JULIA K

Fredagens och fortsättning på kökrenoveringen…

batch_IMG_0671

Jag fann ett par superbilliga hortensior i kruka på torget som var lite halvskruttiga. Klippte av blomkvistarna och satte i vas.

batch_IMG_0561

Carlos snickrade under veckan ett par hyllor att sätta i fönsternischerna.

batch_IMG_0650

Perfekta piffhyllor! Jag älskar att förvara köksprylar, textilier och böcker synligt i köket. Det blir sådär härligt ” köksigt” och charmigt tycker jag.

batch_IMG_0548

Man kan byta efter årstid och vilken inredningsfeeling man är inne i just för tillfället. Den kan ju helt klart variera…

IMG_0672-tile

Just nu är jag inne på blått, grönt och mörkare aqua. En ny köksmatta i den senast nämnda färgen får det bli när jag gör höst här hemma på allvar. Kanske till helgen?

batch_IMG_0551

Nu är all kakel på plats. 

batch_IMG_0655

Även på andra sidan. Här fattas dock fogen än så länge. Kaklet är ett klassiskt blankt vitt 15 x 15 cm som lagts omlott med en list upptill.

batch_IMG_0633

Och dagens jag i Gina Tricot jeans ( som alltid typ ) och en lååång skön svart oversized polo från Hope. Ungefär hur skön som helst och en riktigt räddare i nöden de dagar man mest vill mysa runt i något skönt.

IMG_0669-tile

Hej vännerna!

Om ni visste hur glad jag blev när jag kikade in här. Tack sötaste! Fin respons och en del önskningar som jag självklart ska uppfylla. Jag är alldeles fylld av härlig blogginspiration nu, underbart! Så än en gång, tack för att ni tog er tiden. Har till och med lärt mig att göra enklare collage. Inte illa va?

Jag och rosenknoppen började dagen med finfrukost med bästa vännerna hos oss. Det är verkligen en så oerhört lyxig start på helgen. Att få prata om stort som smått och Hannah är alltid så djupt fascinerad över att det precis alltid hänt något nytt här sedan sistens trots att häromsistens inte var särskilt länge sedan. Hon är den bästa av vänner man kan tänka sig. En sådan som man liksom känner sig alldeles lycklig av att få träffa och energin fylls på till bredden varje gång vi ses.

Och på tal om nytt så är nu andra delen av köket kaklat. Bänkskivan beställd ( alltså jag dör lite på den, SÅ galet fin ), och hyllorna är på plats i fönsternischerna. Ännu en av Carlos briljanta förslag. De där hyllorna. Hoppas nu att ni inte ledsnar på vår köksrenoveringen och alla bilder. Men jag vill så gärna visa allt nytt för er vartefter.

Nu ska här bakas chokladkaka och så ska jag fånga det sista av ljuset ( ljuset alltså, den här hösten är alldeles makalös, kan verkligen inte minnas en droppe regn ) då jag har en höööög av saker som ska fotas till nätbutiken.

Ta hand om er och njut fredagen!

puss

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Underbara Julia och Belle, vad jag är glad att ni finns! <3

  Hannah 2015-10-21 13:57:33
  Svara
 • Hej!
  De små hyllorna i fönstret är praktiska och superfina. Hur har ni monterat de små ”klossarna” som skivorna vilar på?
  Kram Lena

  Lena 2015-10-18 22:43:52
  Svara
 • Hej Julia, jag ska precis måla vårt kök och jag letar efter den kulören ni har. Vilken färg och kulör har ni använt?
  /åsa

  Åsa 2015-10-18 22:06:25
  Svara
  • Svar på Åsas kommentar.

   Hej Åsa,

   Färgen kommer från Flugger, matt akrylatfärg till vägg och fasad kulör 5494

   Kram Julia

   juliak 2015-10-19 08:27:47
   Svara
 • Vad är det för slags kök? Har för mig att ni haft köket ett tag och jag undrar om det klarat sig från vattenstänk/droppar som gör att träet blir bubbligt, förstört?

  Erika Jansson 2015-10-18 18:29:00
  Svara
  • Svar på Erika Janssons kommentar.

   Ikea. Vi har haft det i drygt elva år och de är i så så fint skick än trots tre barn och mycket kökshäng. Kan verkligen rek. Kram! Julia

   juliak 2015-10-18 19:35:04
   Svara
 • Hej!
  Tycker att köket blir superfint. Är nyfiken på vad det blir för bänkskiva;)

  Dina jeans ser jättesköna ut. Hur är de i storleken? Funderar på att beställa några par – kommer aldrig in till stan så att jag kan prova…

  /J

  J 2015-10-18 13:05:23 http://www.huse1.blogspot.com
  Svara
  • Svar på Js kommentar.

   Tack söta 🙂 De är normala i storlek men sådär galet stretschiga så det gör inget om de är något små så att säga.
   Bänkskivan blir en klassisk marmorskiva, åh som jag längtar 🙂 Kram!

   juliak 2015-10-18 14:55:01
   Svara
 • Hej finaste Julia 🙂

  Jäklar i min lilla låda så snyggt köket erat blir! Inte förvånad ett endaste dugg dock 😉
  Sen är det rätt skönt att se att även om du ”uppdaterar” köket så viker du inte av från din stil utan håller dig alltid på en linje som du kan så bra.

  Ha en fin söndag. Kraaam

  emma 2015-10-18 11:32:19 http://ambivalenthome.myshowroom.se
  Svara
 • Hej! Jag är lite nyfiken på glasvasen i detta inlägget, funderar på om den är i minsta laget. Skulle vara roligt att få se lite närbilder på den. Använder du din som ljusstake också eller har du bara blommor i den?

  Erika Jansson 2015-10-17 12:36:49
  Svara
  • Svar på Erika Janssons kommentar.

   Den kommer från Tine K och finns i min butik där de också finns fler bilder om du är nyfiken 🙂 Den är ganska så stor men det finns sådana likadana men ljuskoppar 🙂 Kram

   juliak 2015-10-18 15:14:10
   Svara
 • Whooho det blev ju supernice med hyllan där!! Han kan han, din karl! Ja, och du med för den delen 🙂
  Den ser allt mysig ut den där hope-tröjan! Kollade in den på Mq sistens jag var på shoppingtur… Men F har satt köpstopp på mig tills vårt kök är klart… Well well 😉
  Kram!

  Pernilla m 2015-10-16 19:40:09
  Svara
 • Så fantastiskt fint!!! Jag vill också göra om i vårt mörka ek-kök så jag får mycket ideér och inspiration av detta!

  Jessica E 2015-10-16 15:47:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!