JULIA K

Mitt nya jobb!

Hej sötisar!

 

Hur har måndagen varit? Sportlovsvecka för många kanske? Vad hittar ni på?

Jag har haft min allra allra sista jobba ”hemifrånmåndag” kanske någonsin? Eller ja det vet jag ju förstår inte men på ett bra tag iallafall.

Så var det dags. Efter elva år hemma. Som fru. Mor. Entreprenör. Nästan hela mitt vuxna liv. Är evigt tacksam för att jag fått den här möjligheten. Det hade aldrig varit möjligt utan C. Jag bestämde mig samma dag som Noell föddes att stanna hemma. Och så blev det.

Och som jag har älskat det! Älskat! Dessa år kommer jag för alltid att minnas som världens finaste. Men som jag ju sagt innan. Allt har sin tid. Och nu är det tid för mig att prova på annat.

Och O J så många ni är som undrat vad det andra nu kan tänkas vara. Hihi ni är världens sötaste som är så nyfikna!

Jag behåller min gårdsbutik som ni vet. Där pågår just nu en renovering. Och jag håller öppet till våren igen med lite mer inriktning på trädgård. Jag har rensat bland leverantörer också och jag vill att upplevelsen ska bli lite mer sober, luftig, ren och enkel. Och så drömmer jag ju om att kunna bjuda på kakor och saft under äppelträden. Och bloggen finns kvar.

Mitt företag har bytt namn och jag kommer framöver att utveckla företaget i lite andra riktningar. Jag och C smider härliga planer tillsammans. Nya företag kommer att presenteras under våren med en alldeles ny hemsida. Har påbörjat den med skräckblandad förtjusning. Ni vet det är ju inte min kopp alls samtidigt som jag ändå tycker att det är roligt att klara av för mig galet svåra utmaningar. Som att knåpa ihop en hemsida…

 

Förutom företagsdelen så är jag från och med imorgon fröken Julia. F R Ö K E N Julia. Oooooh! Jag är S Å nervös. Så så så så nervös! Och pirrig. Och förväntansfull. Och så lite mer nervös. Jag hann ju faktiskt bara jobba ett år efter lärarexamen och det är ju på riktigt typ hundra år sedan. Jag kommer att arbeta som förskolepedagog på en privat förskola och har fått en 75% tjänst som innebär att jag fått rena rama drömtiderna.

Så imorgon gäller det. Välkommen nya livet! Det ska bli fantastiskt att få uppleva en ny period.

 

Och för er som funderat lite vad som hände med Julias vita drömmar. Jodå. Det blev så himla bra. Mitt lilla livsverk får leva vidare. I trygga händer. Jag ska berätta mer för er alldeles snart. Så fort Anna är i fas med allt. Anna som tagit över! Men tills dess får ni hålla kollen HÄR.

Hon bor i Stockholms skärgård och kommer att driva nät och gårdsbutik. Spännande eller hur?

Nu middagsfix och sedan Frökenförberedelser. Önska mig lycka till. Mycket mycket mycket lycka till är ni söta!

puss

Fröken Julia

IMG_4697 IMG_4700 IMG_4699

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
48kommentarer
 • Många varma lyckönskningar! Lyckliga barn på den förisen som får en så varm, omtänksam och fantasifull fröken !
  Låter som en perfekt kombo med din gårdsbutik och bloggen och familjelivet att jobba 75%.
  kram kram

  Anna 2016-03-05 14:57:13
  Svara
 • Åh vad roligt att du blir fröken igen! Tror att du är en toppenfröken som kommer se alla barn och deras behov.

  Sedan blir man såklart nyfiken på era andra projekt!

  Lycka till med både och!

  Emma (emmitas) 2016-03-02 22:56:25
  Svara
 • Lycka till från en fd förskollärare som läser till specialpedagog! Du kommer bli en fantastisk förskollärare! Kram Ullis

  Ullis 2016-03-02 09:28:10
  Svara
 • Åh så spännande! Stort grattis till beslutet och all lycka till nu! Här är en till lärare:)
  Kram

  Gabriella 2016-03-02 00:36:49 http://elephantzoul.blogg.se
  Svara
 • Kul! När du skrev fröken trodde jag ni hade Skillt er. Lycka till!
  Ulle

