Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

JULIA K

Recept sega blåbärsrutor

IMG_0130-tile

Sötaste ni!

Stort tack för den fantastiska responsen jag fått. Jag blir löjligt lycklig, glad och tacksam. Så roligt att ni tyckte om att höra mig berätta lite om bloggen och livet. Jag svarar på alla mail vartefter, lovar! Jag tycker att det är så rörande och fint när ni tar er tiden att titta in här. Ibland tyst och nästan obemärkt, och så lämnar några av er omtänksamma gulliga hälsningar. Här finns inga måsten och man får titta in precis hur mycket man vill utan att lämna spår efter sig. Jag blir såklart glad för hälsningar. Jätteglad! Men ja ni hänger nog med? Vill liksom verkligen tacka er för att ni tittar in här hos mig.

 

Nu börjar dagarna och veckorna bli sådär riktigt ”sommarloviga” så att man inte vet vilken veckodag det är. Ibland sneglar jag på kalendern i farstun och ja idag är det ju fredag. Och imorgon lördag. Det innebär att jag håller min lilla butik öppen och så finns det lite fika för den som är sugen också. I växthuset finns fem små busiga kattungar, olika sorters blekrosa pelargoner och i butiken är lagret med hamamhanddukar, korgar och vackra emaljfat påfyllt. Bland annat.

Info gällande öppettider och adress finns på hemsidan.

Och så vill jag passa på att tipsa om en superenkel och god kaka som man enkelt svänger ihop i en kastrull. Det vill säga en enkel kaka för barn att baka eller på landet kanske när man vill minimera disken. Bären kan varieras och jag ska nästa gång prova med hallon.

Receptet hittade jag HÄR. Men jag skriver ner den här också så att den inte försvinner. Den kommer definitivt att bakas flera gånger nämligen.

IMG_0080

IMG_0038-tile

IMG_0142-tile

IMG_0108

IMG_0145

IMG_0066-tile

IMG_0068

R E C E P T

S E G A   B L Å B Ä R S R U T O R

i n g r e d i e n s e r :

150 g smör
4 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
3 dl blåbär

 g ö r   s å h ä r :

Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i en stor form på ca 20*30.
Smält smöret och låt det svalna. Rör därefter ner socker, ägg, mjöl och vaniljpulver i smöret. Blanda alla ingredienser till en slät smet. Häll smeten i formen och strö över bären.
Grädda mitt i ugnen i ungefär 25-30 minuter. Känn med en sticka efter 25 minuter, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

Puss Julia

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Är wild and crazy och tar röda vinbär istället. kan bero på att vi inte hade några blåbär hemma. Kan bli succé. Eller väldigt surt.

  Åsa 2016-07-16 11:58:53
  Svara
 • Hej Julia!!

  Tack för tipset om supergoda blåbärskakan, blev såå sugen av dina fina bilder så jag bara måste pröva baka en sån! Bakade den på jordgubbar i brist på blåbär men mums så gott! Och inte ens en smula finns kvar!

  Önskar dig sköna sommar dagar!
  Kram
  Pi

  PS tack för bästaste bloggen ever!!

  Pi 2016-07-09 22:07:02
  Svara
  • Svar på Pis kommentar.

   Tack för en underbart fin hälsning! Ja men hjälp kakan alltså så god. Nästa omgång får bli med hallon och blåbär tror jag. Kram och detsamma till dig! Julia

   juliak 2016-07-10 08:01:35
   Svara
 • Hej Julia!
  Jag ska lyssna på podden när jag har lite lugn tid… Har fejjat och hållt på inför kalas på söndag 🙂
  Jag har följt din blogg lääääänge och alltid gillat det oskyldigt ärliga på något vis…
  Allt är så skirt och vackert och så genomödmjukt. Så ser jag dig och din blogg…. Tror det är en tolkning som stämmer överens med verkligheten<3
  Kram Anna

  Ekenäsliv 2016-07-08 22:53:32 http://www.ekenasliv.se
  Svara
 • Fina bilder. Som vanligt! Bortskämda vi blir. Söta kläder du har på dig. Vart ifrån kommer dom?
  Kram Anna

  Anna 2016-07-08 22:25:10
  Svara
Julia Ks webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!