Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

JULIA K

Gravid vecka 21

IMG_2966-tile

IMG_2976

IMG_2960

IMG_2967

IMG_2973-tile

IMG_2963

IMG_2948

Godmorgon finisar!

Oj jag har ju alldeles glömt av gravidrapporten!

Det blev så vimsigt där efter ultraljudet nämligen häromveckan. Beräknat förlossningsdatum flyttades fram fyra dagar så i fredags först gick jag in i vecka 21.

Så ja vecka 21 är det nu och mer än halva graviditeten har passerat.

Gårdagens jag när vi var på väg till 2-års kalaset. Jag kan fortfarande ha alla mina vanliga kläder ( förutom en del jeans ) tack och lov så det är en äldre klännig jag har på mig köpt i en lokal butik. Ballerinaskorna kommer från Flattered. Vill verkligen undvika att behöva köpa på mig allt för många gravidplagg.

 

Men så till en lite mer utförlig rapport då för den som tycker att det är spännande med graviditeter förstås.

 

Allmänt

Jag känner mig så oerhört lycklig och tacksam som får vara med om det här igen. Känslan av att man bär på någon redan så älskad och speciell. Gör att man själv känner sig väldigt speciell. Det känns också helt enormt stort att vi ska bli sex stycken i vår familj. Jag ska bli mamma till fyra!!! Otroligt, enormt och fantastiskt!

Humöret pendlar. Samtidigt som jag känner mig klokare, lugnare och mer ödmjuk än någonsin med ett inre lugn och känslan av att meningen med livet är just det här. Så har jag även en oerhört stark känsla för vad som är rätt och riktigt just nu. Ingen trampar på varken mig eller min familj under några omständigheter känslan. Och känslorna ligger vääääldigt mycket utanpå. De lyckliga likväl som de där frustrerade när man känner att saker och ting inte går preciiiis exakt som planerat. Små saker. Så som det brukar vara helt enkelt.

 

Träning och vikt

Jag joggar fortfarande och det brukar bli ungefär 3 pass i veckan. 6 kilometer i lugnt lugnt tempo och än så länge fungerar det bra. Det var faktiskt räddningen den där första tiden med illamående och trötthet, att ta sig ut på löprundor. Planen är att byta ut dessa mot promenader när kroppen inte vill längre.

Jag har gått upp 6 kilo, från 57 till 63. Jag gick upp 25 kg + under alla mina tre tidigare graviditeter och tänker faktiskt inte under några omständigheter bli så tung igen. Inget semmelfrosseri ( tusan också haha ) efter årsskiftet med andra ord. För det är en PÄRS att gå ner sedan och ingen fest att vara så tung till mina 163 centimetrar.

 

Boa 

Jag har inte riktigt gått loss helt ännu mer än att jag vill att allt ska vara rent rent och lite till rent. Jobbigt läge i en redan ganska så stor familj haha. Typ omöjligt. Men jag har lyckats hålla tvättkorgen tom i säkert en månad nu så ni kan ana att jag hänger skapligt mycket i tvättstugan. Sedan så vill jag gärna fräscha till lite ytskikt här hemma innan bebis anländer och så mååååste jag ta tag i det där med att göra fotoböcker. Bums!

 

Magen

Magen börjar puta mer och mer och de är mest om kvällarna och morgnarna jag känner små bufflar. Det är en lugn liten än så länge.

 

Mat och cravings

Just nu känner jag att jag har ganska normala matvanor. En hälsosam vardag och mycket gott om helgerna. Suget går lite åt hållet ”det man åt som barn på 80-talet”. Ni vet kräm med mjölk, limpmackor med hushållsost och tanken på en skopa big pack med konserverad fruktsallad lockar fast jag har inte genomfört det än haha. Rostbröd med smör ost och sylt/marmelad och oboy. Mm ja ni förstår nog ungefär … Och äggmackor. Varje morgon en äggmacka.

 

Krämpor

En enda. En som man typ nästan vill dö av. För att det gör ont och är hemskt på alla sätt. Alltså jag gråter en skvätt av tanken på om jag ska behöva dras med det här från och med nu och framåt. Det är heeeeelt hemskt. Orkar inte. Fick det ( pallar inte ens skriva ut namnet på tillståndet men ja ni fattar, i alla fall ni som arbetar inom äldreomsorgen eller som varit gravida då det är vi och de äldre som kan drabbas av det här och vet ni inte vad jag pratar om så var glada för det ) första gången när jag väntade Belle men då var det bara någon vecka kvar av förlossningen.  Och jag som i övrigt mår sådär oförskämt bra. Jaja det får lov att lösa sig. Helst nu. Tips någon? Förutom rätt kost, motion och receptfria läkemedel?

Peppar peppar peppar allt är i sin ordning för nu. Jag vaknade imorse och kände mig precis som vanligt. Måtte det hålla i sig nu!!

 

Hoppas ni får en riktigt bra måndag!

Jag ska styra upp med gårdsbutiken lite. Öppet till helgen som kommer nämligen. Och fortsätta lite med fotografering och redigering av bilder.

puss

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Magnesium i form av magnesiumoxid. Börja med rekommenderad dos och öka sedan på till önskad effekt. Drick ordentligt med vatten under dagen, annars fungerar det inte (är min erfarenhet i alla fall). Inget har någonsin hjälpt mig så bra. Men det ska vara oxidformen. Kanske att magnesiumcitrat också fungerar. Kolla innehållsförteckningen. Jag är aldrig utan en burk magnesium numera, tillhör husapoteket. Min mormor och morfar använde också magnesium. Hjälpte alltid. Hoppas att du får hjälp också.

