JULIA K

Att ta hand om sig när det är som allra mest hektiskt!

batch_IMG_6593

En springpeppad jag när det var varmt, grönt och skönt…

Hej hopp finisar!

Har ni det bra?

Jag har haft en hel dag av måbrasaker för mig. Bland annat ett frisörbesök. Jag fick topparna klippta, ljusa slingor som påminner om de där sköna långa sommardagarna med saltstänk ni vet. Och världens skönaste massage i hårbotten. Hjälp alltså. Kändes som att jag skulle tvärsomna. Bara sådär. För att det var SÅ skönt.

Och igår nämnde jag att jag idag skulle göra något med en skräckblandad förtjusning.

Och så blev det.

Ni som hänger här hos mig vet att jag började löpträna i vårvintras. Jag har sedan dess flitigt tagit mina joggturer ett par tre gånger i veckan fram tills nu och tänker fortsätta så. Kondisen är ju helt ok. Snabb är jag också.

Men min känsla är att jag behöver mer!Dels sitter jag en heeeel del framför datorn. Och så har kroppen inte riktigt återfått någon större styrka efter tre graviditeter. Jag är svaaaag med sämst hållning. Typ obefintlig.

Så den där känslan av att jag behöver mer träning fångade jag snabbt som attan innan den försvann och tog kontakt med PT:n Moa Hjort ( hon har 4 barn, är lugn, rak, ärlig och man känner sig aldrig fånig eller dålig i hennes sällskap ). Hon var den som pepprade mig till att börja springa så detta kan ju bara bli bra tänker jag. Moa har en hemsida för den som är sugen på att komma igång och den finner ni HÄR.

Så idag kom hon hem till mig och körde genom hela min kropp och introducerade ett gäng övningar. Mina kunskaper inom styrketräning är obefintliga. På riktigt. Så nu ligger fokus på att lära mig utföra övningarna korrekt. Och orka mig genom dessa. Tidsmässigt så tänker jag mig en 30 minuter 2 gånger i veckan + löpning. Det tror jag blir hållbart. Kosthållningen uteslöt vi helt denna gången för det känns som att jag har hyfsad koll på den biten.

Och att hon kom hem till mig beror på att jag i dagsläget inte vill prioritera tiden det tar att ta mig till ett gym. Och ja just. Jag vantrivs ju så sjukt mycket på gym. Det är inte min kopp alls faktiskt. Så detta upplägget känns väldigt genomförbart för mig och hållbart i längden.

Och om jag ska sammanfatta passet lite kort så kändes det bra svårt att göra vissa övningar när magen och svanken inte ville samarbeta alls. Bah. Himla kropp alltså. Men nu kan det bara bli bättre? Övningarna är väldigt basic med mycket fokus på den egna kroppens tyngd och förmåga att hålla balans. Och hållningen. Jag har några redskap också till min hjälp. Jag kommer nog att få slita hårt för att sätta övningarna rätt men jag ska verkligen försöka mitt alla bästa!

Att jag gör detta nu, tillhör min livsplan. Jag brukar utvärdera livet emellanåt och därefter upprätta en plan med målet livsbalans. Och för att uppnå den där balansen så måste jag jobba inifrån och ut. Både med själen och den fysiska kroppen. Och allt hänger såklart ihop.

Men hjälp vilken urspårning. Skulle mest berätta att jag ska börja träna haha. Så att ni vet.

Hur tänker ni kring det här med livet och balansen? Har ni ibland också en livsutvärderingar…?

Nåväl.

Ikväll blir det en himla massa jobb istället men det är det som är det fiffiga med att driva ett eget företag. Jag förvaltar min tid som jag själv vill, älskar faktiskt den känslan. Så det är iallafall vad jag ska försöka göra. Ta hand om mig själv lite mer än vanligt. Ge det utrymmet i mitt liv trots att det är hektiskt just nu.

Nu ska jag susa vig och hämta hem älsklingar.

puss

Julia

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Så kul att läsa!

