JULIA K

Sommarplaner?

21867f5ac73f144343c515c951e28f56_980x0_c_85_ns_v4

Sommaren 2015, på Astrid Lindgrens värld.

e0559333993124b061129bf9f99ce131_980x0_c_85_ns_v4

Kreta sommaren 2015.
7e0f62958939c0984a813e8401c79bb1_980x0_c_85_ns_v4

På väg till älskade Sandskär förra sommaren…

Hej finisar!

Imorse när jag knappt vaknat så vimsade jag ut sådär superyrvaken ni vet? Till Maja! Med världens lyckligaste känsla i hjärtat. Vi har kattungar! Nåväl. Ut och till Majjis. Ja hon är fortfarande en utekatt trots tappra försök att få in henne ( hon har ett par hus hon hänger i här på lilla gården så det känns tryggt ändå ). Alla fem små hjärtan är hur fina som helst och alla verkar lika starka och tar för sig. Åh! Det var dagens kattrapport!

 

Annars så har jag en sommarlovsrosenknopp här hemma idag. Vi har en lååång lista att beta av inför morgondagen då det är skolavslutning för stora barnen.

Skjortor ska strykas, gräs klippas, fikakorg packas, frökenpresenter slås in, kundbesök i lilla butiken och lite jobb ska avslutas och så.

 

För precis alldeles snart är sommarlovet här!

Våra sommarplaner har ändrats en del. Vår plan i höstas var att skippa chartern som vi ledsnat på för tillfället och istället bila genom Europa med fokus på Frankrike. Idén kändes fenomenal. Vi köpte kartor och planerade och drömde om små slingriga landsvägar, ostar i mängder, champagne, loppisar, tjusiga bilar i Monaco, rivieran, kanske en alptopp eller så och så Paris. Med Euro Disney, Monéts trädgård och storstadspuls.

Typiskt oss. Hade ju självklart inte den blekaste aning om att det är fotbollsyra i Frankrike denna sommaren. Med omnejd. Vi kollar ju inte på fotboll så det hade gått oss helt förbi. Den yran känns inte lockande alls.

Men ok man kan ju åka lite senare under sommaren. Men sedan blev det oroligt och sorgligt i Frankrike. Och den där resglädjen mattades av något. Nej jag vet allt kan hända var som helst men känslan när man ska ut och resa bör ju ändå vara trygg och lustfylld annars kan det kvitta.

Och nu så har saker och ting liksom förändrats än mer i våra liv. Och så har vi ju fått kattbebisar.

Europaplanerna får vi planera för något annat år och denna sommaren håller vi oss nog i Sverige. Jag tror att det är min andra eller tredje sommar sedan jag föddes som jag är inrikes under ett helt år men faktiskt så lite märkligt känns det. Men Sverige är ett fantastiskt land att semestra i. Så fräscht och det finns oändligt mycket att uppleva. Min bästa resa någonsin var den jag och barnen gjorde till Småland förr sommaren…

Den resan kan ni läsa om HÄR.

Vi har inte planerat sommaren fullt ut alls utan tar nog dagen lite som det kommer. Det enda inbokade är en liten tripp till Småland och Astrid Lindgrens värld. Eftersom vi tyckte att de var en så underbar plats och nu vill vi visa den för Carlos också. Det får bli en fin start på vårt sommarlov.

I Juli kommer jag att hålla vårt lilla sommarcafé öppet, och om vädret är vackert hänger vi ute med båten.

Jag har en känsla av att det här bli en av de finaste sommarlov någonsin.

 

Vad ska du göra i sommar?

Älskar att läsa om alla era planer och tankar.

Vi har ett sådär oändligt långt härligt sommarlov framför oss och lite inspiration tas tacksamt emot.

puss

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
30kommentarer
 • Det är ju så skönt att bara ta dagarna som de kommer! Vi ska överraska barnen med en liten tripp till Legoland. De har frågat såå många gånger om vi inte kan åka dit. Nu bli det äntligen av!

