JULIA K

Barnens adventskalender!

Och så var det hög tid för att lägga sista handen på barnens advenstkalender. Det blir inga 24 gånger 3 paket. Då skulle jag nog avlida. På stört. Bara tanken, pjuh…!

Däremot så har jag köpt en Pixikalender till Belle. Med en liten bok bakom varje lucka varje dag fram till jul. Mysigt och bra! Och vi kan turas om att läsa böckerna för henne.

 

Köpekalendrar till stora barnen har jag verkligen inte hittat. Vad skulle det vara till en 11-årig kille? Något ätbart möjligen men nej inget vettigt eller roligt finns. Elle önskade sig en sminkkalender och sådana finns men jag bara kan inte köpa något skräpsmink till henne och de kavlitetskalendrar som finns känns alldeles för vuxna för en 9-åring med ganska så mycket fokus på hudvård.

Såååå lösningen är en alldeles egen adventskalender alá Julia!

Jag har valt att göra i ordning fyra stycken adventspaket. Både gemensamma och individuella. Till fyra adventssöndagar. Vi tittar hur det blev!

 

1:a advent

Barnen får varsitt förkläde ( som vi fått i present från Nyblom & Kollen ), kakformar och deg. Och så kör vi julens första peppisbak med extra allt i strösselväg såklart.

 

IMG_5603

IMG_5617

IMG_5607-tile

IMG_5602

 

2:a advent

En adventssöndag när barnen får en individuell present. Elle får en neccessär fylld med smink, nagellack och annat plock. Noell får en bok och favvischoklad. Belles present är en given sådan. Pyssel! Ingen pärlar som Belle.

IMG_5630-tile

IMG_5621

 

3:e advent

Den tredje advent får barnen en gemensam present. En glittrig guldask fylld av julpyssel och så viktigt pysseltilltugg i form av julskum och kanske är det hög tid att koka knäck och kola om vi inte redan gjort det…Vi ska tillverka julgranspynt, kort och det barnen önskar. Pyssel och bak adventssöndag helt enkelt.

IMG_5638

IMG_5632-tile

 

4:e advent

Vi besöker NK:s julskyltning ( årlig tradition ) och därefter biomys eller Skansen beroende på väder. En hälsning i ett kuvert med en gemensam aktivitet för dagen är alltså vad som väntar den fjärde adventshelgen.

IMG_5648

 

 

Oooh så julkalenderspepp jag känner mig nu! Och vi längtar massor till årets kalender på TV.

Hur gör ni med adventskalenderar? Köper, tillverkar egna?

Jag har gjort lite olika från år till år. Några väldigt svettiga varianter ( svettiga för mig med tanke på antal paket ). Köpe. Både och.

Det här känns som den ultimata kalendern för det här året för oss.

 

 

kram

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Tackar 🙂

  Helena 2016-12-01 13:26:26
  Svara
 • Hej, förstår att du har fullt upp och kanske inte hinner svara på min fråga. Jag letar klisetermärken att använda till hemmagjorda julkort och du har glittriga stjärnformade (ser det ut som) på en bild. Vet du var man kan köpa sådana? Kram Helena

  Helena 2016-11-30 14:34:00
  Svara
  • Svar på Helenas kommentar.

   Hmm vilket inlägg menar du? Den med pyssel till barnen kanske? De minns jag tyvärr inte var jag köpt men kolla Panduro eller TGR 🙂 kram

   juliak 2016-11-30 15:55:45
   Svara
 • Åh vad härligt att läsa om din julkalender! ? det jag upplever mycket hos föräldrar/ barn runt mig är att det skall vara bara dyra presenter, helst datorspel/tv-spel, mobil med meta till 5-10 åringar för att det ens ska vara värt något.. Så sorgligt och jag blir så glad när du inspirerar till att hitta på tillsammans utan allt detta med elektronikgrejs.. Väntar mitt första barn och är bestämd med att försöka hålla samma anda som jag själv är uppvuxen kring, en jul att umgås med, blandade paket och utan denna hets kring all elektronik ☺️

  Camilla 2016-11-24 10:26:28
  Svara
  • Svar på Camillas kommentar.

   Åh jag är så tudelad till det.

   Vi har Ipads, stora barnen har varsin mobil och Noell som är 11 år fick en applewatch i födelsedagspresent. Och jag tycker om teknik. På mitt sätt.

   Men! Jag är så med dig. Och känner själv att det ibland saknas balans.

   Vi spelar varje helg sällskapsspel tillsammans och så försöker vi se på TV just tillsammans istället för att som det lätt kan bli att alla sitter med varsin skärm. När man gör det tillsammans så umgås man på ett vis genom att prata om programmet och så brukar jag få skön massage av barnen, himla fiffigt 😀 .
   Du går in med helt rätt tänk tycker jag. Julen handlar om så mycket mer. Sällskapsspel och pyssel är verkligen riktigt bra presenter för då kan man sysselsätta sig tillsammans. Tack för din fina hälsning och grattis till liten i magen. Kramar! Julia

   juliak 2016-11-24 10:44:20
   Svara
 • Gud vad fina paket du har gjort! Jag kör på en kalender där det är 24 paket (tygpåsar som jag sytt för evigheter sen) och så får mina barn ta var tredje dag. Så då får dom (försöka)att glädjas åt sitt syskon den dagen det inte är deras dag. Dock svårt när vi har en snart femtonåring, elvaåring och så en liten etta kluddare liksom. Det är lite bökigt, men jag älskar paket och jag älskar att se glädjen när man träffat rätt och dom blir så glada. Sista dagen, alltså julafton, kör vi på skattjakt och det gillar alla barn även den blivande artonåringen som är hos oss på julaftonsmorgonen. Ha de fint

  sandra 2016-11-23 14:13:31
  Svara
  • Svar på sandras kommentar.

