JULIA K

Vad hände med tradition?

IMG_4898

Så himla bra skrivet Terese!

Vad hände med tradition? In och läs  HÄR  för lite jultankar som i alla fall fick mig på lite nya sådana. Inte för att jag brukar byta ut pyntet särskilt ofta men jag har liksom lite gett upp julgranen…och sett den som ett hopplöst projekt på grund av att vi kör plastgran för närvarande. Och så finns helt andra önskemål vad gäller till pyntet än mina egna. Men nya julgranstag blir det i vårt lilla hus till den här julen! Så att alla blir lyckliga av granen.

Här ska pysslas smällkarameller. Och granen ska få sig ett flaggspel. Och pyntet ska vara noga utvalt och varsamt slås in i silkespapper när julens dansats ut. Vi kan inte skaffa allt på en och samma gång kanske men barnen ska få välja ut tre hängen var så börjar vi så.

 

Men ja första advent nästa helg först såklart. Och vi har ”preadventat” oss idag och nu står ljusstakarna i fönstren, en och annan stjärna hänger och vi har lite jul i vårt hus.

Hoppas din lördag varit fin.

Julia

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej. Vi har nästan alltid samma julgranspynt och julpynt här i huset. Ett år försökte jag och äldre tjejen förnya oss och bara ha silver och guldkulor, men det föll verkligen inte i god jord bland de andra familjemedlemmarna. Så vi fick snabbt plocka fram de röda kulorna också? Min syster köper varje år en fin glaskulan åt mej till julklapp så snart är hela granen full av fina och dyra? kulor. Med en kattunge i huset denna jul kan det hända att det bara blir de röda plastbollarna i år? Tror att barnen gärna har julen lika från år till år för fastän våra är stora nu så är det viktigt att stjärnorna i fönstren hänger precis som de alltid har gjort, inga nymodigheter här inte. Ha det bra och lycka till med er gran❤️

  Helena 2016-11-20 18:29:22
  Svara
 • Jag älskar att plocka fram julgrnaspyntet varje år. Vi försöker alltid handla julpynt när vi är på resor och nu har vi fint pynt som faktiskt hunnit bli 20år gammalt och som varje år väcker härliga minnen till liv.

  Katarina 2016-11-20 17:18:18
  Svara
 • Så himla mysigt med advent och jul! Tänkte börjat pynta igår, men efter en intensiv arbetsvecka var det annat som behövdes fixat först (läs överfull tvättkorg och tomt kylskåp 😉 ).

  Vet du vad jag längtar efter, Julia? Dina julklappstips till barnen! Har lovat mig själv att inte springa runt som en galning den 23:e i år, utan att ha framförhållning och helst vara klar med julklapparna runt andra advent så att vi verkligen hinner ta det lugnt och bara mysa. Förra årets bästa julklapp för min 7-åriga tjej var den underbara kartboken som du tipsade om.

  Ha en underbar söndag!
  Kram!

  Emelie 2016-11-20 07:21:19
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   Förstår precis! Den där tvättkorgen är hopplös 😉

   Lovar att knåpa ihop ett par listor under veckan som kommer! Jag är ju i vanlig ordning i princip färdig redan men ogillar verkligen sista minutenshopping.

   KRAM och tack detsamma!

   juliak 2016-11-20 18:13:54
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!