Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

JULIA K

Önskemål inför förlossningen!

E o M barnen sep 2012 134

Älskade hjärtan hösten 2012. 

Heeeej raringar!

Och hej måndag. Åh så uselt jag har sovit. Vaknade vid 2 och det klockslaget är inte nådigt. På pricken allt blir så tungt och jobbigt. Alla tankar som är ens på snudd oroliga eller jobbiga förstoras upp till orimliga proportioner och det känns som att man aldrig ska vara glad igen. Någon som känner igen?

Så nej att vakna klockan 2 är verkligen ingen höjdare. Jag lyckades somna om vid 4 snåret och sov oroligt tills det var dags för vardagsmåndagmorgon. Det känns lite bättre nu men det blir en trött måndag. Allra minst. Och så får det vara ibland.

 

Men nu måste vi prata lite om förlossning tycker jag. Mm jag vet det är ett bra tag kvar. Men jag vet exakt hur fort tiden susar fram och vips är det nytt år och en förlossning som börjar närma sig.

En förlossning går ju inte alls att planera heller det vet jag också. Men jag har några önskemål. Ändå. Som C är införstådd med. Även om jag tror att man i själva förlossningssituationen inte bryr sig så mycket om någonting mer än att föda fram barnet så känns det ändå skönt att få önska. En del av själva förberedelsen så att säga.

 

Smärtlindring

Lustgas och varma omslag och inget mer.

Hoppas på att ta mig genom smärtan ändå då jag känt mig så oerhört närvarande de två gånger jag faktiskt inte haft bedövning. Inte för att jag skulle ha hunnit få det då jag var 10 cm öppen (!!) när vi kom in med både Elle och Belle men ja Jag har andats mig genom värkarna på egen hand hemma och i bilen påväg in till BB. Inte direkt smärtfritt men kroppen har på ett alldeles fantastiskt sätt skött värkarbetet snabbt och effektivt.

Varma omslag mot underlivet lindrar massor ( och så har jag fått för mig att man slipper att spricka ) under slutskedet av förlossningen.

 

Personal

Om det inte gäller liv och död. Ingen manlig personal i rummet.

 

Eftervård

Eventuell eftervård ( om jag behöver sys ) ska göras av en erfaren barnmorska. Och smärtlindring i mängder tack för eftervärkarna ( får lite lätt ångest av tanken på de där hemska eftervärkarna ).

 

Har du fött fyra eller fler barn? Berätta gärna om den fjärde förlossningen om du vill. Jag är så nyfiken på om den var lik de andra eller något alldeles annat.

Alltså tänk om man kunde veta bara liiite mer i förväg hur det ska bli. Vore drömmen.

 

Nu ska jag ta tag i den trötta måndagen.

Puss & Kram

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Grattis till 4:an! Jag har visserligen bara 3 barn och alla har kommit ganska fort. 1an 4,5 tim, 2an 2,5 tim och trean 3 tim. Men sista var bäst! Lugnare, var ”bara” öppen 8 cm och hann byta om och allt innan det satte igång på allvar, haha! Måste bara tipsa om en kudde jag ficka ha i knävecken samtidigt som barnmorskan tryckte på mina knän. Hon var studerande och det var nån slags profylax hon hade fått lära sig. Otroligt skönt och hjälpsamt när de värsta värkarna kom. Lycka till! Förlossningar är så fantastiskt häftigt!

  Elida 2016-10-18 20:19:36
  Svara
 • Hej Julia!
  Vad roligt att du väntar ditt fjärde barn! Grattis!
  Jag har själv fyra ljuvliga hjärtan i åldrarna 14, 10, 6 & 3 år. ?? En flicka och tre pojkar.
  Mina tre första förlossningar har varit supersnabba, men den fjärde tog lite längre tid på sig men blev bra ändå. Jag har bara använt lustgas som smärtlindring. Alla min barn har varit hyfsat stora: 3,8 kg 49 cm, 4,0 kg 50 cm, 4,6 kg 57 cm & 4,4 kg 54 cm. Turligt nog har jag inte spruckit alls med någon av dem. Smorde in underlivet med mandelolja varje dag efter duschen de två sista månaderna av graviditeten, vet inte om det kanske hjälpte i det avseendet.

