JULIA K

Nu kom den på riktigt!

IMG_3195-tile

Rosenknoppen levererade ett litet påskägg till vår gäst. Noell plockade blommor till kakan. Jag älskar älskar älskar den här tiden nu. Att kunna plocka in ätbart och fint för ögat att dekorera både bakverk och mat med.

batch_IMG_3258

IMG_3268-tile

Belle hänger mycket i köket med mig. Och blir galet farligt sur om hon inte kan vara med i alla moment sådär som bara en två snart treåring kan bli, hjälp alltså.

batch_IMG_3286

Vi svängde ihop en sockerkaka med vaniljfyllning. Typ en av våra bästa att svänga ihop när vi får gäster. Alla tycker om och den är så enkel att göra och ingredienserna har vi hemma precis alltid.

IMG_3231-tile

Vår Belle har en sjukdom som heter Alopeci. Så att ni som undrar över hennes hår eller ja det som fattas vet. Är så tacksam över att ett gäng fina mammor funnit mig genom bloggen. Som också de har döttrar med samma sjukdom. Det betyder mycket att få ha den kontakten just nu för oss mammor och förmodligen för tjejerna sedan…

Heeej!

Men hjälp så jag saknat er! Påsklovet har verkligen tagit typ all tid i anspråk. Hoppas ni haft det bra?

Mmm jag vet att jag ofta pratar om vädret och årstiderna. Kanske ligger det mig extra nära på något vis när vi bor ett med naturen. Skog och åkrar är våra närmsta grannar.

 Hursomhelst så kommer våren alltid på allvar och på riktigt med en röd liten söt bil. När jag ser den stå en bit söder om vår lilla gård parkerad mitt bland grästuvor och mellan de små faluröda uthusen från förra sekelskiftet. Så vet jag att våren är här.

Vår fina bästa sommargranne B kom idag. Med sin lilla röda bil och våren.Den känslan är himla fin ska ni veta.

Hon har varit med från start. När vi köpte vår skruttiga gård för många, närmare bestämt 11 år sedan.

Genom alla våra äventyr, påhitt, renoveringar, graviditeter, somriga födelsedagsfiranden, tårar, oro och all oändlig sommarglädje. Allt. Hon är den bästa av sommargrannar man kan tänka sig med all tid i världen över när det behövs.

 Och nu är våren och hon här.

 Som ni förstår så har vår dag varit topp med vårens ankomst, Belle har haft finbesök av vår nyfunna vän som vi träffat via kyrkis, vilken lycka att träffa människor på det här viset som man klickar med rakt av. Så värdefullt.  Vi har bakat, fixat och donat…och ätit god fredagsmiddag.

Nu väntar den där största skålen med godis och något skoj att se på. Är sugen på något helt oansträngande lättsamt.

fredagspuss om än lite sent

Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Hej!
  Jätte fina bilder och så söt Belle är 🙂
  Kram

  Nina Vesterinen 2015-04-13 15:49:08
  Svara
 • Så fantastiska bilder!! Rosenknoppen har så vackra färger i sig själv. En fantastiskt söt liten tjej!!

  Jessica E 2015-04-12 20:24:19
  Svara
 • Hej Julia! Jag har läst din blogg i flera år. Det började med att jag satt i Umeå där jag pluggade och drömde mig bort till ett liv på landet. Då hamnade jag på din blogg och den hjälpte mig att hitta inspiration till att ta steget att våga flytta från staden till min hemby i Västerbotten där jag nu bor i min farmor och farfars gamla hus. Gläds åt att ta del av din blogg där du varje dag bjuder på både allvar och glädje och hela din person känns så varm och genuin. Så här i vårtid längtar jag efter trädgårdssäsongen (vi är ju mycket senare här uppe än vad ni är i Sthlms-området) och inspireras av ert fantastiska växthus – själv kämpar jag på med min farmors gamla som verkligen sjunger på sista versen 😉 Tack för en otroligt välskriven och personlig blogg! Ha nu en fin lördag och njut av våren. /Carolina

  Carolina (www.carpia.blogg.se) 2015-04-11 11:11:45 http://www.carpia.blogg.se
  Svara
 • Så mange nydelige bilder Julia. Ser ut som dere har hatt en veldig fin dag ♥ Klem Emma

  www.feelgoodbyemma.com 2015-04-11 08:46:50 http://www.feelgoodbyemma.com
  Svara
 • Leverera gärna kakreceptet 🙂 Lät mumsigt!

  maja 2015-04-11 00:09:42
  Svara
  • Svar på majas kommentar.

   Här kommer länk till recept. Jag har bakat den sedan jag var liten så det är en riktigt klassiker i mitt liv. Brukar ibland bryna smöret för lite mer kolaaktig smak och ösa på liiite mer med smör och mjölk för en ännu saftigare kaka 🙂 Kram!

   http://www.kokaihop.se/recept/sockerkaka-med-vaniljfyllning

   juliak 2015-04-11 07:32:44
   Svara
 • Åh får alltid en så varm och glad känsla när jag läser din blogg! Känns som om du verkligen njuter av varenda sekund i livet! Tack för att du delar med dig

  Sofia 2015-04-10 22:40:40
  Svara
 • Det värmer mitt hjärta med allt fint du har runt dig, främst människorna <3 längtartill den dag jag får bli en av dem, hihi, kram

  Jessica 2015-04-10 22:33:02
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!