JULIA K

Vinn en hel månadsförbrukning av mellanmål från ICA Gott liv!

Hej!

Nu är det dags för mitt tredje och sista inlägg i samarbete med ICA och denna gången ska ni få vara med om ni vill!

Ica tror på och vill inspirera till vardagsmotion och fler goda vanor! Genom appen ICAS hälsorabatt får jag rabatt på ICAS varor  ( ju mer jag rör på mig desto mer rabatt får jag ) och förutom rabatten så ser jag varje dag hur många kilometer jag gått eller joggat. Rabatten gäller på ICA Gott liv och frukt och grönt.

Himla bra pepp att hålla koll på den dagliga motionen och försöka utmana sig själv till ännu mer motion.Jag som älskar att ta ett par joggturer i veckan har hamnat i ett riktigt sommarlovslunk…

Men nu är appen ICA hälsorabatt installerad och jag är superinspirerad till att ta tag i de goda vanorna igen.

I de goda vanorna ingår självklart också en sund kost och nu har ni chansen att vinna en hel månadsförbrukning av mellanmål från ICA Gott Liv.

Alldeles perfekt nu när vardagen tar vid!

Tävlingsreglerna är enkla!

Det enda ni behöver göra är att lämna en kommentar under det här inlägget och berätta om era bästa knep för att få till mer vardagsmotion. Tävlingen pågår från och med den 17:e augusti till och med 24:e augusti 2015. Jag utser den lyckliga vinnaren på måndag om en vecka.

 
Ni kan läsa mer om ICA Gott Liv på deras hemsida  här (klick klick) !

Och appen ICA Hälsorabatt hittar ni här (klick klick ) !

Vinnaren av tävlingen får en månadsförbrukning av mellanmål från ICA Gott Liv, exempelvis bär- och nötmixpåsar, frukt- och nötbars, torkade frukter och nötter.

 

IMG_6728-tile

IMG_6752-tile

batch_IMG_6818

batch_IMG_6797

 

Kram och stort lycka till!

Julia

( Inlägget publiceras i samarbete med ICA och därifrån kommer också mina supersköna träningskläder, byxorna har hög midja och det är så skönt att ha när man springer tycker jag.)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
93kommentarer
 • Hej! Gud vilken rolig tävling

  Lina 2015-08-26 18:06:09 http://Nouw.se/Linahidling
  Svara
 • Vardagsmotionen betyder så mycket och så olika för många. För småbarnsföräldern kan 10min promenad på lunchen vara lyxen att på hela dan att få göra någonting eget och för singeln som är ute i svängen kan promenaden hem från jobbet eller den där träningsdejten vara en bra lösning. För det handlar egentligen inte om vad du gör utan att du gör den. Ta cykeln till jobbet, promenera ett extra varv runt kvarteret, skippa sista hållplatsen på tuben, gör 15min yoga hemma eller boka in en promenaddejt. Dvs gör det där som din kropp behöver och förtjänar. Även om det känns jobbigt så lovar jag att du kommer tacka dig själv för att du tog den där promenaden eller gick upp för de där trapporna. Vardagsmotion behöver inte vara krångligare än så. Vardagsmotionen är för själen, för att vi ska orka kunna njuta lite extra och må sådär fantastiskt bra!

  Johanna 2015-08-24 10:45:34
  Svara
 • Mitt bästa tips för vardagsmotion börjar med maten. För att orka, känna lust och styrka behöver jag äta bra måltider men också energirika mellanmål. När min kropp får bränsle orkar jag sedan ta cykeln istället för bilen, trappor istället för hissen och en extra promenad i fint kvälljus. För mig handlar det om en helhet. Och om balans. Ingen stress kring motion och krav, utan lustfyllt och energigivande!

  Vinsten skulle passa PERFEKT för att fortsätta denna tämligen nya livsstil; bars, frön och nötter utgör superba mellisar för en stark kropp!

  Heja mig i tävlingen 🙂

  Karin & Z 2015-08-23 21:38:13
  Svara
 • Min vardagsmotion består av cykel till jobb, dagis och affären och ofta blir det någon extra tur då min 2-åriga dotter älskar att åka cykel. För övrigt brukar jag varva löpning och styrketräning 3-4 gånger i veckan.

  Och du, vilken fin blogg du har!:)

  Sara 2015-08-23 21:32:59 http://mornestedt.se
  Svara
 • mitt bästa knep för att få mer vardagsmotion är att skippa bilen, gå och handla, bär hem maten alt dra hem den i en dramaten, ska du hämta paket, gå och hämta paketet, ska du hämta barnen , gå och hämta de , att gå istället för att ta bilen gör mycket både för hälsan och miljön, det kan vara lite besvärligare och kan tyckas ta mer tid men man får igen den tiden då man inte behöver stå i bilkö samtidigt som man umgås med sitt gåsällskap om och när man har det 🙂

  magdalena s 2015-08-23 21:28:43
  Svara
 • Jag är gärna med, super bra tävling
  jag hoppar av en station tidigare och går den sista biten till jobbet och går 3 extra stationer från jobbet när jag slutar, jag tar trapporna istället för hissen. Jag har börjat använda en steg räknare på mobilen vilket gör det mycket roligare när man kan se hur mycket man har gått under dagen. 🙂 Slog även vad med en arbetskamrat gör det roligare och mer peppande att fortsätta.

  linda 2015-08-23 19:45:15 http://www.nouw.com/LindaLinnros
  Svara
 • Längs min cykelväg till centrum har jag körsbärsträd, äppel- och päronträd, plommon, hallon, vinbär, krusbär, rabarber och blåbär och kantareller i stadsskogen.
  Med cykeln kommer jag nära och kan ta en tur till fots en bit in i skogen. Det är fest varenda dag och garanterat närodlat.

  Helena i Uppsala 2015-08-23 18:55:40
  Svara
 • Hej!
  Jag försöker att få till min vardagsmotion genom att gå till arbete istället för att ta bussen,skippa hissen och gå upp och ner i trapporna,på lunchrasten tar jag en promenad med några arbetskompisar samt försöker jag att tänka på hur jag äter och mår./ Anita

  Anita Söllwander 2015-08-23 15:02:50
  Svara
 • Det första jag tänker på är att låta bilen stå,
  låta allt ta lite längre tid, unna sig att gå!
  En utmaning med bästa vännen är en annan bra sak:
  båda väljer något som är i deras egen smak.
  Kanske gå långpromenader till att börja med
  – en oskyldig övning som blir till långa löpturer,
  ja vardagsmotion med besked!

