Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

JULIA K

Recept på Granola

Jag är en frukostmänniska. Skulle jag leva ensam så skulle jag äta frulle till lunch och middag också. Älskar! Lite sött, lite salt, oändligt många variationer och så enkelt att svänga ihop en frukost.

Nåväl. Tänkte iallafall dela med mig av ett superenkelt recept på granola. Nyttig är den också. Använd gärna ekologiska ingredienser och välj honungen med omsorg. Gärna en närproducerad sådan. Vår honung är vår alldeles egna. Det är en helt otrolig känsla att använda egen honung. Smaken är gudomlig! 

R E C E P T   G R A N O L A

i n g r e d i e n s e r :

4 dl havregryn

6 msk jordnötssmör

3 msk honung

g ö r   s å h ä r :

Sätt ugnen på 150 grader.

Smält honung och jordnötssmör i en kastrull. Rör om med en sked.

Tillsätt havregrynen och rör om ordentligt.

Strö ut granolan på ett bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 10 minuter. Låt granolan stå kvar i eftervärmen tills den är knaprig.

Avnjutes allra bäst med syrlig filmjölk. Till frukost. Lunch eller middag…

Förvaras bäst i en glasburk med tätslutande lock.

Har du ett bra granolarecept att dela med dig av?

Jag tycker om torkade bär, frukter och knapriga nötter…

batch_IMG_1621batch_IMG_1608

IMG_1615-tile

batch_IMG_1602

batch_IMG_1616

batch_IMG_1620

Hej raraste!

Hoppas ni njuter lördagen. Här är den grå och regnig men jag har tänt levande ljus och så hänger jag i köket. Älskar kökshäng. Fixar granola, en gubbröra ( toppenlunch ), chokladbollar, kladdis ( det är ju kladdkakans dag idag vet ni ) och så…

Ta hand om er!

puss

Julia

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Oh vad sugen jag blir att testa detta! Och gubbröra. Alltså MMMMMMMH.

  Hannah 2015-11-13 19:37:23
  Svara
 • Å, älskar också frukostar! Gärna ägg i någon form!

  Villa Ekeborg 2015-11-08 21:23:15 http://villaekeborg.blogspot.se
  Svara
 • Jag blandar 3 dl havreflingor, 3 dl rågflingor, olika nötter och frön och kryddor (kanel, nejlika, kardemumma). Sedan blandar jag ca 1/2 dl honung och ca 1 dl rypsolja och rör ner det i flingblandningen och allt på en plåt. I ugnen, 175 gr , får det vara ca 15 min, jag blandar om ett par gånger. När allt kallnat blandar jag ännu i mandlar, russin och ev gojibär. Det är mycket blandande:-) http://hannasbokhandel.blogspot.fi/2014/10/musli-eller-granola.html
  Ditt recept verkar också gott, det ska jag prova!

  Hanna 2015-11-08 09:35:08 http://hannasbokhandel.blogspot.fi
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Åh tusen tack för receptet 🙂 Ska verkligen börja göra min egen musli och granola så att jag får de smaker jag själv vill ha 🙂 Kram

   juliak 2015-11-08 09:45:07
   Svara
 • Så gott det blev!!! Tack för att du delade med dig av receptet!!

  Lisa 2015-11-08 09:33:58
  Svara
Julia Ks webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!