JULIA K

p e r f e k t i o n

 

IMG_5504_2-tile

 

 

 

 

IMG_5509_2-tile

 

 

 

IMG_5517_2-tile

 

 

 

IMG_5522_2-tile

 

 

 

IMG_5503_2-tile

 

Hej fina!

Inatt låg jag vaken och funderade. Som jag gör vissa nätter. De där timmarna från klockan 2 framåt gryning är sådär roliga att vara vaken på…

Funderade på stort som smått. Och tänkte ganska mycket på det här med perfektion.

Det är något jag själv ganska ofta strävar efter. Kanske lite väl ofta. Kraven är skyhöga. Listorna oändliga.

Den skruttiga grinden som behöver skrapas och målas, de långa breda rabatterna som borde rensas på ogräs allra minst och blommor jag inte vill ha där, saker som borde ha sagts och ordning som skulle ha skapats.

Men här. Här och nu och i mitt älskade Björsta så blir jag ändå till slut innan det är försent alltid påmind. Om det vackra. Det viktiga. Och vad som är perfektion. På riktigt. Allt annat är oviktigt.

Även om det är svårt och balansgången är svajig emellanåt.

Min finaste vän sa häromsistens en så och klok och bra sak. Att det är bra nog. Att man kan ta hand om barnen. Det är bra och gott nog. Enkelt. Men svårt. Och heller ingen självklarhet för alla.

Och det kan man ju faktiskt applicera på allt. Att det är bra nog. Det man gör. För visst gör man sitt bästa utifrån den situation man just nu befinner sig i…vad det nu än gäller i livet.

Nej nu vimsade  jag iväg en aning såhär på lördagsförmiddagen men det finns verkligen dagar då tacksamheten sköljer över mig  med all kraft.

Ovan bilder jag tog igår från vår extremt djungellika trädgård som jag blir galen på ibland eller ja ganska ofta. Ger mig minst lika många fina och bra stunder av njutning även om jag inte hinner med skruttiga grinden eller ogräset. Huvudsaken är att barnen får plocka solmohallon och jordgubbar. Faktiskt.

Ute blåser kyliga vindar så vi blir inne idag och myser. Jag ska packa upp det allra sista och tvätta. Carlos åkte tidigt tidigt och sjösatte vår lilla båt så nu längtar vi efter varmare vindar och klarblå sommarhimmel.

 

Vad hittar ni på idag?

kram

Julia

 

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Gud vad jag älskar din trädgård, den är helt perfekt i mina ögon! Det är den som gör att jsg kikar in här på din blogg lite då och då! Men jag förstår precis vad du menar, jag ligger också oftavaken om nätterna och gör listor i huvudet. Det jag ofta undrar är hur alla andra hinner och har råd, men de verkar tänka likadant.. Och din kompis har rätt, vi vet ju egentligen vad det är som är viktigt i det långa loppet!
  Kram kram

  Pernilla 2015-06-03 21:27:46
  Svara
  • Svar på Pernillas kommentar.

   Men du det är bara för att vi matas med det bästa från var och en som är aktiv på sociala medier. Ungefär så är det ju. Alla har vi ju exakt 24 timmar per dygn…
   Men visst förstår jag precis hur tankarna snurrar ibland.

   Åh vad glad jag blir. Tack! Jag är bara lite ledsen över att inte hinna med just trädgårdsarbete. Jag ÄLSKAR det. Hoppas hinna med lite mer när barnen går på sommarlov. Jag tycker om att rensa ogräs och gräva, rena terapin ju 🙂

   kraaaam

   juliak 2015-06-03 22:02:49
   Svara
 • Vad som började med en skön kväll med familjen. Sluta med ett besök vid akuten. Då minstingen tryckt näsan full med pärlor. Jösses vilket yrrväder till dotter jag har!

  Anna 2015-05-31 08:26:40
  Svara
 • Det är ju konstigt det där med höga krav på sig själv egentligen? Finns det nåt härligare än att komma till ett hem där det är rörigt och där det inte bes om ursäkt?! Jag älskar det för att det gör mig avslappnad och att det sänker mina krav på mitt eget. -Ändå har jag så svårt för att vara den där avslappnat röriga som känner att värdet inte sitter i hur städat och fixat man har, utan vilken person man ÄR.

  Petra 2015-05-30 22:15:27
  Svara
 • Tack för härlig och klok reflektion! Känner igen mig i mycket… Och ett stort tack för den urmysiga koftan jag köpte av dig på Bloppisen! Kram Karolina i Gävle

  Karolina 2015-05-30 22:11:44
  Svara
  • Svar på Karolinas kommentar.

   Åh så bra att koftan blev bra! Jaa jag tror att de är väldigt vanligt med dessa tankar och känslor. Det är skönt att inte vara ensam. KRAM

   juliak 2015-05-31 09:49:37
   Svara
 • Jag köpte lite blommor till balkongen men har inte planterat dem, kanske imorgon. Jag känner igen kraven på perfwktion och nu är min lista över ogjorda (men roliga) saker så lång att orken inte räcker. Kanska om.kraven skulle vara lägre så…

  Hanna 2015-05-30 20:21:55 http://hannasbokhandel.blogspot.fi
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Ja men visst, de är ju övervägande roliga saker som jag också vill vill vill hinna med. Men allt har väl sin tid…

   Hoppas du hinner med blommorna imorgon. KRAM

   juliak 2015-05-30 20:53:36
   Svara
 • Som en vis man brukar säga ”Do your best and leave the rest” <3

  Helena 2015-05-30 18:30:31
  Svara
 • Du är så fin och klok ♥

  Hannah 2015-05-30 14:20:03
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!