  Paola 2015-08-23 13:12:18
  Svara
 • Hej. Det här med att få ihop livet med allt man önskar är svårt tycker jag och det jag tummar på i första taget är min egen
  motion. Tyvärr kan man nog säga. Jag har dock några smågrejer för mig för att få till lite extra steg och rörelse bla så står jag alltid upp och arbetar. När jag sorterar in tvätt så tar jag inte hela högen till resp garderob utan tar småhögar så det blir flera turer till ungsuddarnas (har 3) och till våra garderober. En rätt fånig grej när man tänker efter men det gör faktiskt en del:). Mellis för en månad vore drömmen, behöver lite inspiration för att komma från mackträsket.
  Ha en bra helg!

  Anne 2015-08-21 23:02:19
  Svara
 • Mitt bästa knep är att skaffa en stegräknare till dig själv och en kompis/pojkvän/flickvän och sen jämföra dem en gång i veckan, den som förlorar får bjuda på middag/lunch/fika, spelar inte så stor roll vad vinsten är, bara båda är överens och att det är något som båda vill vinna så ger det motivation!

  Daphne 2015-08-21 17:34:44
  Svara
 • En kombo av struktur glädje & belöning är mitt egna knep för att peppa mig själv! Motto: det är ingen annan som gör det åt dig, knyt skorna & ut!

  Marita Eghult 2015-08-21 11:52:08
  Svara
 • Hej! Mitt tips för vardagsmotion är att 1) Skaffa ett gäng barn i olika åldrar – du får garanterad allsidig intervallträning när du springer efter de mindre samt gör böj-plockrörelsen efter tonpåringarna chips- och smoothieorgier. 2) Ha ett gångmål varje dag som känns kul (museum, något som är snyggt att fota, någon udda grej att köpa). 🙂 Ha det gött!

  Maria Erlandsson 2015-08-21 11:41:11
  Svara
 • Mitt bästa tips för vardagsmotion är att lämna bilen hemma och ta cykeln istället. Vi bor i ett relativt litet samhälle, men det är ändå så lätt att ta bilen när man ska någonstans, även om det tidsmässigt tar lika lång tid som att cykla om man räknar in att hitta parkering och så vidare. Och det är så härligt att rulla fram på sin cykel, man blir så mycket gladare än om man sitter instängd i sin bil och puttrar fram.

  Linda 2015-08-21 11:20:46
  Svara
 • https://alexochcarin.wordpress.com/?s=utflyktstr%C3%A4ning&submit=S%C3%B6k

  Mitt bästa tips är utflyktsträning!
  Ta med familjen eller en vän till ett fint ställe som du velat se eller gillar. Ha med picknick. Spring, cykla, vandra, åk skidor där eller på väg dit eller hem från platsen.
  Det perfekta sättet att träna enligt mig.
  Natur, picnic, frisk luft och motion- kan inte bli bättre.

  //Alex

  alex 2015-08-21 10:55:21 http://www.alexochcarin.wordpress.com
  Svara
 • Hej Julia,

  Vilken fin blogg du har!
  Mitt bästa tips är att skaffa ett höj och tänkbart skrivbord på jobbet. Jag gjorde det i våras och köpte dessutom en ny ergonomisk skrivbordsstol.
  Det roliga är att jag inte suttit på stolen en ända gång.
  Man bränner mer kalorier då man står upp än när man sitter.
  Må så gott!

  Åsa Nilsson 2015-08-21 10:43:30
  Svara
 • Hej Julia! Tack för att jag får läsa din fina och inspirerande blogg! Jag tycker om att träna och röra på mig men jag vet hur svårt det ibland kan vara att få till vardagsmotionen, att det verkligen blir något man bara gör. Men jag har lyckats tycker jag! På mitt arbete (kontorsjobb) försöker jag jag stå en stor del av tiden, att det sedan är en bit till skrivare och kopiator är också bra. När det gäller hemmalivet då? Ja, det består av man, barn, hundar, hästar, hus och företag i familjen så ibland måste man titta på tiden från alla vrår för att få till det. Men det tycker jag att vi gör. Att springa är min huvudsakliga motion och även ridning. En löptur behöver inte vara så avancerad – kan vara att mannen lägger barnen och jag tar på löparskor och kläder och tar en runda på 30 minuter i skogen som finns precis där vi bor. Det räcker och det ger så mycket! Jag ställer inga krav på in prestation, jag rör mig för att jag vet och känner att jag mår bra av det!
  Hälsningar, Ida

  Ida 2015-08-21 10:28:57
  Svara
 • Hej!

  Jag är en 22-årig student som tillbringar den mesta tiden sittandes för att plugga. Därför är vardagsmotion så himla viktigt för mig. Jag har inte körkort men jag cyklar hellre och går! Så till skolan cyklar jag varje dag. Till exempel brukar jag också utnyttja små pauser i plugget till att röra på mig, exempelvis när man väntar på det man mikrar i mikron ska bli klart att man gör några benböj eller när man borstar tänderna till att sitta på badkarskanten och göra ”situps”. Och när man tänkt titta på en film/slötitta på TV, ta hellre en promenad som ger mer energi! Tycker promenader är som bäst på kvällen. Här kan man passa på att träffa någon kompis. Alltså: när man tar sina raster, ta inte då fram mobilen utan rör på dig istället! Man blir piggare också vilket gör plugget ännu uthärdligare!

  Så, där tackar jag för mig. Kul tävling förresten!!

  Elin 2015-08-21 10:15:22
  Svara
 • Bra tips på vardagsmotion enligt mig är när man kan smyga in träningen i sånt som man ändå skulle göra. Som att välja trapporna istället för att ta hissen, då kan man gärna ta 2 trappsteg i ett kliv för att träna låren/rumpan samtidigt. Cykla till/från jobbet, om man har möjlighet till det eller hoppa av någon hållplats tidigare och gå sista biten till jobbet/hemmet. Ta en långpromenad med en vän, både motion och sällskap i ett 🙂 Om man har ett stillasittande jobb är det viktigt att ta små pauser ibland, ställa sig upp eller gå en liten sväng för att få lite ny energi.

  Trevlig helg!
  Hälsningar Mia

  Mia Haapaharju 2015-08-21 09:42:39
  Svara
 • Locka eller bestäm i förväg en tid för motion med din make eller väninna med. Och man kan gå/cykla med barnen.
  Jobba i trädgården, spela fotboll eller hoppa hopprep med barnen, skotta snö.
  Ta hjälp av appar som motiverar och hjälper. Styrka, Yoga och Cyclemeter.
  Motionera samtidigt som du lagar mat, tittar på tv och borstar tänderna.

  Anne 2015-08-21 09:24:22
  Svara
 • Mitt bästa tips för vardagsmotion är att tänka miljövänligt! Genom att inte ta några genvägar via elektroniska produkter osv blir det automatiskt att man rör på sig. Exempelvis låt bilen stå och ta cykeln eller gå istället. Tryck inte på dörröppnarknappen utan öppna dörren själv. Häng kläderna på tork istället för att använda torktumlaren. Små saker som gör att vi rör på oss mer samtidigt som vi är snälla mot miljön 🙂

  Nicolina 2015-08-21 08:20:15
  Svara
 • Jag pendlar då jag studerar & har två bussbyten. Första buss sträckan går ca 2,5km så brukar byta ut den mot en promenad/cykeltur nu när skolan är igång. Kan även ibland hoppa av en eller 2 hållplatser för tidigt.

