JULIA K

Misslyckat besök hos frisören, hjälp!

Panik panik panik!

 

Den bara växer sig större för var dag som går. Förra veckan skulle jag göra en uppfräschning av håret inför våren och sommaren. Resultatet blev precis helt fel. Så himla himla inte jag.

I know. Värdslig sak. Men nu är det så och det är en katastrof ( i kategorin värdsliga katastrofer hehe ).

Känner mig som jordens fulaste och jag är såååå ledsen för att det blev som det blev hos frisören. Jag visade bild ( på mig själv från i somras) och förklarade hur jag önskade att det ska bli och hur viktigt det är för mig att det  i n t e  ska bli en dramatisk eller stor synlig förändring och att jag gillar en naturlig, fräsch och enkel känsla.

 

Såhär.

IMG_6076

 

Det som skulle fixas till var en mjukare övergång mellan äldre ljusa slingor och min vanliga färg som jag faktiskt tycker om. I skrivande stund kan jag konstatera att jag fasen ÄLSKAR min vanliga hårfärg och vill aldrig byta bort den och jag ska aldrig mer tycka att den är trist heller för den delen. ( Typ ljusbrun och mer ljus om sommaren ). Och en klippning av topparna. Jag var oerhört oerhört tydlig. Med min önskan. Övertydlig eftersom jag är nojjig med mitt hår och ingen ”hårtjej” som tycker om att experimentera eller gå och fixa till mig ofta.

 

Resultatet

IMG_6101

Katastrof!

IMG_6277

 

Nu är jag nästan nästan svarthårig. Eller ja väldigt mörkbrun. Med en illröd touch. I N T E alls jag. Känns inte som att håret är klippt heller men det är ungefär saksamma och går att åtgärda. Fy mår lite illa av att ens skriva om det här. Ångrar så bittert att jag gick dit men man kan ju ändå känna en viss trygghet när man fått ett gäng rekommendationer…

Anade oråd redan efter ”utsmetandet” av toningen då den inte torkades bort från pannan och således fastnade i de småttiga ”babyhåren” som jag har vid hårfästet. Jag fick liksom gnugga gnugga gnugga utan att få bort färgen när jag kom hem. Och tog till slut saxen och klippte bort de.

Samlade mod till mig och gick tillbaka idag men det som finns att göra för att det ska kännas aningens ljusare och mindre hårt är att lägga in slingor. Bleka slingor. Just nu vågar jag fasen inte det. Inte på den salongen i all fall. Så här sitter jag med balsam i håret ( ska tydligen dra ur toning snabbare ) och en sjukt ledsam känsla i kroppen.

Det ska finnas lite olika skonsamma hemmakurer att ta till när man fått en misslyckad mörk toning…ska prova dessa innan jag tar mig till en frisör och hoppas på det bästa. Eller så härdar jag ut tills min riktiga färg kommer åter när den nu kan tänkas göra det.

Ska jag se ut såhär hela våren och sommaren? Mardröm ju. Och den där grymma fräscha finkänslan efter ett besök hos frisören…uteblev heeeelt. Tredje gången gillt med misslyckat frisörbesök i hela mitt liv ( en gång fick jag håret brutalt uppklippt i en hockeyfrilla, den andra gången taffligt gjorda slingor och så detta nudå)

Fler gånger blir det inte för jag kommer nog aldrig mer våga göra annat än en simpel klippning av topparna på sin höjd. Eller? Det här kanske jag skrattar åt om ett tag. Hoppas så!

 

Har ni blivit missnöjda hos frisören, vad hände och blev det bra sedan?

Jag tycker att det är helt hemskt jobbigt att reklamera, lämna tillbaka saker och värst av allt är att framföra klagomål. För jag tror att människor gör sitt allra bästa.

Men jag gjorde det och fick åtminstone pengarna för själva färgningen åter. Alltid något.

Så sitter ni på mirakelkurer gällande bli av med en alldeles för mörk toning ur håret snabbare än snabbast. Berätta!