  Ulle 2016-03-01 18:37:09
  Svara
 • Hej, jag försöker igen med ett inlägg:
  Jag visste det! Att du var förskollärare! Inte visste jag men….
  Alla dina fina inlägg har varit så fint skrivna, så pedagogiskt… Alltid så fint skrivet om era och andras barn…
  Nu hoppas jag att du kommer att trivas på din förskola. och ett stort LYCKA TILL!
  Från en f d förskollärare …utbildad på Fröbels Seminarie i Norrköping för ungefär 100 år se!
  // Lena i blekinge

  authorLenaohlssonemaillenaoingvarhotmail.comurllenatradgard.blogspot.se 2016-03-01 17:34:30 http://lenatradgard.blogspot.se
  Svara
 • Stort lycka till Julia! Så vansinnigt spännande med första dagen på nya jobbet! Är övertygad om att du kommer bli en fantastisk fröken Julia. Kram Anna

  Anna 2016-03-01 16:51:46
  Svara
 • Hoppas fröken Julia har haft en bra dag! <3

  H. Fröken Heidi

  Heidi 2016-03-01 16:32:03
  Svara
 • Åååå såå roligt Julia! Du blir en toppenfröken ju! Och bäst bästa, att kombinera långa sommarlov med din lilla butik! Och servera hembakt och saft under äppelträden i sommar! Så glad att bloggen fortsätter:))) Och ska bli spännande och höra vad ni har för kommande planer! Så synd att jag bor såå långt ifrån annars hade jag mer än gärna besökt din butik i sommar, tycker alltid du handplockat det bästa av varor!
  Hoppas du haft en fin första dag på jobbet:) Kramis!

  Malin 2016-03-01 15:24:14
  Svara
 • Hej!
  Önskar dig all lycka med nya jobbet det kommer att gå bra skall dufå se…
  Kram:Nina

  Nina Vesterinen 2016-03-01 10:50:04
  Svara
 • Hej!
  Önskar dig all lycka med nya jobbet,allt kommer att gå som smort skall du få se…
  Kram:Nina

  Nina Vesterinen 2016-03-01 10:48:32
  Svara
 • Break a leg 🙂 Har varit jättenyfiken på vad det är du skall göra. Verkar passa dig bra att jobba med barn med den erfarenhet du har av dina egna barn. Dessutom verkar du vara en lugn och stabil person utifrån vad jag sett på din blogg. Kram Helena

  Helena 2016-03-01 08:55:58
  Svara
 • Grattis till ditt nya jobb! På samma sätt som du älskat att vara hemma kommer säkert det nya livet med lediga eftermiddagar och kvällar att ha många fördelar! Har du rullande eller fast schema? Det ska bli roligt att läsa om din nya vardag. Du har verkligen inspirerat mig att njuta av helgkänslan mer, kanske kommer helgen att kännas ännu mer speciell nu när du är borta lite mer på veckorna. Lycka till idag!! Själv har jag sportlov, är mellanstadielärare. Här ser det ut att bli en solig dag så det får bli längdskidor. Hälsningar Jenny

  Jenny 2016-03-01 07:19:36
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Tack för en så fin hälsning! Jag har ett fast schema och de passar så bra att inte behöva varken börja särskit tidigt eller sluta sent. Kramar! J

   juliak 2016-03-01 19:40:10
   Svara
 • Åh Julia ♡
  Jag är övertygad om att du blir en toppen pedagog. Jag är själv förskolelärare 75% och förskolechef 25% och det är världens bästa jobb. Lycka till fina♡ ser med glädje fram emot era nya projekt
  kramis!

  Magdalena 2016-02-29 22:46:04
  Svara
 • Men oj så roligt!! Och vilket mysigt jobb alltså! Du kommer vara en grym fröken ju, såklart! Och bästa bästa med långa sommarlov att kunna baka och servera saft under äppelträden i din trädgård! Ser fram emot era nya projekt:)) lycklig att bloggen blir kvar! Stort lycka till i morgon! Kram!

  Malin 2016-02-29 22:38:33
  Svara
 • Önskar dig all lycka! ♡

  Eva 2016-02-29 22:23:55
  Svara
 • Åh vad roligt Julia ,stort Grattis till nya jobbet, låter perfekt!!
  Jättekul att Julias vita drömmar kommer leva vidare också:)

  Kram Jenny

  Jenny 2016-02-29 21:19:20 http://www.hemmapakrakered.blogspot.com
  Svara
 • Ååå, så roligt att du återvänder till skolvärlden! Jag hade det lite på känn 🙂

  Själv har jag gjort exakt samma sak (gått från pedagog till företagare inom reklambranchen och tillbaka till pedagog) och jag älskar det! Min man driver reklambyrån vidare och jag hoppar in när det behövs, men jag har också något alldeles eget nu då jag jobbar borta hemifrån. Jag trivdes bäst hemma och med privatföretagandet när våra tre barn var små, men allt har sin tid. Nu när barnen är lite äldre känns det väldigt rätt och oerhört roligt att vara tillbaka i skolan igen!

  Kör hårt i morgon! Det kommer att gå jättebra!

