JULIA K

Livet. Och fredag.

batch_IMG_1092

Höstfin matta till köket. Älskar älskar denna dova lite mörkare turkosa färgen.

batch_IMG_1096

Nya kuddar i soffan är nog bästa sättet. Att göra höst på. 

batch_IMG_1097

Senaste Femina ligger i helgens hög av inspiration. 

batch_IMG_1101

Tipselitips! Köp två buketter och slå ihop till en lite maffigare. Ica har ofta superpris på just rosor i bunt till helgerna.

batch_IMG_1104

Helgens skönhetsuppdrag är mina stackars naglar som blir lika sköra som händerna om hösten. Ett vårdande underlack från Essie som jag hoppas ska göra lite underverk.

batch_IMG_1103

Hej söta!

Pjuh. Sicken dag. En väldigt fin sådan. Och mindre härlig…

Ni som har lite större barn vet precis vad jag menar tror jag. När det ringer i telefonen och man ser att det är skolan som ringer.

Hjärtat stannar upp. Alla ljud, allt runtomkring försvinner. Och man hinner önska och be en innerlig önskan om att det inte ska ha hänt något allvarlig.

Fröken berättade att Noell hade blivit slagen. Och som lite bakgrund och bra att veta är att Noell är en väldigt snäll liten kille som precis aldrig är involverad i några konflikter. Varken muntliga eller fysiska. Min fina!

Men idag hade han råkat bli dagens offer för en annan pojke som faktiskt slagit sina klasskamrater sedan förskoleklass med jämna mellanrum. Förskoleklass! De går i fyran nu. Det är precis aldrig någonsin acceptabelt och jag kan bli så ledsen och arg att det inte görs något som faktiskt ger en effekt. Systemet är kringelikrokigt och åtgärder tar tiiiid. Men under den tiden far ju faktiskt barn illa. Idag blev det Noell som gjorde det.

Carlos åkte bums till skolan efter samtalet och jag kan nästan känna mig lite illa till mods som själv inte reagerar och agerar på det viset. Jag grät efter telefonsamtalet. Men vad hjälps det? Och min känsla är att detta kan vara första gången som faktiskt någon ställde krav och gjorde det mycket tydligt och klart för samtliga att det som hänt inte är acceptabelt.

Näe. Fram för snabba åtgärder och en trygg skola för våra barn. Och med tanke på gårdagens helt fruktansvärda dåd i Trollhättan så känns det i allra högsta grad aktuellt att prata om den trygga skolan. Som i min värld ska vara en självklarhet. Men så känns det sannerligen inte just nu. Ingen ska behöva bli utsatt för våld punkt punkt punkt och slut!

Annars så är jag så oerhört nöjd med Noells klasslärare som är fantastiska! Verkligen. Och Noell trivs och har en hög med fina vänner på skolan. Men jag ville ändå berätta om dagens turbulens. Livet och vardagen ni vet…! Kände att jag behövde få berätta innan jag kör på fredagsfeelingen. Faktiskt. Och jag hoppas att ni tycker att det är ok att ta del av det. Livet är ju liksom livet.

Annars så har jag och rosenknopp gjort Ica Maxi och fyllt på med helgens godsaker och jag har tagit mig an att tömma heeeela skafferiet inför ännu mer köksrenovering. Den nya kylen skulle visst levereras ikväll också *oups*  så här har vi att göra.

Helgen är alldeles oplanerad och efter helgen tar höstlovet vid. Underbart! Jag är supersugen på att baka och laga en massa mat så det är ungefär det jag planerar att göra. Kanske baka knäckebröd och svänga ihop en granola? Och fånga oktobersolen. Och höstpiffa lite till.

Vad ska ni hitta på?

puss

Julia

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Hoppas Noell mår ok nu och att ni får effekt på ert agerande! Håller helt med dig om att åtgärder tar sådan tiiiid och att personalen kämpar för att göra allt under den tiden för att skolan ska vara en trygg plats för alla elever. Har varit med om en liknande händelse där min dotter blev sparkad i magen av en kille i klassen. de går i 2:an…Jag grät på jobbet när skolan ringde och berättade….Pojken är väldigt utåtagerande och är redan under spot-lighten i skolan så att säga. Det jag blev som mest förbannad över var att inte pojkens föräldrar kontaktade mig och frågade hur min flicka mådde…Jag ringde dem efter 2 dagar och då hörde man hur pappan skämdes (bad om ursäkt flera gånger) men hade ändå en ursäkt för att hans son hade sagt att han och min dotter nu var sams och att allt var ok…Jag blev så heligt förbannad och informerade då pappan om att det är väl sällan förövaren som ska få berätta om allt är ok efteråt…Pojken går dessutom på karate och det tyckte jag också var allvarligt då de där är mycket noga med att man inte får bruka våld. Fattar fortfarande inte hur föräldrarna inte kunde komma sig för att kontakta oss…!! Min dotter är ok nu och hon har mycket kompisar så hennes dagar är bra men jag glömmer det aldrig!

  Jessica E 2015-10-26 09:15:56
  Svara
  • Svar på Jessica Es kommentar.

   Men FY så ledsen jag blir för din och din dotters skull. Usch blir verkligen upprörd. Ja jag väntar också ett samtal med en ursäkt men icke. Personligen skulle jag ta mitt barn till det barn mitt barn skadat och be om ursäkt. Det minsta är ett telefonsamtal men nej…

   Rimmar mycket illa med kampsportskunkspaerna också då man är ytterst noga med att den inte får missbrukas.