  Brukar också tänka om jag går ut och joggar 2km tex varje dag så tar det bara ungefär 15-20min. De minuterna hade annars kanske bara gått åt att sitta framför tvn vilket jag gott kan unna mig med efter.

  Ett stort bad/ lång dusch känns så mycket bättre om man förtjörnar den lite extra. Ibland kanske man inte har tid för ett gympass eller en löptur då kan bara några få squats, situps och andra valfria övningar räcka

  Hanna 2015-08-20 22:54:29
  Svara
 • Hej Julia, tack för att du delar med dig av allt, såväl din vardag och er unika situation med er unika lilla vackra dotter. Jag tror ibland att människor väljs ut att gå igenom svårigheter för att just de klarar detta och gör det bästa av situationen. Du verkar vara en underbar mamma och förebild för alla dina barn, jag är säker på att er yngsta är en trygg liten tjej och kommer att växa upp tilll en stark och kvinna , med tilltro till sig själv och så otrolig älskad av så många. Få förunnat.

  Nu till tävlingen. Mitt bästa och enklaste tips är trapporna, alltid trapporna i alla lägen. Arbetar på våning 4 så det blir åtminstone några om dagen för min del. Även ett armband som mäter steg och aktivitet är kul för att tävla med sig själv, finns även varianter som mäter trappsteg :-), sömn, kalorier etc.

  Med vänlig hälsning, Charlotta Strandö

  Charlotta Strandö 2015-08-20 22:39:12
  Svara
 • För mig, som verkligen haft svårt att komma igång och träna, är mitt bästa tips- att se över inställningen! Jag kom fram till att träning och motion för mig varit jobbigt, ett måste, nåt tråkigt och så vidare. Och att jag inte sett på mig själv som någon som tränar, eller springer. Så jag har tänkt om, och börjat se på mig själv annorlunda och på träningen annorlunda. Att det ÄR roligt, skönt, en investering och absolut nåt för mig. Att jag visst det klarar att springa.
  Och då tar jag mig tid i vardagen, då vill jag röra på mig och då känner jag hur härligt det verkligen är.
  Så mitt bästa tips- se över din inställning till träning och sig själv!

  fanny 2015-08-20 22:23:02
  Svara
 • ✩ Gå ut och gå/powerwalka/jogga med barnvagnen (om du som jag är föräldraledig för tillfället).
  ✩ Gå av en station tidigare och gå resten av vägen till din destination.
  ✩ Trappor, trappor, trappor!
  ✩ Sätt på musik och dansa loss hemma t.ex. när du städar, lagar mat eller andra hushållssysslor.
  ✩ Om du inte ska storhandla; gå till affären så får du motion och kan lyfta kassen/kassarna på vägen hem. 😉

  Fatima 2015-08-20 20:50:13 http://geekmom.org
  Svara
 • Hej…och vilken fin blogg. Kul med tävlingar, jag är gärna med 🙂

  Mina bästa tips för att få till vardagsmotionen är:

  1, Städa…..känner man sig stressad av att inte hinna med…prioritera städning och ta ut svängarna ordentligt. Svabba golv, damma högt och lågt och skura toaletter är inte fy skam. Man blir totalsvettig, får skinande rent, gott samvete och mycket bra motion 🙂

  2, Ställ bilen längre bort än man tänkt. Varför ska vi alltid parkera så nära köpcentret, hemmet, jobbet mm som vi kan ? Stå längst bort på parkeringen, slipp dörruppslag på bilen och få motion när tunga kärran ska dras fram och tillbaka mellan kundvagnsgarage och bil.

  3, När jag och min man är ute och åker tar jag med promenadskorna. När vi är nästan hemma byter jag skor och blir avsläppt ca 30 min promenad från där vi bor. Sen är det bara att knalla vare sig jag vill eller ej…..

  4, Skaffa en app i någon form…finns fler att välja på. Alternativt ett band runt armen som ex fitbit. Lägg in dina mål ex antal steg……den registrerar även stegen hemma och sporrar en att nå sitt mål varje dag. Man ser att även stegen i snabbköpet, mellan tvättstugan och hemmet eller i köket är vardagsmotion….sporrar en verkligen att resa på sig från soffan och röra på sig i reklampausen för att få ihop dagens mål 🙂

  Ha en fortsatt fin kväll / Monica

  Monica 2015-08-20 19:29:36
  Svara
 • Tar på barnen pyjamas och borstar tänderna och ner i dubbelvagnen med filt och kudde. Sen går vi minst en halvmil, varje kväll! Underbart. Nu är appen installerad också :).

  Camilla Ermilin 2015-08-20 19:21:50
  Svara
 • Ett enkelt tips på hur man kan få in mer vardagsmotion i sitt liv är att strunta i bilen och börja cykla istället. Då får du motion och sparar både på hälsan, miljön och plånboken.

  Linn 2015-08-20 17:47:26
  Svara
 • Jag vet att detta tipset kan verka lite udda, men jag hittar min vardagsmotionsinspiration i – Gunde Svan. Nu känner jag inte Gunde personligen, men som den personen jag upplever honom genom karriär, Tv-program, livsfilosofi och tävlingsmänniska så ger han mig inspiration till att välja bra alternativ. När soffan känns skönare än joggingskorna, buss känns lättare än cykel, pizza känns mer motiverande än havregrynsgröt eller hissen snabbare än trappan, då tänker jag
  – Vad skulle Gunde gjort?
  Visst hissen kanske normalt e snabbare än hissen, men det beror ju på hur fort du löser trapporna, eller?! Sådär kan man tänka i allt =)
  Sen har han i mina öron oxå myntat uttrycket ”ingenting är omöjligt” och det gör ju att alla motargument man kan komma på faller pladask.

  Som sagt lite udda, men det funkar faktiskt ganska bra. Jag cyklar eller promenerar oftare till jobbet. Jag orkar masa mig iväg till träningen även om det inte känns så motiverande just innan och jag väljer ofta bättre hälsosammare alternativ i flertalet av de val jag gör.

  Så mitt vardagsknep är att hitta en förebild i det man vill uppnå och tänka på hur deras val skulle sett ut för att nå målet. I mitt fall är det – The Gunde way!

  Susanne Olsson 2015-08-20 17:28:10
  Svara
 • Vad vi har börjat göra när vi tittar på tv för att få till mer vardagsmotion är att träna lätt under reklamen. Det kan bli aktiviteter som att lyfta vikter, springa på plats, armhävningar, knäböj … vad än man känner lusten för att göra!