Jag har läst på om c-vitamin, honung och balsam…

kraaaaaaam

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
64kommentarer
 • Hej Julia!
  Som frisör som jag är så hade jag krävt ett återbesök, en avfärgning/en ”tvätt” som hjälper dig av med färgen du inte vill ha. Ljusa upp med tunna tunna slingor.. Då bör få komma illbaks tills det återställt ❤️ Men du är vällands fin i de mörkare men jag vet hur det är, detta hände mig för två veckor sedan. Tur nog kunde jag lösa de själv!
  Kram kram

  Jennifer 2016-05-05 20:53:02 http://www.thehappyhill.se
  Svara
 • Stackars, det är hemskt att inte känna sig fin i håret!!
  Kan dela med mig av mitt senaste frisörbesök där mitt korta hår skulle bli av med vintertrista färgen och bli isigt pärlblond. Gick därifrån med en saffransgul ton i håret. Naturligtvis var det på en fredag så jag kunde inte gå tillbaka då. Jag desperat-tonade det själv och det blev, hur ska jag säga, öststatsblond. Min man kunde inte hålla sig för skratt och jag hade mössa på i ett dygn tills min kära kompis som är frisör räddade mig. Blev tvungen att tona det mörkt för att få bort färgen, INTE vad jag tänkt mig..
  Nu är det snart dags igen, får se vad som händer:)

  Jag tycker du är fin i denna färgen också men man vill ju ha som man tänkt..

  Gabriella 2016-04-29 09:58:59
  Svara
  • Svar på Gabriellas kommentar.

   Oh no mardröm. Ser riktigt framför mig den bleka looken haha fy 17 alltså. Saken är den att jag tänker ALDRIG er riskera detta. Jag har typ börjar avguda min egen hårfärg, från att ha tyckt att den är trist 😀 Lycka till! kram J

   juliak 2016-04-29 11:04:20
   Svara
 • Men fy så trist!
  Jag brukar inte färga håret förutom någon hemmatoning på vintern vart 5e år eller något, när jag ledsnar på att vara ljus och transparent… ☺
  Sen ledsnar jag och vill bli ljusare igen…
  Vet inte om det funkar på dig eller om det är värt att chansa, men jag använder kamomillextrakt som jag köper på hälsokosten. Speciellt på vår och sommar, då det blir extra solblekt av solen och sprayen) Finns även kamomillschampo (det har jag aldrig provat, utan bara sprayen). Kostar typ 70kr.
  Lycka till!!

  Johanna 2016-04-29 08:40:27
  Svara
 • Ååh, lider med dig.. som du säger, en ”världslig sak” liksom… men av världsliga saker förstår jag mardrömskänslan. Jag tycker såklart att du är hur fin som helst.. men det är ju DU som ska trivas. Så Hejja på med diverse hemmakurer och så.

  Gillar att du blandar djup och yta… vi är ju bara människor, liksom.

  KRAM till dig!

  Emmeli 2016-04-28 16:54:38 http://www.lillafrunsdagbok.se
  Svara
 • Nej men åh så jobbigt! Lider med dig! Har haft många tårdränkta frisörbesök.. Ena klippte av det till 2,5 cm över HELA huvudet när jag bad om en kortare frisyr men typ en Bob eller lob. Hemskt! Sedan har en tjej bränt sönder håret vid en avfärgning, glömde mig i stolen i närmare två timmar… Lyckas verkligen illa trots att jag väljer ”dyra” salonger. Maximal otur. Tack o lov att det växer ut igen, sakta men säkert. Stor kram och hoppas det känns lite bättre snart <3

  Tessan 2016-04-28 10:28:17
  Svara
  • Svar på Tessans kommentar.

   Näääää men skojar du? MARDRÖM. Stackare 🙁 Det ska bli sol imorgon, ska hänga ute heeela dagen så att håret kanske kanske bleks en halv nyans eller så. KRAM

   juliak 2016-04-28 10:54:07
   Svara
 • En gång har jag ringt frisörsalongen ,för färgen i håret höll bara en vecka det liksom bara rann bort,fick ny färgning och klipp på köpet,men det var mitt sista besök där…

  Nina Vesterinen 2016-04-27 21:49:27
  Svara
 • Tråkigt när man inte blir nöjd. Vet själv hur det känns. Men jag tycker färgen ser fin ut. Jag var helt nygjort med jättefin färg. Så skulle jag in på en enkel operation. Har aldrig varit på sjukhus förr så jag vet ju ingenting. Men i alla fall var ju tvungen tvätta mig med den hemska tvålen till och med håret. Och då kan jag säga att jag blev ledsen. Färgen bara rann ur håret. Den är väl så stark. Så nu är man inte såå fin i håret. Du får väl försöka få tag på den tvålen. Kram Inger

  inger 2016-04-27 21:09:25
  Svara
 • Men åh förstår dig precis! Tonade mitt hår själv en gång och hade då ljusa slingor som gjorde att toningen jag normalt brukade använda blev…helt fel…. Jag blev nästan svarthårig!!! Katastrof! Gick till Björn Axén där de lyckades hjälpa mig. Det släppte bra och jag tror aldrig jag känt mig så lättad som när jag gick ut därifrån :-). Det låter ju larvigt men alltså håret gör ju jättemycket.

