JULIA K

Måndagslunket och PMS

IMG_7395

IMG_7398

IMG_7401

IMG_7405

IMG_7408

Hello finisar!

Måndagslunket.

Rosenknopp blev febrig igår och fick således stanna hemma.

Sådana dagar är ju alldeles perfekta att ta tag i någon liten vrå hemma. Idag fick det bli vår lilla sovalkov. Där är nu sommar. Det allra bästa sänglinnet jag vet som är svalt och lite styvt sådär. Nästan som på landet känsla. De köpte jag för säkert över elva år sedan på Ikea. Tänka sig.

Och den varma ullmattan är utbytt mot en vit trasmatta. Och allt är tvättat och dammat.

Ska bli hur skönt som helst att lägga mig ikväll.

Annars så känner jag mig lite trött. Lite energilös och trött i själen liksom. Ingen egentlig orsak alls…eller?

Kanske är det pollenallergin? Eller bara den stunden i månaden som det kan vara så. Det här med att vara kvinna alltså. Ingenting jag någonsin skulle byta bort men pms:en kan ju dra åt skogen faktiskt. S Å himla jobbigt vissa månader. Eller nä. Alla månader är jobbiga. Vissa mer. Tycker ändå att det har blivit bra mycket värre sedan jag blev mamma. Eller så känner jag mig själv och min kropp mycket bättre.

Jag försöker lindra eländet med motion, choklad och så behöver jag ofta lite mer lugn och ro omkring mig. Skönt med ensamma stunder. Typ helst alldeles själv under täcket i sovalkoven minst 4 dagar men det funkar ju inte riktigt haha.

Vad har ni för erfarenheter? Kanske är du helt förskonad? Eller lider av svår PMS?

Nu ska jag krypa ner i soffan med min trötta själ och bläddra i lite magasin som är olästa.

puss & kram

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Ta bäst hand om dig söta, behandla dig själv med varsam hand och omsorg & bejaka skörheten om det går. Vi kvinnor är alltid så starka för alla andra, inte minst som mammor, vi får inte glömma bort att vi också är små ibland. Så viktigt att få vara lite svag när kraften inte är med oss. Den kvinnliga kroppen, vilket underverk! Även om vi får kämpa med den också. Var rädd om dig finaste J?

  Emma Olausson 2016-05-24 15:09:01
  Svara
  • Svar på Emma Olaussons kommentar.

   Så fint skrivet. Jag har nästan all tid i världen att ta hand om mig och försöker verklige att göra det. Ett liv har vi 🙂 Hoppas vi ses riktigt riktigt snart! Många kramar/ J

   juliak 2016-05-24 21:13:37
   Svara
 • Jag har fyra barn. Min minsta är 2år.
  Efter varje barn har min pms bara blivit värre. Jag är hemsk i humöret rent ut sagt. Känner mig nedstämd. Energin är som bortblåst. Och arg och irriterad. Är i riktig obalans i både kroppen och huvudet.
  Får dåligt samvete och känner mig som världens dåligaste mamma till mina barn och fru till min man.
  Mens värken har ökat enormt.
  Jag är för ung för en operation. Och jag vägrar stoppa i min kropp massa hormoner. Jag funderar på att söka hjälp på mödravården nu. För orken har tagit slut. Jag har fyra underbara barn. Men vem vet kanske vill jag ha en 5a och där av vill jag inte sterilisera mig!
  Tacksam för ett inlägg med olika förslag till hjälp med PMS!
  Världens jobbigare dagar!:-)
  Ha en fin sommar dag Julia

  Eleonor 2016-05-24 09:25:24
  Svara
  • Svar på Eleonors kommentar.

   Åh men kära du. Verkligen världens tyngsta dagar och det känns liksom nästan löjligt att det är så. Samtidigt som det ju är på högsta allvar när man är drabbad.

   Jag funderar på att prova Femal balans alternativt äta vår egen pollen mer regelbundet… Skadar ju inte att prova. Känner som du. Jag vet inte alls hur framtiden ser ut och vill inte göra några större åtgärder utan låta kroppen vara men kanske hjälpa den att må bättre på något vis.

   Jag kan samla ihop tips i ett separat inlägg.

   Kram och detsamma till dig!