  Efter tredje barnet (som vägde 5,1…) så gick jag ner alla kilon med häjlp av löpning 2 ggr i veckan men hade en magdelning som inte ville gå tillbaka och jag kände att jag provade än det ena än det andra men inget resultat. När jag sedan fick frågan på jobbet om jag väntade ett fjärde barn så bestämde jag mig att nu är det dags att jag satsar på mig och tar mig tid för MIG. Bokade en tid med en PT på Rosa Skrot (tjejgym på Södermalm) som var specialiserad på träning vid och efter graviditeter och hon la helt om min styrketräning och började om från början med basic-magspänning som trappades upp. Jag är inte i mål än men så på god väg och magen ser inte gravid ut längre! Min känsla är att efter att ha famlat i mörkret så visade Johanna mig vägen med rätt verktyg! Så värt det!! För att komma vidare i min löpning anmälde jag mig till gymmets löparskola och som examen slog jag mitt PB på milen med 6 minuter! Nu ska jag hålla i detta och verkligen påminna mig om att tid avsatt för mig är en investering för alla i familjen!!

  Löpstyrka är styrketräning som ska stärka dig i din löpning tex starkare ben, hållning/core etc. Ger väldigt mycket!!

  Jessica E 2015-12-03 07:58:57
  Svara
  • Svar på Jessica Es kommentar.

   Åh så himla bra att du tog hjälp! Och det där med att tid avsatt för dig är en investering i familjen, SÅ bra! Att faktiskt tänka så och genomföra det. Hejja dig :)! Kram J

   juliak 2015-12-03 08:27:02
   Svara
 • Låter himla spännande och bra det där med livsutvärdering.. Borde jag göra. Framförallt borde jag ta mig tid till det. Jag blir dock väldigt känslosam när jag tar mig tid till sånt där, haha, tankarna for iväg! Hoppas och tror du klarar det här med styrketräning galant!
  Har du lust att dela med dig lite med hur ditt springande ser ut? Hur du motiverar dig och prioriterar dina springturer? Uppvärmning, tempo? Hur såg det ut i vintras när du börja och hur ser det ut nu? 🙂 En annan sak jag tänker på är att en annan har ju inte möjligheterna att styra över sin tid på samma sätt när man inte jobbar hemifrån och alltså inte möjlighet att springa på dagen när det är ljust vilket är lite jobbigt. Rädd för mörker, eller snarare rädd för att vara själv i mörker. Samtidigt vill man ju ha den där egentiden med frisk luft och rensa lite! Tack för att du alltid är dig själv och inspirerar! Kram

  Lisa 2015-12-02 20:13:04
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Ja men du, man kan värdera lite lagom. Förstår precis vad du menar med att bli känslosam. Kanske också göra det när man känner sig ganska pepp och stark vilket verkligen kan skilja dag till dag för mig iallfall…
   Absolut, återkommer gällande springandet. Jag springer dessvärre om kvällarna nu och det är sådär roligt faktiskt. Långsamt och ängsligt blir det men just nu finns inget utrymme dagtid. Många kramar! Julia

   juliak 2015-12-02 21:21:37
   Svara
 • Gällande livsmål och att hitta balansen så behövs det ju att man ibland tar ett steg tillbaka och på något sätt börjar om och sätter upp nya mål. Jag har själv haft ett litet uppvaknande för ett tag sedan och insett att vissa saker klarar man inte själv. Så idag var jag hos en psykolog för första gången och det känns bra! Lite jobbigt var det, men att få någon annans synpunkter och tankar på saker och ting är alltid bra. Man lär sig att själv se saker från en annan synvinkel och ibland är det just det som behövs för att orka ta tag i saker och ting. Det låter superhärligt med träningen! Det är en av sakerna som jag också verkligen vill ta tag i på allvar för att må bättre, så detta är dag 1! Nu är det uppåt och framåt som gäller 🙂 Kram på dig!