  Gjorde ett försök att gå till en frisör här i Nynäs, och det var ok ett tag (klippte bara topparna varje gång), men håret blev bara konstigare och konstigare för varje gång. Så nu är jag tillbaka till Björn Axen igen. Kostar skjortan, men det får det vara värt.

  Önskar dig lycka till, hoppas du kommer fram till något bra.
  Kram Malin

  Malin 2016-04-27 20:07:31
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Har fått tips om Björn Axen och det får det nog bli nästa gång. Här blir det inga besök någonsin mer. Klipper mig typ hellre själv…

   Jag ska verkligen försöka härda ut de här ett litet tag till. Snart har det gått en vecka.

   kraaaam och tack

   Julia

   juliak 2016-04-27 20:25:03
   Svara
 • Usch, stackars dig! Känner absolut igen det, hände mig för 4 år sedan där jag bara skulle fräsha upp färgen innan min bästa väns bröllop. Och det blev rött. Kände mig inte alls som jag och jag tyckte inte alls att rött är mig och jag ville knappt vara på en bild… Nu är det bara min naturliga färg som gäller 😉

  Testade silver shampoo då och tyckte att jag fick ute lite färg i alla fall med det, hade bara en vecka på mig och det räckte såklart inte.

  Annars rekommenderar jag, trädgårdsarbete i utsläppt hår och förhoppningsvis mycket sol. Då kanske det blir solblekt av sig själv.

  Kram

  Anne 2016-04-27 19:35:31
  Svara
 • Hej Julia!
  Inga av dessa hemmakurer kommer att hjälpa dig, är rädd att du förstör ditt hår ännu mer om du ger dig på det. Jag är själv frisör och trots det förstår jag hur du känner, det finns många frisörer med okunskap där ute. Jag skulle rekommendera dig att gå till en salong som jobbar med malibu C som är produkter som skonsamt ljusar upp färgen utan att det påverkar ditt eget underliggande pigment. Sen kan man måla slingor på frihand med blekning och olaplex, då får du det resultatet du ville. Vill du ha förslag på salonger i Sthlm som jobbar på detta sätt kan du skicka ett PM.

  Susanne 2016-04-27 18:24:35
  Svara
 • Ååh jag förstår dig precis. Man vaknar på morgonen och hoppas att det var en dröm, men så tittar man sig i spegeln och den bilden stämmer inte alls med sig själv. Har också haft tre misslyckade frisörbesök så jag undviker att gå dit och att göra stora förändringar som du. Det värsta var den gången jag fick illröda slingor i mitt då ljusblonda hår. Var då tvungen att tona hela håret brunt och fick sen vänta tills det växte ut, tog mer än ett år.
  Hoppas att det går att tvätta ur toningen snabbt och att du känner dig som dig själv snart igen!

  Elin 2016-04-27 18:09:23
  Svara
 • Hej
  Hår det att använda silverschampoo tro? Det tar ju bort det rödaktiga när man har ljust hår? Kanske funkar det även att dra ut det röda ur vilket hår som helst? Det är märkligt hur mycket håret gör för hela känslan. Jag har likt din dotter Alopeci men bara fläckvis…och jag lägger mycket tid på att ändra frisyr för att dölja fläckarna. Hoppas du får tag i en bra frisör som kan hjälpa dig. Kram

  Maria 2016-04-27 15:26:50
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Det ÄR verkligen helt galet hur håret påverkar. Även om jag bäst trivs i en tofs och varken lägger tid eller särskilt mkt pengar på håret så är håret ändå så stor och viktigt del av mig…och väldigt tudelat med tanke på Belle. Ja jag har ett silverbalsam som jag ska prova. Detta var dock ngt som frisören rek. och just nu känner jag inget förtroende så hmm jaa… Kram till dig! J

   juliak 2016-04-27 15:59:07
   Svara
 • Men Hej åh hå då ! Jag är frisör och kan trösta dig med att speciellt rödaktiga toningar försvinner ganska fort . Jag skulle gå till en frisör och göra slingor om jag vore du . För att få det solskyssta du vill ha . Det är inge fara att göra slingor efter en toning eftersom toningen i sig är skonsam den färgar endast yttre siktet av ditt hårstrå . Värre med riktig färgning. Du är otroligt vacker som du är … Men förstår verkligen att detta inte var din bild av det hela:) jag tycker det verkar konstigt att det blev det resultatet om du nu ville se lite solblekt ut hm:? Lycka till

