JULIA K

Midsommar alá Björsta!

batch_IMG_6475

batch_IMG_6275

 

Det här knäckebrödet är så så så gott! Igår bakade jag ett gäng till gubbröran.

IMG_6289-tile

Midsommarbukett alá Julia Lite spretig sådär.

IMG_6273-tile

Middagsprepp. Jag vet knappt något bättre än att f å stå i köket och förbereda en middag för kära…

IMG_6452-tile

Midsommaraftonsklänningen kommer från By Malina. Jag visade den ju häromdagens.

IMG_6528-tile

Midsommaraftonsbuffé!

IMG_6499-tile

Tre hjärtan. Mina hjärtan!

IMG_6440-tile

Rosenknopp. Lilla älskade rosenknopp.

Som har vuxit så på en vecka. Vi kör hårt med förberedelser inför föris ( slutet på augusti börjar allvaret ) Väck med blöjor och så…

IMG_6418-tile

Elle önskade hembakt bröd så det svängde jag ihop.

IMG_6393-tile

Underbara Elle! Alltid i farten.

IMG_6307-tile

Midsommardukat i köket.

batch_IMG_6361

Prickiga klänningen köpte Elle på Lindex häromveckans. Supersöt!

IMG_6267-tile

Ingen midsommar utan sill om ni frågar mig….älskar sill och kan lätt äta det en februaritisdag till lunch.

batch_IMG_6259

Lika samma med gubbröra som jag brukar göra lite då och då. Galet gott!

batch_IMG_6436

I väntan på vännerna från Muskösund…

batch_IMG_6433

Belle väntade och längtade dagen lång… Även om hon ibland har aningens svårt för att visa sin längtande sida *haha* när väl bästaste vännen Noak anlänt så har han en plats i hennes hjärta. Och är en viktigt del i hennes liv.

Det känns så så fint.

batch_IMG_6499

Tre fina. Lite svåra att fånga på bild alla tillsammans men ändå.

Vännerna hade med sig så himla mycket gott och Hannah hade bakat en dessert som var heeelt galet god. Återkommer med recept på den. Nutella, maräng, grädde och ägg kan liksom aldrig gå fel.

Jag åt up hälften av resterna när jag lockade i ordning köket. Typiskt mig. Helt proppmätt men ska trycka liiite till bara för att det är så sjukt gott.

Är det bara jag som slukar rester…?

IMG_6530-tile

Heeeej rara!

Här kommer ett bildregn från vårt midsommarfirande!

Som var alldeles alldeles perfekt. Regnet bekom oss inte alls då vi satt inne och åt. Grilla kan man ju faktiskt göra nästan i alla slags väder ändå och det gjorde vi. Med besked.

Åt gjorde vi också. I mängder…

Libanesiskt och svenskt i en finfin kombination. Att blanda är ju liksom alltid rätt tycker jag 😉 Det bästa av världar…

Barnen var så fina. Höll sig till sena kvällen och roade sig så att vi fick prata och umgås så gott man kan med just ett gäng barn som middagssällis.

Idag sprack molnen upp och solen tittade fram. Vilken lycka att få njuta av ljudet och solen en stund. Jag påbörjande projekt rensa köksland. Stackars kökslandet har inte fått kärlek alls det här året…som jag längtat av få sätta fingrarna i jorden. Nuså. Och så tog jag en joggtur på 5 km med stora barnen med men på deras cyklar.

 

Finaste kvällen till er. Här blir det största skålen godis och en alldeles lugn kväll utan några måsten alls. Oooh så skönt.

 

puss

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
30kommentarer
 • Underbara bilder, er midsommar såg verkligen ljuvlig ut! Och jösses så fina och glada barn!:)
  Kram

  Gabriella 2015-06-22 00:35:07 http://elephantzoul.blogg.se
  Svara
 • Åh, vilka härliga bilder du visar. Och vilka söta barn. Alldeles underbart. Du är så duktig lilla söta Julia. Brödet skall bakas i morgon. Så enkelt och gott. Kram Inger

  ingr 2015-06-21 21:01:10
  Svara
  • Svar på ingrs kommentar.

