JULIA K

Karuseller och sommarbyxor!

IMG_9970-tile

Och denna dagen då?

Älskad huvudstad, glass x 3, utefrulle, utelunch, croissanter till mellis och så Skansen. Vi hoppade djuren och gick på det roligaste direkt ( enligt Belle ). Karusellerna. Jag fick mig en härlig inspirerande promenad bland alla fantastiska byggnader och trädgårdar under tiden vi väntade på att den lilla nöjesparksdelen skulle vakna till liv.

Nu längtar vi så så så mycket efter resten av familjen som varit på vift sedan förra veckan. Men alldeles snart är de hemma igen.

 

kram

Julia

Ps, Belles byxor som kommer från Kappahl är en modell som hon använt sedan bebistiden i princip ( samma modell brukar komma varje år men i lite olika mönster och färger ). Bästa sommarbyxan då de är tunna och svala. Fungerar så bra när man ska på utflykt en längre stund eller på stranden förstås. Skyddar mot sol och är lekvänliga. Förisfröknarna har också berömt byxorna och tycker att de är toppen att ha där. Så det får bli dagens lilla klädtips för er med små. Vet dessvärre inte riktigt hur det ser ut på pojkavdelningen med något motsvarande…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Jag förstår faktiskt inte vad det är som säger att vitt, blått, grönt och rosa (som Belle har på sina byxor) är färger som är förbehållna flickor? Blommönster är fint och kan väl också gillas av alla? Jag blir lite ledsen när jag läser att en förälder föredrar andra färger och mönster till sin pojke. Det är väl inte föräldern som ska föredra något utan barnet som ska få lov att önska färger och mönster och få vara en egen individ? Min ena son (av tre, som är helt olika personligheter) älskar blommor och rosa och ingen ska få ta det ifrån honom, allra minst jag som förälder. Med vänlig hälsning, Anna

  Anna 2016-07-05 19:46:24
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Jag har ingenting sagt om att blommönster inte skulle kunna gillas av alla. Men högst troligen så gillas det inte av alla. Min son hade tex aldrig valt blommor och rosa på sina plagg. Utan älskade grönt Och därmed köpte vi också väldigt många gröna plagg tillsammans. Bland annat.

   Vet inte riktigt vad du antyder eller vad du vill ha sagt? Jag har ju min personliga klädsmak som gäller tills barnet visar intresse för att välja själv och får sin individuella smak. Därefter görs inköpen ( somliga ) tillsammans. Inga konstigheter alls.

   Julia

   Men våra barn

   juliak 2016-07-05 20:39:39
   Svara
   • Svar på juliaks kommentar.

    Jag menade att du skrev att du skulle ha valt andra mönster till pojkar och mönstret på byxorna är ju blommor? Jag antyder ingenting, jag säger bara att jag tycker att det är synd att begränsa barn alltför mycket när man väljer kläder eller för den delen leksaker till dem. Jag tror (och vet) att många pojkar tidigt skolas in att använda vissa färger och mönster då föräldrarna inte ens ger dem möjlighet att välja exempelvis hjärtan, blommor och rosa. Mina barn har tidigt haft åsikter om vilka kläder de gillar eller ogillar, men så är det ju inte för alla. Jag är så glad jag och min man inte har lagt några värderingar i färger och mönster och att våra pojkar själv har fått välja, många gånger väljer de rosa (särskilt den ena). De får vara de personer de är helt enkelt! Som tur är har vi en bra och tolerant förskola och skola där ingen höjer på ögonbrynen åt barnens klädval. De är definitivt inte ensamma bland pojkarna om att ha rosa kläder heller.

    Anna 2016-07-05 21:17:25
    Svara
    • Svar på Annas kommentar.

     I min värld finns det så mycket annat att bli upprörd och ledsen för…och lägga energi på.

     Men visst nu när du ändå tagit dig tiden att skriva och blivit ledsen över detta så kan jag berätta att i vår familj finns valfrihet och tillgänglighet av olika slags leksaker, böcker aktiviteter osv. Sedan barn nummer ett som är en pojke. Han har dock aldrig varit intresserad av rosa kläder eller dockor utan istället lekt med bilar, dinosaurier och pysslat mycket. Mina flickor klär sig gärna i klänningar och leker med dockor och pysslar. Och så är det hos oss. Kläder köper vi ofta tillsammans och varje barn får tycka till om modell, färg osv. Och vi kommer allt som oftast fram till beslut där samtliga är nöjda ( ja jag tycker till, jag är ju trots allt vuxen och vet vilka kläder som lämpar sig till skola, föris osv och nej det handlar inte om hjärtan och färger utan vad som helt enkelt är lämpligt att ha på sig så att det är skönt och praktiskt samtidigt som barnet ska tycka att det är fint skållat ). Att välja fritt i en butik varje gång? Nej så gör vi inte i vår familj. Då skulle Belle ex aldrig ha något annat än balettutstyrslar med tyll ( lite opraktiskt att ha varje dag ) och Elle skulle kanske välja kläder som jag och min man anser vara för ”vuxna”. Det finns nämligen en hel del ganska så utmanande kläder för småflickor. Och det är ingenting som passar vår familj. Nu är det ju så att i de flesta butiker är avdelningarna uppdelade i pojk och flick. Och ja jag använder ordet pojkkläder och flickkläder. Och ibland barnkläder. Känns fullkomligen naturligt för mig.

     Din kommentar kändes lite trist och förmanande och det slipper jag gärna. För jag personligen förutsätter att de flesta barn med fungerande familjer får vara precis de personer de är. Precis så som det ska vara.

     Julia

     Julia
     Julia

     juliak 2016-07-06 06:28:21
     Svara
     • Svar på juliaks kommentar.

      Att vara förmanande menade jag inte, men en diskussion måste man kunna ha när man skriver saker som alla kan läsa på nätet.
      Jag håller med dig, kläderna måste vara praktiska såklart!
      Mvh, Anna

      Anna 2016-07-06 07:04:39
      Svara
 • Jag tror att byxorna som Belle bär hade varit precis lika svala och sköna för en pojke även om de inte är köpta på ”pojkavdelningen”. 😉

  Lotta 2016-07-05 11:24:20
  Svara
  • Svar på Lottas kommentar.

   Definitivt! Men personligen hade jag föredragit kanske lite andra färger och mönster men var och en gör precis som de vill såklart! Kram Julia

   juliak 2016-07-05 14:41:25
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!