  Karin 2016-04-27 13:54:11
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Men hon sa att de INTE är en röd toning. Men mitt hår blev rödaktigt…fasen också 🙁 Jag väntar lite med en frisöråtgärd just nu. Tack snälla du för input. Värt mycket! Kram Julia

   juliak 2016-04-27 14:44:33
   Svara
 • Vet precis känslan.. har inte kunnat haft utsläppt hår sen i januari efter ett MISSLYCKAT frisörbesök.. bad om en soft ombre med ljusare längder.. ”brytet” är ett rakt streck och håret blev orange!! Men imorgon ska jag äntligen till min vanliga frisör som vet vad hon gör!!

  Jenny 2016-04-27 13:39:52
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Men guuuuud så lång tid! Jag gjorde mitt i fredags och känner att jag står inte UT. Det där med ombre alltså…näe ingenting för mig. Men kanske mest för att jag googlat så sjukt mycket senaste dagarna att jag är alldeles mätt på att se alla misslyckade färgningar… Kram och all lycka till imorgon! J

   juliak 2016-04-27 13:51:50
   Svara
 • Jag gjorde en avfärgning på mitt hår hos frisören. Detta efter att jag tonat och blivit på tok för mörk. Lycka till

  Anna Westman 2016-04-27 13:31:25
  Svara
 • Hej!
  Jag känner igen känslan. Jag har lyckats bleka ut misslyckad mörk färgning med C-vitamin och schampo. Att blanda med balsam fungerade inte för mig. Det blev lite ljusare men inte helt återställd än.

  Vad gäller klippning har jag blivit så besviken flera gånger hos frisör om att jag numera klipper själv. Då blir jag i alla fall nöjd.

  Lycka till!

  Catti 2016-04-27 13:00:57
  Svara
  • Svar på Cattis kommentar.

   Ska kanske sätta min man på att klippa 😀 Har haft c-vitamin och schampo nu. Det har gått ur ett uns. Provar imorgon igen! Och i över morgon…

   Kram och tack! J

   juliak 2016-04-27 13:04:09
   Svara
 • Åh nej! Fy, inget kul. Håret är ju en sån stor del av personligheten. Otur med frisören!! Jag som fick upp hoppet om att kunna klippa mig på nära håll i Nynäs efter flytten upp.. Men det kommer jag inte våga nu.. hehe.. Får köra på den i Haninge som jag var så nöjd med förr om åren.. Annars blir det nån känd salong i stan som du skrev. /Anki

  Anki 2016-04-27 13:00:21
  Svara
  • Svar på Ankis kommentar.

   Ja jag har tyvärr inget tips här på nära håll just nu i alla fall 🙁

   Jag tänker att om jag klipper mig mer sällan, så får det vara värt ett dyrare klipp…

   Kram J

   juliak 2016-04-27 13:03:14
   Svara
 • Usch! Hemskt att gå från frisören utan den där ”nya” känslan, krossade förväntningar och tyvärr ett kanske framtida misstroende för frisörer. Ser att du fått många tips. Låt bli colourB4. Ja, den funkar, men det är en blekning oavsett vad andra eller förpackning säger. Den kommer förändra din hårkvalitet till det sämre. OlaPlex är en unik och bra produkt och jag färgar/bleker inte mitt hår utan, men OlaPlex är inte ett mirakel heller. Den minimerar slitage, men tar inte bort det helt.

  Mitt råd ät att vänta ett tag. Gör inget hemma mer än att tvätta håret som vanligt. Toningen kommer ligga kvar, men tvättas ur betydligt. Besök sedan en duktigt och erkänd frisör och ljusa upp håret med slingor och OlaPlex. Tror tekniken balayage skulle vara något för dig. Lycka till! 🙂

  FrisörLisa 2016-04-27 12:47:18
  Svara
  • Svar på FrisörLisas kommentar.

   Tusen tack Lisa!