   Åh Inger ja de är verkligen enkelt och gott att göra. Älskar den knapriga ytan! Tack för så fina ord. Kram!

   juliak 2015-06-22 11:21:44
   Svara
 • Åhh vilka härliga bilder på er! Ser helt underbart ut! Kram Janni

  janni 2015-06-21 17:49:44
  Svara
 • Hej! Vilka fina härliga bilder du bjuder på!! Så fina ni är allihopa!

  Kramis

  camilla 2015-06-21 13:12:36
  Svara
 • Ljuvliga bilder Julia!
  Alltså, din trio – så fina.

  Efterrätten, gissar att det är Nutella semifreddo?.. En riktig favorit som är enkel och går att förbereda dagar innan – toppen. Nutellaälskare som jag är brukar jag ringla värmd sås över och toppa med jordgubbar eller bär. Som pricken över i kan man ha ljummen nutella i en skål bredvid för gäster som vill ta mera. Det brukar vara de flesta;-)

  Söndagskram Ann

  Ann 2015-06-21 11:48:18
  Svara
  • Svar på Anns kommentar.

   Men åååååh dör så gott de låter då! Precis, semifreddo var namnet ju. Men såsen är det alltså nutella som du värmt? Aah detta måste provas.
   Kramar!

   juliak 2015-06-21 12:30:12
   Svara
 • Din klänning ett ord: WOW

  Linda 2015-06-21 11:16:55
  Svara
 • Så fantastiska bilder! Ser ut som ni hade den perfekta midsommaren man kan tänka sig!
  Undrar var de fina ugnsformarna, som du har kött och majskolvarna mm i, kommer från? Så otroligt fina! Och brödet! Ser otroligt gott ut. Vill du dela med dig av receptet? 🙂

  Sofie 2015-06-21 09:45:14
  Svara
  • Svar på Sofies kommentar.

   Tack 🙂 Jag fixar recept såklart. Formarna har jag haft i min butik och de kommer från Agneta L 🙂 Kram!

   juliak 2015-06-21 10:52:36
   Svara
 • Vilka fina bilder. Maten såg så god ut, skulle du kunna tänka dig att lägga ut receptet på ditt hembakade bröd, det såg verkligen supersmaskigt ut?!

  Erika Jansson 2015-06-20 22:22:22
  Svara
 • Oh My! C is a lucky man!! Shit pommes vad fin du var i den klännon!

  Vad trevligt ni ser ut att haft det! Alldeles perfa midsommar! Och så mycket gott! Plock av olika sorter är ju så gott!

  Kram!

  Pernilla 2015-06-20 22:19:12
  Svara
  • Svar på Pernillas kommentar.

   Haha ja kanske det….tack sötis. Ja plock är så grymt gott tycker jag så det brukar vi ha ganska ofta 🙂 Kraaam

   juliak 2015-06-21 10:53:46
   Svara
 • Måste ju också bara skriva att bilderna från kvällen är fantastiska. Så fina på dig och barnen. Och dukningen! Och maten! Allt!

  Hannah 2015-06-20 21:50:16
  Svara
 • En till restälskare här! Det är ju nåt mysigt med att ta en tugga här och lite där när man dukar av. Bästa är att skopa avsvalnad lasagne direkt ur formen. Hundra spänn på att du också provat det? ;)♥

  Hannah 2015-06-20 21:48:17
  Svara
  • Svar på Hannahs kommentar.

   Haha jag har skopat och slevat i mig det mesta dra på trissar. Igår körde jag en burk kondenserad mjölk med chokladsmak. kraaaaaam

   juliak 2015-06-21 11:02:27
   Svara
 • Hej där,
  En ganska ny läsare här, som inte tidigare gett mig till känna.. Så hej 🙂

  Jag är himla nyfiken på din butik, typ hur det startade, hur du väljer vad du vill ta in- och hur sådana samarbeten går till. Om du, så att säga livnär dig på butiken och om fallgropar eller andra betänkligheter. Vore superintressant med ett sånt inlägg tycker jag (som själv drömmer om att ta de där steget en vacker dag).

  Undrar också hur gammal Belle är?
  Superfina barn du har, alla 3!

  Kram

  Karin & Z 2015-06-20 21:28:17
  Svara
  • Svar på Karin & Zs kommentar.

