JULIA K

Gravid vecka 28

 

 

(Inlägget innehåller en adlink )

IMG_5374-tile

Mysiga hemmakläder men ändå liiiite roligare med sammetsleggings än alldeles vanliga tycker jag. Och det hade såklart varit snyggt med skor till men det tassar jag inte runt i härhemma särskilt ofta…

Leggingens köpte jag på Lindex.

Så en dagens mysahemmaoutfit är vad ni får se idag.

IMG_5394

Tröjan kommer från MAMA-avdelningen på HM.

IMG_5411-tile

Tossorrna kommer nog från HM om jag inte minns fel men är äldre. Brukar alltid finnas liknande på Lindex.

Mattan som är en trasmatta från Himla finns bland annat HÄR

IMG_5407

Magen växer! Lilla baby J är nu ungefär 35 cm lång från topp till tå!

IMG_5378-tile

 

Hej lördag och vecka 28!

Vad ska ni hitta på idag?

Killarna är iväg till MOS för biomys och shopping. Vi tjejer är hemma och solen skiner så vi tar oss ut på en liten dra pulka tur sen. Och planerar fars dag såklart.

Men idag en liten graviduppdatering. Prick 89 dagar kvar till beräknad förlossning!

 

 

Allmänt

Känner mig helt ok men inte sprudlande just nu. Och det beror nog hoppas jag helt och hållet på att barnen varit sjuka i omgångar i tre veckors tid och jag själv inte är helt kry. Det tar på krafterna. Och så lite novembermörker på det. Men nu känner jag mig ändå helt klart på bättringsvägen och snön är ju bara för ljuvlig och ljuset gör mycket.

 

Träning

Jag har genomfört precis ingen träning alls på två veckor vilket känns botten. Tagit någon promenad här och där men skulle behöva antingen prova på att jogga eller ta en mer hurtig prommis. Men jag måste känna mig helt pigg först. Drömmen vore att ta mig iväg till simhallen ett par gånger i veckan. Trots simhallsfobi light så tror jag att just simning skulle vara grymt bra för mig just nu. Jag märker också hur träning och sinnesstämning hänger ihop. Hörde någon läkare säga att tre 30 minuters löppass i veckan motsvarar att man går på antideppressiva och eftersom jag inte är deprimerad och vanligtvis löpptränar just tre gånger i veckan så borde skillnaden i pigg och gladhet vara ganska rejäl..?

Vågen visar 68 kg och med startvikten 57 kg så innebär det alltså en viktökning på 11 kg just nu. Lite rund och gravid helt enkelt precis enligt planen. Men jag hoppas fortfarande på att inte öka sådär supermycket som de senaste gångerna.

 

Boa

Städar. Allt som städas kan. Typ så.  Och längtet efter advent är helt enormt! Planerar mycket för hur vi ska inreda här nu när vår familj ska bli så stor.

Magen, kroppen och krämpor

En hel del sammandragningar och lite ond mage då och då. Tar det som ett tecken på att jag ska vila. Och att kroppen förbereder sig inför förlossningen. Magen börjar bli stor och vara lite ” i vägen ” nästan. Och det där med att jag skulle rymmas i mina vinterjackor. Nixpix inte en chans. Har nog bara en gammal päls ( fuskis ) som funkar just nu. Ska ta fram Carlos dunjacka och se om den passar.

Jag mår lite illa också varje dag men jag misstänker ändå att så fort jag blir frisk så känns allt bra igen.

Cravings

Julmat. Har in i minsta detalj planerat vad som ska mumsas (vräkas) när vi äter det traditionella julbordet på Häringe slott den andra adventshelgen. Längtar SÅ. Det har blivit en så himla mysig jultraditon för oss.

Mackor är mums och bullar likaså. Längtan efter ostar är helt enorm. Verkar råda delade meningar om det där med pastöriserade mögelostar. Har inte vågat mig på det men herreguuuuud så gott med en kletig rumsvarm fet skiva brie med hjortronsylt på. Kan knappt tänka mig något godare faktiskt. Skulle vara en semla då. Alltså kan i inte reda ut det här med ostar. Får man? Eller får man inte?!