  Emma (@Emmitas) 2016-06-17 12:17:18
  Svara
 • Gränna med hela den otroligt pittoreska miljön, polkagrisbodarna, backe upp och backe ner. Från Gränna hamn där man badar och äter glass tar man sedan färjan (15-20 min) till gamla kungaön Visingsö där Arnfilmerna utspelar sig. Där lånar man cyklar för en femtiolapp och cyklar runt slottsruinerna på ön eller åker hästskjuts runt. Det finns massor av små gårdsbutiker, smultronsnår, ekskogar och andra sevärdheter. Så sevärt!

  Sofia 2016-06-15 08:50:53
  Svara
 • Vi ska en vecka till Idre, och prova på fjällvärlden sommartid för första gången! Sen blir det två veckor på Gotland hos svärföräldrarna. Vi har årskort på ALV så det blir många besök i Vimmerby, älskar Astrid Lindgrens Värld och är glad att det bara ligger en timme bort från oss!

  Annelie 2016-06-14 21:44:43
  Svara
 • Om ni är i Vimmerby med omnejd, tycker jag verkligen att ni ska ta en sväng runt Katthult (inspelningsplats för Emil) & Pelarne där Barnen i Bullerbyn spelades in. Fantastiskt vackra platser med mycket nostalgi. Finns lite djur att klappa också och i Katthult får man gå in i både Snickeboa & Alfreds drängstuga!

  Sanna 2016-06-13 21:59:33
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Åh vet du där var vi förra året! Vad tror du om att besäka Bullerbyn detta året istället?

   juliak 2016-06-13 22:00:14
   Svara
   • Svar på juliaks kommentar.

    Tycker helt klart att du kan besöka Bullerbyn! Är likanande Katthult! Ett annat tips är också Lilla Landet utanför Vimmerby! det gick en överblick över hur Sverige såg ut från Nils Holgerssons syn! Jättemysigt ställe också att besöka en dag! =)

    malin 2016-06-14 10:20:19
    Svara
    • Svar på malins kommentar.

     Vädret slog om mitt på dagen så vi åkte raka vägen hem från ALV men bra tips inför framtiden, tack 🙂 Kram! J

     juliak 2016-06-16 19:37:40
     Svara
 • Åh! Svårt att toppa kattbebisar! Vi ska bara vara hemma och fixa inför vår kommande höstbebis<3 Inga utlandsresor här inte!

  Karin 2016-06-13 18:23:25 https://studiokinik.com
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Meeen så mysigt. Höstbebis! Mitt första barn är en höstbebis. Himla mysig tid att få barn på. Kram

   juliak 2016-06-13 21:43:22
   Svara
 • Tipsar om Gränna! Superbarnvänligt och massor att hitta på. Vi var där i helgen så det kommer snart tips på min blogg. Kram!

  Susan 2016-06-13 16:33:03 http://Smilebloggar.blogspot.se
  Svara
 • Hej! Hoppas ni får en skön sommar. Undrar lite vilka språk ni behärskar i er familj och vilket språk ni pratar med barnen? En rikedom med många språk och influenser. Ha det bra!

  Sofia 2016-06-13 14:26:29
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Mitt modersmål är finska, men mitt hjärtespråk är svenska och därför har jag valt att prata det med barnen. Carlos modersmål är arabiska och barnen förstår men pratar inte. Kram! Och kul att du frågade 🙂

   juliak 2016-06-13 21:47:17
   Svara
 • Vi ska också vara hemma i Sverige hela sommaren. Det vi planerar är en tripp till Stockholm och Leksand Sommarland ( hoppas att det blir en VARM sommar). Sedan har vi inte bestämt mer – blir det varmt löser det ju av sig själv liksom, då är det bad som gäller. Vi sparar oss till äventyret vi ska på i höst – två veckors bilande i Florida med Disney World och JFK Space Center mm. Fast just idag känns det lite läskigt med tanke på vad som hänt i Orlando……

  ingela berg 2016-06-13 14:01:47
  Svara
 • Min dotter ska sommarjobba på ALV så då kanske ni ses;). En av mina semesterplaner/drömmar är att få besöka ditt café. Hoppas innerligt att det blir så som jag önskar.