  Nina 2015-12-02 17:49:28
  Svara
  • Svar på Ninas kommentar.

   Hmm ja det har du faktiskt rätt i. Ibland får man tänka om. Och inte som man brukar. Ja det är liksom bara att sätta fart nu, med det man vill och inte sedan…
   Låter fint att du haft ett bra möte med en psykolog. Jag har också som du insett att jag behöver hjälp med vissa saker. Dels praktiska. Men även annat och har haft mitt första möte jag med men med en diakonissa. Är väldigt nöjd med mötet och fick rätsida på väldigt mycket. Kram och ta hand om dig!

   juliak 2015-12-02 21:31:15
   Svara
 • Hej Julia!! Härligt med livsplan.. Låter som du har hittat din grej. Jag springer också några ggr/v. Tycker det är perfekt träning som ofta är lätt att klämma in i ett hektiskt småbarnsliv. Har även börjat lite lätt med löpstyrka en gång i veckan. Är dock tyvärr dålig på att få ihop det här med maten och slarvar ibland. Har du lust att tipsa/lägga ut ditt upplägg så kanske vi är fler som får lite motivation till att äta bra? Tack ingen för all inspiration fina, fina du!
  Kram Anki

  Anki 2015-12-02 16:42:07
  Svara
  • Svar på Ankis kommentar.

   Åh men absolut! Jag är sannerligen ingen kostexpert och älskar godis. Och saffransbullar haha. men jag kan dela med mig av lite bättre vardagsmat och mellisar som jag försöker låta vara min huvudsakliga kost. Löpstyrka har jag inte hört talas om…måste googla 🙂 Kram!

   juliak 2015-12-02 21:23:36
   Svara
 • Kul med träningen!
  Jag kom igång efter mitt första barn för 6 år sedan. Och har faktiskt underhållit träning och kost sedan dess. En graviditet till och shit vilken skillnad när man var vältränad, tränade in i 9 månaden och klarade förlossningen så mycket bättre. För att inte tala om komma tillbaka.
  För mig har träningen blivit min egen tid och är alltid prioriterad.
  Jag har blivit en piggare, starkare och dessutom gladare mamma och fru.
  Det är viktigt att investera i sig och välmående.
  Det jag måste reflektera över är hur jag ska få mer tid med barnen..

  Anna 2015-12-02 15:41:56
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Wow så duktig du är! Men det ÄR verkligen härligt att träna. Finns inget dåligt i det, bara positivt. Jaa vi har alla säkerligen något att fundera över och många gånger finns det någon bra lösning, ibland inte. Men jag tror att det är superviktigt att reflektera och fundera. Och samtidigt lyfta och njuta av det som är bra. Kramar! Julia

   juliak 2015-12-02 16:09:12
   Svara
 • Hej Julia,
  Härligt med en livsplan. Och rimliga mål, det är det viktigaste. Själv går jag gärna all in och kör lite väl hårt när jag börjar träna. Man blir ju pepp och får inspiration.
  Hade själv instruktion på gymet för ngn vecka sen fast jag hängt där en del. Blev så inspirerad ! Bra att få hjälp och styrketräning ger bäst resultat.
  Balans för mig är egentid, få lite pauser bland familjelivet med barn. Att du styr din egen tid är underbart och det bästa tror jag för välbefinnandet.
  You go girl!
  Kram Niina

  Niina 2015-12-02 15:19:59 http://Www.made-by-Niina.se
  Svara
  • Svar på Niinas kommentar.

   Låter bra! Mm de där pauserna är värdefulla hur man nu än väljer att ta pauserna så att säga. Ja för mig är det det ultimata levnadssättet att styra min egen tid och vara min egen. Ja nu ska jag trots att de känns både svårt och lite läskigt bara ta mig genom den första tiden. Allt går att lära sig tänker jag…
   Kram! J

   juliak 2015-12-02 16:06:41
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!