 

Ha nu en fin lördag och hoppas solen skiner på er!

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Var också på MOS igår och tänk tror faktiskt jag såg din Carlos! Stod still och snackade med mina vänninor när ett bekant ansikte går förbi och jag tittade efter dig men såg bara några smågrabbar. Allt gick ju väldigt fort så jag tänkte inte mer på det. När jag kommer hem så läser jag att de HADE varit på MOS jamen då var de ju dem jag såg! Kändisar på MOS 😉 Det var förresten ruskigt mycket folk där ett tag men så var det ju ett evenemang på Friends Arena vid 15:00 tiden.

  Passar på att säga ett stort tack för din blogg och ditt instagramkonto! Vi har helt olika livssituation och ålder men har följt dig sen 2007 (en av de få sen den tiden) men jag vet inte hur jag skall beskriva det men … för en tid sedan hade jag det lite kämpigt med tunga tankar så bort med dem och då fokuserade på Julia och hennes vita drömmar! Ja livet är blandat med många känslor. Har inte kommenterat här förut så jag är en av dina ”tysta” följare och vi är nog många som gör det och tänker inte sluta med det! Stort tack och stora kramar till dig och din familj! Inger

  inger 2016-11-13 09:16:51
  Svara
  • Svar på ingers kommentar.

   Men vad roligt ! Att du kände igen honom. En av grabbarna var Noell. Haha måste berätta för Carlos Och Noell så roligt. De åkte vidare till Tele2 Arena och där var de också hysteriskt tydligen… Tur att jag slapp.

   Så oerhört fint skrivet och stort att du delar med dig. Blir alldeles varm i hjärtat av att du följt mig så länge och hittat tröst när livet inte varit på topp.

   Stor kram och och sköt om dig.

   Julia

   juliak 2016-11-13 12:58:37
   Svara
 • Så fin mage! Och så mysigt att få följa din graviditet. Undrar var du köpt det fina hårbandet du hade på bilden på IG?

  Caroline 2016-11-12 19:40:41
  Svara
 • Så vitt jag förstår det är det inte bara pastörisering som spelar roll, utan även vattenmängd i osten. Ostar med låg vattenhalt (hårdostar) innebär en ogynnsam miljö för listeriabakterien, därför kan man (så vitt jag hört) ex äta opastöriserad parmesanost utan risk. På så sätt borde ju vattenrika ostar såsom brie vara bäst att undvika, då detta kan innebära en gynnsam miljö för bakterien att föröka sig i. Pastörisering ska ju ta bort bakterier men om någon liten bakterie överlever trots pastörisering så kan den föröka sig. Så jag hade undvikit brie, pastöriserad som opastöriserad.

  Tess 2016-11-12 12:24:11
  Svara
  • Svar på Tesss kommentar.

   Tack 🙂 Det är bara att inse läget. Ostarna ( de gottigaste ) får vänta några månader till. KRAM

   juliak 2016-11-12 13:34:12
   Svara
 • I mitt arbete som barnmorska brukar jag hänvisa till Livsmedelsverkets rekommendationer: ”Undvik mögel- och kittost även om den är gjord på pastöriserad mjölk, till exempel brie, gorgonzola, chèvre, vacherol och taleggio. Hårdost gjord på både pastöriserad och opastöriserad mjölk går bra att äta, det gäller även fetaost gjord på pastöriserad mjölk. Ost i matlagning som upphettas till bubblande het går bra att äta. Färskost i ask går också bra att äta, eftersom den upphettas vid tillverkningen.” (saxat från hemsidan: http://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa–miljo/kostrad-och-matvanor/gravida/ )

  Älskar för övrigt Din blogg! Bor också i ett litet rött torp, och i år tror jag adventspyntandet kommer tidigt hit. Har klickat hem några små hyacintvaser som ska få pryda fönsterbrädan i köket.
  Ha en fortsatt bra helg, och hoppas ni slipper mer sjukdomar nu.
  Emelie

  Emelie 2016-11-12 10:57:28
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!