JULIA K

Min lilla hörna i växthuset

batch_IMG_3187

 

Tibast som blommar så vackert just nu ( supergiftig och man bör ha små under uppsikt ). Och i bakgrunden vårt växthus. Carlos byggde det för hmm ganska många år sedan nu. Och fler bilder finns under kategorin växthus där man kan se fler bilder både på bygget och hur där ser ut nu.

IMG_3185-tile

Växthuset byggdes nog allra mest till mig. Min dröm som Carlos uppfyllde.

Men så hände något för en tid sedan…

IMG_3165-tile

Carlos flyttade in i växthuset och kvar blev en liten liten liten plutthörna till mig och mina stackars pelargoner *haha*. Alltså han är världens sötaste. Han har försått en himla massa tomater, chili, gurka och zucchini. Han vårdar sina plantor ömt och byter jord, krukor, fixar med belysning, gödning och fixar och donar.

Det är plantor ööööverrallt förutom i min lilla hörna då.

IMG_3166-tile

Här har vinrankan börjat knoppa och Carlos fäste stålvajer längs sidorna som den ska få klättra på. Tänk er som ett tak av vinrankor. Precis som i medelhavsländerna….Hoppas den tar sig riktigt ordentligt!

Ja och så min lilla hörna då.

batch_IMG_3177

Heeeej ny vecka och vardag!

Idag ska jag beta av en stor hög av både papper och mail. Allt samlas under barnens lov….pjuh.

Men ville titta in till er och visa min lilla hörna i växthuset.

Älskar vårt växthus byggd med kärlek, sekelskiftesfönster från en gammal skola, vackert gatsten och djupa fönsterbrädor som rymmer alla våra växter och plats för att bara vara.

Nu ska jag visst bygga den längsta tågbanan med rosenknoppen och sedan dags för de där högarna…

kram

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Härligt växthus ni har!! Och allt annat också som du visar på bloggen.. INSPIRATION!!! Jag skulle vilja se lite köksträdgård… har som för mig att du tänke blogga om det förra sommaren, men minns inte att jag läste nåt inlägg om det. Kan va jag som glömt förstås:)

  Victoria 2015-04-19 21:51:56
  Svara
  • Svar på Victorias kommentar.

   Lovar att visa. Vi tog ju bort alla pallkragar för ett par år sedan och har en mer klassisk köksträdgård med något upphöjda bäddar nu, riktigt fint tycker jag. Just nu ökar vi ytan så att vi ska få plats med än mer jordgubbar 🙂 Kram!

   juliak 2015-04-20 08:38:05
   Svara
 • Åh, dina bilder är verkligen ljuvliga! Så vackra.

  Gabriella 2015-04-13 22:24:23 http://elephantzoul.blogg.se
  Svara
 • Det är så fint så jag tappar andan!!
  Vilken zucchini har han sått? Jag provade gul sommar-variant förra året men den var svår… Det blev inte alls många och jag fick pollinera dem för han- och honblommorna var ju inte öppna samtidigt… Phu… Tänkte om han hade ngr zucchinitips

  Pernilla 2015-04-13 21:10:21
  Svara
  • Svar på Pernillas kommentar.

   Hmmm ska höra mig för lite. Tror att det var en ekologisk alldeles vanlig grön sort. Undrar om våra bin kan hjälpa till nu..? vet du jag åt vår egna pollen igår, vilken lycka!!! kram

   juliak 2015-04-14 08:33:40
   Svara
   • Svar på juliaks kommentar.

    men jaa, era bin kommer ju med all säkerhet pollinera 😀 Gud va mumsigt!
    Åh jag hjälpte en på jobbet som skulle starta ekologisk biodling igår 🙂 Det verkar onekligen jätteroligt men mycket jobb! Din C verkar dock vara rätt man för sådant arbete!

    Ska nog prova grön zucchini i år, har för mig att de gula är lite mer känsliga…

    Kram

    pernilla m 2015-04-14 10:18:31
    Svara
    • Svar på pernilla ms kommentar.

     Jaa supermycket jobb men vilken grej sendå 🙂 Vi har endast ekologiska odlingar och fält häromkring vilket känns suveränt och så skogen och ett par grannar som inte besprutar sina trädgårdar. Jaa gör det, zucchini är en av de bästa grönsaker jag vet om. Provat zucchinibiffar? Kram

     juliak 2015-04-14 14:48:42
     Svara
     • Svar på juliaks kommentar.