  Kramis/Helene

  Helene 2016-06-13 13:26:08 http://www.vitasjutton.blogspot.se
  Svara
 • Så härligt det låter med era semesterplaner?. Jag skulle också vilja ta med familjen till Astrid Lindgrens värld, verkar supermysigt. Kanske får bli nästa sommar. Har själv en man och tre barn (Melker 8, Milton 7 och Hedda 2 år). Den här sommaren åker vi till Gotland. Var där första gången sommare 2013 sedan 2014. Förra sommaren var vi inte där då valde vi västkusten i stället som jag också gillar jätte mycket. Men saknade Gotland så det ska bli mysigt att äntligen få åka dit. Sedan jag började läsa din blogg brukare jag tänka på dig när vi kommer till färjan i Nynäshamn. Ha en supermysig sommar, från ett idag soligt Värmland?☀️.

  Jessica Åmberg 2016-06-13 13:09:40
  Svara
 • Åh låter som ett mysigt sommarlov! Vi har hyrt en stuga på Öland (vilket är helt nytt för mig) och sen hälsar vi på släktingarna i Dalarna någon vecka. Dalarna är verkligen härligt på sommaren och inte allt för långt ifrån Stockholm. Eftersom äldsta barnet är nyss två år fyllda passar en svensk sommar oss bäst. Njut av förberedelsedagen!

  Caroline 2016-06-13 12:04:19
  Svara
 • Lät som supermysiga planer med bilsemester i Frankrike!! Ni får köra nästa år istället 🙂 Hade ni tänkt att flyga ned och hyra bil där eller bila hela vägen? Jag är också så sugen fast istället åka tåg 😀 Vet dock inte hur lyckat det är med 3 barn i åldrarna 3-9 år… Får bli nästa sommars resa tror jag 🙂

  I år börjar vi med en minisemester imorgon och på onsdag på Astrid Lindgrens värld 🙂 Det är en hemlis för barnen och första gången för 3-åringen 😀 Vi vuxna är så pepp! ALV är ju lika härligt för stora som små tycker jag. När semestern börjar blir det en vecka på Österlen i lånat hus och sedan 3 vekcor hemma med små dagsutflykter tex Trosa, Mariefred, till mina föräldrar i Strängnäs, Skansen, Grönan. Hade velat hinna med ett Gotlandsbesök också men det blir för dyrt att åka med båten bara för några dagar.. Skönt att kunna ta dagen som den kommer under semestern och inte ha så fullbokat.

  Grattis till kattungarna!! Mysigt 🙂

  Kram

  Jessica E 2016-06-13 11:31:22
  Svara
  • Svar på Jessica Es kommentar.

   Vi hade tänkt bila ner. Vi kommer att ha en exakt likadan sommar som er minus Österlen 😀 Har nämligen också funderat på just dessa småturer. Och vi kanske ses på ALV 😉 Jag tycker också att det är ovärt med Gotland bara för en kortare tid faktiskt. Kram och tack! J

   juliak 2016-06-13 21:53:33
   Svara
 • Låter som en underbar sommar ni har framför er! Och vad härligt med skolavslutning. Det är en viss stämning med det!

  Min sommar kommer bestå av bebismys. Min syster som är bosatt på Gran Canaria kommer hem tillsammans med sin spanska sambo och son som snart blir 5 månader. Behöver jag säga att jag längtar ihjäl mig?! Så vi ska hänga på Öland i min sambos stuga och sedan blir det någon resa till västkusten och även weekend till Stockholm! Jag tror också på att denna sommaren kommer bli riktigt bra! 🙂

  Alexandra EH 2016-06-13 11:11:29
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!