JULIA K

Min plats på jorden…

batch_IMG_8935 batch_IMG_8939

 

 

Ja. Det här är min plats på jorden. Där de jag älskar oändligt och allra mest för alltid finns. Med mig. Och där jag känner trygghet och lycka. Över det lilla. Och stora. Jag är så tacksam för min plats på jorden. Och hur vackert livet är.

Jag önskar innerligt att alla fick ha sin lilla plats på jorden. Men så är det inte…

Och det gör ont i hjärtat att tänka på hur många människor det är som precis just just just nu far illa. Jag kan inte förstå. Inte greppa.

Men jag tänker att jag kan göra någonting.

För att bara se på. Eller blunda för att det är obehagligt. Det tänker jag inte göra.

Jag kan göra någonting. Om än litet…

Min plan är att njuta än mer av min plats på jorden, och min vardag. Min vardag av matlagning, tvätt, nytt nagellack, pussar, gräl, räkningar, regnmoln, fredagsmys, nya fluffiga kuddar, brödsmulor under köksbordet och ja precis allt det där. Som är min vardag. En himla fin vardag som jag aldrig skulle vilja byta bort mot något annat i hela världen…

Och inte ska jag endast vara tacksam för det jag har. Jag har idag skänkt en slant till Röda Korset. Pengar som går till katastrofhjälp i Syrien.

Tipsa gärna om fler sätt att hjälpa till på! Eller organisationer som är bra och pålitliga.

 

Ha nu en riktigt fin fredag! Här är det en riktigt härlig fredagsfeeling redan sedan tidigt imorse. Jag och Belle bjöd nämligen över bästisarna från Muskösund på finfrulle och det kan vara den allra bästa starten på en helg faktiskt.

puss

Julia

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Ja du.. Vi är nog många som förfäras över det som händer nu och vi är många som vill bidra..
    Ha en fin helg!
    Kram Anna

    Ekenäsliv 2015-09-04 21:53:16 http://www.ekenasliv.se
    Svara
  • Jag känner precis som du, att man blir extra tacksam för det man har, men också att man vill hjälpa. Jag bor i Uddevalla och en granne berättade att flera han känner blivit ”coacher” för hitflyttade flyktingar. Det innebär kort att man hjälper dem att komma till rätta här på deras nya plats på jorden. Man kan visa dem stan eller havet, hjälpa med självscanner i mataffär eller helt enkelt ta en kopp kaffe ihop. Ge lite trygghet som medmänniska. Jag tycker att det låter så fint och ska se om inte även jag kan bli coach.

    Tack för en väldigt fin blogg!

    Marie 2015-09-04 19:01:32 http://[email protected]
    Svara
  • Du har så rätt, vi har så mycket vi borde vara tacksamma för och ta vara på. Vi har tryggheten de som flyr sitt hemland saknar och vi tar tryggheten för given.

    Hanna 2015-09-04 16:15:31 http://hannasbokhandel.blogspot.fi
    Svara
  • Jag håller med, man får verkligen perspektiv på livet! Man ska verkligen vara tacksam för det man har och inte ta något för givet.
    Jag har oxå skänkt pengar men kan tipsa om att vigörvadvikan har insamling av kläder, skor etc i Gubbängen/Enskede nästa lördag. Gå on på sidan, de har även fler. Bara man gör något!

    Anna 2015-09-04 14:32:41
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!