   Men hej 🙂 och tack snälla!
   Belle fyller tre år i juli det vill säga snart.
   Belle har som du kanske läst om en sjukdom som heter Alopeci så hon ser yngre ut än vad hon är kanske…

   Jag har skrivit om mitt företag i två olika inlägg, länkar här så kan du läsa mer om du vill 🙂
   Jag har haft företaget i drygt sex år och man skulle väl kunna säga att jag livnär mig på både butiken och bloggen, vilket är alldeles fantastiskt och jag älskar mitt arbete och att få göra de jag älskar med hemmet som bas.

   http://juliak.metromode.se/2011/03/10/butik-julias-vita-drommar-del-2/

   kramar

   Julia

   juliak 2015-06-21 10:58:28
   Svara
   • Svar på juliaks kommentar.

    Tack snälla du för ditt svar, jag har lustläst och njutit under tiden 🙂

    Jag har varit sjuk lång lång tid och vill så gärna och behöver kanske, få jobba på mina egna villkor. Jag målar och sånt också, precis som du skrev om. Tusen idéer far runt i mitt huvud men att välja väg och att våga.. ja de är läskigt, kanske framförallt efter en lång sjuktid.

    Min åldersfråga om Belle var bara ren nyfikenhet och med baktanke att hon ser lite äldre ut än ”när de flesta börjar förskola”. Jag har själv en 13-månaders och skulle önska att hon kunde vara hemma lite längre än ”normalt” (fel ord, men du fattar). Jag har läst om Belles sjukdom tidigare, min fråga hade ingen koppling till den. Hon verkar vara en helt fantastisk tjej!

    Kram

    Karin & Z 2015-06-22 08:21:42
    Svara
    • Svar på Karin & Zs kommentar.

     Hej Karin,

     Nej nej ingen fara så, ville mest förklara. Överförklar gärna gällande Belle, kanske på gott och ont men det är så himla skönt att ha ”sjukdomsbiten” överstökad. Eller hur jag nu ska förklara…

     Noell var nästan 5 när han börjadepå föris, Elle 2,5 och Belle kommer att vara lite drygt 3 år.

     Jag har alltid haft känslan av att jag vill att barnen ska vara blöjfria och kunna kommunicera på ett förståeligt sätt. Och framförallt så vill jag ha barnen nära mig. Helst för evigt haha men iallafall när de är barn. Så därför har vi valt bort tidig förskolestart, fritids osv. Det passar oss. Följ hjärtat 😉 ! Kramar

     juliak 2015-06-22 09:59:43
     Svara
     • Svar på juliaks kommentar.

      Jag förstod att du antagligen ”överförklarade” och det var därför jag så gärna ville poängtera att min nyfikenhet inte alls hade grund i sjukdomen. Jag har ingen erfarenhet av just Belles sjukdom men jag vet att det är lätt att hela tiden ”tänka sjukdom” och känna ett behov av att förklara. På gott och ont, precis som du säger.

      Det låter helt fantastiskt och jag önskar att jag själv kommer kunna leva på liknande sätt framöver.

      Kram igen 🙂

      Karin & Z 2015-06-22 11:22:13
      Svara
      • Svar på Karin & Zs kommentar.

       Mmm de blir lätt så. Eller periodvis när jag inte orkar eller vill förklara alls. Nog om det 🙂 Jag tycker att du ska våga. Fundera över hur du vill utforma ditt liv och fundera på hur ni kan hitta den där rätta balansen för just er. Inte så enkelt. Men väl värt att kämpa för 🙂 Många kramar och all lycka!

       juliak 2015-06-22 12:23:51
       Svara
 • Allt ser sååå härligt ut! Midsommar är verkligen GOD! Jag åt så mycket att jag liksom knappt orkade åka hem igen sen… Sov läääänge idag o har fortsatt dagen i samma lugna takt ☺️

  Jessica 2015-06-20 20:25:45
  Svara
  • Svar på Jessicas kommentar.

   Ja tusan alltså vad det är gott med mat. jag sov också länge och gott. Var uppe till sent och donade visserligen…gillar när allt är fint när jag lägger mig. kram

   juliak 2015-06-20 20:42:21
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!