   Jag kommer att göra så. Låta tiden gå. Kanske kanske ta mig till en erkänt duktig frisör framöver. Eller nöja mig med mitt sommarhår, om det nu blir sådär som det brukar vill säga…

   Har kört c-vitamin och schampo i håret nu under förmiddagen och det har försvunnit ett uns av färg.Visserligeb är jag än mer röd nu…men mindre mörk åtminstone. Ovisst om det skulle funkat med en vanlig hårtvätt eller om detta gav extra effekt men men…

   Blir supertacksam för dina tankar!

   Kram Julia

   juliak 2016-04-27 12:54:39
   Svara
 • Har du hört om Olaplex? Man kan ljusa upp håret väldigt mycket utan att det tar skada. Finns väl rätt många frisörer som använder det nu.

  Hade absolut testat det om jag va du 🙂

  Alexandra 2016-04-27 12:20:51
  Svara
 • Förstår dig!! Verkligen världsligt men fruktansvärt när man är missnöjd med håret. Hoppas det löser sig bra snart!
  Kram

  ANNA 2016-04-27 12:07:02 http://www.thehappyhill.se
  Svara
 • Jag har råkat ut för EXAKT samma sak som du. Själv har jag en härligt rödblond färg som jag är rädd om! sen har jag ett så enormt tjockt hår som måste klippas på ett speciellt sätt. Så katastrofer har jag också råkat ut för.
  Men som någon skrev, C-vitaminer i balsamet funkar bra men vill du bli av med färgen helt, eller så gott som helt så köp ColorB4!!!!!! Finns på Citygross för en 50-lapp! Drar ur nästan all färg, jag köpte två st och gjorde två gånger efter varandra. Så gott som ALL färg försvann! Luktar lite illa men man tvättar ju med schampoo efter så det försvinner.
  Så Julia, spring nu och köp ColorB4!!!! Jag lovar dig att du blir nöjd!

  Stor kram från Åse

  Åse 2016-04-27 11:49:39 http://detvitadromhuset.blogspot.se/
  Svara
  • Svar på Åses kommentar.

   Men åh stackare 🙁 Hoppas du slipper fler katastrofer! Googlar bums på ColorB4 ! Kram och tack snälla för tips! J

   juliak 2016-04-27 12:16:41
   Svara
 • Toningen kommer ju att tvättas ut och gradvis försvinna så hav förtröstan!! Risken som finns är dock att den röda färgen i toningen har sugits upp av de tidigare slingade håren (detta hände mig) och då måste man gå till frisör för att få hjälp med att få bort detta. Min misslyckade toning skedde på Klippoteket (som ver Frisörerna med stort F på 80-90-talet)och där jag skulle gå från blondfärgad till ljusbrun med toning för att utväxten skulle smälta in i håret och min vanliga mellanblonda färg skulle gradvis komma fram. Den frisören som jag bokat hos hade fått ett modejobb och kom inte så en kollega som hette Leif!….skulle ta hand om mig i stället…Han glömde att skölja ur avfärgningsmedlet så efter första toningen så var jag ljusbrun samt lila (eftersom de tidigare färgade hårstråna hade sugit åt sig avfärgningsmedlet som var cerise) i håret……5 frisörers råd till Leif och några timmar senare så gick jag ifrån salongen med mörkbrunt hår och 500 kr fattigare…. Jag gick aldrig dit igen…

  Jag går numera och klipper mig samt färgar hos Sofie Ireflod på på Salong Filosofie (Renstiernas gata på söder) och de är sjukt bra!! Jag har aldrig varit missnöjd när jag varit där och rekommenderar dem varmt så nu går två av mina kompisar där också. De säger ifrån om man kommer med en bild som är orealistisk och kommer med egna förslag precis så man vill att en professionell yrkesgrupp ska agera!

  Kram

  Jessica E 2016-04-27 11:26:55
  Svara
  • Svar på Jessica Es kommentar.

   Meeen vilken mardröm. Leif haha vilken klåpare. Jag kommer inte att våga tona eller slinga håret just nu utan hoppas bara att det här eländet försvinner snart.

