JULIA K

Brödrecept till lördagsfrukosten!

Hej sötaste!
Har ni haft en fin dag?
Jag har varit på mitt andra utvecklingssamtal för terminen nämligen Elles. Och det gick precis exakt lika bra som på Noells. Jag är SÅ stolt. Vilka fina och duktiga barn jag har. Helt otroligt! De når upp till alla mål kunskapsmässigt och i övrigt är allt så bra som det kan vara. 
Och så har jag packat upp världsfina träningskläder. Vill ni se?
Och sprungit. Det längsta och snabbaste hitintills. Även om det är pluttlite och sakta så kämpar jag på. 
Jag har ett mål. Och det ska jag uppnå framåt våren.
Hursom. Här kommer receptet som jag lovade att dela med mig av. Det är egentligen ett pizzabottenrecept som jag provade från nästsenaste Elle mat och vin men jag har gjort om det litegranna. Till scones. Som går att svänga ihop nästan precis straxt innan frukost. 
Jag har gjort dessa flera lördagar i rad nu och det börjar nog bli lite av en tradition. Och inte mig emot alls då de är glutenfria och passar min mage alldeles ypperligt. Smör, marmelad och en vällagrad ost till är himmelskt gott!
Mitt lilla dilemma är att jag är kass på att följa recept. Så ni måste prova er fram. Men här kommer ett iallafall ett recept som man kan utgå ifrån och anpassa efter egen smak och ugn 🙂


R E C E P T    M A N D E L S C O N E S 

i n g r e d i e n s e r
4 msk smör
5 dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
1 tsk salt ( knappt)
1 tsk bakpulver 
1-2 dl vatten ( det får lov att vara ganska smetaktigt, det stelnar i ugnen )
2 ekologiska ägg (från frigående höns utomhus allra helst)
g ö r    s å    h ä r :
smält smöret
blanda i övriga ingredienser i kastrullen
låt vila i ett par tre minuter
klicka ut lagom stora portioner på ett bakplåtspapper, på en plåt
Grädda i ca 225 grader tills de är gyllenbruna och genomgräddade!
kram
Julia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hej
  Har en kille på 10 år som har diabetes, för att kunna ge insulin behöver jag veta antal kolhydrater. Vet du det? Ser jättegott ut. Fin blogg!

  Ulrika 2015-03-08 17:13:51
  Svara
 • Oj så gott det ser ut! Var ju bara tvungen att köpa hem marmelad idag efter jag sett detta smarriga:)
  Kram

  Gabriella 2015-03-07 20:55:40 http://elephantzoul.blogg.se/
  Svara
 • Hej Julia!

  Ser smarrigt ut, älskar snabba morgonrecept! Brukar köra kalljäst… Är det nåt som fattas i receptet, eller är jag förvirrad?😉 Lite husk och massa vätska, får läsa det igen..

  STORkram/Anna (Samos;)

  Anonymous 2015-03-07 18:25:28
  Svara
 • Uppskattar recept som verkar så lätta att svänga ihop. Skall testas. Jag ser också gärna träningskläder, behöver uppdatera min träningsgarderob. Fick lustigt nog ett sms precis om en leverans från Julias vita drömmar 🙂 Trevlig helg! Kram Helena

  Anonymous 2015-03-06 14:12:18
  Svara
 • Absolut att jag vill se träningskläderna, var själv ute på en runda igår med min syster och det är så himla skönt. Och så nöjd…:)
  Brödet ser jättegott ut
  Kram Liselott

  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!