JULIA K

En alldeles ny vägg! Och kyl…

IMG_1526-tile

Konsoller hänger på tork i taket. Jag har målat de i samma nyans som väggarna de ska upp på. 

batch_IMG_1521

En sprillans ny vägg. Och väggar betyder piffelipiff! Ett par hyllor ska upp. Ett litet avlastningsbord ställas på plats. Ja bordet finns inte riiiiktigt ännu utan det ska C snickra ihop.

batch_IMG_1518

Och en ny kyl. En stoooor sådan men härlig utdragbara fryslådor. Knns väldigt ”köksig” och härlig.

Hej vännerna!

Ny vecka. En intensiv sådan för mig. Men jag tycker om det. Ett högt tempo om vardagarna. För att sedan kunna ta det absolut lugnt om helgerna.

Jag nämnde igår att det händer saker i köket. Och vi har fått en alldeles ny vägg minsann. Eller ja Carlos har byggt och byggt och kaklat och kaklat.

För er som följt köksrenoveringsresan vet att vi sålde bort vår bulliga creméfärgade Smegkyl i somras. Den var totalt opraktiskt för oss, hade många år på nacken och passade inte alls in färgmässigt till vår nya rostfria bänkskiva och blågråa väggar. Vi köpte en större alldeles vanlig vit kyl.

Under några års tid har vi funderat på hur vi ska få till ett litet badrum på nedervåningen och lösningen var att ta bort skafferiet helt och låta den ytan bli badrum.

Men badrummet skulle bli utan fönster och väldigt trångt. Så Carlos kom på den fenomenala idén att ta ett av våra köksfönster och ytan framför att ha till det nya badrummet ( som ska byggas nästa år ). Sagt och gjort. Så nu är den delen av köket puts väck och nya väggar har byggts och kaklats under de senaste två veckorna. Och nu fick vi plötsligt plats med en drömmarnas drömkyl. Och den döljer sig som ni kan se bakom den kaklade väggen. I en måttanpassad nisch som är kaklad. Den nygamla vita kylen kånkades in på butikens lager.

Och ni ska få se allt alldeles snart! Så fort färgen torkat och hyllorna är på plats. Jag är upp över öronen förälskad i vårt nya kök och jag och C går runt och myser och konstaterar att det här har vi gjort bra minsann.

Nu ska jag dra en sista strykning på konsollerna som hänger där i taket på tork.

kram

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Super fint! Roligt med ett lite annorlunda kylskåp, vad är det för märke på det? Är på jakt efter ett nytt själv!
  Kram

  Maria 2015-11-02 21:40:43
  Svara
 • Åh så fint! Älskar det där kaklet! Så himla fint!

  Sandra 2015-11-02 18:33:22 http://lyckligheter.blogg.se
  Svara
 • Den är jättefin,den där kylen, och jag har också tittat på den. Men jag tycker inte den verkar så stor men jag kanske har fel, vilken storlek har du? Jag har också 3 barn och behöver gott om plats för mat. Och ditt kök blir ju superfint:)

  Anna 2015-11-02 18:02:40 http://annabells-annabell.blogspot.se
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Den rymmer jättemycket och är väldigt välplanerad. Dock så kommer vi att komplettera med en till frys ute i gästhuset förmodligen då vi alltid har en himla massa bär, bakverk, svamp osv att förvara. Men det funkar såhär också helt klart. Kram!

   juliak 2015-11-02 19:29:59
   Svara
 • Wiie, så spännande!! Blir säkert super! Man kan ju ana! 🙂 🙂 sån härlig inspiration ni bjuder på ni 2. 🙂

  Anki 2015-11-02 16:51:45
  Svara
 • Wow,wow,wow!

  Mikaela 2015-11-02 14:53:52
  Svara
 • Åh, det var som jag trodde, en likadan kyl/frys som vår nya 🙂 Vi älskar den och den rymmer såå mycket! Vad duktiga ni är 🙂 Vi har haft hjälp av snickare vi men fixar såklart en del själva också. Kika gärna in och titta, vi är så glada över vårt nygamla kök!

  Hannasänglar 2015-11-02 12:42:58 http://Hannasanglar.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!