   Sedan får vi väl se…

   Kraaaam

   Julia

   juliak 2016-04-27 14:39:56
   Svara
 • Åå, jag vet känslan!
  Bra att det är toning och inte färg. Om du pallar, fråga frisören vilket nummer det är på toningen. Gå sedan till tex Åhlens där de har många olika nyanser. Och väljer en ljusare nyans. Och välj en nyans som är mer åt det guldbruna. Intensivtoningarna liksom ljusar upp håret lite. Jag gissar på att toningen ska ligga runt nr 07 (och att den du har är 06) 10 är blond. Ett sätt som kan lösa färg är att sova med kokosolja eller olivolja i håret och sedan tvätta håret på morgonen. Fettet ska liksom dra med sig färgen. Eller håll ut tills att toningen släpper och solen gör sitt! Varmt lycka till <3

  Annika 2016-04-27 11:18:46
  Svara
 • Hej Julia!
  Har varit med om precis samma sak själv men då fick jag komma tillbaka och så tvätta dom håret med nå speciellt schampo
  som drog ur färgen.
  Annars kanske det är värt att prova ett djuprengörande schampo ex detox shampo från Kevin Murphy.
  Hoppas det löser sig för dig!
  Kram!

  karin 2016-04-27 11:04:42
  Svara
 • Men usch den känslan är hemsk!
  Är det toning så tonas den ut i alla fall. Har hört att nåt mjällschampoo skall vara bra att dra ur färgen. Kan det vara head and shoulders tro?
  Men slingor skulle nog jag vänta med, i alla fall tills toningen lagt sig lite.

  Men du är lika fin trots ”fel” hårfärg!

  Katarina 2016-04-27 11:04:39
  Svara
 • Åh stackare! Har själv varit där så vet preciiiis. Ville typ sjuka mig från jobbet så jobbigt det var med toning som dessutom var utsmetad i pannan så det blev en brun rand längst hårfästet. Mitt bästa tips är att tvätta ofta, då går färgen ur snabbare.
  Gå sedan till en riktigt känd och bra frisörsalong där frisörerna är indelade i olika kategorier och välj en av de bättre (vilket också är dyrare men värt det) så tror jag du kommer få det du vill ha och bli nöjd 🙂
  Det går över och kommer bli bra så håll ut.
  Kram

  Anna 2016-04-27 11:03:43
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Exakt så ska de bli. Klippning inne i stan. Färgen ska jag försöka härda ut med så att jag kan bli naturell framöver vilket jag ändå tror passar mig allra bäst. Lite mörkare under vintern och somrigt slingig och ljus om sommaren. Är SÅ glad att jag jobbar hemifrån just nu… Kraaaam! J

   juliak 2016-04-27 11:40:00
   Svara
 • Usch vad hemskt det är när det blir så. Jag förstår att du inte känner igen dig. Jag har också haft den känslan. Håret blir som en hjälm. Tvätta håret med ett ej färgsnällt schampoo och balsam i hela håret. Inpackningar men inte färgbevarande. Jag skulle inte göra slingor. Toning bleks snabbt om du tvättar det ofta.
  Lycka till! Kommer snart bli supersnyggt igen.
  Kramar Charlotte

  Charlotte 2016-04-27 10:32:33
  Svara
  • Svar på Charlottes kommentar.

   Tack söta Charlotte! Är så sjukt glad att jag hoppade över slingor, kändes inte alls som ngt bra alternativ. Inte just nu iallafall. Mer att skjuta på problemet lösning. Sitter med smet i håret nu och plastpåse om huvudet 😀 Skrattgråtig kombo det här…Så ytligt men ändå så himla betydelsefullt. Kram och tack för peppen!

   juliak 2016-04-27 10:35:48
   Svara
 • Hej. kan bara rekommendera mig frisör i Tumba som är grym. Sök på facebook- Marias hårstyling. Hon har räddat mig 🙂 Lycka till

  Pernilla 2016-04-27 10:29:53
  Svara
 • C vitaminkuren fungerar!
  Jag körde kanske två gånger i veckan 1-2 timmar vid varje tillfälle. Det drog ut ganska bra på färgen, då den vart alldeles förfärlig.
  Sedan gjorde jag slingor hos en eko frisör, och vips så kom jag hem mycket ljusare än när jag kom dit.
  Det är förfärligt tråkigt när något sådant händer.
  Håret är bland det första som syns förutom ansiktet, och jag bävade för att kolla mig själv i spegeln efter den misslyckade färgningen.
  Jag önskar dig lycka till! Det kommer gå bra.
  Möjligen får en frisör göra en avfärgning och något ljusa slingor?

  Catrine 2016-04-27 10:26:41
  Svara
  • Svar på Catrines kommentar.