  Nina 2016-09-28 21:34:16
  Svara
 • I mina två första graviditeter åt jag fyra katrinplommon och drack ett litet glas vatten med hela linfrön (1msk) som svällt lite varje morgon. Nu den tredje drack jag ett glas katrinplommonjuice, båda alternativen har funkat jättebra för mig. Och då har jag fått äta extra mycket Järn då mina värden varit katastrof låga ? Hoppas det blir bättre för dig ❤️ Kram Anna

  Anna 2016-09-27 08:27:50
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Bra tips! Jag är lite rädd att mina järnvärden också är dåliga men har inte kollat upp ännu och vävar för de där järntabletterna…

   Kram! Julia

   juliak 2016-09-27 08:32:50
   Svara
 • Kul med uppdateringen!
  Väntar fortfarande med spänning på vagnen. Har du köpt något annat också?

  Emma 2016-09-27 06:58:43
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Visar vagnen imorgon och så kan jag knåpa ihop en lista på sådant jag ska köpa och har köpt!

   Kram J

   juliak 2016-09-27 08:09:16
   Svara
 • Min barnmorska tipsade mig om att addera en kiwi till frukosten, funkade toppen! O:)

  Therese 2016-09-26 23:03:39
  Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Köpte en korg med ekologiska kiwisar igår så det får det bli idag, tack för tips. Så himla bra! Kram J

   juliak 2016-09-27 08:11:05
   Svara
 • Apropå katrinplommon, ja har upplevt att de har mer effekt om de har legat i blöt.Är gott att ha i frukostgröten också eller som pure då.Ett annat tips är lite hela linfrö som får ligga i blöt över natten som man kan dricka morgonen efter.Är inte särskilt gott men det funkade för mig när det va som värst.Hoppas det blir bättre snart o grattis till lilla magen!

  Maria 2016-09-26 21:20:15
  Svara
 • Har du provat Molinogröt? Underbart gott och väldigt bra för magen.

  Ingredienser till en portion;

  Dag 1
  2.5 dl vatten
  1 st katrinplommon
  1 msk russin
  2 msk vetekli
  2 msk linfrö
  Dag 2
  0.5 dl grahamsmjöl
  1 krm salt

  Tillagning

  1. Blötlägg katrinplommon, russin, vetekli och linfrön över natten.
  2. Koka upp dagen därpå och vispa ner grahamsmjöl och salt. Servera med mjölk.

  Molinogröten är en klassisk gröt för att få fart på tröga magar – linfrön och katrinplommon har en bidragande effekt till detta. Russinen och katrinplommonen sötar gröten, så det räcker att lägga till lite färska bär och mjölk. Inget extra socker eller sylt behövs.
  Gröten är bäst nylagad, men om du vill göra en dubbel laddning så håller den i kylen en dag.
  Inom åldringsvården använde vi den ofta förr för att slippa ge olika former av laxermedel.

  Kramar från Tina.

  Tina Wikner 2016-09-26 19:54:38
  Svara
 • Tipsar om att sätta fötterna på en liten pall vid toabesök. Främjar en mer naturlig position och får lättare igång tarmarna?

  Karin 2016-09-26 18:08:56
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Jasså det har jag aldrig hört talas om. Tusen tack för tipset! Lär ju kanske vara lite skönt som nyförlöst också kanske…

   Kram Julia

   juliak 2016-09-26 20:40:36
   Svara
 • Aprikoser funkar för mig! Än så länge.. 🙂 Innehåller dessutom mkt järn.
  Kram

  Martina 2016-09-26 16:52:40
  Svara
 • Vilken lycka du strålar på bilderna. Så fin du är! 1-2 tsk linfrön på filen (eller krämen ;)) håller magen igång.

  Anna 2016-09-26 13:45:04
  Svara
 • Du ser verkligen strålande vacker ut <3
  Finns inget så förtrollande som en gravidmage alltså 🙂
  Kram Anna

  Ekenäsliv 2016-09-26 11:42:10 http://www.ekenasliv.se
  Svara
 • Sån där Katrinplommonpuré som man ger bebisar funkade super för mig, efter att ha testat massa annat som inte hjälpte ett dugg. Inte det godaste kanske men det var det helt klart värt!

  Emma 2016-09-26 10:43:08
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Ok plommonpure it is. Har köpt torkade hela…mums eller nåt sånt 😀

   Kram och tack!

   juliak 2016-09-26 11:24:05
   Svara
   • Svar på juliaks kommentar.

    Gör egen puré av de torkade, billigare och enbart plommon. En påse, täck med vatten tills de mjuknat och sen mixa (tillsätt vatten till önskad konsistens). För att variera tuggandet av hela.
    Fantastiskt mysigt att läsa din blogg <3

    Anna 2016-09-26 13:42:46
    Svara
    • Svar på Annas kommentar.

     Tack vad gulligt att du ville dela med dig. Jag tycker att de som man tuggar är helt ok men antar att det behövs variation framöver…

     Kraaam!

     Julia

     juliak 2016-09-26 14:02:23
     Svara
 • Fina mamman <3

  Emmeli 2016-09-26 09:55:12 http://www.lillafrunsdagbok.se
  Svara
Julia Ks webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Emelie Walles
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand