Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

JULIA K

Snabbt och enkelt lördagsbak!

batch_IMG_6686 batch_IMG_6688 batch_IMG_6689

Hej söta!

Lördag och en alldeles underbar sådan med solsken och inget annat än mys och kanske en liten tur för att köpa skor till barnen. Barnfötter växer minsann hur snabbt som helst faktiskt. Jag tycker inte att jag gör annat än köper skor…

Ville mest önska er en vacker lördag och dela med mig av ett enkelt kakrecept. Jag tycker verkligen om enkla rena smaker när det kommer till bakverk. Klassiska utan så mycket krångligheter. Hur gott är de inte med ett glas mjölk och ett gäng havreflarn…mmm! Snabbt går det att göra och lite större barn bakar dessa alldeles själva utan problem.

 

R E C E P T   H A V R E F L A R N

c a  30 stycken

i n g r e d i e n s e r :

75 gram smör ( använd alltid smör, margarin är inget att ha)

1 dl socker

1 dl havregryn

1 dl mjöl

2 msk mjölk eller grädde

2 msk sirap

1/4 tsk bakpulver

 

g ö r   s å h ä r :

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt de övriga ingredienserna. Rör ihop till en smet och klicka ut på antingen smord plåt eller på bakplåtspapper. Tänk på att de flyter ut ganska mycket. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 5 minuter eller tills de blir gyllenbruna. Låt flarnen svalna och njut!

kram

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Mmm vad gott!

  Hannah 2015-10-12 21:28:07
  Svara
 • Testat nu tre gånger å inget som flyter ut alla. Allt bara smular sönder. Tog en screenshot på receptet när du precis lagt ut det och på det står det inget socker med i receptet. Tror du kanske varit inne senare com ändrat? Synd jag missade det.

  Marlene 2015-10-12 19:39:48
  Svara
  • Svar på Marlenes kommentar.

   Hmm undrar varför det kan ha blivit så 🙁 Sockret ”trillade bort” men jag la till den precis direkt efter att jag korrläst receptet efter publicering. Det vill säga max en minut efter publicering. Jag är hemskt ledsen! Kram J

   juliak 2015-10-13 08:29:30
   Svara
 • Håller helt med dig, smör är det bästa som finns!

  Sofias Lantliv 2015-10-12 17:11:00 http://Sofiaslantliv.wordpress.com
  Svara
 • Hej! Tack för en toppenblogg! Tycker alltid det ser så gott ut när du har lagat mat. Själv kör jag i regel fast i kanske fem rätter som jag lagar till lust och leda. Skulle vara roligt om du ville dela med dig av tex en veckomeny med lite goda recept någon gång. Önskar dig en trevlig söndag!

  Sofia 2015-10-11 09:46:00
  Svara
 • Men….finaste lilla Julia. Vad var detta för recept ?????? Jag bakar mycket, men detta små torra bollar, inget som flyter ut minsann. Fattas något i recrptet? Kram Inger

  inger 2015-10-10 15:58:16
  Svara
  • Svar på ingers kommentar.

   Åh men så märkligt! Detta receptet har jag använt i åratal…med samma lika bra resultat! Kram

   juliak 2015-10-11 11:46:45
   Svara
 • Håller med dig inte lilla Julia. Margarin..aldrig i mitt hus. Smör.. alltid. Dessa ska jag baka nu. Dubbla med lingongrädde emellan. Kram Inger

  inger 2015-10-10 15:14:08
  Svara
Julia Ks webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!