JULIA K

Tips på badrumspiff och lite matteångest…

IMG_0387-tile IMG_0349-tile

Hej söta!

Inne en snabbis för att visa vad jag fått in i butiken. Dör en smula av dessa handdukar faktiskt. Makalöst fina med fransar. Och ekologiska. Blir inte så mycket bättre. Jooo det blir det ju. Glömde berätta att de är superfluffiga också. Fina, ekologiska och fluffiga. Bästa kombon på handdukar kan jag tycka.

En annan nyhet är de vita våfflade badrumsmattorna. Som finns i två olika storlekar Jag har själv letat efter modell större då vårt badrum i gästhuset är ganska stort och en liten matta ser så pluttig ut. Men nuså.

Handdukarna och mattorna finns bland lite annat fint under nyheterna i butiken.

Nu ska jag fortsätta slita mitt hår. Noell har studiedag och har fått hemläxa i mitt favvoämne matematik. Not. Alltså alldeles på allvar så tillhör jag nog skaran uslast i landet på just matematik. Att jag sedan skrattretande nog har en examen i matematik från Lärarhögskolan säger nog mer om just lärarhögskolan än mina matematikkunskaper. I mitt vardagsliv så fungerar enklare huvudräkning finemang. Och allt utöver det hjälper miniräknaren mig med. Bra så. Jag klarar mig. Och skulle aldrig få för mig att på skoj sitta och räkna ut något annat än det jag absolut måste få fram ett resultat på.

Men nu får jag visst återuppleva mellanstadiets hääärliga divisionsuppställningar. Ser sådär mycket fram emot högstadieläxor…men Carlos är så mycket duktigare än mig och så får vi nog ta in hjälp där vi inte räcker till. För man kan faktiskt inte vara bra på allt även om man önskar det.

Tjing!

Julia

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Matte är grymt. Så gudomligt skönt med ett ämne där frågor bara har ett endaste rätt svar 😀

  Hannah 2015-10-21 14:02:37
  Svara
 • Hej!
  Vad heter det vita kaklet ni har i ert stora badrum? Det är lite oregelbundet i kanterna. Vad har ni för fog också?

  /Hanna

  Hanna 2015-10-14 13:48:56
  Svara
 • Hej Julia och tack för en mycket bra blogg! Håller med dig om att matte är råtrist och svårt många gånger. Blev dock förvånad över din syn på Lärarhögskolan. Jag är själv utbildad gymnasielärare och lärde mig otroligt mycket av duktiga och erfarna lektorer vid Umeå Universitet. Har ingen aning om var du studerade men jag tyckte bara att det lät så trist när du drog hela lärarutbildningen över en och samma kant. Nu kan man ju såklart ha otur och hamna på mindre bra utbildningar och lärosäten, men att generalisera tycker jag är orättvist. Hoppas du förstår hur jag tänker och att du inte tar illa upp, det var inte tanken i alla fall utan jag ville mest uttrycka min mening och försvara i alla fall Umeås lärarutbildning 🙂 Ha en fin tisdagkväll!/Carolina

  Carolina 2015-10-13 16:15:31
  Svara
  • Svar på Carolinas kommentar.

   Nej nej jag talar om just Lärarhögskolan i Sthlm. Vi var den första kullen som examinerades ( nya utbildningen ) och utbildningen var stundtals oerhört slapp, rörig och kravlös. Och det var vi rörande överens om, jag och mina studiekamrater. Och det håller jag verkligen fast vid. Ville man så kunde man med ganska stor lätthet glida sig genom en hel del vilket man kanske i tidiga 20-års åldern ibland ville…
   Mycket var givande och bra och vi hade flertalet oerhört skickliga lärare. Det är säkert olika vid olika skolor och vid olika tidpunkter.

   /Julia

   juliak 2015-10-13 16:33:24
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!