  Dawn 2015-08-20 16:13:20
  Svara
 • Mitt bästa tips är en stegräknare….och att utmana mig själv att varje dag ska jag gå längre än dagen innan! Blir en mental träning också…sen är ju fina träningskläder en bonus, gör att man vill ut och ta de där extra stegen…när man kommit hem från dagens aktiviteter…och soffan ser väldigt skön ut!

  Susanna Wikander 2015-08-20 15:53:28
  Svara
 • Mitt bästa tips nu speciellt är att anmäla sig till någon form av träningscamp. Man får en riktigt bra gruppenergi, man har alltid en tid att passa och eftersom ni alltid är samma grupp kan man inte smita undan utan att någon märker det. Det crossfitcampen jag går på nu är perfekt. Är tidigt på morgonen och kvällstid så finns ingen ursäkt att missa ett pass. Passen är korta och intensiva perfekt träning för att komma igång. En tid att passa, en bra gäng och tar lite tid.

  Elin Fransson 2015-08-20 15:31:34 http://nouw.com/enblondinsvardag
  Svara
 • Mitt bästa knep är att leka med barnen. De rör på sig hela tiden – det är naturligt för dom. Testa att hänga med i deras tempo på en lekplats eller varför inte hemma på egna tomten och se vad jobbigt det är! Kicka även lite fotboll med barnen, kasta med bollar, lek kurragömma – ja you name it. Vardagsmotion de luxe!!!

  Jessica Sundberg 2015-08-20 15:01:19 http://attlevasunt.se/
  Svara
 • Jag försöker att få in vardagsmotionen som en självklar och pepp del av min dag; Jag cyklar till jobbet (slipper då betala SL-kort, får oftast sol i ansiktet, sparar tid och får även känna pulsen slå lite extra), tar trapporna upp till kontoret och tänker då på att min fina rumpa får sig en kick och sist men inte minst, promenader, promenader, promenader, om det än så är med en podd i lurarna, min kära mamma på telefon eller med en vän. Vardagsmotion ska inte vara någon piska, utan en härlig morot för att må bra, på ett enkelt och effektiv sätt.

  Josefine Jonsson 2015-08-20 14:58:35
  Svara
 • Jag har ett knep som alltid funkar för mig! Jag ser till att jämt ha en packad träningsväska på jobbet. Det är svårt att åka hem efter en lång arbetsdag och sedan hitta motivationen att ta sig ut igen. Därför ser jag till att alltid vara förberedd på jobbet så jag kan träna på vägen hem 🙂 Det går snabbt, är smidigt och funkar oavsett hur omotiverad jag är. Ett extra tips är att ha en energibar i träningsväskan så att jag kan äta den på vägen till gymmet, löpspåret eller yogastudion för lite extra energi! Mvh Emilia

  Svara
 • Mitt bästa knep för att röra på sig mer är att bestämma med vänner! Ofta är det lätt att man stället in själv om man bestämt sig för att träna men har man en kompis som väntar är det inte lika lätt! Plus att gå en promenad med en kompis istället för en fika ger minst lika myckrt glädje! Man får prata och frisk luft! Mitt bästa tips ☺️

  Nathalie tauriainen 2015-08-20 14:43:51
  Svara
 • Jag åker buss till jobb, ca 40 minuter enkel resa. Jag brukar gå av 5 hållplatser innan, så då får man en liten promenad. Både dit och hem. Det är skönt med en promenad innan och efter jobb. Det är min ”vardagsmotion”

  Amanda Bach 2015-08-20 14:38:19
  Svara
 • Hej hej,

  Jag får en hel del vardagsmotion eftersom jag får ta trappor varje dag när jag går hem och när jag går till jobbet men utöver det så passar jag på att promenera så mycket som möjligt. Då jag bor i storstaden Göteborg så är det lätt ibland att ta bussen eller spårvagnen men allt ligger även otroligt nära så om jag ska någonstans så tar jag fördelaktigt mina fötter och börjar röra mig mot den riktning som jag ska. På jobbet varierar jag mig mellan att stå och sitta och utnyttjar även rasterna till att komma ut i friska luften och promenera om så bara att gå runt huset för att få frisk luft och röra på mig.

  Bästa knepet som jag delar med mig är att tänka ett steg längre; Behöver jag verkligen ta bilen ner, kan jag gå istället? Många har stressiga jobb och kan inte gå ifrån men gå i alla fall runt huset eller ett hus som du kan gå runt. Det tar inte lång tid och världen går inte under för att du gör det utan ta dig tid till dig själv. Dels får du möjlighet att sträcka på dig men du får även frisk luft.

  Tack för denna fantastiska tävling! Hälsningar Frida

  Frida Elmgren 2015-08-20 13:48:27
  Svara
 • Mitt bästa tips är att promenera med barnen till och från skolan. Eller såklart cykla. Det är något som jag även gör till jobbet. Sommar som vinter. Den absolut bästa vardagsmotionen och alldeles gratis är den också. Samt några löprundor i veckan. Funkar för mig och säkert för många andra. Till mellis blir det ofta smoothie hos oss. Men hur toppen skulle det inte vara att få fler tips och förslag…..håller tummarna!

  linda hansson 2015-08-20 10:24:24 http://arstidensbasta.com
  Svara
 • Mitt bästa tips är att dela upp motionen i flera små moment istället för att hitta tid till en längre träningsstubd som jag tycker kan vara klurigt som småbarnsförälder.
  Genom att tänka att tio minuter gånger fem av tex snabba promenader, situps och armhävningar, cykling till dagis för hämta-lämna och utfallssteg på väg till brevlådan per dag blir bra och varierat så är det också en skön känsla att det blir av!
  Om jag sedan får till längre pass några gånger i veckan så blir ju det en bonus!
  Med vänlig hälsning Mia i uppsala

  Mia 2015-08-19 22:00:59
  Svara
 • Hej hej!
  Nice tävling

  Marie-Louice Wullf 2015-08-19 21:49:28
  Svara
 • Har precis skolat in min minsting i F-klass efter att ha varit hemma på heltid med barnen under alla år.
  Invigde mitt nya ”lediga” liv med att springa och har som mål att springa på samma sätt som du! Har blivit sjukt motiverad av din löpning och dina framsteg.
  Tack!
  … Men lite svårt är det allt att hitta bra mellisar så det hade varit perfekt med lite förslag!

  ”Mammansnyalivmedjoggingskor”

  frida 2015-08-18 22:08:55
  Svara
 • Mitt bästa knep är att inte äga någon bil! Visst åker jag ibland kollektivt men oftast försöker jag promenera eller cykla dit jag ska ta mig. till affären promenerar jag och lastar varorna under vagnen eller i min dramaten, till skolan cyklar jag, till vänner promenerar jag ofta osv. helt enkelt blir det mycket mer motion än om jag hade haft bil, vilket såklart ibland kan vara lockande. men inte bara min hälsa vinner på det, också miljön och plånboken! 🙂

  frida 2015-08-18 21:45:16
  Svara
 • Den bedste måde at få hverdagsmotion skiftes min mand og jeg til: Vi skiftes til at lægge vores søn til at sove om aftenen, og den aften vi ikke lægger, tager vi en løbetur. Det er ren win win – det er superhyggeligt at læse historie og putte, og dagen efter kommer vi ud på en løbetur med alenetid og god musik i ørerne.