   Men åh vilken spridning på åldrarna, låter härligt tycker jag! Ja det där med att glädjas åt och tillsammans…det måste vi också träna på massor!

   Jag hänger en julstrumpa på barnens respektive stol kvällen före afton och så fyller jag med något gott och pyssel att sysselsätta sig med i väntan på tomten 🙂

   KRAM

   juliak 2016-11-23 14:29:03
   Svara
 • Förra året gjorde jag en adventskalender med ett paket om dagen. Har ett barn men tyckte ändå det var trixigt att få till. I år köpte jag en LEGO Friends kalender då det leks mycket med det och det är mycket annat i år som tar mitt fokus. Gillar idén med adventspaket, det blir det nog också i år 🙂

  Helena 2016-11-23 09:30:58
  Svara
 • Vi har en gran i trä som vi hänger på väggen med krokar för presenter. I år blir det en varsin present i en liten pyntad papperspåse varje advent.Endast pyssel i då det annars lätt blir massa onödiga småleksaker som bara ligger i nån låda sen.

  {"author":"Jessica" 2016-11-22 22:54:22
  Svara
 • Vi kör också på Pixi. Längtat efter en sådan kalender! Har en 10-åring, en 7-åring och en 1-åring. Kalenderns innehåll är väl mest till lillan framöver, och till sjuåringen som behöver lästräning + läslust. Vi hoppas att storasyster och storebror kan tycka att det är mysigt att läsa ihop och för lillasyster… Svårt det där med äldre killar. Men vår är nöjd bara vi kompletterar med en chokladkalender!

  Emma 2016-11-22 21:16:17
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Tänkte också att Pixi är bra och mys för alla barnen på sitt sätt. Ja alltså bara det där med julklappar tycker jag är SÅ svårt till Noell som är elva. Men jag tror att vi har hittat några som han ska bli glad för 🙂

   juliak 2016-11-22 22:13:06
   Svara
 • Hej Julia så fint och genomtänkt 🙂 verkligen mysigt.. i år blir de en gemensam till mina tre hjärtan, en pixi kalender! Men min tanke är att det ändå ska få bli någon speciell sak/aktivitet på söndagarna.. klurar lite till på det:)

  Maria 2016-11-22 20:44:46
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Pixikalendern är så himla bra! Finns ju så mycket mys man kan hitta på i december efter tycke och smak ( och ålder såklart ). Kram!

   juliak 2016-11-22 20:51:25
   Svara
 • Mina barn får också adventpaket. De får ligga under en liten minigran vi har. Jag har även köpt varsin lite ”finare” chokladkalender åt dom ?
  …. och jag måste bara fråga lite om er soffa! Vi är i jättebehov av en ny och er ser så mysig ut. Är ni nöjda med den? Glider sittdynorna när man suttit i den?

  Linda 2016-11-22 20:40:18
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Mysigt! Jag är jättenöjd med soffan och den håller sig bra ändå med tanke på tre barn. Dynorna kan glida något men det är mest när barnen suttit/stått i den.Men inget som irriterar eller händer varje dag. Kanske om helgerna när det ibland går lite vildare till 😀

   juliak 2016-11-22 20:52:57
   Svara
 • Här hemma har vi sedan barnen var ett och två år gamla gett adventspaket. Sydde en variant i linne med vimplar och stämplade siffror. Röda sidenband som jag fäster i en snirklig galge. Nu är mina döttrar 9 och 10 år och vi alla älskar traditionen! Tycker personligen att 24 paket är i mastigaste laget!
  Fina tips i din kalender!
  Kram ?

  Caroline 2016-11-22 19:53:54
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Åh så mysigt! Ja alltså man blir helt svettig av tanken på 24 paket…men jag har gjort den varianten också förr 😀 Kram! Julia

   juliak 2016-11-22 20:53:49
   Svara
 • Du måste vara bästa mamman!

  Jenny 2016-11-22 19:29:08
  Svara
 • Hej! Åh va mysigt & fint du gjort <3
  Jag är inne på samma spår som du….men slår in en varsin chokladbit ( liten) varje dag ( i samma paket dock ) men varje advent så blir det nåt extra….tex första advent blir det pepparkakshus bak…..sen blir det pyssel & sist julgranskulor = vi tar in julgranen.
  Det brukar uppskattas…..har gjort såhär i några år nu.
  Kram & tack för en fin blogg =) den bästa!!!

  Sofia 2016-11-22 17:52:17
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Tack snälla vad glad jag blir 🙂 ! Åh men visst måste det ändå vara det allra smartaste ( iaf för den som fixar kalendern haha ). Men jag känner att då blir det ordentligt och man har hela antingen lördagen eller söndagen på sig att pyssla, baka och njuta av adventspresenterna. Blir nog bra det här. Peppishus måste vi också göra! Kramar!

   juliak 2016-11-22 19:22:18
   Svara
 • What a lovely presents. Your children will be very joyfull about it.
  Have a lovely adventstime!

  Jeanette Renting 2016-11-22 17:25:39 http://www.hipenkleurig.blogspot.nl
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!