JULIA K

Ett bättre alternativ!

IMG_2687-tile

IMG_2685-tile

IMG_2684-tile

 

 

Hej fina!

Mumsat våfflor idag? Det har vi.  Jag och Belle har i vanlig ordning varit på kyrkis och haft det bra. Där bjöds det också på frasiga nygräddade våfflor våffeldagen till ära.

Och nu är jag sådär skönt trött efter dagens träningspass. Ska bara plocka liiiite till för imorgon är det torsdagsstäd och torsdagar är en riktigt härlig dag tycker jag. Allt det mysiga framför en med ett par dagars ledighet, lite extragod mat och sköna dagar.

Ville titta in till er och dela med mig av ett så superbra recept. På sylt! Snabbt gjord och innehållandes en mängd av nyttigheter. Bland annat chiafrö som ju är rika på Omega 3, protein, fibrer och mineraler.

Jag brukar vara redig om sensomrarna och koka egen sylt allra mest kanske då på jordgubbar som barnen älskar.Fryser in i lagom stora portioner så att vi har fram till nästa säsong. Tycker om känslan av att veta vad sylten innehåller. Med tre barn går det åt en del med alla dessa plättar, våfflor, filfrukostar och pannkakor som gräddas. Rårörda bär är ju annars ett alternativ men jag har upplevt resultatet blaskigt.

Hursomhelst här kommer ett recept på ett bättre alternativ till traditionell sylt som är fylld av nyttigheter som blåbär, honung och chiafrön. Den blir nog super till syrlig filmjölk tror jag. Och självklart kan man byta ut bären mot andra. Och krydda med kardemumma till exempel. Ni får se receptet som en grund för egna experiment!

R E C E P T   B L Å B Ä R S S Y L T

Ingredienser:

300 gram tinade bär ( du kan använda endast en sort av bär  eller blanda fritt efter tycke om smak )

2 matskedar chiafrön

ett kryddmått vanilj ( äkta ekologiska frön som finns att köpa på liten burk i det flesta livsmedelsaffärer)

2 teskedar flytande honung

Gör såhär:

Blanda alla ingredienser ordentligt och ställ in i kylen ett par timmar innan servering.

Kram och natti!

Julia

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Grattis till flytten! Här var det vitt och fräscht! Lycka till och hoppas att vi kan ses framåt. Jag springer också på kyrkis varje vecka med lilla Noah. Allt gott Mari

    Mari Magnusson 2015-03-26 18:16:57 http://angelattable.blogspot.se/
    Svara
  • Jodå, vi mumsade också på våfflor igår, med grädde och blåbärssylt! Fast köpt, inte egengjord. Men ekologisk, alltid nåt! 😉
    Men det var ett bra recept, det måste jag testa. Blåbärssylt är så himla gott!
    Kram Jennica

    Jennica 2015-03-26 17:42:10 http://www.jennicasblogg.blogspot.com
    Svara
  • Det lät ju supergott! Tack för det, måste testas! Kram Janni

    Janni 2015-03-25 23:18:31
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!