  Monica 2015-08-18 20:24:55
  Svara
 • Jag bor på landet men arbetar i en stad två mil från mitt hem. Jag älskar att gå på olika pass men upptäckte att tiderna sällan passar (har tre barn som jag gärna vill komma hem till

  Anna Roslund 2015-08-18 18:52:39
  Svara
 • Att vara gravid och veta att tiden före och efter förlossningen kommer att underlättas av åtminstone några raskare promenader i veckan motiverar. Även om det ibland känns motigt då småbarnen (hemmamamma) tagit mycket kraft under dagen. Dessa mellanmål låter förresten toppen för mig, för blodvärdet var lågt…

  Jenny S 2015-08-18 17:56:11
  Svara
 • Hela vår familj cyklar, året om, till förskola, skola och arbeten. I vintras när det var halt sade min fyraåring väldigt glatt, när hon kom till förskolan och personalen var imponerade att hon cyklat själv i snöslask: ”Det gick bra, jag trodde att jag skulle ramla sex gånger på vägen men ramlade bara två” 🙂 Då kände jag mig faktiskt lite hård som förälder men det är sååå härligt.

  Mitt andra tips är att passa på att träffa vänner genom att motionera. Nästan varje kväll när alla tre barnen ligger i sina sängar så passar jag på att bestämma en promenaddejt med en vän. Väldigt mysigt att avhandla viktiga saker samtidigt som en får motion och frisk luft 🙂 Sedan kan man sjunka ner i soffan med gott samvete!

  Vänligen Jessica

  Jessica Sagre 2015-08-18 10:36:24
  Svara
 • Vilken trevlig tävling!
  Förutom chansen att vinna något härligt får man en massa knep och tips från alla som lämnar kommentarer!

  Mitt bästa träningstips är att inte vänta på att lusten och tiden ska infalla samtidigt! Det gör den väldigt sällan för mig. I perioder då jag rör mig mindre letar jag anledningar till att det inte finns tid och känner efter för mycket om jag orkar. Om jag då tänker att någon sorts träning är bättre än ingen träning alls känns det inte lika jobbigt. Att klappa sig lite på huvudet för den motion jag får till istället för att känna skam för det som inte blir av! Då jag kommer in i mina vanor kommer så småning om också behovet och lusten i att träna och allt känns lättare!
  Alltså: slut med skuld och skam och var nöjd över den träning du faktiskt får till!

  Anna 2015-08-18 10:02:05
  Svara
 • Vardagsmotion…
  Låtsas ibland att bilen har nåt fel så vi är tvugna att gå till skolan 😉 Finns ju inga dåliga väder bara dåliga kläder. Ibland lyckas jag(helt sant oxå) ju även lägga bilnyckeln på nåt ställe så vi faktiskt inte hittar den mitt i morgonstressen 🙂 å det är de mornarna vi mår allra bäst faktiskt…finns inget bättre än en uppfriskande morgonpromenad till barnens skola…
  Tänker ibland fast man har knappt med tid så är det bättre att ta den där promenaden, för vad gör det om man kommer lite lite sent?
  Sen på kvällskvisten är det så himlans skönt att bara gå en liten sväng….man drar sig oftast…men näää det tar faktiskt inte lång tid att gå en liten sväng….bättre att gå bara nån meter nån minut än att inte gå alls…vissa dagar går vi längre ibland bara till grannens postlåda och vänder…..
  Man behöver inte jogga 5km för att det ska räknas…vardagsmotion kan vara bara nån meter.
  Kliv av bussen en hållplats tidigare eller en hållplats efter, parkera bilen inte på den närmaste parkeringen dit du ska etc
  Å jag som vägrar åka hiss tar ju alltid trapporna istället och då tar mina barn och de i mitt sällskap även de trapporna, det är lätt att ta hissen istället…men det är ju gratis motion att ta de där trapporna upp till femte våningen 🙂
  Det är alltid enklare att ta valet att sätta sig framför datorn eller tv…eller skylla på att man måste tvätta, diska, städa, laga mat etc….men som sagt att unna sig bara någon meter ibland, 5-15 minuter…det är lika lång tid du kanske lägger på att fundera ut din ursäkt. Å man behöver inte ha den där sportiga utstyrseln för att gå nån meter eller km…man kan gå i det man har på sig, bikinin eller regnstället eller kanske målarstället…det är vardagsmotion det!
  Sen om man känner sig så där hurtig så kan man ju ge sig ann på att gå en halvtimme varje kväll eller sikta in sig på att gå 3-5 km per kväll, göra upp en runda runt i bostadskvarterat man bor…kvällstid när det är lite mörkt ute och folk har lysena i husen tända så kan man få mycket inredningsinspiration eller trädgårdsinspiration sommartid…tänk när du är i ett nytt område på besök eller på semester i en annan stad….va mycket det finns att se och hämta inspiration ifrån…gör man det till en vana är det till sist en självklarhet att göra…å hör tillsist din vardag till.
  Mina barn 6 och 11 år har ett bra tänk angående vardgsmotion….helt plötsligt när vi står någonstans å väntar så gör de armhävningar, jämfota hopp, högs benböj, köttbulle/spagetti hopp, gå upp på tå,….ja enligt de så kan man göra motion överallt när som helst…ett bra tänk att ta efter. jag själv brukar göra magövningar överallt….dra in och ut, in med magen och slappna av…etc…går suveränt även när man kör bil 😉
  Att börja på gym, hänga på någon klubb och utöva friidrott, orientering, skidåkning, fotboll, innebandy är kanske inte det enklaste att få in i allas vardagslunk…men en timme i veckan eller två kan man säkert unna sig att hitta en aktivitet man tycker verkar skoj…..

  Stina Svensson 2015-08-18 09:56:53 http://[email protected]
  Svara
 • Mitt bästa tips är att lägga en timme/en halvtimme om dagen på att umgås med sina barn! Bara göra precis det som de vill! Oavsett om de vill leka indianer, ha disco eller leka kull så kan jag lova att det är riktigt bra vardagsmotion! Och skulle de nån dag bara vilja spela spel, så är det inte så dumt för hjärtat heller, och ett gott liv.

  Sandra 2015-08-18 09:19:18
  Svara
 • Vardagsmotion för mig är att alltid tänka en gång extra om jag faktiskt måste ta bilen. Vi har 1 km till ica, ofta går jag dit om jag bara ska ha en liter mjölk eller två. Ska jag ha mer tar jag cykeln.
  Nu på sensommaren och hösten är det perfekt att tillbringa några timmar i veckan i skogen och leta svamp och bär. Perfekt vardagsmotion!
  Och då det där vanliga, ta trapporna, inte hissen. Det går nästan alltid fortare också eftersom hissen sällan är på plats.

