Jag är en frukostmänniska. Skulle jag leva ensam så skulle jag äta frulle till lunch och middag också. Älskar! Lite sött, lite salt, oändligt många variationer och så enkelt att svänga ihop en frukost.
Nåväl. Tänkte iallafall dela med mig av ett superenkelt recept på granola. Nyttig är den också. Använd gärna ekologiska ingredienser och välj honungen med omsorg. Gärna en närproducerad sådan. Vår honung är vår alldeles egna. Det är en helt otrolig känsla att använda egen honung. Smaken är gudomlig!
R E C E P T G R A N O L A
i n g r e d i e n s e r :
4 dl havregryn
6 msk jordnötssmör
3 msk honung
g ö r s å h ä r :
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält honung och jordnötssmör i en kastrull. Rör om med en sked.
Tillsätt havregrynen och rör om ordentligt.
Strö ut granolan på ett bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 10 minuter. Låt granolan stå kvar i eftervärmen tills den är knaprig.
Avnjutes allra bäst med syrlig filmjölk. Till frukost. Lunch eller middag…
Förvaras bäst i en glasburk med tätslutande lock.
Har du ett bra granolarecept att dela med dig av?
Jag tycker om torkade bär, frukter och knapriga nötter…
Hej raraste!
Hoppas ni njuter lördagen. Här är den grå och regnig men jag har tänt levande ljus och så hänger jag i köket. Älskar kökshäng. Fixar granola, en gubbröra ( toppenlunch ), chokladbollar, kladdis ( det är ju kladdkakans dag idag vet ni ) och så…
Ta hand om er!
puss
Julia
Oh vad sugen jag blir att testa detta! Och gubbröra. Alltså MMMMMMMH.
Det där svänger du ihop hur lätt somhelst vettu 🙂
Å, älskar också frukostar! Gärna ägg i någon form!
Jaaa me to, ägg är ett måste 🙂
Jag blandar 3 dl havreflingor, 3 dl rågflingor, olika nötter och frön och kryddor (kanel, nejlika, kardemumma). Sedan blandar jag ca 1/2 dl honung och ca 1 dl rypsolja och rör ner det i flingblandningen och allt på en plåt. I ugnen, 175 gr , får det vara ca 15 min, jag blandar om ett par gånger. När allt kallnat blandar jag ännu i mandlar, russin och ev gojibär. Det är mycket blandande:-) http://hannasbokhandel.blogspot.fi/2014/10/musli-eller-granola.html
Ditt recept verkar också gott, det ska jag prova!
Åh tusen tack för receptet 🙂 Ska verkligen börja göra min egen musli och granola så att jag får de smaker jag själv vill ha 🙂 Kram
Så gott det blev!!! Tack för att du delade med dig av receptet!!