JULIA K

Enkelt glassrecept!

batch_IMG_1716

batch_IMG_1718

batch_IMG_1702

batch_IMG_1711

IMG_1712-tile

batch_IMG_1724

batch_IMG_1721

Hej vänner!

Helgen passerade. Med vänner, god mat, glass, läxläsning, trädgårdsfix, möten med kunder i gårdsbutiken, tankar om världens all elände och en himla massa tacksamma stunder. Här där jag trivs allra bäst. I Björsta.

I lördags när vi bjöd vännerna på middag så stekte jag pannkisar till barnen, bjöd de vuxna på en härlig fisksoppa med nybakat bröd till. Och så serverade jag hemgjord glass till efterrätt.

Det här är en sådan dessert som är nästan för god ni vet. Man vet att detta är ungefär så långt ifrån en fräsch fruktsallad man kan komma typ haha. En som lägger sig som ett mjukt sött fluff i munnen. En glass som är krämig och luftig. Och söt. Enormt söt. Iallfall om man smaksätter den med en burk kokad kondenserad mjölk som jag gjorde. Men jag älskar sött. Och kondenserad mjölk. Kan vara bland det bästa som finns faktiskt.

Om du blir sugen på att göra den här glassen till nästa helg eller vilken dag somhelst förstås så finns receptet som är plättlätt ( ingen glassmaskin behövs ) att läsa i ett tidigare blogginlägg.

Jag smaksatte som sagt var min glass med en burk kondenserad mjölk som jag kokat i ett par timmar ( i burken ), detta finns också att köpa färdigt om man inte har lust att koka ihop kolan själv. Och så strösslade jag glassen med torrostade ekologiska mandlar med havssalt. Och eftersom jag visste att resultatet skulle bli en sötchock så tog jag hela 5 dl grädde i min sats av glass.

Recept på godaste och enklaste hemgjorda glassen.

puss

Julia

 

Med hopp om en godare och fredligare vecka!

kram

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Ja den här glassen var såå god!!

  Hannah 2015-11-17 13:08:22
  Svara
 • Det ser verkligen gott ut.
  Efter den hemska helgen i Frankrike, så känns det gott i hjärtat att ni och andra familjer har haft en mysig helg. Önskar och ber med tända ljus till alla som har det svårt just nu att det kommer att bli bättre, mycket kärlek till alla dem.

  Fisksoppa och nybakat bröd, det var ett tag sedan man gjorde det själv. Kanske man ska ta och göra nåt sånt igen, låter som en härlig middag och plus glassen såklart.

  Tack fina Julia för receptet.

  Kram

  Estela 2015-11-16 20:32:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!