Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

JULIA K

Recept på nyttiga Bountys

För några månader sedan hamnade jag i lite halvdåliga vanor med mitt älskade godis. Jag är i n t e värd godis var och varannan kväll. Faktiskt. Så slut med det. Jag har blivit utmanad att vara utan godis helt i 200 dagar men jag har inte bestämt mig helt hundra om jag ska vara med ännu…äääälskar ju godis.

Nu håller jag mumsandet till helgerna men ibland blir man ju sådär galet sugen vardagkvällar också. Allra särskilt under pms perioden…Då skulle jag kunna äta ungefär nästan precis vadsomhelst. Helt galet sug då. Och ett äpple känns sådär lockande de där absolut värsta kvällarna.

Någon mer som blir vrålhungrig och s u p e r s u g e n  på precis allt onyttigt då?

Men nu ska jag se till att ha lite bättre alternativ redo. Så jag har tagit fram alla mina bästa kok och bakböcker med fräscha recept och lite nyttigare varianter av godis och bakverk.

Kokos och choklad är en oslagbar kombo så jag provbakade ”Bountywannabees” . Och oh my så goda de blev. Den mjuka konsistensen, söta härliga kokossmaken som möter den lena maffiga chokladsmaken. Mmmmuuuumms! De var lika goda utan choklad också faktiskt.

Ni ska få receptet av mig, som jag fann i boken Smarta Sötsaker. Jag lyckades inte få chokladen att räcka till alla bitar så därför blev ungefär hälften utan. Men som sagt. De var fantastiskt goda också. Men vill man få chokladen att räcka till så är nog 200 gram att föredra.  I receptet står det att det blir 6-8 bitar men jag fick det till ca 15 stycken. Så storleken avgör man alldeles efter tycke och smak. Och använd gärna ekologiska ingredienser!

 

R E C E P T   n y t t i g a  B O U N T Y S

i n g r e d i e n s e r :

2 dl dadlar utan kärna

1 dl kokoskräm ( det krämiga i en burk kokosmjölk )

200 g riven kokos

1/2 tsk vaniljpulver

1 tsk malen kanel

100 gram osötad mörk choklad, minst 70%

g ö r   s å h ä r  :

Mixa alla ingredienser förutom chokladen till en jämn smet, degmassa. Platta ut smeten mellan två bakplåtspapper ( ca 1,5-2 cm tjock ) och låt stå i kylen i ungefär en timme. Skär sedan i bitar efter eget tycke.

Smält chokladen över ett vattenbad och doppa bitarna en i taget. Ställ bitarna i kylen igen tills chokladen stelnat.

Klara färdiga mumsa!

 

IMG_4252IMG_4244

IMG_4255

IMG_4251

 

Hej mina fina!

 

Tusen tack för alla ordrar som trillat in. Imorse hade jag ett par hundra mail i inkorgen så ja…Jag blev så överväldigad att jag inte fick packat ett endaste paket idag haha.

Betade undan lite annat istället och så är här redan helgstädat till och med. Jag är så vansinnigt sugen på att vårpiffa så det tror jag att jag ska ägna en del av helgen åt.

Vi kom hem för en stund sedan. Barnen har tränat taekwando och jag tog en jogg. Efter fem kilometer så fick jag feeling och sprang fem till. Min första mil. Under timman ( ! ) Jag är nästan lite chockerad själv. Nu kan det ju bara bli snabbare tänker jag med ljuset och vårvärmen…

En mycket bra onsdag. Hoppas din varit fin också?

Kram Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Åh jösses vad ordrar.. Jag som är alldeles i nystarten har hoppat högt för varje liten order som har trillat in, hehe.
    Lycka till med framtida planer 🙂
    Kram

    karin 2016-02-11 21:49:28 http://www.levareko.se
    Svara
    • Svar på karins kommentar.

      Hihi ja men det gör man ju. Jag hade en speciell segerdans första året 😀 Sedan hanns den inte med… Tack och lycka till till dig också! Kram Juli

      juliak 2016-02-12 07:12:02
      Svara
  • Meen guuud så gott det låter! Ja jag har haft en riktigt dålig period för kroppen, först jul och sedan en månads semester i Chile, men desto bättre för själen så här är det oxå slut på snaskandet. Men några bounty får det nog bli! 🙂

    Blev dunderförkyld efter resan och längtar efter att komma igång med träningen. Riktigt imponerade att du fixade att gå från 5k tull 10k direkt! Och på bra tid dessutom!
    Nu måste du ju anmäla dig till något lopp, då blir man ännu mer motiverad!
    Kram

    Emma (@emmitas) 2016-02-11 15:12:28
    Svara
    • Svar på Emma (@emmitas)s kommentar.

      Åh men blä för förkylning! Men du snart är det vår och ljusare tider! Ja jag blev förvånad själv hihi men ja nu är de bara att fortsätta antar jag. Men lite drygt att lägga ner den tiden kan jag tycka men man kan ju kanske varva med kortare distanser. heja dig och krya på dig snabbt! Kram J

      juliak 2016-02-11 15:39:40
      Svara
  • GRATTIS!! Jag minns min första mil och känslan!! Man känner sig oslagbar 🙂 Under timmen är ju fantastiskt bra! Keep going!

    Jessica E 2016-02-11 07:41:17
    Svara
  • Alltså jag är så sjukt impad över den där miilen och blir så pepp att springa så nu måste det bli lördag!!
    Alltså de där kokossakerna, kan man hålla sig att inte trycka alla på en gång?! 😀 kraaam

    Pernilla m 2016-02-10 21:13:07
    Svara
    • Svar på Pernilla ms kommentar.

      Haha jag med är impad. Nja man äter upp de på två dagar ( själv). Fast man samlar rätt många steg när man går fram och tillbaka till kylen……puss

      juliak 2016-02-10 21:44:02
      Svara
Julia Ks webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!