JULIA K

Vidrigt och underbart på en och samma dag!

IMG_5220

Det är ju så att man vill gråta.

Imorse när jag flätade Elles hår så hittade jag det jag verkligen verkligen aldrig mer vill se i vårt hus. Vi hade de små vidriga parasiterna på besök för några veckor sedan och de är tydligen kvar än trots grundlig avlusning.

Sååå dagen har ägnats åt två kurer ( en panikartad direkt imorse med medel som vi hade hemma och en som pågår hela natten ) och kammande. Och kammande. Vi satt på farstutrappan från klockan 8.30 till straxt efter 17. Och kammade och kammade. Hon har så tjockt och långt hår. Och jag tog typ tio strån i taget.

Men humöret var på topp med filmer på ipaden och en massa godsaker att mumsa på i solskenet.

Mitt humör, not so på topp alls faktiskt. Jag tycker att de är vidrigare än vidrigast och nu måste jag utarbeta en strategi för att slippa det här framöver. Typ mössa, sjal, keps, hårspray? Nej jag vet inte men om ni har något bra tips så berätta gärna!

Jag har också kört en kur men det kliar något sjukt mycket bara av tanken…

 

Nåväl. Det var dagens vidriga. Men jag vill verkligen att ni som har små eller skolbarn för den delen tar de där vita lapparna man får rysningar av på allvar.

Tänk om det fanns en avlusningsdag då på pricken alla gjorde en avlusning, hur bra skulle inte det vara?

 

Dagens bästa! Är att Majjis är rund om magen. Jeeeiiiijjj! Hon ska alltså få en massa små söta Majabebisar tror vi.

Så till helgen gör vi i ordning en mysig plats till henne och så måste vi läsa på en himla massa nu. Så tips tas gärna emot gällande det där med kattungar. Tänk att jag ska få bli att bli kattmormor hihi vilken grej!

kram

Julia

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Litet löss-tips… har inte läst igenom alla kommentarer, så du kanske har fått det tipset redan. Jag tvättar mina barns hår i förebyggande i ett schampo som innehåller rosmarin och det tycker tydligen inte lössen om. Schampot finns att köpa via ett homeparty- företag som heter Avera. En pumpflaska som ser ut som en flodhäst. Vi har hittills inte haft löss, men om det beror på schampot kan jag ju inte helt säkert svara på. De har även andra jättebra produkter. Hoppas du slipper de äckliga krypen.

  Victoria 2016-05-13 13:11:54
  Svara
 • Nu börjar våra barn vara så stora, en på högstadiet och en på gymnasiet, så lusepedemier är ett minne blott. På deras skola var det bestämda luskammardagar och mig veterligen var det inga lusutbrott under deras låg- och mellanstadieperiod. Så vi har varit tacksamt förskonade. Jag tjatade jämt om att inte låna borstar, kammar och dylikt mellan varann. Vet inte om det smittar så men för säkerhets skull. Hoppas ni är kvitt dem snart och för alltid. Kramkram

  Jeanette 2016-05-12 18:30:04
  Svara
 • Fläta håret. Förvara alla kläder i påse på skolan, inte på hyllan. Hälsokosten säljer en elektrisk luskam som känner av lusen i håret och avger en signal då den hittar lus eller ägg, man kan då välja att koppla om till en knapp som ger lössen elchock och dör. Värt varje krona. Vi ringde även runt till alla kompisar samt klasskompisar som vår dotter umgicks med för att meddela att vi hittat löss. Då kollade de sina barn samtidigt. (Och många hittade löss då)

  Lisa 2016-05-12 17:58:39
  Svara
 • Tips mot små äckliga kryp är tea tre olja…
  Tips för vackra missan är att ni sen låter kastrera henne då det redan finns alldeles för många hemlösa katter, uppskattningsvis ca 150 00 bara i Sverige. Ett enormt problem som de flesta inte förstår vidden av.
  Lycka till <3

  Helena 2016-05-12 16:11:21
  Svara
 • Jag har inte barn själv, men en av mina vänner har barn och just nu går det löss på deras skola. Det hon gör, förutom att kamma och använda diverse medel, är att använda plattång på sin dotters hår, ända in i hårbotten. Hon sa något om att värmen hjälper till att döda de små krypen. Ingen aning om det funkar men kanske värt att testa 🙂 Ha en fin dag!

  Nina 2016-05-12 12:15:48
  Svara
 • Du har redan fått många tips. Jag har hört att lössen inte gillar lavendel, man kan hälla lavendelextrakt i ett schampoo med mild eller ingen doft. Vi kör med detta schampoo och har aldrig haft löss på något av våra tre barn trots att det gått i klassen och på förskolan. https://www.greenpeople.co.uk/organic-children-lavender-burst-shampoo-200ml

  Erika 2016-05-12 11:18:57
  Svara
 • Finns bara en sak som hjälper och det är kammen Nitfree som finns att köpa på hälsokost.
  Kamma kamma kamma !
  Den kammen tar även död på äggen då kammens ”ben” är vågade och krossar därmed sönder äggen som är svåra att komma åt annars.
  LYCKA TILL !!
  MVH Petra i Kalmar

  Petra 2016-05-12 09:57:25
  Svara
 • Kanske inte det vackraste, men jag har hört att olivolja i håret ska göra det svårt för lössen att få fäste (blir ju även en god kur för håret). Och att håret ska vara uppsatt, gärna i inbakad fläta eller knut så att det inte fladdrar omkring. Lycka till!

  Lotta 2016-05-12 08:35:57
  Svara
 • Det var detta jag menade:
  http://www.ecokidorganics.com/en/prevent

  Någon som läser här kanske har provat!