  Stort lycka till och en bamsekram till dig fina Julia! ?
  Johanna

  Johanna 2016-10-18 09:17:20
  Svara
 • Så spännande med en ny liten kärlek. På mig satte de faktiskt epidural trots att jag var öppen tio centimeter vid första kontrollen. Alltså kan man få det! Tror att det var för att jag hade stormvörkar när vi kom in & var så smärttpåverkad & väck. De fyllde på den tills de bedömde att jag var medveten nog att föda 3 h efter vi kom in. De fick då ge något värlstimulerande för att hon var påverkad & trött. Vi var på förlossningen i ca 4 h trots att min flicka hade fastnat rejält. Jag hann aldrig förstå vad som hände riktigt i o m att det var första barnet. Efteråt sa de sa att hon hade fötts inom tio minuter från vår ankomst till sjukhuset om de inte hade gett Eda. Det hade ju varit toppen om jag hade orkat föda fram henne vill söga!

  Eftervärkarna är ju så vidriga att man skulle behövs morfin för att stå ut. Kanske går allt jättebra denna gång eftersom att det är din fjärde förlossning. Vi hoppas på det ❤️.1

  Jessics 2016-10-18 00:57:16
  Svara
 • Vad kul det är att läsa hur andra haft det!
  Jag har fyra barn! Den första kom ut ca 3,5-4 h efter första värken.
  Den andra hann jag vara på förlossningen i 14 min innan min son kom ut som en raket, två krystvärkar efter att vattnet gått och en timme efter första värk…
  Tredje var jobbigast! De säger ju att tredje barnet kan vara lurig o det stämde även om det gick rellativt fort. 1 h på förlossningen o då åkte jag in snabbt då jag kände att värkarna börjat. Hjärtljuden gick ner så de fick lägga sig på magen o hjälpa till att trycka ut HENNE. Hon kom med navelsträngen två varv runt halsen…
  Fyran gick också snabbt med dunder och brak efter 25 minuter på förlossningen kl 03:57. Då hade jag vaknat vid 02:30 och kände att det kanske var på g. 02:45 sa jag till min sambo att han nog kunde sova lite till…. men ca 03:15 åkte vi in.
  Att föda är så häftigt och jag är då avundsjuk på alla som får höra det igen! Stort lycka till! Det kommer gå prima! kram Anna (@dorisfunderar)

  Anna 2016-10-17 22:30:55
  Svara
 • Hej Julia. Grattis till att ni får vara med om ett mirakel till. Jag har fött 4 barn. Nr 1 tog 23 timmmar på sig. En pojke född på rätt dag. Nr 2 tog 12 timmar på sig. En flicka två dagar över tid. Nr 3 1 timme. En flicka 14 dagar för tidigt. Nr 4 1,5 timmar. En flicka 7 dagar över tid. Jag har andats och fått lite extra syre men ingen lustgas. Barnen har vägt mellan 2 750 och 4450. Jag har haft lätta graviditeter så när som graviditetsklåda med barn nr 3 och 4. Eftervärkarna har tyvärr blivit värre och mer utdragna för varje barn men hanterbara med hjälp av vetevärmare. Kram

