JULIA K

Vegetarisk brunch alá streetstyle!

 

Hej hopp!

Fortsatt krassligt läge men vi ska vila oss friska. Eller ja barnen får göra det iallafall.

Tänkte visa lite bilder från häromdagens när vi ställde till med en lördagsbrunch hos oss. Och dela med mig av menyn förstås.

IMG_4821-tile

Jag gjorde som sagt var i ordning en brunch till de finaste jag vet om.  Jag älskar verkligen att laga mat, fixa och duka vackert. För att sedan kunna sitta läääänge och njuta av godsaker tillsammans. Elle plockade en riktigt fin försommarbukett att ställa på bordet.

batch_IMG_4742_2

Jag har som jag nämnde tidigare ett spännande samarbete som pågår just nu med Ica och brunchen är en del av samarbetet som pågår just nu. Så himla roligt att få vara med i detta och jag hoppas verkligen att ni ska tycka att det är lika roligt och inspirerande som jag gör.

IMG_4787-tile

Temat för brunchen var vegetarisk streetfood.

batch_IMG_4838

Just streetfood är om ni frågar mig bland det bästa som finns. Om den är riktigt vällagad med schyssta fräscha råvaror så kan det ibland slå finrestaurangerna till och med när man är utomlands. Jag som i regel lagar den mat vi äter mer eller mindre från grunden känner mig superglad åt det här alternativet. Funkar lika fint en stressig tisdag som just till en fin fräsch bjudbrunch.

Färskvarorna som jag inhandlade till brunchen tillhör Icas ”Gott liv” sortiment som just nu har en ny serie färska, vegetariska och streetfoodinspirerade  produkter. Klicka vidare HÄR för att komma vidare till Icas hälsosite där det finns mängder av inspiration för ett hälsosammare liv. Och för att lösa mer om just produkterna som tillhör sortimentet Gott liv klickar ni vidare HÄR.

batch_IMG_4770

Bland annat falafelbollar, grönsaksbullar, rökt sojakorv och champinjonburgare.

För att skapa goda och hälsosamma vanor. Vardagsräddare som är enkla att både tillaga och variera efter tycke och smak.Produkterna har en låg, socker, salt och fetthalt.

Så till menyn då för den som också vill bjuda på en vegetarisk streetfoodinspirerad brunch eller för all del snabbt och enkelt fixa en god vegetarisk middag. För det är precis vad jag själv tänker göra framöver. Köpa färdig Ica gott liv falafel när vi ska ha lite libanesiskt middagstema som vi ju har då och då. Burgarna hade gått åt på Ica Maxi jag var till så de ska jag hålla utkik efter nästa gång.

Och innan ni får menyn så kommer här ett bildregn! Ja ni kan ju förstå att vi blev mätta och belåtna…

batch_IMG_4745

IMG_4763-tile

batch_IMG_4784

batch_IMG_4766 IMG_4818-tile

batch_IMG_4755 batch_IMG_4737 batch_IMG_4768 IMG_4778-tile

M E N Y

grönsakbullar

falafel

het aijvar med hackade valnötter

chili och limeaioli

chevrécreme

ugnsrostad sötpotatis

pitabröd

sallad

grönsaker ( lök, tomater, gurka, paprika )

fat och skålar fyllda med bär och frukt

Hela menyn smakade och vi plockade lite av varje och det är ju liksom det som är grejen. Det här plockandet. Älskar det! Poluplärast var helt klart falafeln! Den smakade väldigt gott och jag älskade storleken. Lite lagom små sådär och gick att tillaga snabbare än snabbt. Ny favvis härhemma.

Såserna svängde jag ihop själv och här kommer recepten. Ungefärliga som alltid när det kommer till mig och recept men matlagning är ju så mycket en smaksak. Det är den enda jag egentligen ”lagade” var just såserna. Resten av förberedelserna handlade om uppvärmning och hackande av grönsaker och frukt.

R E C E P T   C H E V R È C R E M È

I  n g r e d i e n s e r :

Chevréost ca 150 gram

Creme Fraiché 15% 2,5 dl

Timjan, honung, salt och peppar.

Gör såhär: Mosa chevréostenmed en gaffel och blanda med övriga ingredienser. Smaka av! Passar ypperligt till ugnsrostad sötpotatis.

R E C E P T   H E T   A I J V A R   M E D   V A L N Ö T T E R

I n g r e d i e n s e r :

En burk het aivar från Icas egna sortiment som har ett schysst innehåll om man ska köpa färdig.

100 gram valnötter, peppar och eventuellt salt.

Gör såhär: Hacka valnötter och tillsätt aijvar, salt och peppar. Blanda om.

C H I L I   O C H   L I M E A I O L I

I n g r e d i e n s e r:

En halv chili

En halv lime

Majonäs

Salt, Peppar och chiliflakes.

Creme fraiché

Gör såhär: Riv limeskal i en skål, och pressa i saften. Tillsätt majonäs och en liten klick crème fraiché. Mängderna avgör du själv och det är viktigt att smaka av. Kanske behövs det mer lime och så vidare. Krydda med färsk hackad chili, chiliflakes, salt och peppar. Rör om och smaka, viktigt.

batch_IMG_4824

Vi hade det riktigt härligt och avslutade brunchen som till slut förvandlades till en sen lunch visserligen med att blåsa såpbubblor i mängder med barnen.

kram

Julia

 

(Inlägget publiceras i samarbete med Ica)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Hej raring! Var har du hittat den duken? Känner sånt måååååååste-ha över den

    AnnCatrin 2015-05-23 19:14:15
    Svara
  • Det var bara så så gott det här! Yum, blir sugen när jag ser bilderna. Och så fint fixat allting.

    hannah 2015-05-19 19:04:03
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!