  Maria

  Maria 2016-02-29 20:43:05
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Åh så roligt att du gjort samma lika resa nästan 🙂 Jag hoppas att de går bra verkligen. Många kramar Julia

   juliak 2016-03-01 20:15:10
   Svara
 • Åh så spännande! Lycka till.Jag själv försöker att våga ta steget att lämna ett jobb jag inte längre trivs med .Jag tror att det är bra med en förändring lite då & då i arbetslivet.

  Jessica 2016-02-29 20:34:47
  Svara
 • Stort grattis!! Jag kan verkligen tänka mig att du är en fantastisk fröken! Min första tanke var faktiskt; Tänk om min son kunde ha henne som fröken! Nu är han bara 7.5 månad haha. Och jag bor i Skåne. 🙂
  Barnen kommer i alla fall vara lyckligt lottade. All lycka på din väg Julia!

  Lynn Wigardt 2016-02-29 20:18:18
  Svara
 • Åh vad härligt! Jag är också fröken och det är verkligen världens bästa jobb! Att få äran att umgås med små människor när deras föräldrar jobbar! Att få bli en del av deras värld, att få ta del av den. Att få se dem utvecklas. Det är underbart! Att möta deras små ansikten varje dag och bli välkomnad och omtyckt, ett jobb fullt av kärlek! ♡♡♡ hoppas att du kommer att trivas med det! Lycka till och kram från fröken Jessika i Jessikas lilla hus!

  Jessika 2016-02-29 19:58:15
  Svara
  • Svar på Jessikas kommentar.

   Så fint du skriver! Det är ju exakt så det ska vara. Och om jag nu saknar arbetserfarenhet så har jag oerhörd respekt för dessa små liv och vill att de ska ha det bäst den tiden de spenderar på förskolan. Kramar J

   juliak 2016-03-01 20:21:33
   Svara
 • Åh, grattis till ett helt fantastiskt roligt jobb! Är själv förskollärare och arbetar sedan januari på en privat Ur och Skur förskola! Trivs såå bra, tror det kommer bli toppen Julia! Stort lycka till❤️

  Emma 2016-02-29 19:44:34
  Svara
 • Lycka till mitt hjärtas Julia! Du kommer charma alla på nya jobbet! Kram kram kram så länge! O pöss såklart!

  Jessica 2016-02-29 18:28:55
  Svara
 • Hej!
  Jag visste det! Eller i alla fall kunde jag tro det! Att du är en förskolepedagog! Välkommen in den världen, som ju är den bästa av alla jobbvärldar… Jag har alltid tyckt du ”resonerar” så bra, så klokt, så PEDAGOGISKT i dina inlägg. Så visst, du är en ”fröken”!
  Är själv en gammal ”fröken” – utbildad på Fröbels seminarie i Norrköping för ca 100 år sen…
  Du kommer att göra ett utmärkt jobb, hoppas du trivs på förskolan och LYCKA TILL!
  Kram! // Lena

  authorLenaohlssonemaillenaoingvarhotmail.comurllenatradgard.blogspot.se 2016-02-29 18:24:41 http://lenatradgard.blogspot.com
  Svara
 • Blev så exalterad när du skrev fröken att jag inte läste inlägget ordentligt. 🙂 Du skrev ju klart och tydligt vad och vart du skulle jobba med.. //fniss

  authorAnkiemailAnkiegehotmail.comurl 2016-02-29 18:10:30
  Svara
 • Åh!! Bästa jobbet! Är också pedagog.. Så kul att höra att du gick tillbaka till det. Det behövs ju så väl! Är det på förskola eller skola? Vansta? Såg att de sökte lärare till åk 1. Jättegrattis till dig! Lycka till. När håller ni öppet i butiken på gården i vår? Vänliga hälsningar Anki

  authorAnkiemailAnkiegehotmail.comurl 2016-02-29 18:07:10
  Svara
 • Grattis till ditt nya jobb! Förskollärare är ju världens bästa yrke, enligt mig själv 🙂 Så nära livets grundpelare som man bara kan komma. Älskar mitt jobb varenda dag, idag har jag till exempel varit ute i solen hela dagen och fått uppleva barnens fantastiska utforskande av sin miljö. Häftigt 🙂 Funderade på vilken slags privat förskola det är? Är det föräldra- eller personalkooperativ?

  Anna 2016-02-29 17:54:21
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Tack snälla Anna! Hmm det har du faktiskt alldeles rätt i. Att man hamnar så nära det som är grunden för livet. Och det finaste som finns. Det är en privatägd förskola alltså varken personal eller föräldrakooperativ. Kramar J

   juliak 2016-03-01 20:26:46
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!