Hej sötaste!
Har ni haft en fin dag?
Jag har varit på mitt andra utvecklingssamtal för terminen nämligen Elles. Och det gick precis exakt lika bra som på Noells. Jag är SÅ stolt. Vilka fina och duktiga barn jag har. Helt otroligt! De når upp till alla mål kunskapsmässigt och i övrigt är allt så bra som det kan vara.
Och så har jag packat upp världsfina träningskläder. Vill ni se?
Och sprungit. Det längsta och snabbaste hitintills. Även om det är pluttlite och sakta så kämpar jag på.
Jag har ett mål. Och det ska jag uppnå framåt våren.
Hursom. Här kommer receptet som jag lovade att dela med mig av. Det är egentligen ett pizzabottenrecept som jag provade från nästsenaste Elle mat och vin men jag har gjort om det litegranna. Till scones. Som går att svänga ihop nästan precis straxt innan frukost.
Jag har gjort dessa flera lördagar i rad nu och det börjar nog bli lite av en tradition. Och inte mig emot alls då de är glutenfria och passar min mage alldeles ypperligt. Smör, marmelad och en vällagrad ost till är himmelskt gott!
Mitt lilla dilemma är att jag är kass på att följa recept. Så ni måste prova er fram. Men här kommer ett iallafall ett recept som man kan utgå ifrån och anpassa efter egen smak och ugn 🙂
R E C E P T M A N D E L S C O N E S
i n g r e d i e n s e r
4 msk smör
5 dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
1 tsk salt ( knappt)
1 tsk bakpulver
1-2 dl vatten ( det får lov att vara ganska smetaktigt, det stelnar i ugnen )
2 ekologiska ägg (från frigående höns utomhus allra helst)
g ö r s å h ä r :
smält smöret
blanda i övriga ingredienser i kastrullen
låt vila i ett par tre minuter
klicka ut lagom stora portioner på ett bakplåtspapper, på en plåt
Grädda i ca 225 grader tills de är gyllenbruna och genomgräddade!
kram
Julia