JULIA K

Tips på den perfekta blomman att ha på hösten!

batch_IMG_1489

IMG_1499-tile

batch_IMG_1493

batch_IMG_1484

IMG_1495-tile

batch_IMG_1510

Hej hopp november!

Tänk. Den allra första novemberdagem är här. Alldeles snart är det dags för julmys och planering men jag njuter av hösten än. Det är magiskt vackert ute fortfarande och inte sådär novembergrått riktigt ännu…

Såhär på hösten. Innan jag frossar i julens blommor så är de vansinnigt svårt att hitta fina växter tycker jag. Doftpelargoner är visserligen fint året om tycker jag. Men utöver det så hittar jag baske mig aldrig något som jag vill ha. Mer än snittisar, myrten och kryddor.

Men så åkte jag förbi en blomsterbutik igår ändå i hopp om att kanske kanske hitta något fint. Och det gjorde jag! Oooh lyckan var total. Över min lilla supersöta illgröna nya blomma. Som heter Novemberljus. Just nu blommar den inte men ska göra det just i november. Med vita skira långa strängar av blommor. Jag satte den i en Bergs kruka som för övrigt är en av mina absoluta favoriter när det kommer till krukor ( finns att köpa i min BUTIK )

Novemberljus är en gammeldags krukväxt som ska vattnas regelbundet och stå ljust men helst inte i direkt solljus. Verkar ju vara en alldeles perfekt växt tycker jag.

Nu ska jag sopa undan lite byggstök i köket. Det har hänt massor! Nya kylen är på plats där den ska, kaklingen är avslutad och väggarna har fått färg. Snart fattas bara piffet!

Sköt om er!

puss

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Åh…ja den lilla växten är verkligen förtjusande! Jag vet att den också kallas”Elisabet-blomma” för att den blommar just till Elisabets namnsdag som jag tror är 19 november!
  Tack Julia för en vacker och mycket inspirerande blogg!!
  Lena H

  Lena Hallgren 2015-11-02 08:54:59
  Svara
 • Åh tack fina du för tipset!! Har letat länge efter blommor som är fina i november! Det är ett sådant ledsamt glapp från att pelargonerna börjar deppa tills man kan börja ta in hyacinter! Kram Anna

  Anna 2015-11-01 20:38:09
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Så lite så 🙂 Ja glappet är verkligen som du säger ledsamt och svårt att fylla med något som känns alldeles rätt…
   Kram!

   juliak 2015-11-02 08:47:17
   Svara
 • Hej! Vad är det för färg på väggen där den söta blomman står? Jättefin grå färg tycker jag. Kram Camilla.

  Camilla Ermilin 2015-11-01 14:01:08
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!