      Ja jo jag provade ngn variant som man panerade med ägg, mjöl och sesamfrön… De var goda med blev lite äggiga

      Pernilla 2015-04-14 19:16:21
      Svara
      • Svar på Pernillas kommentar.

       Tror jag har ett recept här på bloggen under fliken mat, med mandlar, spenat och andra gottigheter. Man får steka de varsamt liksom så att de håller ihop. Kram! Såg förresten om bygget. Känns det ok eller jobbigt?

       juliak 2015-04-14 20:26:19
       Svara
       • Svar på juliaks kommentar.

        Åh det får jag kolla in!

        Jo det har väl börjat kännas ok nu… Men det är ju svårt att riktigt se hur det verkligen kommer att bli trots detaljplan och åtaliga stunder med måttband ute på tomten 🙂 men det kommer ju helt klart bli en väldigt stor förändring och endel vemod med det…

        Kram

        Pernilla 2015-04-14 21:24:53
        Svara
        • Svar på Pernillas kommentar.

         Tror det blir bra. Har ju tänkt tanken många ggr på vår åker här som det pratats om emellanåt. Vad äääär det med dessa åkrar 😀 Hursom. De kommer nog att hålla sig på lagom avstånd och man vänjer sig vid det mesta och värdet ökar på er fastighet. Du får se det som en trissvinst 😀 Kram!

         juliak 2015-04-14 21:50:45
         Svara
 • Åh så kul med så mkt fina inlägg de senaste dagarna, älskar! Det är ju så att man kan ju inte se sig mätt på sånt man gillar 🙂 Åh Julia, kan du inte hitta på nått tjäckt i din webshop snart? Vet inte vad men nått litet kul bara, så man liksom blir tvungen (får lov) att handla fastän man inte alls egentligen behöver! Haha det är ju så att man finner ju alltid ursäkter till varför man behöver/bara måste shoppa lite. Kram!

  Lisa 2015-04-13 20:35:51
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Åh gud så glad jag blev nudå, tack Lisa.

   Joooo klart jag kan. Alltså dels så måste jag fira att butiken fyllt 6 år och så får jag snart in lite fint nytt igen. Har haft fullt upp med att packa krukor som söta kunder beställer just nu, allt de nya med bloggen och påsklov men snart så, lovar 🙂 Vet precis, just nu är jag i bikiniletartagen och hittade faktiskt en snygg igår. Den var ursnygg i butiken iallafall haha.
   Kram

   juliak 2015-04-13 20:41:29
   Svara
   • Svar på juliaks kommentar.

    Ja då förstår precis, det är ingen stress! Är alltid kul att få dom där fina paketen från dig. Krukorna är ju så där superfina så är inte klokt. Haha låter bra det, lycka till! Alltid svårt med bikinis tycker jag!

    Lisa 2015-04-13 20:47:29
    Svara
    • Svar på Lisas kommentar.

     Supersvårt verkligen Lisa. Har köpt en som passar en stackars mammakropp och så drömbikinin som jag kanske får ha ihop med en heltäckande tunika typ 😀 Nädå, men kanske senare i sommar när man fått lite mer färg och känner sig somrigare än just nu. Kram!

     juliak 2015-04-14 08:32:38
     Svara
 • Du har tur som har din Carlos du! Tänk vilken dröm med någon som hjälper till med sådderna <3 puss

  Jessica 2015-04-13 19:00:16
  Svara
  • Svar på Jessicas kommentar.

   Han är bäst. Älskar hans driv och så är han så himla himla duktig på allt han tar sig för. Puss och hoppas du haft en fin dag!

   juliak 2015-04-13 20:34:25
   Svara
 • Åååå underbart, min dröm 🙂

  Ha en fin dag!

  Kram Hanna

  Hanna 2015-04-13 12:33:28
  Svara
 • Hej Julia!
  Erat växthus är såå fantastiskt fint! Låter superhärligt med en massa vindruvor hängandes i taket! Och din hörna var jättefin också!☺️

  Janni 2015-04-13 11:39:05
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!