Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

JULIA K

Hur ska vi få plats??

IMG_3519-tile

IMG_3526-tile

IMG_3517

IMG_3511-tile

IMG_3498-tile

IMG_3501

IMG_3496

IMG_3489

IMG_3487

IMG_3481-tile

IMG_3482

 

Ok. Ni som hängt med under alla dessa år vet att vi redan har lite lite lite för trångt hos oss. Eller hade innan utbyggnaden.

Just nu känns läget under kontroll. Barnen har sina rum på övervåningen och ett badrum. Jag och C får ju ett badrum på nevervåningen ( den gamla lilltoan ) så småningom.

Men så tog livet en helt annan vändning i våras och nu väntar vi ju som ni vet vår redan högt älskade lilla baby J. Och plötsligt är vi trångbodda snart igen.

Och flytta gör vi inte under några omständigheter.Vi skulle aldrig hitta något likvärdigt men större med samma läge som vi har idag. Så vad göra?

Tänka om lite helt enkelt. Och en bebis kräver ju absolut inga stora ytor alls faktiskt. Och små hänger ju gärna alltid där alla andra är så det där med eget rum är ingen nödvändighet de första åren. Men det är klart att det är mysigt att få göra i ordning lite och Belle som har husets största sovrum och redan är en underbar storasyster to be har överlåtit både sin byrå och plats i rummet till sitt syskon. Så det får bli Belles och bebisens rum att dela på den första tiden tills behoven förändras. Vår utbyggnad är faktiskt förberedd för att kunna delas av så att arbetsrums eller vardagsrumsdelen kan bli ett sovrum. Alternativt en tonåring flyttar ut till gästhuset framöver.

Just nu sover Belle mellan mig och Carlos. Och jag tänker att liten får sova med oss men i en separat liten säng som sär öppen på ena sidan. Och fungerar inte det så får jag tänka om och kanske flytta upp med Belle och bebis. Så länge Belle vill sova med mig ( och Carlos ) så gör hon det. Och bebisen vill jag ha nära så att nattamningen fungerar smidigt. Och Carlos måste få sin sömn på ett helt annat sätt än jag som kommer att vara hemma och kombinera föräldraledighet med jobb. Jag kan mysa runt hemma och vara supertröttis bäst jag vill och vila mig under dagen.

Så under jullovet ska jag sätta fart med att förbereda lite och se till så att vi kan sova i Belles rum också om det skulle behövas. Inköp av en säng, sängkappa och lite härliga nya sängkläder ska det bli. Och så får Belle ta över Elles bokhylla och vi fixar i ordning rummet tillsammans så att det känns bra för Belle.

Och Elle i sin tur ska få ett lite mer uppdaterat rum och på önskelistan står en soffa.

Så en liten förvandling på övervåningen blir jullovets projekt.

Annars så. Måndag och jag ska hinna med mängder. Har halkat efter lite med allt tråk. Det vill säga pappershögarna. Vi har en revisor men det känns trevligt att överlämna en prydlig organiserad hög. Och just nu är de långt ifrån en sådan…inte bra. Nytt system och ordning och reda från och med  i d a g !!

 

Fin måndag söta!

J

Vill ni se mer barnrum?

Klicka då vidare här.

HEJ FRÅN BELLES RUM

INSPIRATION FLICKRUM

VÄLKOMMEN IN I ELLES LILLA RUM

INSPIRATION POJKRUM

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Tycker om ordning och reda, speciellt papper och sånt. Så jag förstår.
  Älskar din inredning och att du blandar med bra nyinköpta kvalite saker till lite gamla loppis fynd. Och att du delar med dig recept, enkla och nyttiga för själen. Och då menar jag mycket mat man själv gör från grunden.
  Ska bli roligt att fortsätta följa dig här på bloggen Julia. Tittar in lite ibland. Men återkommer alltid när man vill ha ny inspiration och lite ”mys”. Hoppas att du får en trevlig höst.
  Kram

  Estela 2016-10-12 22:27:47
  Svara
 • Generöst att du delar med dig av hem & tankar Julia! Även om det finns många bilder på rummen så vore det kul om du vill visa ungefärlig planlösning/ skiss. Svårt att få grepp 🙂

  Maja 2016-10-11 23:20:06
  Svara
  • Svar på Majas kommentar.

   Mm förstår det. Har haft de på listan länge nu, en liten skiss över planlösningen. Får ordna med det 🙂 Kram J

   juliak 2016-10-12 08:18:44
   Svara
   • Svar på juliaks kommentar.

    Även nyfiken på vart bin & höns bor(!) Och katterna, bor de kvar i växthuset? Går de & höns ihop? Får göra ett komplett djurinlägg med gårdsskiss också ?

    Maja 2016-10-12 23:37:44
    Svara
    • Svar på Majas kommentar.

     Haha åh hjälp ja jag får ordna med det. Bina bor bakom växthuset, hönsen har en egen del av ladan och katterna har flyttat till andra växthuset 😀 tror det får bli en skiss helt enkelt…det här är bara virrigt. Kram! J

     juliak 2016-10-13 08:50:38
     Svara
 • Så himla fint rum Belle har. Undrar lite var toaletten på övervåningen finns?
  Kram Liselott

  Liselott 2016-10-11 10:09:20 http://Systervit.blogspot.se
  Svara
  • Svar på Liselotts kommentar.

   Ser du dörren? Kliver man genom den så kommer man till Noells rum och där finns även badrummet som vi alla delar på just nu. ja alltså inte i hans rum men i anslutning till. Och den ska få vara barnens badrum och så blir badrummet på nd som är under byggnation ”vårt”. kram kram J

   juliak 2016-10-11 11:33:07
   Svara
 • Hej finaste lilla Julia. Du är väl världsmästare på att fixa, så du kommer nog på nåt. Baby J. Joell eller Jonelle kanske. Spännande. Kram Inger

  inger 2016-10-10 17:54:56
  Svara
Julia Ks webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!