är fruktyoghurt typ
En halv frusen banan eller frusen mango
3-4 frysta jordgubbar
lite av Icas exotiska frysta bär
mixa i matberedare tills allt är i små bitar
häll över lite hett vatten, mycket om man vill ha det löst men jag gillar typ glasskonsistens
Toppa med frön eller nötter, jag brukar ta solroskärnor, sesamfrö och malda linfrö samt granatäpplekärnor, även de frusna. Detta kan varieras oändligt och är så gott!
Kram från Jessikas lilla hus
l
Men wow vilka tips, har jag inte provat på så det var ju verkligen superhärlig inspiration. Tack!
Kramar
Julia