   Jag blir också matt över att det känns som att man på något vis tar udden av det hela då det handlar om barn. INGEN ska behöva bli utsatt för våld.

   kram

   juliak 2015-10-26 09:37:46
   Svara
 • Hej.
  Det är hemskt och tråkigt att det händer saker som det du berättar om ang din Noell. Vad jag kan berätta som är mamma till en pojke som i likhet med den pojken som gav sig på din son är att vi föräldrar till dessa barn (som också är små kännande och levande individer) jobbar helt i motvind. Mycket svårt att få kompetent hjälp för sitt barn som är utåtagerande. Dessutom så vänder andra föräldrar både son och mig ryggen. Ett liv utan vita drömmar om man säger så, hoppas du förstår mig rätt.
  Önskar också att skolan o vården var mer kunniga och kunde trygga allas skoldag.
  Kram Hanna

  Hanna 2015-10-24 22:01:59
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Hej Hanna, jag beklagar verkligen din situation. Verkligen. Ja det är ju det som är min största önskan, en trygg och givande skola för precis alla. Och föräldrar som engagerar sig och samarbetar. Stor kram! Julia

   juliak 2015-10-25 11:44:54
   Svara
 • Usch, det är så hemsk när något händer sina små älsklingar och dom inte kan få känna sig trygga i skolan… SÅ bra att ni tog tag i det och visade att det där är verkligen inte ok så kanske dom tar tag i det på riktigt!

  AC 2015-10-24 19:15:28
  Svara
  • Svar på ACs kommentar.

   Ja! Och allt är bara fint med Noell och han blev glad att vi verkligen tog tag i det. Omedelbart. Kram! J

   juliak 2015-10-25 11:47:01
   Svara
 • Ja usch vad det gör ont i mammahjärtat när ens barn råkar ut för något ont! Svårt att tänka bort då de ju är de allra allra viktigaste i ens liv och när det gäller dem så är man så skör. Jag tror att det viktigaste är att prata med sitt barn om att det inte är deras fel att det finns andra barn som inte mår och inte har det bra, och som låter sin ilska gå ut över andra som är helt oskyldiga. Det är jobbigt när barnen är så stora att man inte kan skydda dem längre utan de är helt utlämnade till sin egen styrka och andra vuxna och vänner om det händer något i skolans värld. Starkt av Carlos att åka till skolan. Det är bra med signaler både för vuxna och barn som visar att det inte är något som kan accepteras utan att någon säger nej.

  kram på dig och din fina familj

  Anna 2015-10-24 18:38:58
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Åh ja just exakt så! Ja jag tycker att det är riktigt jobbigt den biten. Utelämnade till sin egen styrka. Man vill ju vara med i jobbiga situationer. Fin söndag :)! Kram

   juliak 2015-10-25 11:49:10
   Svara
 • Åh så trist och jobbigt för er fina Noell! Mina tre mirakel är ännu inte skolans värld men redan nu kan jag få en liten klump i magen när jag tänker på allt som kan hända. Hoppas på att det sker en förändring så att er pojke slipper råka illa ut fler gånger. Bästa helgen till er! Kram Anna /Ljuva lantliv

  Anna Ewerman 2015-10-23 23:31:02 http://www.ljuvalantliv.blogspot.se
  Svara
 • Åh jag måste fråga var du hittat den fina mattan? Den ser så tunn och alldeles ljuvlig ut! 🙂

  Jenny 2015-10-23 23:00:53
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Åh vet du den kommer från min butik, ska försöka lägga ut den under veckan som kommer 🙂 Kram!

   juliak 2015-10-24 08:09:38
   Svara
 • Usch vad tråkigt!! Känns som det är många barn som lider i tröga system. Speciellt att det skiljer sig så mycket mellan kommuner hur resurser tilldelas och hur snabbt utredningar sker… Och det här med Trollhättan så fruktansvärt! Kram!!

  Pernilla m 2015-10-23 20:49:08
  Svara
  • Svar på Pernilla ms kommentar.

   Jaaa så lång tid i ett barns liv liksom? Trollhättan är ogreppbart. Inte förvånande sorgligt nog men så så så fruktansvärt. Kram!

   juliak 2015-10-24 08:13:50
   Svara
 • Hei Julia! Jeg syntes det er så fint at du forteller og jeg er SÅ enig med deg! Det burde være absolutt nulltoleranse for at fra slag, spark, mobbing osv i skolen. De små skal kunne kjenne seg trygge, og de som trenger ekstra oppfølging og hjelp bør få det, kjapt. Det bør virkelig ikke ta 4 år! Håper alt står bra til med fineste fineste Noell og at han har det bra. Hørte på radioen og leste i avisen i dag om det som hendte på en skole i Sverige i går, tragisk!
  Ønsker dere alle en nydelig og fin helg og høstlov neste uke 🙂 Klem fra meg

  Anette Grimstad 2015-10-23 19:17:16
  Svara
 • Jag är själv lärare och känner tyvärr igen en del i det du skriver. Att det tar väldigt lång tid innan det händer något och att det ibland går för långt innan åtgärder vidtas. Hemskt för alla inblandade! Som lärare är det heller inte alltid lätt, utan jag tycker att ni ska gå vidare till skolledningen och kräva t.ex. resurser eller vad det nu är som behövs.

  Hoppas Noel kan lämna det här bakom sig och att det inte händer igen!

  Många kramar

  B 2015-10-23 19:02:03
  Svara
  • Svar på Bs kommentar.

   Ja de känns hemskt för alla inblandade verkligen, barn som föräldrar som pedagoger. Han är på gott humör och saken känns utredd. Kramar!

   juliak 2015-10-24 08:12:52
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!