   Julia

   juliak 2016-05-24 10:29:32
   Svara
 • Hej Julia!
  Jag vet precis hur du känner! Har också PMS som har blivit värre efter att barnen kom. Blir jättedeppig och sötsugen. Fy så jobbigt det kan va. Men förra månaden tog jag mig mod att gå till Vårdcentralen och sökte hjälp. Det finns milda tabletter, Permalex 10 mg, som är utvecklade just för PMS. De är ganska nya och jag som inte gillar att ta tabletter alls, knappt Alvedon var lite skeptisk. Men vem vill må dåligt varje månad? Jag har nu börjat med dessa tabletter och vilken skillnad det är!! En stor lättnad.. Ett litet tips bara! Stor kram till dig.. Det blir bättre!
  Kram

  Anki 2016-05-24 09:22:20
  Svara
 • Känner igen det precis….och det har blivit mycket värre för varje barn jag fött, jag har tre som du.
  Lyssna på Annika Norlins sommarprat om just PMS och hur lätt det egentligen skulle vara att bota, men eftersom läkemedelsbolagen tjänar så mycket pengar på antidepressiva medel så har man ingen ”lust” att lägga kraft på att hjälpa kvinnor med detta… Man blir arg så man kokar…..men ändå värt att lyssna på! Mycket intressant. Vi måste vara snällare mot oss själva och varandra. Kram

  Maria 2016-05-24 09:13:40
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Ska lyssna! Helt rätt. Men inte så enkelt alla gånger. I alla fall att vara det mot sig själv…

   Kramar! Julia

   juliak 2016-05-24 10:38:57
   Svara
 • Jag har haft ganska svår PMS i många år, sur och arg men värst var nog att allt blev nattsvart inom mig…. Hursomhelst, hormonspiral har hjälpt mig massor! Har förstått att det inte passar för alla men när det funkar då är det halt perfekt! ( har dessutom inte haft mens sedan dess……) Kram!

  Carina 2016-05-24 08:24:30
  Svara
  • Svar på Carinas kommentar.

   Förstår exakt precis. Jag är väldigt känslig för hormoner så det vågar jag inte ens prova fler gånger. Har haft kopparspiral och jag blödde i ett helt år. Mardröm! Kram och tack för att du delar med dig! J

   juliak 2016-05-24 08:58:30
   Svara
 • Åh fy för pms!Jag får alltid migrän och huvudvärken hänger gärna kvar i flera dagar.Fina sängkläder har också haft dom i flera år och dom har håll sig lika fina och sköna.

  Jessica 2016-05-23 23:26:58
  Svara
  • Svar på Jessicas kommentar.

   Men fy stackare. Jag blir väldigt svullen men inga andra fysiska bekymmer tack och lov. Räcker med de psykiska 😀 Kram J

   juliak 2016-05-24 07:23:28
   Svara
 • Ja du jag har haft svår PMS så långt jag kan minnas som gör mig till en annan människa! Blir arg sur och irriterad för ingenting! MEN för 10-15 år sedan började jag äta Femal balas och det funkar toppen för mig!
  Må gott!
  Kram Lotta

  Lotta 2016-05-23 22:16:02 http://www.honebylotta.se
  Svara
  • Svar på Lottas kommentar.

   Fick det tipset på insta, Femal balans. Ska ge det en chans. Läste att det innehåller pollen och det har vi ju faktiskt härhemma tack vare våra bin… spännande. Kram J

   juliak 2016-05-24 07:22:22
   Svara
 • Efter 2 barn och sen en ”sladdis” valde jag vid 38 års ålder att ta bort livmodern. Det bästa jag gjort! Jag hade även problem med endometrios vilket skapat enorma blödningar ca 3 veckor i månaden och smärta. Detta gjorde att jag tröttnade och eftersom jag har äggstockarna kvar hamnade jag inte i klimakteriet och behöver heller inte äta tabletter. Så, aldrig mens och inga större humörsvängningar! Dubbel vinst! 🙂 Som sagt, det bästa jag gjort. 🙂

  Kram Åse

  Åse 2016-05-23 22:07:05 http://www.detvitadromhuset.blogspot.se
  Svara
  • Svar på Åses kommentar.

   Åh ok. Så himla skönt att du får må bra och slipper alla bekymmer. Jag känner mig aningens för ”ung” för en sådan operation och hoppas verkligen att de går att lösa på enklare vis. Kramar och tack för att du delar med dig! J

   juliak 2016-05-24 07:25:42
   Svara
 • Jag har sedan jag fått mina barn , yngsta blir fyra i höst fått en riktigt jobbig pms. Främst sätter sig det på humöret. Känner mig låg, dåligt tålamod och gråtfärdig av o till veckan innan mens. Men nu har jag testat progesteronkräm som man börjar ta vid ägglossning i fram till ngn dag före mens! Första månaden nu men märker sådan otrolig skillnad, känner mig stabil med ett jämnt humör! Underbart! Ett tips att i vilket fall kika på 🙂 krämen heter progeserAll och finns att köpa på nätet! Mvh Emma

  Emma 2016-05-23 21:51:41
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!