   Exakt så, den känslan när man ser sig i spegeln alltså 🙁 Ekofrisör låter intressant. Ska googla på det! Sitter med smeten i huvudet nu…håller tummen för att det blir lite bättre. Kramar!

   juliak 2016-04-27 10:37:01
   Svara
 • Förstår verkligen känslan! har hänt mig flera gånger att jag inte blivit nöjd (har även bytt frisör några gånger) men då har jag gått tillbaka och förklarat vad som känns fel och så har vi färgat om. Ärligt så brukar jag aldrig bli helt nöjd efter frisören för jag har en hatkärlek till förändringar, men efter några tvättar tycker jag att det brukar kännas bättre. Ska till frisören idag faktiskt och klippa en dm. Lycka till!

  Annie 2016-04-27 10:23:48
  Svara
  • Svar på Annies kommentar.

   Hoppas hoppas du blir nöjd idag! Jag tänker att en klippning kan väl aldrig gå fel! Typ. Kraaam J

   juliak 2016-04-27 10:59:07
   Svara
 • Jag förstår dig.. Jag fick själv en hel del rekommendationer till en frisör i Nynäshamn. Jag gick dit med en bild på den klippningen och färgen jag ville ha i håret. Därifrån kom jag med en helt annan klippning och en helt annan hårfärg som var mer orange än rödbrun. När jag kom hem såg jag dessutom att det var så snett klippt att ena sidan var en dm längre än den andra! Det mest lustiga var att under klipptiden stod frisören och skröt om hennes fina utbildningar och att hon hade högst utbildning inom frisöryrket av alla andra.

  Maria 2016-04-27 10:22:12
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Men fy stackars stackars dig! Jag kommer nog att åka in till stan från och med nu. Det får vara värt tiden och den slanten för min del. Kramar J

   juliak 2016-04-27 11:00:14
   Svara
 • Kära vän! FÖstår dig. Det är hemskt när det känns fel. Har hört att ”skit”schampoo också tar bort färgen. Jag hade gått till ngn riktigt bra salong i Sthlm. Gå runt och prata med några och känner du förtroende för någon av dem boka en tid. Jag tycker å andra sidan att dina blå ögon bara ploppar ut i denna färg , lite som Cortney Cox. Du är vacker oavsett!
  Stor kram och lycka till!
  Jannice

  Jannice 2016-04-27 10:19:41 http://blogg.skonahem.com/addsimplicity/
  Svara
  • Svar på Jannices kommentar.

   Tack vad söt du är Jannice! Min man säger lika. Men jag känner mig verkligen obekväm 🙁 Ja jag har googlat mig fram till att skräpchampon ska dra ur färgen snabbast, så det är inhandlat på ica imorse. Kram och tack! Julia

   juliak 2016-04-27 11:01:30
   Svara
 • Har haft precis samma känsla efter frisörbesök som du har. Alldeles för mörkt. Är ofta ute efter samma resultat som du, dvs en mjuk och naturlig övergång från naturlig hårfärg till ljusare toppar. Har kommit fram till att de flesta frisörer menar att man bara måste ha en bottenfärg men jag menar att det är där allt bara blir helt fel. För det första så är det nästan omöjligt att hitta exakt rätt nyans ( blir oftast för mörkt) och för det andra så påverkas färgat/tonat hår väldigt av solljus och ändrar därmed färg. Om jag var du skulle jag definitivt låta frisören fixa sitt misstag och läggs i slingor för att få den effekten du är ute efter. Och nästa gång – be om att helt få slippa bottenfärg! Det gör jag numera, även om frisören var skeptisk och menade att håret närmast hårbotten skulle se sååå livlöst och matt ut. Men jag är numera väldigt nöjd med resultatet!

  Katarina 2016-04-27 10:16:03
  Svara
  • Svar på Katarinas kommentar.

   Bra tips, tack! Ja detta är verkligen INTE min naturliga hårfärg, alls faktiskt även om det var meningen att den skulle bli lik. Jag hoppar över frisörbesök just nu och avvaktar en vecka eller två. Fy alltså.