  Annika Andersson 2015-08-18 08:35:16
  Svara
 • Mitt bästa tips är att försöka tänka bort bilen. Att cykla/gå/jogga så mycket som möjligt. Oftast så tar det inte så mycket längre tid att cykla än att ta bilen, iallafall inte i en småstad.
  Efter en arbetsdag så försöker vi alltid att stanna kvar en stund utomhus. Då blir det enklare att få in rörelse och motion.
  Ett annat knep som jag har är att ta på sig träningskläder direkt när jag kommer hem. Då blir steget till träningen betydligt mindre. Det är VÄLDIGT SVÅRT att ta av sig dem utan att man tränat. Det blir istället att man tänker ” nu när jag ändå har på mig träningskläder så kan jag lika gärna ge mig ut på en runda”.
  Ha det gott! / Erika

  Erika 2015-08-18 02:41:39
  Svara
 • Jag gillar egentligen inte alls att träna men har äntligen tagit tag i mitt liv. Har en sträcka från mitt hus ner till en bro som är exakt 1.8 km. Den brukar jag promenera till och springa ifrån, det tar exakt 30 min. 30 minuter är precis lagom länge för att hinna pressa in närsomhelst helst, barnen klarar att vara hemma själva den stunden eller om de vill cykla med, 30 minuter hinner jag till och med med ut innan jobbet och lagom länge så att jag inte hinner tröttna på att springa!

  Mvh Mikaela

  Mikaela Plahn 2015-08-18 00:55:53
  Svara
 • En stegräknare är aldrig fel, tävlar man med en kompis så blir det ännu roligare. Då måste man anstränga sig lite extra.
  Det gör att man tänker till när man kan välja mellan trappor och hiss, man kan stiga av bussen tidigare, stiga upp från soffan lite
  oftare för att hämta saker. Den som vinner veckans utmaning bjuder på en god och hälsosam middag. 🙂

  Elisabeth 2015-08-17 22:49:24
  Svara
 • Hej!
  Är gärna med.

  Mitt bästa knep till vardagsmotion är
  när man behöver städa. Att dammsuga tar ju
  sin tid och man gör oftast av med kalorier. Ett
  annat är när man tvättar, eftersom jag har
  tvättstugan nere i källaren så springer
  man upp och ner för trapporna och kånkar på massor
  av tvätt. Det är vardagsmotion för mig
  när man inte kan gå till nåt gym.

  Mvh Julianna Fredriksson
  [email protected]

  Julianna Fredriksson 2015-08-17 22:42:24
  Svara
 • Att få ytterligare tid för träning (utöver den vanliga) när man har barn, jobbar, ett hem och allt det där är att man går på en cykeltur med barnen, du går i rask takt och barnen cyklar. På med bra skor. Kanske till en lekpark liite lägre bort. Själv nöta några extra steg. Få frisk luft. Och det viktigaste -tillsammans med dina barn.

  Zandra 2015-08-17 22:28:53
  Svara
 • Mitt bästa tips är att nyttja arbetsresorna till daglig motion, om avståndet inte är alltför stort. Unna dig bra redskap och kläder så blir det roligare! Ett annat tips är att skaffa en träningskompis så att ni tillsammans kan planera in träningen och peppa varandra så att den blir av!

  Outi 2015-08-17 21:53:16
  Svara
 • Min bästa vardagsmotion blir till genom att jag tänker ”rörelse” och ”allt räknas”! Sen om det blir något extra varv i trappan, cykel istället för bilen eller en snabb promenad på lunchen spelar inte så stor roll. Med positivt driv och mitt tänk kommer jag långt!

  jonna 2015-08-17 21:38:23
  Svara
 • Morgnarna tycker jag är super innan resten av familjen klivit upp att ta en löprunda. Oftast fint väder och alldeles lugnt ute. Känslan av att vara nyttig direkt och samtidigt njuta av det vackra tidigt på morgonen innan allt och alla vaknar till liv. Helst ha ett mål att se fram emot så att det är lättare att motivera sig till träningen.
  Jag älskar att variera allt ätbart, mat, mellis, frukost, fika, mm, så jag vinner gäääärna denna tävling:)

  Helen 2015-08-17 21:09:04
  Svara
 • Hej Julia!
  Jag jobbar som förskolllärare och för oss så innebär det att vi har kvällsmöte en kväll varje vecka. När jag ändå har en bit att köra och har minst 2,5 timme ledigt imellan så passar jag på att ta mig ut i ett väldigt, väldigt fint och bortglömt naturspår som ligger i den orten jag jobbar. Skor och kläder packar jag kvällen innan och sen är det bara att köra. Jag springer så många varv jag orkar och känner mig nöjd med det, även om jag kanske bara motionerar ”medvetet” en gång i veckan så ser jag resultat och det är SÅ skönt! Med den tiden som andra sitter och fikar eller går igenom mailkorgen så laddar jag energi. Bästa knepet för mig. Jag gillar att vara hemma med mina kära, laga middag, vara ute och pilla. Så att ta sig iväg till gym eller liknande och lämna det jag håller mest kärt igen efter hemkomst från jobbet, det håller aldrig i längden för mig. Detta funkar. Detta kompletterar jag med alla morgon-, och kvällspromenader med min hundflicka.
  Trevlig kväll och kram!

  Lisa 2015-08-17 20:55:15
  Svara
 • Vardagsmotion får man genom att när man ska ta barnen någonstans, till förskola, till badstranden, följa med de till någon kompis, till barnens jympa, för att köpa lördagsgodis, till kalaset eller vart de än ska – om möjligheten finns så tar vi varsin cykel dit (nästan) oavsett väder. Jag får vardagsmotion & barnen får per automatik röra på sig.

  Anna 2015-08-17 20:34:23
  Svara
 • Tänk på vad du tycker är roligt att, leka. Hoppa, studsa, ta det lugnt, intensivt.
  Det finns motion för alla, cykla, springa, gå i trappor.
  Det vilktigaste är att motionen passar just dig.
  Jag gillar att studsa därför har min sambo köpt bungystavar som jag skall gå med i promenadtakt. Jag är nog lagom så då får det bli lagom. Det viktigaste är att röra på sig. Hur? Det bestämmer du.

  Åsa Ullström 2015-08-17 20:07:37 http://facebook.com/aasa.ullstrom
  Svara
 • Vardagsmotionen för mig under vår och sommarhalvåret är gräsklippning. Vi äger 3 hus där alla har stor gräsmatta. Så en hel (!!) del klippning blir det. Förena nytta med nöje! Det blir ju fint när det är klart + att man då även fått motion!

