Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

JULIA K

Hur man fyndar på loppis!

IMG_3703

IMG_3705

IMG_3701

IMG_3706

Hej hopp!

Ni vet ju att jag älskar älskar älskar loppisar! Loppispirret är svårslaget. Skulle vara en auktion då men jag blir så benägen att vinna att det är löjligt nästan. Och lite farligt. Så loppisar ändå nog det allra bästa. För mig.

Jag inledde det nya året hos bästa Binge och fyndade porslin och en urfin sil med lite ovanlig form. Kökssaker är skoj att fynda och köket blir så mycket snyggare om man blandar upp nytt med gammalt tycker jag. Annars så är tavlor ett av mina hetaste loppistips. Då kan man verkligen fynda något fint och unikt att hänga upp eller ställa mot väggen för en liten peng.

Och så måste man ha tid. Att leta runt, lyfta på några travar med fat, bläddra genom tavlorna och gå ett par eller tre varv så att man inte råkar missa pärlorna. Och hålla blicken både högt och lågt då det ofta hänger lampor i taken och står saker på golvet också.

Och slutligen det viktigaste. Ett bra pris. Ett fyndpris. Så att man känner sig sådär fånigt nöjd med sitt köp. Och då gäller det att pruta!

 

Detta året ska jag hålla extra utkik efter:

Glas från Ultima Thule Ittala

Festivo ljusstakar

En vacker dörr till växthuset

En spegel till vårt kommande badrum

Tavlor och ramar

Lampor

Porslin, som jag egentligen inte borde titta efter men jag har inte hjärta att lämna kvar pärlor på hyllorna.

Är du på jakt efter något speciellt som du letar efter på loppisar eller kollar in på auktioner?

 

Nu ska vi njuta de sista av jullovet och imorgon tar vardagen vid. Jag måste nog konstatera att det varit det allra finaste jullovet någonsin. Jag har verkligen fått vila, mysa, vara med mina hjärtan varje dag och träffa bästa vännerna. Så fint.

kram

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hej Julia!
  Så fina loppisfynd och fina bilder. Jag är också galet förtjust i loppisar, men letar oftast inte efter ngt speciellt, utan köper det jag tycker om.. Men det har resulterat i att jag haft loppis ett par ggr nu istället. 😉 och köper mer till min nystartade butik.
  Kram Anna

  Anna 2016-01-12 07:35:42 http://annasskattkammare.blogspot.com
  Svara
 • Låter så härligt, här i Östergötland är det dåligt med bra loppisar så hittar sällan något… Men man får glädjas åt andras tur! ☺️

  Sofias Lantliv 2016-01-10 20:45:12 http://Sofiaslantliv.wordpress.com
  Svara
 • Skolplanscher, blå-vitt porslin (helst från Gustavsberg eller Rörstrand) som du :-D, tavlor med porträtt av gamla kungafamiljsmedlemmar. Går och suktar efter en byst på en dam i jugendstil..så fin men sååååå dyr! Hon står i en antikaffär på Södermalm och varje gång jag går förbi kollar jag om hon står kvar..:-)

  Jessica E 2016-01-10 20:44:13
  Svara
  • Svar på Jessica Es kommentar.

   Köööööp! Fatta hur mkt du sörjer om hon inte står kvar nästa gång. Och du, pruta! Så säljer du henne OM du skulle ångra dig till ingen förlust. Kram

   juliak 2016-01-10 21:02:46
   Svara
 • Hej på dig !
  Jag fyndar allt från kläder ,inredning kärl på loppisar sist jag var så köpte jag en plåtburk en liten vas och tygbordstabletter som jag tänker använda som servetter.Här ivåran stad finns det flere bra loppisar….
  Kram:Nina

  Nina Vesterinen 2016-01-10 19:52:11
  Svara
 • Mitt senaste fynd är 4 vita stolar i böjträ (typ thonet). synd att de var vitmålade bara, men annars är jag väldigt nöjd. Jag brukar leta efter gamla speglar. Det tycker jag är fint! De finaste fynden är annars sådant jag har hittat på den egna eller andra vind. Gratis också 😉
  Kram J

  Johanna 2016-01-10 17:21:54 http://www.huse1.blogspot.com
  Svara
 • Min man och jag gick och köpte oss ett vackert litet torp från 1920 för två månader sedan, så just nu är jag på jakt efter lite allt möjligt, men speglar, ramar och vackert porslin ligger mig lite extra varmt om hjärtat för tillfället!

  Linda B 2016-01-10 15:38:38
  Svara
 • Små vaser:-) Jag har fyndat bl a en brun rund glasvas som är perfekt för krasseblommor. Möbler har jag också köpt och rustat upp, bl a köksbord och stolar. Det är så skoj med loppisar!

  Hanna 2016-01-10 13:01:30 http://hannasbokhandel.blogspot.fi
  Svara
 • Din lilla text på insta fick mig att fundera på förra årets loppisfynd. Är löjligt nöjd över vår kökskamp som jag fann en varm julidag men inte kunde acceptera att jag tyckte var fin då den var brun. Köpte den först i september och har sedan dess beundrat det varje dag då den verkligen gjorde köket hemtrevligt. I år är jag ute efter skolplanscher och lite porslin. Och klädskåp då vi skall riva ut alla garderober som både är fula och extremt opraktiska då inte ens maken når in de översta garderoberna. Ha en fin start på vardagen. Kram Jessika

  Jessika 2016-01-10 12:57:40
  Svara
  • Svar på Jessikas kommentar.

   Åh älskar sådana fynd. Som sätter den där lilla extrafeelingen hemma. Har också några sådana pärlor och utan de skulle vårt hem bara kännas platt och trist. Lycka till med jakten på skåp 🙂 Kramar Julia

   juliak 2016-01-10 13:53:29
   Svara
Julia Ks webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!