JULIA K

Torö stenstrand

Hello augustionsdag!

Här kommer ett hett utflyktstips för er som älskar havet, naturen och frisk luft. En alldeles storslagen stenstrand som möter havet och horisonten.

Vägen till stenstranden är kringelikrokig och man får se upp för en del något stressade snabba bilförare ( synd, jag hade så gärna cyklat dit med barnen som dagsutflykt då vi har ganska nära ) men den är njutbar och vacker. Hav möter land, små och stora sommarstugor längs vägen, lanthandel och när man börjar närma sig stranden åker man genom en alldeles fantastisk gammal bokallé. Det är något speciellt med gamla stora träd och allér inte sant?

Väl framme så möts man av den magiska stranden och har man tur så får man se coola surfare.  Eller som igår, en SUP kille. Jag blir såååå sugen på att prova själv. Det är som en större surfbräda som man står upp och paddlar på. Måste få prova på det någon gång! Kanske inte exakt just nu då men en annan gång i livet. Det måste ju finnas någon kurs tänker

IMG_1137

IMG_1138

IMG_1139

IMG_1145

IMG_1180

IMG_1236

IMG_1223

IMG_1210-tile

IMG_1221-tile

 

Hur hittar man till Torö stenstrand?

Från Stockholm kör man väg 73 mot Nynäshamn. Ta av till höger efter Älgviksbron mot Herrhamra/Torö. Fortsätt hela Torövägen förbi butiken Torö Lanthandel, ut mot Ankarudden. I bokallén ca 7-800 meter innan Ankarudden går en grusväg upp till höger. Sväng in här och följ grusvägen vänster där den delar sig. Efter ca 400 meter viker vägen höger och löper sedan paralellt med stranden. Längs vägen finns flera almänna parkeringar. Vid den första samlas många brädsurfare. Men ska ni promenera, kajaksurfa eller kitesurfa så åker ni oftast ytterligare några hundra meter och stannar på parkeringen längst ut på Ören. Det tar ungefär 1 timme från stan och vi bor längs vägen för den som är sugen på besök i vår lilla gårdsbutik. I matväg finns ett rökeri vid Tottnäsbron och längre ut på ön finns restaurang Sjöboden som ligger alldeles vid vattnet.

 

Dagens lilla utflyktstips!

Hoppas ni får en vacker onsdag. Har några av er sommarlov fortfarande? Jobb?

kram

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Vår Johanna passade två små pojkar till dom som drev restaurangen i hamnen på Torö för några år sen. Det var väldigt vacker natur som påminde lite om Gotland. Och restaurangen bjöd på väldigt god mat. Kram Anita

  Anita 2016-08-08 13:26:47 http://Enkelstil.blogspot.se
  Svara
 • Tack för tips!! Har kompisar som har landställe ute på Torö och de har tipsat om rökeriet ?

  Kram

  Jessica E 2016-08-04 21:18:15
  Svara
 • Åh så vackert! Dit skulle jag mer än gärna besöka men bor i dalarna så det blir ingen spontantripp.
  Vi har 1 1/2 vecka kvar tills jag & maken börjar jobba. Nästa vecka åker vi till astrid Lindgrens värld =) det ser vi verkligen fram emot!
  Tack för en fantastisk fin blogg…..undrar hur många år jag dagligen tittat in hos dig nu…..
  Lycka till med allt. …du inspirerar verkligen på alla sätt & vis <3
  Mvh Sofia

  Sofia 2016-08-04 08:26:34
  Svara
 • Men såå vackert! Dit ska jag nästa gång jag åker ner till Sthlm:) Här har vi ledigt i 5 veckor till(!!), har redan haft 5 veckor, men vi kör ett tag till. Så länge barnen inte har någon skola att tänka på kan vi dra ut på det lite grann:) Sitter dock och jobba lite smått hemifrån, men tar det bra mycket lugnare även med det nu under sommaren. Ha en fin kväll!

  Villa Grön 2016-08-03 19:33:43 http://www.villagron.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!