  Kristina 2015-08-17 19:27:54
  Svara
 • Mina bästa knep är att löppendla eller cykelpendla. Det funkar givetvis inte för alla alltid, men det är perfekt att försöka göra det de gånger eller de perioder det går. Vad det gäller cykel så har jag 18.5 km till där jag har massa möten, hemifrån räknat. Det blir perfekt att cykla dit och sen cykla hem. Tidsmässigt tar det bara en drygt kvart längre än med bil och jag sparar miljön på köpet 🙂

  Jerker 2015-08-17 18:58:23
  Svara
 • Hej!

  Bästa knepet för vardagsmotion är att spendera tid med mina barn!
  Förutom att vi får massor av tid tillsammans till att skratta, prata, busa, mysa och bara vara,
  så får vi alla nyttig motion och rörelse som får oss att må bra.
  En tur till lekparken med klättra, hänga, gunga och hoppa hage. En runda med inlines och sparkcykel runt kvarteren.
  Cykeltur till affären för att inhandla frukterna till kvällens fruktsallad. Utmana varandra på byns längsta trappa. Studs och bus
  i studsmattan. Och alla trädgårdsspel, som crocket, kubb och strandtennis. Och alla lekar, som tjuv -och polis, ambulanskull och kurragömma.
  Och magmusklerna tränas med roliga historier och nu passande en sammanfattning på familjens sommar och äventyr med alla härliga minnen!

  Ha en underbar fortsättning och sensommaren och må bäst!
  Med vänlig hälsning, Kristiina.

  Kristiina 2015-08-17 18:02:13
  Svara
 • Skaffade hundvalp i vintras och aldrig har jag vardagsmotionerat så gärna, regelbundet och mycket som de senaste månaderna! Mitt bästa tips för motion och motivation!

  Marie S 2015-08-17 17:23:22
  Svara
 • Cykla !
  Till jobbet och när man ska handla.
  Att dessutom städa lite mer. Städning är en bra konditionsform med lite tunga lyft och så använder man många speciella muskler.
  Stänga av TV:n ger bäst effekt ! Då gör man nåt annat !

  Åsa H 2015-08-17 16:34:33
  Svara
 • Jag är mammaledig och har två små hemma vilket medför att träning inte alltid är så lätt att få till. Mitt bästa tips är att lyssna på en bra ljudbok, gärna en fängslande deckare, där motion är kravet för att få höra den spännande fortsättningen. Så när barnen har somnat och maken slår sig ner i soffan ger jag mig iväg med löparskorna. Jag älskar när man glömmer tid och rum och bara måste ta en liten runda till för att höra mera.

  Erika 2015-08-17 15:35:54
  Svara
 • Mitt tips för att få in lite extra motion i vardagen är säkert den som ser töntigast ut.. På morgonpromenaden med vår lilla hund (som pinkar otroligt långsamt) tar jag alltid på mig träningskläder och så kör jag olika sorters utfall, höga knän, lite pilatesövningar och jämnfotahopp bl.a. Sen spurtar vi upp för trapporna på vägen in/hem. Sambon skäms över mig när vi är ute ihop men jag som annars inte tränar något alls tycker detta är grymt! 😀 Hunden blir nöjd för han får alltid en bra stund ute och jag är flåsig när jag kommer hem! Win win. Kram

  Isa 2015-08-17 15:03:30
  Svara
 • Jag är småbarnsmamma och min egentid är mycket liten. Jag vill ändå hålla igång, det mår jag bra av! Jag försöker därför att ha med mig min lilla dotter i träningen. Att göra leken och busandet till träning är fantastiskt. Det ger faktiskt mer än vad man tror!

  Ida 2015-08-17 14:48:38
  Svara
 • För mig har vardagsmotionen kommit in genom att skippa bilen! Vi cyklar till fotbollsträningen med barnen(1mil), går till skolan, går till den närmsta mataffären (5km). Har dessutom precis flyttat in i ett hus med trappor som jag springer flitigt i några gånger om dagen!
  Att levnadssättet är förändrat märks mycket på bl a suckande kompisar som inte orkar gå…..
  Hoppas nu att vi vinner lite nyttigt mellanmål så kan vi lägga in en till förändring i livet 😀

  Linda Feldt 2015-08-17 14:42:22
  Svara
 • Jag tränar nästan enbart för att det är kul. Skulle jag inte tycka det vore roligt skulle det aldrig gå. Har tränat med Friskis o svettis i 25 år. 3 pass i veckan. Även 1 timmes powerwalk nästan varje dag. Men som du skriver. Sommaren är svårare. Men…nu tar vi nya tag. Klart man skulle vilja vinna en massa ”godis”. Kramar till finaste lilla Julia från Inger

  inger 2015-08-17 14:31:40
  Svara
 • Mitt bästa tips är att göra ”det där lilla” som är lite svårare än det enkla. Ta vanliga trapporna istället för hissen/rulltrappan. Gå till nästa busshållplats istället för att ta den närmsta. Ta en promenad när du ska handla – eller cykla – man behöver inte alltid bilen. Dansa när du städar, lagar mat och diskar (+ att det blir roligare), dra in magen och släpp när du tittar på film! Gör ”det där lilla” för att åstadkomma det stora! 😀

  Malin J 2015-08-17 14:17:44
  Svara
 • Jag brukar dagshandla istället för veckkohandla vissa saker. Eftersom jag är föräldraledig finns tid och möjlighet och det gör att jag kommer ut på ett par extra kilometer promenad medan bebisen sover i vagnen.

  sara hedlund 2015-08-17 13:51:29
  Svara
 • Eftersom jag tycker att det är ganska så tråkigt att promenera ensam rakt upp och ner, så blev det inte så ofta som jag gjorde det. Jag frågade grannen om jag inte kunde få låna med deras hund ibland och det blev de jätteglada fö,r eftersom de tyckte att hunden inte kom ut riktigt så mycket som den borde. Nu har jag trevligt sällskap, känner mig riktigt taggad över att komma ut oavsett väder och hunden är lycklig! Det är bra vardagsmotion för mig och ett sätt att varva ned och samla mina tankar efter jobbet som kan vara rätt krävande.

  Camilla Sandmark 2015-08-17 13:49:58
  Svara
 • Lek med barnen. Spela boll, gör kullerbyttor, ut och cykla, lek kurragömma mm. Kul vardagsmotion 🙂

  Anna Stornils 2015-08-17 13:19:02
  Svara
 • Mitt bästa tips är glädje! Jag vet att jag blir glad av att röra på mig, oavsett om det gäller att springa, promenera, simma eller dansa. Jag har anmält mig till Tjejmilen 5/9 2015. Det känns bra att ha ett mål att träna mot. Jag jagar ingen särskild tid. Mitt mål är att ha roligt och må bra, både under träningen samt Tjejmilen. Belöningen blir glädjen av träningen.

