JULIA K

Bästa hämtmaten och en galet god rabarberpaj!

IMG_5542-tile

Hej igen!

Tittar in en liten stund innan jag tar mig an antingen tvättberg som ska vikas eller bara lägger mig i sköna sängen och vilar efter dagens firande ;)…Tror de sista lockar mer faktiskt.

batch_IMG_5589

 Här kommer i allafall några bilder från vårt morsdagsfirande!

IMG_5588-tile

Vi åkte ner till rökeriet i vår lilla hamn och hämtade hem det som är min allra bästaste hämtmat. Varmrökt lax ( med vitlök), goda ostar och såser. Älskar!

IMG_5583-tile

Där fick jag också välja en present. Det blev en himla fin stekpanna som jag önskat mig en längre tid. Ja faktiskt. En stekpanna i kolstål. All tefal som vi har kvar får flyga och fara! Nu ska jag bara läsa på lite om denna kolstålspanna innan jag använder den. Jag har förstått att den ska förberedas innan första användningen…

Är ni i Nynäshamn, till exempel om ni ska åka till Gotland. Besök absolut rökeriet där ni kan köpa delikatesser i världsklass och ta en glass med minst två kulor ( seasalted karamell, marspian, banan/choklad och saffran/honung är mina bästa) på Lejonet & Björnen.

Vi passade på att äta glass ( ja ovan kan ni ju läsa om mina favoritsmaker) också trots isiga vindar innan vi åkte hem för morsdagsmiddag. Till dessert blev det som jag berättade om en rabarberkaka. Våra rabarber är helt tokiga och växer som aldrig förr. Så fler kakor blir det ( denna var fantastiskt god ) och så ska vi göra lite saft också. Och frysa in.

IMG_5566-tile

Receptet till kakan hittade jag HÄR. Jag bytte dock ut det vita sockret mot råsocker.

Hursomhelst så åt vi sedan bästa hämtmaten hemma.

 IMG_5617-tile

Imorgon är det skola och vardag igen även om jag själv känner mig väldigt redo för sommarlov nu. Barnen känner sig också väldigt sommarlovsredo. Men snart så. Är sommarlovet här!

kram

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!