Hej finisar!
Idag har jag bakat till Mors dag och det fick bland annat bli en Silviakaka. Receptet kommer nedan för den som blir sugen. Tips är att bryna smöret en aning till glasyren ( inte lika vackert men smaken alltså mums så gott! ) och använda kokos istället för ströbröd i formen.
puss
Julia
R E C E P T
S I L V I A K A K A
ingredienser:
kaka:
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten
glasyr:
150 gram smör
1,5 dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker
gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda därefter i det kalla vattnet. Till sist vänds mjöl och bakpulver i. Häll i smord långpanna eller form ( jag föredrar form för en högre kaka ) i ca 15-20 minuter.
Koka ihop glasyren i en liten kastrull. Låt den puttra på svag värme under omrörning. Viktigt att röra om hela tiden då glasyren innehåller ägg.
Bred ut krämen över kakan som fått svalna en stund och strö på rikligt med kokos. Skär upp i bitar och njut!
kram
Julia
Ljuvligt! Så gott det ser ut!:)
Det var supergott 🙂 kram J
Så gott det ser ut! Bra tips där. Och så fint dekorerat med blomster. Min minsta fyller tre år i juni, då ska jag testa denna till kakbuffen.. Fuskade med köpe idag till Mors-dag fikat ?..
Åh baka, den är sjukt god alltså. Köpe funkar ypperligt närsom 😉 KRAM
Ser supergott ut! Fint med violerna. Ha en bra kväll!
Tack snälla! Kram Julia
Hej Julia!
Alltid så fina och inspirerande bilder hos dig! Var har du köpt den fina vita ugnsformen? Önskar dig en riktigt trevlig Mors Dag! Kram
Tusen tack 🙂 Den kommer från Leilas butik! Kram J