  Emma 2015-08-17 13:04:41
  Svara
 • För mig handlar det uteslutande om att prioritera MIG för en gångs skull. Prioritera en promenad, utan vagn, en joggingrunda, utan sällskap av man/barn. Ngt som låter så självklart och lätt är också ngt av det svåraste. Så lätt att prioritera tvätt/mat/TV/barn/man före en själv i alla lägen. Be både sin familj och själv om en halvtimme-timme då och då är det som måste till för att jag ska få till ngn motion alls! Å att sänka kraven, om man inte är nöjd med mindre än en mil i löpspåret får man ofta inte till ens en vanlig promenad. I höst ska jag motionera tre ggr/vecka a en halvtimme åt gången t DET är jag värd! Tack t en urhärlig blogg å instagram! /Elin, mamma till O 3 år och A 8 månader.

  Elin 2015-08-17 12:21:24
  Svara
 • Den bästa träningen är den som blir av! Jag tycker inte att man ska ställa för höga krav på sig själv och träningen. Tar man trappan istället för hissen, cyklar istället för att ta bilen, går en promenad osv. så ska man vara nöjd. Men ett av mina bästa tips är att inhandla snygga träningskläder..då ”svävar” man nästan ut i joggingspåret..

  Anna Pettersson 2015-08-17 12:12:45
  Svara
 • I mitt jobb kan jag välja att ta mig runt i bil, elcyklar ellet vanlig cykel. Självklart cyklar jag! Det brukar bli 1,5-2 mil om dagen! Perfekt vardagsmotion!

  Carin 2015-08-17 12:07:56
  Svara
 • Vardagsmotion består av cykel eller promenad till dagis och till jobb. Springa efter en på 4år och en på 2år när det är cykeläventyr i skogen. Ta en himla massa trappor på jobbet

  Sofie Gjöthlén 2015-08-17 12:01:39
  Svara
 • Jag har två. När vi åker til Maxi och vecko-handlar brukar jag åk bil dit, handla och sen så joggar jag tillbaka så åker familjen bil hem med varorna.

  Jag har ett nattjobb som bartender då brukar jag försöka komma iväg tidigare så jag hinner gå en omväg dit vilket gör att jag får 20 minuter extra motion än om jag skulle ta snabbaste vägen.

  Jenny W 2015-08-17 11:34:37
  Svara
 • Hej Julia!

  Mitt bästa tips är att gå en snabb promenad på lunchrasten, i mitt fall utmed vår fina å Ätran, gärna ihop med goa kollegor. Då får man röra på sig, får luft och energi för eftermiddagens arbete. Vill man sedan träna på kvällen så finns det energi till det också.

  Bästa hälsningar Jennie

  Jennie Ottosson 2015-08-17 11:32:38
  Svara
 • Hej!
  Mitt knep är att jag och min man bokar upp vissa kvällar i veckan som är sin egen träningskväll, då vet jag att jag kan träna och alla i familjen vet också att mamma sticker iväg en sväng. Gäller att försöka fånga sina tillfällen i småbarnslivet!!Är ju så skönt när man får till vardagsmotionen.
  Kram Sara

  Sara 2015-08-17 11:29:48
  Svara
 • Peppelipepp! Bästa tipset för en svårstartad är att tex kvällen före lägga fram allt som behövs. Om det är kläder eller redskap tex. Och skriva en liten snygg pepparlapp ”Känn känslan när du är klar” eller ”Det tar bara 30 minuter men får dig på gott humör flera dagar”
  Och varför inte lägga en påse bär eller nötter från ICA som ett litet lockande pris tills efteråt?!

  Angelica Jansson 2015-08-17 11:08:23
  Svara
 • Åhh ett inlägg precis i linje med mina mål 😉 Vardagsmotion för mig är att prioritera en snabb promenad på lunchen, ta trappor istället för hissar. Gå och prata med folk istället för att ringa eller texta. Framför allt att ta en timmes kvällspromenad istället för TV-soffan 🙂
  Ha de gott. Kram, Catarina

  Catarina 2015-08-17 11:05:55 http://catspassions.blogspot.se
  Svara
 • Mitt absolut bästa tips är att ta med barnen ut. Lek, cykla, upptäck skogen, låt dem cykla bredvid när du springer etc. Det är när man får med barnen man känner att man får tid till-och flyt med vardagsmotionen.

  Emelie 2015-08-17 11:04:38
  Svara
 • Många gånger fungerar transportjogg/-löpning för mig.
  Skicka barnen och packningen med bilen till stranden och själv springa dit. Åka buss till förskolan, springa till jobbet (eller hem) osv…
  Eller att boka en träningsdate med en kompis, win-win liksom.

  Lise-Lott 2015-08-17 11:02:48 http://minafyravaggar.blogg.se
  Svara
 • Hejsan….
  Med en misstänkt fraktur i foten sen i maj så har det inte blivit så många promenader precis …;) Men jag gör yoga nästan varje dag å så blir det ju mycket upp å ner för trappen här hemma…;) Så jag gör det jag kan tills foten blir helt bra….;)

  Kram å ha en riktigt fin dag
  Annelie

  Annelie Thunberg 2015-08-17 11:00:49 http://nouw.anneliethunberg28
  Svara
 • Mina bästa tips är att hoppa av bussen en hållplats tidigare för att gå lite extra.

  Sen laddar jag ner bra musik eller poddar, sätter i öronen och ger mig ut på en löptur. Då rensas kroppen på tankar, man fyller energi och får frisk luft. Alltid en sprudlande känsla efter, när flåset lagt sig lite 🙂

  Jill 2015-08-17 10:55:19
  Svara
 • Cykla. Jag cyklar till jobbet och det blir många minuter på en vecka. Om man inte har möjlighet att cykla till jobbet är ett tips att inte ta bilen så fort man ska någonstans. Man kan cykla med barn i barnstol om de är små och så finns det ju en hel massa olika varianter på cykelkärror och cyklar med lådor. Jag har dessutom fått med mg det mesta i barnstolen, mattor, jordsäckar och senast en stor tavla från loppis. Jag tänker att inget är omöjligt och då brukar det gå bra 🙂

  Helena 2015-08-17 10:53:53
  Svara
 • Hej! Vilken kul tävling! Jag vill gärna vinna! Som frilansande fotograf är det ibland svårt att få till bra mellanmål när jag alltid är på språng. Jag försöker efter två barn att få till tid för mer träning och bättre mat så detta skulle hjälpa mig supermycket! Tack för en fin blogg!!

  Malin 2015-08-17 10:53:19
  Svara
 • Hej!

  Å tack för en supermysig blogg!

  Jag och min man brukar ta med våra barn till löpspåret där vi bor. Där finns även en lekplats och stora gräsytor att springa på. Så springer vi varsitt 5 km-varv medan den andre leker med barnen! På så sätt får hela familjen motion och frisk luft! Win win tycker vi!

  Kram!

  Lisa 2015-08-17 10:22:04
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!