  Ingela 2016-10-17 21:49:51
  Svara
 • Hej Julia! Vi har fyra barn, förlossningarna har alla varit olika. Första längst och jobbigast, fyran kortast men också den jag upplevde lättast, trots att jag enbart hann med att få lite lustgas som smärtlindring. Barnmorskan sa att nummer fyra kan gå snabbt, det stämde. Jag hade starkare förvärkar samt en känsla på morgonen av att bebisen var på väg. Vi åkte till förlossningen (7mil) redan på förmiddagen då jag litade på min magkänsla, tyvärr fullt där och mina regelbundna värkar avtog när jag kände att jag var på plats(blev lugn). Jag blev undersökt och pratade med personalen om min rädsla för att inte hinna in, vi beslutade oss för att stanna kvar i staden (närheten av BB) äta( barnmorskan tipsade om att äta lite starkare mat än vanligt , hon sa att det ibland sätter fart på förlossningen), strosa lite i affärer och skulle inte någon bebis kommit innan kvällen skulle vi ta in på sjukhusets patienthotell för att snabbt vara på plats. Klockan 19 tog vi in på patienthotellet, jag var besviken på att min känsla hade varit fel. Tog en dusch kl 20, då gick vattnet och jag fick kraftiga värkar. Vi gick genom sjukhuset till förlossningen, tog ca 30 min med ett antal andas, vilopausar( denna väg tar vanligtvis ca 3-5 min ha,ha) klockan 21.04 välkomnade vi vårt fjärde barn Theo.Bästa tänkbara förlossningen med samma personal jag pratat med tidigare på dagen, hon fick ta ett extra pass då hennes kollega blivit sjuk. Stort lycka till, är allt lite avis det är ju en fantastisk upplevelse. Kram Lotta

  Liselott 2016-10-17 21:41:33
  Svara
 • Hej!
  Jag har fått 10 barn.♡
  Första förlossningen var jobbigast.
  Andra lite lättare.
  Sen bara lite snabbare och lättare varje gång.
  Skulle vilja gärna ha en eller två till…haha…
  Älskar mitt liv. 🙂
  Lycka till med allt!!!

  mom10 2016-10-17 16:40:15
  Svara
  • Svar på mom10s kommentar.

   Nääääää är det sant? Coolt! Men när du säger snabbare och snabbare blir jag ju livrädd 😀

   Tack snälla du och lycka till själv!

   Kramar

   Julia

   juliak 2016-10-17 19:41:47
   Svara
 • Här har du en kvinna som fött fyra barn!
  Första barnet tog lååååång tid! 17timmar och ut kom en pojke! På BF dagen!
  Andra barnet smidig förlossning på 4timmar ut kom en pojke fem dagar innan BF!
  Tredje barnet lång draget! Men när väl förlossningen drog i gång tog den också ca fyra timmar! Ut kom en flicka!
  Fjärde barnet!
  En hyfsad graviditet! Dock med illa mående de första 14veckorna! Och en hemsk foglossning runt vecka 20! Jag var minst med fjärde! En liten kula! Barnmorskan trodde de var en mindre bebis så vi åkte på tillväxt ul i v38 men allt såg okej ut! Jag hade väldiga förvärkar med fjärde! De kom å gick i några dagar! Gick sex dagar över tiden då en kväll:natt jag vaknade med börjar kl 23:55! Gick på toaletten å där blev de värre! Väkte pappan i huset å sa att vi borde åka då värkarna kom regelbundet! Barnvakt ringdes hit! Vid 00:40 var de här! När jag är på väg ut på trappan går vattnet! (Panik) då med de andra tre barnen har barnmorskan tagit vattnet på förlossningen å då har även kryst värkarna å fort öppningsskedet dragit igång! Hade en jobbig bilfärd då jag allvarligt trodde att jag föder nog i bilen med värkar varannan minut! Sex mil till förlossningen! När vi var där var klockan något efter 01:00! Jag kom upp på ett rum då jag var öppen 5cm! 01:15 tog enbart lust gas som jag (även gjort med 2-3an) enbart! Plus en massa massage på mina höfter å tryck då det är där de gjort såååååå ONT! 01:40 föddes en bebis en flicka! Två kryst värkar! En flicka! Att hon var liten! Ja det stämde verkligen inte! Den största av alla fyra vägde 4150gram 52lång! Jag sprak ingenting!!!!!!! En dröm förlossning!!!! Lycka till Julia!

  Elle 2016-10-17 15:50:40
  Svara
  • Svar på Elles kommentar.

   Vad roligt, jag har också fyra barn, först två pojkar och sedan två flickor! ?

   Anna 2016-10-17 22:21:23
   Svara
  • Svar på Elles kommentar.

