JULIA K

Alla semmelälskare, se hit!!!

IMG_4025

IMG_4002-tile

IMG_4000

IMG_4021

IMG_4022-tile

IMG_4007-tile

Hej fina!

Och hej semmelälskare! För visst är det väl nästan typ det gooodaste som finns…?

Ny dag och en mycket gladare sådan. Jag känner mig en smula spänd och förväntansfull över veckan som kommer. På måndag ska jag göra en, kanske kanske livsomvälvande sak. Berättar om det går vägen jag lovar. Men först njuta helg förstås. Idag har vi spelat Monopol, tagit en liten tur till lillsjön på åkern och bakat. Jag ska fortsätta mitt bakande straxt. Det blir pizza till middag. Mums!

Nu ska ni få ett recept av mig som passar ypperligt nu under januari och februarimånad att baka. Semmeltiderna ni vet. Jag blev så inspirerad av min vän Hannah som bjöd på en semmelkladdis till dessert häromsistens att jag bara var tvungen att be om receptet. Nu var jag ju såklart också tvungen att göra om receptet lite. Typiskt mig. Inte för att det inte var världsgott. Hannahs försvinnande goda kaka. Utan för att jag älskar att experimentera lite när jag bakar och lagar mat.

Hursomhelst. Detta är en semmelkladdkakemuffins. Glutenfri, galet enkel att baka då smeten görs i en kastrull och smakerna alltså. Jag är ju en seriös semmelälskare. Och då menar jag det. Samtliga barns tid i min mage är grundade med semlor…i mängder. Inte så bra för vikten men semmelkilona är borta tack och lov. Pjuh.

Men jag kan tycka att själva semmelbullen är lite knepig. Too much deg liksom. Ibland skrapar jag bara ur det gottiga, det vill säga grädden och mandelmassan. Så denna muffin är alldeles perfekt. Man får smakerna av grädde, kardemumma och mandelmassa. Perfa!

 

IMG_4016

R E C E P T   J u l i a s   S E M M E L M U F F I N S

ca 6-8 stycken

I n g r e d i e n s e r :

75 g smör

1 dl strösocker

1 ägg

1,5 dl mandemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk nystött kardemumma ( viktigt, ta dig tiden att mortla kardemumma istället för färdig, smaken blir så mycket bättre )

1 krm salt

50 g riven mandelmassa

G a r n e r i n g :

Vispad grädde

Florsocker

G ö r   s å h ä r :

Sätt ugnen på 175 grader ( varmluft ).

Smält smöret och låt det svalna. Blanda i resten av ingredienserna och fördela smeten o formarna.

Grädda muffinsarna tills de är något gyllene på kanterna och lösa i mitten.

Låt muffinsarna svalna och spritsa därefter på grädde och avsluta med att pudra på florsocker.

Klara färdiga m u m s a !

Njut lördagen!

Puss

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Oj, vad gott det ser ut. Jag som älskar semlor borde nog testa detta.
  Kram
  Maria

  Maria 2016-02-04 08:27:27 http://enkontorsratta.blogspot.se/
  Svara
 • mums! Har just skängt ihop o väntar på att de ska gräddas klart! Men ungefär hur länge ska de va inne? Snackar vi 10 minuter eller 30?! (Inte så van bakare)

  Jag fick det bara att räcka till fem muffinformar men det kanske är tur 😉 haha

  Men min smet blev inte så slät utan ganska grynig?! Ska det va nån vätska i? Eller bakpulver?

  Johanna 2016-01-31 14:53:24
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Haha men åh, nu såg jag ju detta först nu. Hur blev det? De ska vara kladdiga i mitten….Berätta vad du tyckte? kram J

   juliak 2016-01-31 16:41:24
   Svara
 • Det här låter nästan för gott. Mandelmjöl skall inhandlas snarast 🙂

  Helena 2016-01-24 20:18:59
  Svara
 • Men hjälp så gott det ser ut och låter! Måste prova!
  Tack för en superblogg by the way!!

  Johanna 2016-01-24 11:47:58
  Svara
 • Men muuums så gott det ser ut 😀

  Hannah 2016-01-24 10:36:46
  Svara
 • Men tjihooooo var det första jag tänkte när jag bara hade läst rubriken. Dessa blir det mycket snart. Idag blir det lite tårtkalas med en mazarintårta. Telma fyller 8 år imorgon. Stora tjejen. Tack för att du delar med dig!

  Helen 2016-01-24 08:38:38
  Svara
 • Låter supersmarrigt, det måste provbakas i morgon! Tack fina för allt du delar i din blogg. Kram

  Liselott Bergqvist 2016-01-23 20:56:05 http://www.vitavillasater.blogspot.se
  Svara
 • Mmm måste testa! Men funderar lite på mängder och antal, ser att du skrivit 6-8 st, har du använt muffinsplåt (12 st) eller höll de formen så bra utan? Funderar på om dubbel sats blir för mycket till muffinsplåt (vanlig stl, inte ”amerikanska”). Vad tror du?

  Åsa 2016-01-23 20:38:17
  Svara
  • Svar på Åsas kommentar.

   Jag tror att en dubbel sats funkar bra till 12 stycksplåt (bvanlig muffinstorlek). Jag använde en sådan en lyckades inte fylla den. Nästa gång kör jag dubbel sats och fryser in. Kram och lycka till!

   juliak 2016-01-24 11:20:57
   Svara
 • Döööööör vad god!!!

  Pernilla m 2016-01-23 19:21:40
  Svara
 • Verkligen en muffins jag ska prova, och utan bakpulver och vetemjöl är toppen för min mage.
  Kram Liselott

  Liselott 2016-01-23 18:07:34 http://Systervit
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!