   kraaam

   Julia

   juliak 2016-04-27 10:23:14
   Svara
 • Hej Julia! Förstår verkligen den där känslan,har själv vart med om det några gånger.. Blekte sönder håret hos en frisör förra våren.. Det liksom blåste sönder i vinden på väg hem. Mitt tips är att tvätta och åter tvätta det,med ett billigt schampoo, tex head and shoulders. Det drar ur mycket färg och eftersom du har blekt hår under kommer det släppa. Ju porösare håret är under ju snabbare släpper det. Om ca 1 mån tycker jag du ska gå till en annan frisör och göra en blondortvätt (man blandar schampoo och blekning som man tvättar ur färg med) det tar bara några minuter och frisören ser ofta under tvätten hur färgen släpper. Efter detta kan man antingen lägga i en ljus färg,eller göra en ljusare kall infärgning (om håret drar åt det orangea) Vågar inte säga om det går att göra slingor med tanke på hårets kondition.. Men gå till en ny frisör så kommer det nog ordna sig. Åk in till stan är mitt tips, finns en salong på Skånegatan som heter Håret, dom är grymma ! Stor kram och lycka till

  Natalie 2016-04-27 10:15:47
  Svara
  • Svar på Natalies kommentar.

   Tack söta! Stan blir det framöver. Tror inte att jag vågar göra något åt färgen alls just nu. Utan hoppas hoppas att toningen ska försvinna så mycket som möjligt utan att håret blir tokrött på kuppen utan mer min egen bruna färg.

   Låter ju HELT hemskt med ditt sönderblekta hår, rys alltså.

   kramar

   Julia

   juliak 2016-04-27 10:25:21
   Svara
 • Vet exakt hur du känner det. Som naturlig rödhårig men som tonat/färgat håret i många år för att fördjupa färgen och öka glansen har jag gått på många frisörnitar. Allt från vinrött till tantlila.

  Få saker gör att man känner sig så illa till mods som när det känns som att man har en färghjälm på huvudet!

  Min enda tröst är att det alltid (!) känns bättre efter några dagar. Överflödsfärgen i håret släpper och infärgad hud blir sig själv igen. Det tar bort ”hjälmkänslan”.

  Jag hoppas verkligen att det blir så för dig också. Jag skulle vänta eller tom avstå från att experimentera med slingor just nu.

  Passar på att skicka en dos beröm för en öppenhjärtig blogg med vackra bilder och feel-good-känsla.

  Anna 2016-04-27 10:04:56
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Men ååh hur står du ut?! Förstår din önskan och vilja om att förstärka din egen färg men jag får panik av bara tanken på att behöva gå genom en sånär miss igen. Jag kör naturell hellre känner jag just nu. Och nej jag hoppar över slingor eller åtgärder hos frisören nu.

   Tack för peppen! Det har gått några dagar nu och jag vänjer mig pyttelite mer för varje dag som går men känner mig verkligen inte som jag längre.

   Kramar! J

   juliak 2016-04-27 10:21:37
   Svara
   • Svar på juliaks kommentar.

    Hej!
    Har än en gång råkat ut för samma sak som du och undrar hur du gjorde och hur det gick?
    Med vänlig hälsning,
    Nyfärgad desperat som inte känner igen sig själv…

    Anna-Kajsa 2016-11-04 10:05:57
    Svara
    • Svar på Anna-Kajsas kommentar.

     Åh men FY så jag lider med dig stackars stackars dig.

     Dels så fick jag pengarna i retur då frisören misslyckats så brutalt.

     Och sedan så tvättade jag håret varje dag. Med Head & Shoulders plus balsam i samma serie. Ska tydligen dra ur färgen snabbt.

     Körde en kur med schampo och c-vitamin brustabletter också.

     Kan meddela att mitt hår tagit SÅ mycket stryk av allt tvättande.

     Jag höll på i ca en månad och försökte få ur så mkt toning/färg som möjligt och därefter gick jag till en ny frisör som slingrade och la in en ny toning i önskad färg. Inte helt hundra men SÅ mycket bättre. Därefter har jag gjort samma procedur en gång till. Och de blev ännu bättre.

     Dock har jag kvar lite av det brunröda men har bestämt mig ( tror jag ) för att ha min riktiga hårfärg som är ljusbrun. Jag bara orkar inte med fler misslyckanden och hårångest. Nu är det en trist utväxt såklart men jag får härda ut. På sin absoluta höjd lägger jag in lite slingor men aldrig ngt mer igen och jag tänker ha en överdrivet rak kommunikation med frisören innan det ska göras något.

     Som jag lider med dig. Jag blev helt besatt av mitt misslyckade hår den perioden och ville typ inte gå ut.

     Hoppas det ordnar sig snart. Men mitt tips är att härda ut lite och försöka tvätta ur så mkt som möjligt själv först.

     KRAM

     juliak 2016-11-04 20:20:16
     Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!