JULIA K

En dag på Skansen!

Hej finisar!

Sådant superstrul med Internet efter ovädret som slog ner här i Björsta i fredags. Men nu ska det fungera en liten stund i alla fall tills det blir reparerat nästa vecka.

Skrev jag i lördags men precis när jag skulle posta inlägget så blev det strul igen…därav min lilla ofrivilliga bortvaro.

Så ni får hålla till godo med ett lördagsgammalt inlägg idag, på en tisdag. Har saknat er! Kollar in alla era hälsningar också snart. Så himla mysigt att så många lämnat önskemål.

 

 

Idag åkte vi till Skansen. Som jag älskar den platsen. Att åka längs flotta Strandvägen, över Djurgårdsbron och till Skansen. Det är alldeles ljuvligt. Faktiskt så bodde jag på Östermalm under en tid. Från det att jag var nyss fyllda 17 år tills jag träffade Carlos och vi fann vårt Björsta. Jag har nog visat bilder från min allra första lägenhet någon gång tror jag. Då var min motionsrunda precis så. Förbi Svampen som låg ett litet stenkast från lägenheten ( med världens vackraste fiskbensparkett ), förbi Dramaten, längs Strandvägen och sedan ut på Gärdet och över till Djurgården. Och så hem igen. Inom 7 eleven på hörnet.

Så en liten del av mitt hjärta finns för alltid där. Minnen, stunder, platser och känslor…

Men det var ju absolut inte alls det jag skulle berätta om idag ju, typisk liten nostalgitripp i minnenas värld. Mysigt att tänka tillbaka ibland.

IMG_8153

IMG_8265-tile

IMG_8160-tile

IMG_8182

IMG_8142

IMG_8134-tile

IMG_8259

IMG_8276-tile

 

Jo men som sagt var så var vi på Skansen idag. Vi åkte tidigt och hann se kungens hästar trava förbi ( tror jag ) och bara det var ju en upplevelse i sig. Och därefter hängde vi på Skansen. hela dagen. Åkte karuseller om och om igen. Himla lagom storlek för mig haha. Tittade på djuren. Åt sockervadd. Inspirerades av byggnader och trädgårdar. Det som är så underbart med Skansen är just det att det finns något för hela familjen. Min största njutning är definitivt alla byggnader och trädgårdar. Vilken magisk plats mitt i en huvudstad liksom!

 

En himla fin dag med de mest älskade jag har.

puss

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Det är min gamla arbetsplats 🙂 Jobbade som guide i Skånegården samt Statarlängan. En magisk plats! När man tidig morgon gick till sitt hus innan besökarna ”tagit över” kunde man blunda och nästan höra viskningarna från alla de som en gång bott i husen en gång. Finns flera spökhistorier om husen som de äldre värdinnorna berättade. Jag hälsade alltid innan jag gick in i gården och sa alltid hej då när jag låste för dagen.

  Jessica E 2016-06-08 07:58:51
  Svara
  • Svar på Jessica Es kommentar.

   Måste ha varit en magsik arbetsplats verkligen, vilken lycka alltså! Min sommargranne B har också jobbat där i många många år. Bland annat med elefanterna 😀 Kram J

   juliak 2016-06-08 08:47:31
   Svara
 • Mmm… dagar hjärtat minns & värms av. Llåter sagolikt, och att få dela gulddagen med dina bästa fyra på jorden, vilken innerlig lycka. LIVET.
  Ni är så fina på alla bilder! Och så mysigt läsa om din tid som stadsbo 🙂

  Nu blir jag så inspirerad att ta med lilla Felicia till Skansen hennes första gång. Min farmor tog med mig & mina syskon varje vår till Skansen, hon är min största förebild i livet & det är så roligt för att hon påminner mycket om dig. Riktigt huslig, pysslig, omtänksam, aktiv, vital & modig 🙂 KRAMIS

  Emma Olausson 2016-06-07 23:28:28
  Svara
  • Svar på Emma Olaussons kommentar.

   Oj så trevligt att få vara lik din farmor, hon verkar vara en underbar människa 😀 Åh det ycker jag att du ska göra, Felicia kommer nog att tycka om Lillskansen väldigt mycket. Och kanske någon liten karuselltur. Kram!

   juliak 2016-06-08 08:49:00
   Svara
 • Var kommer den fina vita koftan ifrån?

  Anna 2016-06-07 22:46:28
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!