  JG 2016-05-12 08:02:29
  Svara
 • Usch vad obehagligt. Utan att vara helt säker har jag för mig att jag läst (och att jag sett det på NK barn) att det finns ett schampo som man har till dagligt bruk som ska motverka löss…men som sagt, det var nog något år sen och jag är inte helt 100 åå att jag minns rätt…någon annan kanske vet?

  Lycka till!

  JG 2016-05-12 07:57:05
  Svara
 • Oh fy!
  Håller med dig, har fått det en gång och jag sanerade huset som en tok och kammade sen håret i veckor på oss alla!

  Bor i USA och här fick jag tips att göra inbakad fläta och sen massor med hårspray varje dag när det går på skolorna. Har funkat än så länge för oss.

  Sen vet jag att det finns en hårborste som ska utsöndra elektriska stötar (inget man känner) som ska döda antingen ägg eller löss…

  Lena 2016-05-12 05:16:26 http://www.lena82.blogg.se
  Svara
 • Det här är min erfarenhet av luseländet (vi hade ett utbrott för två somrar sedan, som aldrig tycktes ta slut): Trots att avlusningsprodukterna utlovar enkel utrotning, slipper man inte undan den gamla hederliga luskamningen. Särskilt viktigt om håret är tjockt och långt. Gå igenom håret med luskam ofta under en period från första behandlingen och ett tag efter den andra behandlingen.

  Christina 2016-05-12 02:04:05
  Svara
 • Mysigt med kattbäbisar!!
  Men uuuh, förstår känslan om det där andra….Hoppas, hoppas, hoppas dom små liven flyttar fort nu!!

  Kram

  Emmeli 2016-05-11 22:55:46 http://www.lillafrunsdagbok.se
  Svara
 • http://www.lusfri.nu/vara-kunder

  cecilia 2016-05-11 22:42:48
  Svara
 • Hej Julia! Jag sprayar mina barn med prevent spray varje morgon(förebyggande medel som lössen inte gillar) och de har inte fått löss trots att det gått löss typ hela året på deras skola och förskola. Kan start rekommendera denna spray. Stor åtgång men det är det värt. Lycka till med små missarna också, så mysigt med kattungar. Vi har haft flera kullar och honorna har skött allt själva, jätteduktiga. Kram Lotta

  Liselott 2016-05-11 22:16:14
  Svara
 • På dotterns skola finns en bestämd dag då alla ska luskamma sina barn. Jättebra! Sen får man hoppas att alla gör det med.

  Pernilla 2016-05-11 22:06:46
  Svara
 • Åh så typiskt! Jobbar på förskola och mitt tips är uppsatt hår, gärna i knut och hårspray, varje dag så länge det går på skolan och gärna ännu längre, hårborste i frysen, minst ett dygn, jag tänker minst en vecka, kamma och kamma! Sen finns det en hemmakur på vitvinsvinäger, kokosolja och sova med detta och plastpåse, googla ekologisk kur mot löss tror jag någon sa för att dubbelkolla att jag fattat rätt. Skall vara väldigt skönt för hårbotten! Luskammarhelger har vi haft när det gått runt mycket bland barnen. Fråga på skolan!! Lycka till!

  Härligt att bli kattmormor!! Nu skall jag njuta av en av våra, vår Helge! ♡ ha en fin kväll!

  Jessika 2016-05-11 21:58:31
  Svara
 • Mysigt med små kattungar! <3 Mindre mysigt med de små krypen….tyvärr har de en tendens att gå runt några gånger innan de försvinner (jag jobbar på skola/fritids så ser ofta hur det är just så)…ofta har barnen hunnit ´Sprida" över till varandra och sen hinner man få om det innan alla upptäckt att de "smittats" och hunnit behandla/kamma…Men man behöver inte behandla om man inte hittar ägg eller djur, går inte att förebygga med medel tyvärr…. Ha en fin kväll! Kramar!

  Sara 2016-05-11 21:57:46
  Svara
 • Vad gäller löss så körde vi ett förebyggande spray som funkar. Luktar lite speciellt men hellre det än löss…

  Vad gäller kattungar så är mitt råd att kastrera Majis efteråt då det inte är helt lätt att skaffa bra hem till kattungar och det finns så många katter som ingen vill ha. Men det är mysigt med katt-bebisar!

  Jessica E 2016-05-11 21:54:23
  Svara
 • Det finns ett lusspray som man kan spraya i håret på morgonen som förebygger o förhindrar lusangrepp! ” Linicin Prevent Spray ” KÖP !!:)) Har hjälpt oss!

  Lycka till med kattungarna… Hur mysigt som helst ju!

  Lovisa Rosendahl 2016-05-11 21:51:15
  Svara
 • Det finns avlusningsdagar! Googla så får du fram mer info 🙂 jag jobbar på förskola och vi hade sååå mycket problem med de vidriga små krypen i höstas. Till slut bestämde vi ett datum då alla barn skulle bli kammade och avlusade hemma och tio dagar senare samma sak. Eftersom det krävs två kurer. Första kuren tar ju bara krypen som lever, äggen kan klara sig och bli kläckta ändå och därför är det suuuperviktigt att göra en andra kur efter en dryg vecka! 🙂

  E 2016-05-11 21:39:15
  Svara
 • Hej! Håller med dig, sååååå äckliga! Vi har använt ett förebyggande spray som finns på apoteket – kommer inte ihåg namnet just nu men bara fråga personalen. Det verkar funka! Klassen har haft flera angrepp men dottern har klarat sig! 🙂
  Lycka till!!!

  Tina Lindberg 2016-05-11 21:38:34
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!