JULIA K

Min önskelista!

collage

collage 2

 

 

Godmorgon finisar!

Fortsatt blåst här. Är det höstens ankomst tro…? Inte mig emot. Jag älskar hösten!

Vi ska hitta på lite roligt idag blandat med hemmapyssel. Jag ska bland annat måla en skänk som ska få stå i växthuset. Hoppas den blir som jag tänker mig.

 

Visst får man väl önska sig precis vad man vill till sin födelsedag?

Ett lagom stort sekelskifteshus vid havet med en stor ateljé för hela familjen, fred på jorden, en weekend till någon härlig storstad på tumis med älskling, en fräsig jeep från Mercedes, tre stycken omsorgsfullt ritade födelsedagsteckningar och att alla jag älskar är friska för evig tid.

Sen kan man ju också knåpa ihop en önskelista med både blygsamma önskemål och mindre blygsamma…hehe.

För att det är så roligt med listor! Och i september fyller jag 35 år. Och jag älskar att fylla år! Som ett litet barn liksom men så är det. Tårta, presenter och pirrig födelsedagskänsla. Älskar!

 

 

 1. Stooora tekoppar från Spode som finns på Artilleriet och som jag redan klickat hem från mig själv till mig själv. Jag ska börja dricka te. Har gjort något halvdant försök tidigare men nej de gick sådär. Men nu är jag till och med lite sugen på te och den där myskänslan av en stor kopp varm te med en skvätt mjölk och egen Björstahonung. Mm det ska nog bli en tedrickare av mig också.
 2. Vi bygger nytt badrum. Och även om det färdiga resultatet lär dröja så måste man ju börja i rätt ände. Piffet. Alldeles förälskad i den här härliga grönturkosa färgen och handdukarna från Himla kommer att finnas i min lilla butik inom kort.
 3. En enkel snygg vardagsklocka från Triwa med ekologiskt läderband och pudrigt ljusrosa urtavla. Jag har ju en så vansinnigt tjusig guldklocka som jag fått av C efter Belles födelse. En sådan klocka som man bär livet ut och som får gå i arv. Men ja den känns lite väl flott ibland.
 4. Kola från Pärlans konfektyr skulle sitta fint. Allra helst ett besök till deras butik så att jag kan botanisera bland godsakerna på egen hand. 
 5. En gosig varm tröja från COS som lilla magen får plats i under hösten. 
 6. Ingen önskelista utan en väska. Visst? Just nu är jag egentligen inte så sugen på någon väska utan har siktet mer inställt på barnvagnar och små bebiskläder men en svart Lily från Mulberry i den mellersta storleken skulle passa fint i min väskgarderob. Till en A linjeformad ullkappa och jeans till hösten. Oooh la la så fint!
 7. Boken Food Pharmacy är en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat. Verkar riktigt spännande och lärorik. Jag vill verkligen lära mig mer om hur kosten påverkar min kropp och hur jag kan förbättra min hälsa och mitt framtida välmående genom den.

 

Nu till färgburkarna och penseln!

Hoppas ni får en härlig onsdag!

puss

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Jag har läst din fina blogg länge men tyvärr aldrig kommenterat tidigare. Tusen tack för en otroligt fin och alltid lika inspirerande blogg! Jag blir alltid lika glad av att kika in hos dig!

  Du har alltid en sån varm ton i dina inlägg som gör att man gärna följer och läser mer! Nu blir det spännande att följa er resa med ert lilla knyte, själv är jag hemma och är mammaledig med min dotter. Det är helt klart den absolut bästa tiden!

  Hade jag bott närmare Stockholm hade jag definitivt besökt er butik och café men det får bli någon gång framöver. Ni verkar ha det så mysigt hemma!

  Kram från Anna som bara ville lämna ett avtryck, gör en gång skull:)

  Anna 2016-08-11 16:21:15
  Svara
 • Skulle kunna kopiera denna exklusiva önskelistan nästan rakt av.. Snyggt!

  Sofias Lantliv 2016-08-10 22:24:44 http://Sofiaslantliv.wordpress.com
  Svara
 • Visst är det superhärligt att fylla år!! En dag alldeles bara för en själv :-). Kopparna är ju to die for!!

  En liten invändning dock mot boken du önskar dig: Food Pharmacy..Jag har precis mailat med förläggaren till boken då det fanns några fakta fel om animalieproduktion i boken. Författaren skriver bla att det är bara om man köper ekologiskt kött som man undviker antibiotika i köttet och detta är ju helt fel om man köper svenskt kött där all antibiotikaanvnädning är extremt reglerad, utförs inte regelbundet utan bara vid diagnositerad sjukdom på den sjuka individen samt att vi har en karens vilket gör att djur som behandlats inte får användas som kött-råvara innan det passerat en viss tid mellan behandling och slakt. Det är flera generaliseringar som författaren gör som inte stämmer med hur vid bedriver djurhållning i Sverige och jag tycker det är sorgligt att denna felaktiga bild sprids ut till människor som kanske aldrig satt sin fot på en svensk gård och då tror de att så här är det.

  De gör en del generaliseringar om mjölk också och pratar om mandelmjölk etc när de borde skriva mandeldryck. Petigt kanske men jag tycker att man ska skriva korrekt när man nu släpper en bok från Bonnier Fakta. I butik så skulle inget företag som säljer de produkterna få kalla det för mjölk. En cava kan liksom aldrig få kalla sig champagne..
  Om det blir en ny tryckning av boken kommer de att ta in ett förtydligande lovade redaktören mig

  Ett litet brandtal från en som jobbar med och värnar om vår svenska livsmedel, bönder och lantbrukets husdjur 🙂

  Jessica E 2016-08-10 13:17:58
  Svara
  • Svar på Jessica Es kommentar.

   Jasså säger du det! Det är väl JÄTTE JÄTTEBRA att du uppmärksammar detta. Jag skulle till exempel inte ha läst boken med samma kritiska ögon och förmodligen aldrig ens tänkt att det är felaktigt då jag är alldeles för lite insatt i svensk djurhållning och den branschen.

   Kram!

   juliak 2016-08-10 16:31:53
   Svara
   • Svar på juliaks kommentar.

    Nej och du är säkert inte ensam då de flesta inte har kunskaper om djurhållning, svensk djurskydds- och miljölagstiftning och numera lever så långt ifrån hur maten produceras och då tycker jag det är extra viktigt att det är korrekt särskilt i så här hypade böcker…

    Önskar dig en superfin födelsedag med många paket!!

    Jessica E 2016-08-13 07:57:15
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!