   Ooooh TACK för att du delar med dig! Vet EXAKT hur mardrömsbilfärd ala 6 mil känns…fy alltså. Och nej det var ingen liten plutt alls inte. Härligt att allt gick bra! Stor kram! Julia

   juliak 2016-10-17 16:15:26
   Svara
 • Vad skönt att höra att man kan få ”välja” personal och dess kön. Jag fick genomföra op efter missfall i v. 13 för ett par år sedan och fick då en man under både undersökning och själva operationen. Jag känner mig väldigt ledsen när jag tänker tillbaka på det, för jag känner mig på något sätt lite kränkt utav att det var en man som gjorde dessa, plus att det inte var någon annan i rummet under gyn-undersökningen. Men jag orkade inte tänka så där och då. Jag var för ledsen och ur form för att va kapabel till att tänka, och stark att argumentera för min sak. Jag hoppas att jag inte ska behöva vara med om något liknande igen men gör jag det så hoppas jag att jag ska komma ihåg min känsla från första gången och orka säga stopp. Man känner sig tillräckligt utsatt som det är i en sådan situation. Även om de är professionella så känns det helt enkelt inte bekvämt i alla situationer.
  Jag har tyvärr ingen erfarenhet för förlossningar Julia så inga råd att komma med, men hoppas och tror att det kommer gå alldeles galant för dig på antingen ena eller andra sättet! Värkar/sammandragningar har jag gått igenom och jag tror precis som du att det är något som kroppen klarar av själv, i största hand, mycket handlar ofta om det mentala. Och du känns som en trygg, stark och lugn människa.
  Kram på dig!

  L 2016-10-17 15:47:39
  Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   Åh jag beklagar verkligen ditt missfall. Så oerhört tungt.

   Jag tänker att man har rätt till personal som det känns rätt med och OM allt går fint, och det inte krävs några specialinsatser ( då kvittar det såklart ). Och jag känner mig inte bekväm med manlig personal när det handlar om en förlossning. Faktiskt.

   Stor kram till dig och all all lycka till i framtiden!

   Julia

   juliak 2016-10-17 16:18:36
   Svara
 • Det är väldigt intressant att få läsa vad ni tycker och tänker och har erfarenhet av. Och håller med att tankarna går på högvarv med skräckblandad förtjusning här och i mitt fall har jag ju ingen aning om vad som väntar. Man funderar mycket kring bedövning och inte då jag har hört både bra och dåliga saker om det. Men man får nog ta hela situationen som den kommer då alla har unika förlossningar och försöka att inte oroa sig i onödan för sånt som man ändå inte kan göra nått åt eller påverka. Lycka till till oss!! Ha en fortsatt bra Måndag! 🙂 Kram

  Jannie 2016-10-17 13:57:57
  Svara
 • Stort grattis till kommande fyra? Brukar inte kommentera eller ”gilla” vare sig här eller på Insta men är en trogen läsare som ofta delar dina tankar, åsikter och din smak!
  Fick min fyra nu i somras, 9 dagar över tiden, vilket var fruktansvärt jobbigt rent psykologiskt då min älskade trea vägde 4715g… Och denna gång var jag ännu större om magen! Men hur som var denna den bästa förlossningen, snabb och enkel om man kan uttrycka sig så! Värkar från kl 13 som inte var några problem att hantera, lite tuffare från halv fem… Riktigt tuffa från halv sex vilket gjorde att jag ville åka in… Blev inskriven 18:45 och ut kom hon den älskade fyran vid 19:25 efter 2 min krystvärkar!! Lustgasen var, liksom de två senaste gångerna, min bästa vän… Något annat hanns inte med. Njuter nu av att vara fyrabarnsmamma med möjligheten att ta hand om alla älsklingar på heltid❤️ Njuter nu av att se andras växande magar då jag känner att jag själv är klar med den fasen! Varma lyckönskningar till kommande äventyr…

  Emma 2016-10-17 13:20:55
  Svara
 • För det första stort grattis till baby 4an 🙂
  Fick själv mitt fjärde barn i somras (en fjärde flicka). Trodde så att eftersom det var mitt fjärde barn att allting sku gå ganska snabbt. Men den här tösen hade inte bråttom. Gick dessutom 1 1/2 vecka över beräknat så väntetiden kändes jätte lång. När det sedan var dags så hade tösen inte nån brådska ut, från att vattnet gick till att hon var ut gick det 7 timmar. Vilket så här efteråt var skönt då vi måste köra 60km till närmaste förlossningssjukhus. Men fick som tur smärtlindring då vi väl var på sjukhuset. Min första förlossning var med kejsarsnitt och gick även den 1 vecka över beräknat, den andra gick bara 4 dagar över beräknat och tredje kom en vecka tidigare. Så olika det kan gå.
  Lycka till när det väl händer!!

  Heidi 2016-10-17 11:56:56
  Svara
  • Svar på Heidis kommentar.

   Åh verkligen olika för dig. Tänk att det kan bli så…

   Tack för att du delar med dig, älskar att få höra hur andras förlossningar varit!

   Kram och tack!

   juliak 2016-10-17 12:12:11
   Svara
 • Ååååå känner så igen mig i dom där jobbiga nattliga tankarna. Händer mig också då & då och omöjligt att somna om.

  Jag har ”bara” fött 3 barn så jag har tyvärr ingen erfarenhet att dela med mig av =)

  När är det du har beräknat datum Julia?

  Ha en fin måndag!!

  Kram

  Linda 2016-10-17 11:32:48
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Fasen så tungt det är. Nästan svårt att skaka av sig känslan trots att allt känns hundra gånger bättre på morgonen ändå. Jaja de är så det är och numera har jag inte sådana nätter alls lika ofta som för något år sedan.

   Tre barn, så fantastiskt!

   Jag är beräknad till 9/2 -17 så än dröjer det.

   Detsamma till dig!

   KRAM

   juliak 2016-10-17 12:08:11
   Svara
 • När jag väntade vår trea så sa barnmorskan att 3:an kan vara lite tricksig..1:a förslossningen kan vara lång för att det just är första gången, Andra brukar gå som att skjuta ut en kanon, 3:an kan vara tjorvig och 4:an blir lätt som en plätt… Hon hade ingen förklaring till detta utan enbart sin erfarenhet (jobbade på Södra BB, SÖS). Just så blev det för mig: 1:an (igångsättning efter 42 veckor, rätt smidig ändå men fick hjälp med ett drag av sugklocka mot slutet, 2:an: Skolboksexempel (Kom in och var öppen 7-8 cm, födde helt själv 1,5 timme senare), 3:an (igångsättning på överburenhetskontroll pga svajiga hjärtljud, utdrivningskede som inte framskred som det skulle, blev lite akut till slut, sugklocka, bebis kom ut med navelsträngen 3 varv runt halsen i kronbjudning och vägde 5 160 gr… Kroppsligt klarade jag mig bra trots detta och sprack bara lite, psykiskt blev det väldigt jobbigt ett tag då jag verkligen gav upp under slutet av förlossningen och det var en väldigt otäck känsla. Är ok idag dock)

  Jag har också bara kört med lustgas och andning vilket har funkat jättefint för mig. Jag vill vara med och vara alert samt känna kroppens signaler. Du som haft lätta förlossningar alla gånger kan nog se fram emot en likadan denna gången! Håller verkligen tummarna för en underbar upplevelse!

  Kram

  Jessica E 2016-10-17 10:11:54
  Svara
  • Svar på Jessica Es kommentar.

   Meeeeeen alltså. 5160 g. Wow! Är glad att du är ok idag. Tänker att de är så viktigt att få prata om sin förlossning. Hur den ä nu blev men allra mest om man inte hade en positiv upplevelse. Så att man slipper fundera och älta.

   Så har jag också hört att det är. Jag blev igångsatt första g i vecka 42. Allt gick smidigt på 10 timmar. Och så två supersnabbisar därefter. Hoppas hoppas bara att jag hinner in i tid!

   Härligt att du delar med dig!

   KRAM

   juliak 2016-10-17 12:11:02
   Svara
Julia Ks webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!