JULIA K

Ett av mina bästa inredningstips!

IMG_5248

IMG_5250-tile

IMG_5249

 

Här kommer mitt absolut bästa tips för hur man inreder sitt hem med det där lilla speciella. Som man nog garanterat blir alldeles ensam om och skapar den där känslan av ett personligt inrett hem. Om man frågar mig alltså förstås. Nog för att de finns många härliga prints att köpa som jag tycker om och själv har men ibland går det verkligen inflation i just prints. Och jag föredrar att hänga upp eller ställa fram konst som är unik.

Och det tipset är att leta tavlor på loppisar. Nåväl auktioner också för den delen men vill man komma riktigt billigt undan så är det så så värt att rota runt bland travarna med tavlor på loppisarna för där kan man fynda rejält. Kanske inte rent värdemässigt. Men sådant kvittar helt och hållet när det kommer till konst tycker jag.

Motivet är det avgörande. Inte konstnären eller det ekonomiska värdet. Ibland kanske man hittar en tavla som inte faller en i smaken men som har en vacker ram. Och då får det bli avgörande. Den kan ju i sin tur användas till ett motiv man förälskat sig i men som saknar ram eller har en som inte känns helt hundra.

 

Ja ni förstår hur jag tänker?

 

Här kommer ett av mina senaste tavelfynd som jag gjorde i somras om jag inte minns fel. Kanske inte världens mest skickligt gjorda målning enligt de som kan vad vet jag. Men jag älskar den. Nyanserna, motivet ja allt får mig att känna lycka. Och då är det ett bra fynd och en härlig tavla att ha hemma. Tror att jag gav en 50-lapp för den.

 

Hoppas ni haft en härlig onsdag) Jag har spenderat min återigen där ute i lilla gårdsbutiken. Men nu börjar jag komma ifatt med allt och den känslan är bra härlig. Och innan det en liten check hos barnmorskan. Allt var fint och det var så så skönt att få komma till henne och sätta sig en stund. Och få frågan hur mår DU Julia? Min barnmorska är verkligen underbar och det känns fint att hon hängt med i snart 12 år ( hjälp alltså så åren gått ).

puss

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Håller helt med dig också Julia!! Man ska köpa konst med magen <3 Ibland gör man fynd. Jag köpte en liten olja på en sekelskiftesdam på Refurn för 500 kr som sedan visade sig vara en skiss av en erkänd konstnär i slutet av 1800-talet och värd 5-6 000 kr. Jag älskade henne lika mycket innan dock 🙂

  Kram

  Jessica E 2016-11-17 09:06:02
  Svara
  • Svar på Jessica Es kommentar.

   Men du det där minns jag att du har berättat. Vilken himla grej alltså 🙂 Vore kul att få se bild på ditt fynd. Kram!

   juliak 2016-11-17 09:07:42
   Svara
   • Svar på juliaks kommentar.

    Ja det måste jag nästan göra 🙂

    Jag skulle också vilja dela en bild på den fina mässingsljustaken jag köpte av dig så du får se den på plats. Kan man hashtagga Julias butik på instagram eller hur kan man göra?
    Kram

    Jessica E 2016-11-18 12:30:56
    Svara
 • Hej Julia! Här kommer en liten fråga som jag ältat och grubblat i ett par veckor över, och som jag hoppas att du kanske har ett klokt svar på.

  Jag är gravid med mitt första barn (gick in i vecka 16 idag) och har träffat min barnmorska en gång. Jag fick inte alls bra vibbar från vårt möte. Hennes sätt var väldigt rakt och ”korrekt” vilket gjorde att jag blev nervös och att jag gick därifrån utan att ha vågat ställa alla mina små och stora frågor.

  Skulle du säga att det är okej att byta barnmorska? Vill nog gärna det men vet inte ens ifall jag vågar lyfta luren och ringa, för om det inte går så kanske vårt nästa möte blir ännu mer knepigt än det förra.

  Kram

  Elin 2016-11-16 21:19:34
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   och du behöver inte förklara dig för henne! Du ringer och pratar med en kollega eller om du kan byta MVC helt så gör det om det känns bättre. Du är inte till för att tillfredsställa dem eller vara väluppfostrad!

   Jessica E 2016-11-17 09:03:53
   Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Ett råd från en trebarns mamma: BYT barnmorska!! Det är en unik, speciell, världsomvälvande händelse i ditt liv och då ska du känna dig lugn, trygg och tillfreds!! Du behöver inte känna dåligt samvete eller dyl.

   KRAM

   Jessica E 2016-11-17 09:02:03
   Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Elin jag förstår att frågan var ställd till Julia men ville verkligen råda dig att byta barnmorska om du känner att det inte stämmer mellan er.När jag väntade mitt första barn hade jag samma tankar och ville byta barnmorska .Det kändes inte roligt att gå dit helt enkelt och Mvc besök ska man se fram emot . Men jag vågade inte byta eftersom jag bor i en liten stad med endast 3 barnmorskor på Mvc.Ångrar mig något enormt att jag inte bytte när jag vid andra graviditeten ”fick ”en barnmorska som var helt underbar och jag kunde gå dit avslappnad och förväntansfull.Byt!☺?

   {"author":"Jessica" 2016-11-17 00:24:44
   Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Men åh självklart ska du byta! Jag tycker att du måste byta! Det är ju så oerhört viktigt att det känns bra för dig. Det är ju en alldeles speciell tid i ditt liv och för mig personligen är det där förtroendet jag har för min BM värd allt! Jag känner mig trygg med att prata om precis allt med henne. Bor du så att du kan byta mottagning? Jag förstår hur du känner för samtalet. Jag skulle också dra mig för det massor. Men ring, och så ber du att få prata med någon annan barnmorska helt enkelt och förklarar att du vill byta ( du behöver ju inte gå in på detaljer ). Jag har svårt att se att hon skulle ta illa upp faktiskt. Det är nog vanligare än man tror att man vill byta, under graviditetsperioden och när man ska föda.

   Nu samlar du mod och bara gör det!

   KRAM

   juliak 2016-11-16 21:26:38
   Svara
 • Håller med dig! Älskar att gå igenom travarna o blicka upp ovanför hyllorna inne på loppisarna. Ibland hoppar hjärtat till ?

  Jessica 2016-11-16 21:07:53
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!