JULIA K

Blir du också lika fascinerad som jag?

 

 

 

Det är något med övergivna hus. Fascinerande, ledsamt, spännande, kusligt och alldeles fantastiskt på en och samma gång.De få gånger jag åker ut på landsbygden och ser övergivna gårdar eller hus så liksom pirrar det till i hjärtat…och så har det precis alltid varit. Sedan jag var liten.

 

Jag minns när jag som barn tillsammans med vännerna cyklade till ett övergivet slott i närheten av där vi bodde. Ja det är alldeles sant. Ett övergivet slott! Och alldeles intill en lika övergiven trädgårdshandel. Slottet var igenbommat men något fönster var öppet och vi vågade oss in ibland. Och förlorade oss in i fantasiernas värld. Vem hade bott här…? Hur hade det sett ut under sina glansdagar…?

 

Vid den gamla trädgårdshandeln fanns skärvor av gamla krukor och ibland hade vi tur och fann små hela som vi kunde odla i. Jag var superintresserad av odling och trädgård som barn och hade en egen liten kolonilott på mellanstadiet. Och där fanns fantastiska blommor som förvildat sig. Som vi plockade och gjorde vackra buketter av. Idag är platsen tagen i omsorg igen men slottet är fyllt av bostäder och den gamla trädgårdshandeln är nog igenbyggd med bostadshus.

 

Hursomhelst. Om nu någon är lika fascinerad som jag av det där övergivna, lite kusliga, spännande och vackra så bara måste ni spana in bilderna på 35 enastående platser som får dig att häpna! Och missa inte tandläkarmottagningen, * ryyyys alltså *!

 

Bilderna finner ni här inne hos Metro Mode.

batch_76b4f6974ddc2cbb7dfe6acd2a4bd6a3_980x9999_85_s_v4

 

Foto: Christian Richter

 

Heej vänner!

Läget?

Här är det tippelitopp!

Ska alldeles straxt susa iväg och hämta hem älsklingar och Belle tar redan helg så jag har en skön helgfeeling i kroppen redan.

Jag har knåpat ihop några julklappstips som ni ska få läsa inom kort och redigerat ett gäng bilder till butiken.

Dagarna går så fasligt snabbt så jag får jobba undan lite ikväll också tror jag…

Ses snart igen!

puss

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Har du kollat på This is Dan Bell på Youtube? Spännande och kalla kårar.

  Nina 2015-12-16 23:59:52
  Svara
 • Åh, så många vackra fina och helt övergivna hus/slott det finns! Samtidigt lite ledsamt och tragiskt att ingen vill ta hand om detta kulturarv… Håller med tidigare inlägg, det är en gammal gynmottagning, kollar ni noga ser ni till och med foster i glasburkarna på bänken! Tack för en mysig och trevlig blogg, läser alltid, lite sämre på att kommentera dock. Kram

  Sanna 2015-12-11 12:14:49
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Alltså jag tänkte inte ens tanken på gyn. Fy 17 allt blev ÄNNU läskigare. Tack snälla du så glad jag blir att du trivs här hos mig 🙂 Kramar Julia

   juliak 2015-12-12 16:27:27
   Svara
 • Tycker också det är så spännande med gamla hus som står övergivna men också sorgligt att ingen annan vill ta sig an dem och ge dem liv igen! När jag var barn hade vi en gammal statarlänga och en gammal 1800-tals villa som stod tomma och öde. De är borta nu tyvörr och jag hade velat resa tillbaka i tiden för att hämta gmala vackra fönster, lister och kakelugnar!

  Jessica E 2015-12-11 09:45:27
  Svara
  • Svar på Jessica Es kommentar.

   Mmm det är faktiskt ledsamt… Ja men tänk om man hade kunnat göra så! Undrar hur många kakelugnar som hivats och gått i kras när människor renoverat och förnyat. Hu hemska tanke! Kram J

   juliak 2015-12-12 16:28:51
   Svara
   • Svar på juliaks kommentar.

    Sägs ju att om man gräver i högen (backen) som ligger vid Hagaparken så hittar man massa kakelugnsrester då högen består av rivningsmassorna från KLara… 🙁

    Jessica E 2015-12-14 09:27:01
    Svara
    • Svar på Jessica Es kommentar.

     Men fy alltså. Minns hur jag sörjde Klara när det togs upp på någon historielektion i grundskolan. Vårt hus har också haft det. Men vi planerar att sätta dit en ny och riva vår hemska öppna spis som tillkommit någon gång under 70 talet. Här i Nynäshamn har man också rivit gladeligen och centrum har en gång i tiden bestått av vackra hus. Numera inte så fina alls utan ”nybyggnationer” från typ 70 talet. Snyft alltså.

     juliak 2015-12-14 09:43:49
     Svara
 • Hej! Gamla övergivna hus är så fascinerande! Fast samtidigt lite skrämmande. Förra hösten besökte vi en hel övergiven udde med en hel del villor, alldeles i närheten av oss. Inlägget hittar du här om du är intresserad 🙂 http://ljuvligaste.blogspot.fi/2014/11/overgivet.html

  Camilla 2015-12-10 20:00:04 http://ljuvligaste.blogspot.com
  Svara
 • Jag håller med dig! Det är så spännande, läskigt och samtidigt så vackert med dessa övergivna platser. Väcker fantasin! (Men, du, om du tycker att tandläkarrummet var läskigt, titta en gång till, tror att det kanske är en bild från en gynekolog, vilket gör det ännu läskigare 😉 )

  Tack för en fantastisk blogg. Så roligt att du tittar in så ofta nu för tiden!

  En stor kram till dig!

  josephine hagberg 2015-12-10 18:38:28
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!